greenpeace933 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά Ξεκινάω κατευθείαν με το πρόβλημα μου γιατί δεν το πιστεύω αυτό το πράγμα τελευταία με τα windows 7. Είχα ένα router (usr 9114) συνδεδεμένο με εναν pentium 4 στα 2ghz και winxp 32bit, μέσω της θύρας LAN. Άλλαξα θέση τον υπολογιστή μου με αυτόν του αδερφού μου που είναι ένας i7 με windows 7 64bit. Σύνδεση με θύρα Lan και πάλι. Ενώ λοιπόν αρχικά (στον παλιό υπολογιστή), έπιανα τρελές ταχύτητες του τύπου 2,5 ΜΒ το δευτερόλεπτο με λογαριασμό premium rapidshare, τώρα πιάνω στα windows 7 ταχύτητα τύπου 20kb-40kb. Δεν πιστεύω πως φταίει το ρούτερ αυτό καθ αυτό διότι με το laptop (windows 7 και αυτό) πιάνω ασύρματα ταχύτητα ίδια με πριν (1,12ΜΒ/sec με realtek) παρόλο που έκανα διάφορες ρυθμίσεις στο ρούτερ μπας και αλλάξει κάτι. Επομένως συμπεραίνω ότι το ρούτερ λειτουργεί μια χαρά από μονο του. Ίσως πάλι να θέλει τίποτα αλλαγές η καρτέλα lan του. Από την άλλη είναι υπερβολικά ύποπτο το λειτουργικό του αδερφου μου win7 64bit. Από την ώρα που έβαλα 64bit λειτουργικό τόσο xp όσο win 7 μόνο προβλήματα έχω . Άτιμη microsoft και τα προβληματικά λειτουργικά της τελευταία :mad:!!! Παρακαλώ παιδιά πείτε μου γνώμες Θεωρώ σαν έσχατη λύση την αγορά ασύρματων usb ή pci καρτών που να είναι 100% συμβατά με τα windows 7 64bit. Σε αυτήν την περίπτωση παρακαλώ προτείνετε μάρκες, τύπο(usb-pci) και το λόγο. Ευχαριστώ πολύ
DDoS Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δεν ειναι το λειτουργικο υποπτο, αλλα οι drivers της καρτας σου φιλε μου, για δοκιμασε με καποια σιγουρα συμβατη με 7
greenpeace933 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Ddos για την απάντηση. Το ρούτερ χρειάζεται drivers για τα windows 7; Το είχα ρυθμίσει μέσω της ip του από τα windows xp οπότε αν το σύνδεα σε υπολογιστή με τα 7 θα έπρεπε (θεωρητικά βέβαια) να θεωρηθεί σαν ανεξάρτητος υπολογιστής από τον οποίο τα windows θα έπαιρναν τους πόρους του. Κάτι υπάρχει στα windows που φρενάρει το bandwith. Άλλωστε ακόμα και οι drivers να ήταν, δεν υπάρχουν όπως φαίνεται και στην σελίδα της us robotics. http://www.usr-emea.com/support/s-prod-template.asp?loc=emea&prod=9114 Κάτι άλλο πρέπει να είναι... ---------- Προσθήκη στις 16:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:17 ---------- Κάτι άλλο που μου ήρθε τωρα. Με την καρτέλα που έλεγα πιο πάνω εννοούσα την καρτέλα lan που υπάρχει στις ρυθμίσεις του ρούτερ. Εσύ εννοούσες την Lan κάρτα με την οποία είναι συνδεδεμένο του ρούτερ; Αν εννοείς αυτό, στον παλιό είχα μια pci Asus. Στου αδερφού μου τον υπολογιστή η κάρτα δικτύου είναι ενσωματωμένη στην μητρική του. Δεν βγάζει θαυμαστικό στο device manager αλλά παίζει να υπάρχει εκεί κάποια ασυμβατότητα. Θα τσεκάρω για drivers και αν υπάρχουν για win7 θα δοκιμάσω να εγκαταστήσω την pci στον αδερφο μου να δω τι παίζει. ---------- Προσθήκη στις 17:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:30 ---------- Να μαι πάλι, μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά με την κάρτα Lan που είπε ο φίλος DDos από πάνω και έκανα μια έρευνα για το Realtek του αδερφού μου (8111D). Είδα λοιπόν ότι πολλά άτομα είχαν το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα ο ένας το έλυσε με το να πάει στο device manager και να γυρίσει τους drivers των Realtek στην παλιότερη έκδοση από αυτή που πρότειναν τα windows και αναβάθμιζαν αυτόματα. Οπότε problem solved!! Σε ευχαριστώ πολύ DDos!! Ωστόσο να ρωτήσω κάτι τελευταίο. Έχω ένα usb stick της us robotics (το 5426) πoυ ανήκει στην κατηγορία των 54mbps 802.11g και πιάνει μέγιστη ταχύτητα 180Kb. Το σήμα που λαμβάνει είναι στο full και από θόρυβο δεν μου βγάζει κάτι το γράφημα. Για την ακρίβεια στην καρτέλα signal & noise λέει -50dbm στο σήμα και 105dbm στο noise. Να πω εδώ ότι στο λαπτοπ πιάνω 1,12-1,20ΜΒ στο κατέβασμα. Στον σταθερό με το usb stick μόνο 180kb. Τι κάνω; ακολουθεί η καρτέλα με τις λεπτομέρειες: Υπάρχει τρόπος να το κάνω να πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα ή πάω για καινούργιο τρέχοντας; Αν πάω για καινούργιο ποιο μου προτείνετε; Pci ή usb?? Μάρκα??
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 a.καταρχην για το Pc του αδερφου σου με την Onboard που ειπες οτι γυρισες πισω τους drivers και επαιξε γιατι δνε μπηκες εξαρχης στο Site της εταιρειας του mobo να κατεβασεις απο εκει τους τελευταιους ποιυ δινει και οχι να αφησεις τα windows να περασουν δικους του.εγω κλεινω τα Update περναω απο το site px asus Η msi η οτι board εχω παρει και μετα που το ανοιγω μπορει να μου βγαλει σαν optional update καποιους drivers για την lan αλλα δεν τους κανω.ειτε θα κατεβαζα απο το Site της εταιρειας του Mobo ειτε θα κατεβαζα απο την εταιρεια του chipset πχ realtek.me to stick αυτο αμα το βαλεις στο λαπτοπ ποσο πιανεις?μηπως ειναι θεμα drivers?επισης ετσι τυπικα δοκιμασε αλλαγη καναλιου απο το ρουτερ η αλλαγη κλειδωματος να δεις αν θα αλλαξει κατι.αλλα μαλον για drivers το κοβω.και προσοχη με firewall
greenpeace933 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Σε ευχαριστώ φίλε poulinos για την απάντηση σου Οι drivers που παιρνούσαν τα win 7 ήταν πράγματι οι τελευταίοι. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί ακριβώς ήταν ελαττωματικοί. Καθώς έψαχνα λοιπόν το μοντέλο της Lan κάρτας πέτυχα κανα 2 forum όπου αναφερόταν ότι οι συγκεκριμένοι drivers κόβαν την ταχύτητα και ένα παιδί συνιστούσε αυτό ακριβώς που έκανα. Να γυρίσω δηλαδή στην αμέσως προηγούμενη έκδοση. Για το στικάκι δεν είδα διαφορά. Το πέρασα και σε έναν φίλο μου αλλα τίποτα. Σίγουρα φταίνε οι drivers γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο το έχουν εγκαταλείψει και έχουν 2-3 χρόνια να βγάλουν drivers. Έπαιξα και με τα κανάλια εκπομπής του ρούτερ αλλά τίποτα. Πήγα λοιπόν και πήρα μία ασύρματη κάρτα δικτύου και βρήκα την υγειά μου. Όλα λειτουργούν άψογα τώρα. Αν εξαιρέσεις τις αποσυνδέσεις της forthnet όλα πλέον είναι καλά
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 για τις αποσυνδεσεις μπροεις να ζητησεις να σου αλλαξουν προφιλ κοιμνως πεφτει ταχυτητα αυξανει snr η να το κανεις μονος σου με το dmt.οσο για τους drivers απλα ελεγα να περναγες απο το site tou mobo και οχι αυτους που βρισκουν τα windows διοτι τα windows να ψαχνουν στο Site tis asus πχ δυσκολο.anyway αφου επαιξε ολα οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.