Προς το περιεχόμενο

Νέος στο OC, αναφέρω...

Dakonblackblade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Dakon οταν ανεβαζεις τον επεξεργαστη να εχεις ολα τα timing στις ram στο auto και να προσεχεις τη συχνοτητα τους να ειναι κοντα στην εργοστασιακη ή ακομα και πιο κατω.Ετσι εισαι σιγουρος οτι δεν σε κοβουν οι μνημες...Οταν φτασεις στο επιθυμητο επιπεδο με τον επεξεργαστη τοτε ασχολεισαι με τις βελτιστες ρυθμισεις στη ram...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαστε στα 9χ400 χαλαρά έχει περάσει τα τεστάκια του. Τις μνημες τις έχω 5-5-5-15 από 4-4-4-12. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πρέπει να κάνω unlock το ratio όμως γιατί δεν θα μπορέσω να ανεβώ άλλο.

Dakon οταν ανεβαζεις τον επεξεργαστη να εχεις ολα τα timing στις ram στο auto και να προσεχεις τη συχνοτητα τους να ειναι κοντα στην εργοστασιακη ή ακομα και πιο κατω.Ετσι εισαι σιγουρος οτι δεν σε κοβουν οι μνημες...Οταν φτασεις στο επιθυμητο επιπεδο με τον επεξεργαστη τοτε ασχολεισαι με τις βελτιστες ρυθμισεις στη ram...

Δεν χρειάζεται να βάλει τα timings auto, καρφωτά να δώσει τα εργοστασιακά και είναι οκ.

@Dakonblackblade Χώνε χώνε:-D με OCCT small data set στρεσάρεις ε;

Ναι . Μια ώρα, συν την χρήση που του έκανα από χτες το βράδυ. Από Temps σταθερά στους 40 σε idle και ποτέ πάνω από 55 και το έχω στα mid το ανεμιστηράκι. Από δω και πέρα λέω να το πάω με βήματα των 10.

Eξαρταται μεχρι ποια συχνοτητα θα τις φτασει;)

Για να μην τον κόψουν οι μνήμες, όπως σωστά είπες, το speed είναι αυτό που πρέπει να κρατά auto κοντά στην stock(με τους deviders). Timings θα κρατήσει τα 5αρια που ξέρει ότι παίζουν 100% (αφού είναι τα εργοστασιακά). Αν τα βάλει auto και ανέβει αρκετά, η μητρική θα κάνει το παν για να παίξουν οι μνήμες σε υψηλό speed, βάζοντας πολύ χαλαρά μονο τα timings (μπορεί να δει και κανένα 8αρι - οι περισσότερες DRR2 πετάνε errors με τόσο χαλαρά CAS), με αποτέλεσμα να έχει errors από τις μνήμες επείδη είναι πολύ χαλαρές. Οπότε δεν αξίζει.

@Dakon, δώσε ένα 425 και μετά ενα 450, μην το φοβάσαι ;) Από PLL, vFSB κλπ πείραξες τίποτα;

Δεν εγινα καταννοητος.Εννοουσα να αφησει τα timings στο auto και να φροντισει η συχνοτητα τους να ειναι γυρω στην εργοστασιακη μεσω των deviders...Αν την κρατησει κοντα στα 800 δεν υπαρχει περιπτωση η μητρικη να βαλει πανω απο 5-5-5:-)

Βασικα λεμε σχεδον το ιδιο πραγμα:-D

Δεν έχω πειράξει τίποτα. Το έβαλα στο 410 , τρέχω το Linpak και restart. Μάλλον είμαστε σε κομβικό σημείο.

Αυτο που με παραξενεύει είναι πως ανεβάζω εγώ το FSB ανεβάζει και τις μνήμες για να κρατάει το Ration 1:1. Αυτό το θέλουμε? Γιατί πόσο να ανέβουν οι μνήμες?

Δωσε λιγο ρευμα στο πυρηνα και στο NB...Ποια ειναι η συχνοτητα που θες να φτασεις;

Η συχνοτητα των μνημων εξαρταται απο το devider ποιυ εχεις βαλει και το fsb...Αν ειναι 1:1 τοτε με 410 fsb εχεις 820 συχνοτητα στις μνημες...

Βασικά δεν θέλω να περάσω το 4000 αλλά ξέρεις πως είναι αυτά. Σε μεθάει το πείραγμα. Πρέπει να βάλω εγώ τον Divider? Δεν μπορώ να πω στο σύστημα να κρατάει τις μνήμες στο 800?

Όντως M@ROUD@S δεν σε έπιασα από την αρχή. Απλά καλύτερα είναι να βάζει καρφωτά τα settings, για να μην φάει καμια φρίκη η μητρική και ψάχνεται ο φίλος να δει τι φταίει.

@Dakonblackblade με τι vcore είσαι; 1.30; Δώσε λίγο ακόμα (damned C0 revision)

Χώσε επίσης στο FSB strap to NB ένα 333 που πρέπει παίζει καλύτερα στο δικό σου m/b. Τους deviders τους βρίσκεις στο DRAM Freq. Αν και τώρα δεν χρειάζεται να αλλάξεις μιας και είναι 820, τσέκαρε το πιο μετά όταν θα ανέβεις πιο πάνω, να ναι κοντά στα 800 και έπειτα αφού βρεις το sweetspot του cpu, παίζεις και με τις μνήμες (που δεν μας είπες ακόμα ποιες Geil είναι ακριβώς :-D).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...