Προς το περιεχόμενο

άστεγος μετανάστης

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Αλλά όταν μου έρχεται ο άλλος από τα βουνά και τις θάλασσες παρανομώντας, χωρίς να πάρει άδεια και μετά κλαίγεται γιατί δεν έχει να φάει, που ήξερε ότι δεν θα έχει να φάει...sorry ρε φίλε αλλά αυτό είναι εκβιασμός επάνω στην ευαισθησία των άλλων.

Συγνωμη, αλλά αυτό που λες το έχεις σκεφτεί λίγο περαιτέρω; Ίσως την ώρα που τον πυροβολούσαν ή την ώρα που του έκαιγαν το σπίτι να μην είχε χρόνο να σκεφτεί το τι θα φάει εκεί που θα πάει, αλλά το να πάει κάπου αλλού προκειμένου να επιβιώσει...

• Απαντ. 325
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μην προσπαθείς, θα χάσεις. Θα εμμείνει στα λογικοφανή/παράλογα, ακραία επιχειρήματα του μέχρι που θα σιχτιρίσεις που προσπάθησες να απαντήσεις...

Δημοσ.

Tο για τη φόλα post μου άγιζε τις μύχιες χορδές μας, και σβήστηκε.Να δούμε τώρα,θάχει καλύτερη τύχη αυτό;

Κανα περιλαίμιο να τον κρατάμε σε ένα μέρος μη βρωμίζει;

Ρε,πάτε καλά που ρωτάτε πως να κάνετε αγαθοεργίες;Λίγη τσίπα δεν υπάρχει πιά; (κάποιος μίλησε και για απώλεια της λέξης έλεος)Έλεος ρε.Και εξ' άλλου,η έννοια της Εθνικόφρωνος Χριστιανοσύνης που μας διέπει σαν έθνος είναι "μη γνώτο η δεξιά σου τί ποιεί η αριστερά σου".

Και όχι Σνούμπυ,μην τσιμπάς,δεν είναι πολιτικό post αυτό,ας μιλάει για δεξιούς και αριστερούς,για ψάλτες στον Αη Παντελέμονα μιλάει...

Όποιος θέλει να βοηθήσει,βοηθάει και δεν κάνει κουτσομπολιό (κοινωνική κριτική) στα fora,ζοχαδιάζοντας το κοσμάκη και αναγκάζοντάς τους να χωριστούν σε ελεήμονες και ρατσιστές...

Τρελαθήκαμαν και χάσαμαν και την αίστηση του χούμορ μας,σήμερις.

btw,Μη σβηστεί κι αυτό,έχω δικαίωμα στην άποψή μου,ναι να του βάλετε περιλαίμιο να μη σας βρωμίζει!

Δημοσ.
Συγνωμη, αλλά αυτό που λες το έχεις σκεφτεί λίγο περαιτέρω; Ίσως την ώρα που τον πυροβολούσαν ή την ώρα που του έκαιγαν το σπίτι να μην είχε χρόνο να σκεφτεί το τι θα φάει εκεί που θα πάει, αλλά το να πάει κάπου αλλού προκειμένου να επιβιώσει...

Μιλάς για πρόσφυγες? Για τους πρόσφυγες δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Αναγκαστικά θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα τους και θα πρέπει να φιλοξενηθούν προσωρινά σε κάποια χώρα της ΕΕ με έναν δίκαιο τρόπο, να μην μαζεύονται δηλαδή όλοι στα σύνορα αλλά να μοιράζονται ίσα. Όταν θα αποκατασταθεί η δημοκρατία στην χώρα προέλευσης θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του. Κανένα πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.

Oι πρόσφυγες δεν είναι μετανάστες που, νόμιμα ή μη, φεύγουν εκουσίως από την πατρίδα τους με μόνο λόγο τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Oι πρόσφυγες φτάνουν στην Ελλάδα σε κατάσταση απόγνωσης, εγκαταλείποντας συχνά την οικογένειά τους προκειμένου να διαφύγουν τον κίνδυνο και έχοντας βιώσει τραυματικές εμπειρίες, έχοντας δει συγγενείς, φίλους, συνεργάτες να φυλακίζονται, να εξαφανίζονται ή ακόμη και να εκτελούνται.

Αν και δεν θέλω να επεκταθώ άλλο και δεν θα το κάνω διότι είμαι και λίγο οφτοπικ, να σου πω ότι ένας Χιλιανός λαθρομετανάστης που πιάστηκε στην Ελλάδα(πρόσφατα) για απόπειρα δολοφονίας με μαχαίρι, επειδή χτυπήθηκε από αστυνομικούς κατόπιν προσπάθειας του για διαφυγή, του χορηγήθηκε από το ελληνικό κράτος πολιτικό άσυλο! Δικαίωμα δηλαδή παραμονής στη χώρα! Μιλάμε για τραγελαφικά πράγματα. Να σου υπενθυμίσω ότι η Χιλή είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και δεν κυβερνά ο Πινοσέτ ακόμα. Άρα ποιο είναι το νόημα του πολιτικού ασύλου, αφού κάλιστα αυτός ο άνθρωπος μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του χωρίς να υποστεί κανένα διωγμό, πέραν των κατηγοριών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ελλάδα; Δεν ξέρω πως θα το δεχθεί αυτό η Χιλή αλλά είναι πολύ προσβλητικό για μία χώρα που έχει περάσει δικτατορία και τώρα έχει ένα καθ'όλα δημοκρατικό πολίτευμα.

Καταλαβαίνεις που έχουμε φτάσει.

Δημοσ.

Αγνοήστε το δεύτερο κομμάτι του μηνύματος 109, αποτελεί διαστρέβλωση ακόμα και των καταθέσεων των κατηγορούμενων.

Δημοσ.
Αγνοήστε το δεύτερο κομμάτι του μηνύματος 109, αποτελεί διαστρέβλωση ακόμα και των καταθέσεων των κατηγορούμενων.

Οκ, μην μείνουμε στο ποιος φταίει και ποιος όχι, αν χτυπήθηκε ο μετανάστης ή όχι, το ζουμί (το νόημα του ποστ μου) βρίσκεται στη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε έναν Χιλιανό. Μίλησα για πρόσφυγες, δεν χρειάζεται να το παίξουμε ούτε συνήγοροι ούτε εισαγγελείς. Αφού το κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι, οκ το δέχομαι. Το χτύπησαν άδικα και θα πρέπει να τιμωρηθούν γιαυτό.

Το πολιτικό άσυλο όμως τι σχέση έχει?

Δημοσ.

Δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω λόγω γνώσεων, και ίσως υπάρχει και νόμος. Αλλά είναι κοινή λογική πως δεν μπορει να εκδιώξει το κράτος κάποιον, τον οποίο πρώτα ξυλοφόρτωσε μέσω των επίσημων οργάνων του, πια εκκρεμεί μήνυση εναντίον των λειτουργων του κράτους και κατ' επέκταση της πολιτείας. Ότι του χορηγήθηκε άσυλο μέχρι τη δίκη είναι αυτονόητο, σκέψου ότι δε διώχνουμε τους εγκληματίες, αλλά τους δικάζουμε, αυτή τη φορά είναι το αντίστροφο (διαπράξαμε ποινικά κολάσιμη πράξη εναντίον του).

Για εμένα η χορήγηση του ασύλου αποτελεί παράσημο του νομικού μας πολιτισμού.

• Moderators
Δημοσ.

Ρε συ, Teaser, δεν μιλάω για πρόσφυγες. Αυτό έλειπε να συζητήσουμε και τα αυτονόητα (δηλ. για ανθρώπους που ζητούν πολιτικό άσυλο).

Μιλάω για ανθρώπους που φεύγουν από ένα τόπο που αποκαλούν ΠΑΤΡΙΔΑ (και που σίγουρα θα έχουν κάποιες χαρούμενες αναμνήσεις και κάποιους οικογενειακούς δεσμούς εκεί) για να πάνε σε έναν άλλο, ΞΕΝΟ τόπο για να δουλέψουν λάντζα και να μένουν είκοσι νοματαίοι σε ένα δυάρι. Γιατί λες να το κάνουν αυτό; Λες να το κάνουν γιατί θέλουν να μας γίνουν βάρος; Έχεις αναρρωτηθεί ποτέ από τι κράτη έρχονται αυτοί οι άνθρωποι; Διαννοείσαι ότι έρχονται από μέρη όπου σου κόβουν το πουλί αν ξενοπηδήξεις ή σου σπάνε τα χέρια αν κλέψεις;

Εσύ, προσωπικά, τι θα προτιμούσες; Να έσκαβες για διαμάντια με ένα πιστόλι στον κρόταφο; Ή να πούλαγες cd στους δρόμους, να σε κοίταζαν με μισό μάτι όλοι και να έμενες μαζί με άλλους δεκαπέντε, αλλά τουλάχιστον να είχες μία ψευδαίσθηση ελευθερίας;

Δημοσ.
Δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω λόγω γνώσεων, και ίσως υπάρχει και νόμος. Αλλά είναι κοινή λογική πως δεν μπορει να εκδιώξει το κράτος κάποιον, τον οποίο πρώτα ξυλοφόρτωσε μέσω των επίσημων οργάνων του, πια εκκρεμεί μήνυση εναντίον των λειτουργων του κράτους και κατ' επέκταση της πολιτείας. Ότι του χορηγήθηκε άσυλο μέχρι τη δίκη είναι αυτονόητο, σκέψου ότι δε διώχνουμε τους εγκληματίες, αλλά τους δικάζουμε, αυτή τη φορά είναι το αντίστροφο (διαπράξαμε ποινικά κολάσιμη πράξη εναντίον του).

Για εμένα η χορήγηση του ασύλου αποτελεί παράσημο του νομικού μας πολιτισμού.

Οκ το δέχομαι.;)

@Malthador (αν και είναι κουβέντα που έχει ξανα γίνει στο insomnia και είναι κάπως απάνθρωπο να λέμε τα ίδια, θα σου απαντήσω)

Ενοείται ότι θα προτιμούσα να πουλάω σιντί. Θα έπαιρνα τα ρίσκα μου όμως. Φυσικά θα προσπαθούσα από την πλευρά μου να ζήσω όσο καλύτερα μπορώ αλλά δεν είναι ένα ξένο κράτος υποχρεωμένο να με δεχτει. Έτσι δεν είναι;

Επίσης, την κατάσταση που περιγράφεις την βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να το ανατρέψει (μακάρι να μπορούσε) Η νομιμοποίηση ακόμη και 10 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μια σταγόνα στον παγκόσμιο ωκεανό, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα άσε που οι συνθήκες εδώ θα γίνουν εξ'ίσου αφόρητες.

Ας επανέλθουμε στο θέμα όμως, έχουμε ξεφύγει. (ευθύνομαι το αναγνωρίζω)

Δημοσ.
Aυτό είναι μόνο για τους "Αθηναίους" μετανάστες. :Ρ

Η φραντζέσκα νομίζω είναι Ρόδο.

Συμφωνώ. Επίσης στο συγκεκριμένο site αντιμετωπίζεται ένας άνθρωπος που έχει προβλήματα, με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που πρέπει. Έχει ανάγκη από άμεση βοήθεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (λογικά), μπάνιο, φαί κτλ Δεν έχει ανάγκη από μεταναστοπατέρες.

Άρα, τηλέφωνο σε ασθενοφόρο (αν χρειάζεται), σε εκκλησίες, πρόνοιες και ότι άλλο σκεφτείτε.

Δημοσ.
Aυτό είναι μόνο για τους "Αθηναίους" μετανάστες. :Ρ

Η φραντζέσκα νομίζω είναι Ρόδο.

...δεν το γνώριζα,:-)

αν παρ'όλα αυτά πάντως φραντζέσκα επικοινωνήσεις θα βρεις ανταπόκριση και πολύ πιθανόν και πληροφορίες για την ρόδο :-)

Δημοσ.
Ενοείται ότι θα προτιμούσα να πουλάω σιντί. Θα έπαιρνα τα ρίσκα μου όμως.

Ωραία.

αλλά δεν είναι ένα ξένο κράτος υποχρεωμένο να με δεχτει. Έτσι δεν είναι;

Δεν είναι έτσι. Ελπίζω κάποια στιγμή όλοι μας να βγάλουμε από το λεξιλόγιο μας όταν μιλάμε γι' αυτό θέμα τις λέξεις "ΠΡΕΠΕΙ", "ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ και "ΛΑΘΡΑΙΟΣ".

Απο 'κεί και η πέρα η ουσιαστική διαφορά μεταξύ του νορμάλ φασισταριού και του αντιρατσιστή είναι η εξής:

Μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να το ανατρέψει (μακάρι να μπορούσε) Η νομιμοποίηση ακόμη και 10 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μια σταγόνα στον παγκόσμιο ωκεανό, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα άσε που οι συνθήκες εδώ θα γίνουν εξ'ίσου αφόρητες.

...και ερωτώ εγώ ο βλαξ. Μια χώρα όπως η Ελλάδα είναι δυνατόν να το ανατρέψει και να το κάνει μπάτε σκύλοι αλεστε το μαγαζί; ΑΝ μπορεί, θάνατος στους φασίστες, αν ΔΕΝ μπορεί να φέρει μέχρι εκεί που μπορεί. Υπάρχει κάποιος κύριος να με βοηθήσει να μου λυθεί η παραπάνω απορία; Φίλε Τίζερ λες όχι, μπορείς να μου πεις το λόγο; Εγκυκλοπαιδικά.

Δημοσ.

Εχει ηδη υποθει μια φορα αλλα να το ξαναπω. Η περιπτωση του να ειναι -ετσι οπως ακριβως θελει- ο ιδιος και ΔΕΝ θελει καμια βοηθεια (αφου δεν δεχτηκε να κανει τιποτα απο αυτα που του ζητησατε) δεν σας χτυπαει το καμπανακι να τον αφησετε ησυχο εκει που ειναι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...