twiner Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Χρησιμοποιώ texlive και babel. > \usepackage[english,greek]{babel} \usepackage[utf8x]{inputenc} κι όταν θέλω να γράψω κείμενο στα αγγλικά: >[b]\textlatin[/b]{Linux} Υπάρχει πιο έξυπνος τρόπος; Εσείς πώς τα βολεύετε με 2 γλώσσες στο tex; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Χρησιμοποιώ texlive και babel.κι όταν θέλω να γράψω κείμενο στα αγγλικά: >[b]\textlatin[/b]{Linux} Υπάρχει πιο έξυπνος τρόπος; Εσείς πώς τα βολεύετε με 2 γλώσσες στο tex; Αντί για textlatin (ή utf8 με το omega ή το antomega ή άλλα παρωχημένα πράγματα) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το xetex/xelatex. Γράφεις απευθείας utf8 χωρίς textlatin textgreek, χρησιμοποιεί truetype (και ακόμη και opentype) γραμματοσειρές αντί για τις αρχαίες bitmap που είχε το tex και γενικά είναι απείρως καλύτερο. Μια ιστοσελίδα που βρήκα εύκολα στο google με οδηγίες είναι η εξής: http://foss.ntua.gr/wiki/index.php/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%BF_TeX/LaTeX_%CE%BC%CE%B5_%CF%84%CE%BF_XeTeX αλλά μπορείς να βρεις και άλλες πολλές πληροφορίες. Κατά τη γνώμη μου αξίζει να μεταβείς σε xelatex. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 σ'ευχαριστώ πολύ imitheos. Πολύ καλύτερο πράγματι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.