Teaser Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Να του πληρωσετε τα εξοδα και να του νοικιαζετε σπιτι και να του παρεχετε 2 πιατα φαγητο την ημερα ή να τον παρετε στο δικο σας σπιτι. Αφου τοσο πολυ κοπτεστε για την υγεια του και για τις συνθηκες διαβιωσης του τοτε ειμαι σιγουρος οτι -ανετα- μπορειτε να του τα παρεχετε αυτα ετσι ωστε να μην ειναι ο ανθρωπος ετσι οπως ειναι οπως επισης και να φερετε ιδιοτικο γιατρο(ους) για να τον εξετασουν να δουν τι εχει και να περασουμε φυσικα σε θεραπεια. Αφου τελικα τα κανετε ολα αυτα και αφου φυσικα ο ανθρωπος αυτος ορθοποδησει και εχει τις δικες του δυναμεις τοτε μπορειτε να τον βοηθησετε πληρωνοντας του εισητηρια και οτιδηποτε αλλο χρειαστει για να παει οπου θελει τελος παντως να μεινει και να εργαστει. ΚΑΝΕΙΣ δεν προκειται να σας πει τιποτα αν προβειτε στις παραπανω ενεργειες. Σωστό αυτό, αλλά επειδή εγώ δεν είμαι φιλάνθρωπος όταν πρόκειται για ανθρώπους που παραβιάζουν νόμους, σύνορα κτλ θα τον άφηνα να μείνει εκεί που είναι. Δεν τον επιβαρύνουμε, δεν τον χτυπάμε, δεν τον βρίζουμε αλλά ο καθένας όπως στρώνει έτσι κοιμάται.
ikaruga24 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Αγαπητέ Ikaruga, το πρόβλημα δεν είναι με τις ιδέες σου, που μπορεί και να συμφωνώ ως έναν βαθμό μιας και εγώ σιχαίνομαι την υποκρισία και όλη αυτή την "αχ ο καημένος ο λαθρομετανάστης, να τον βοηθήσουμε βρε παιδιά!" συμπεριφορά. (να κάνουμε κανά group στο facebook). Το θέμα είναι ότι εγώ π.χ. μπορεί να είμαι γαιδούρι και αναίσθητος, αλλά τουλάχιστον δεν θα βγω να ειρωνευτώ τον άλλο που βλέπω ότι έχει μια ειλικρινή διάθεση να βοηθήσει (έστω μία μόνο φορά και όσο μπορεί) τον διπλανό του. Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή και να μας έχει κάνει όλους λίγο πολύ έτσι, αλλά δεν χρειάζεται να το υπερηφανευόμαστε κιόλας ούτε να πιάνουμε στο δούλεμα τους λίγους...ρομαντικούς θες να τους πεις, ακόμα και αφελείς ίσως που έχουν την διάθεση να βοηθήσουν. Κάπου παραπάει. Ουτε εγω θα ειρωνευτω (και δεν ειρωνευτικα, ισα ισα μιλησα παρα πολυ σοβαρα) αυτον που πραγματικα (και εμπρακτος) βοηθησει καποιον διπλανο του ειτε ειναι παρανομος ειτε νομιμος (μιλαμε για -νορμαλ- ανθρωπους και οχι για βαπορακια, εμπορους, βιαστες, κλεφτες, δολοφονους ετσι) και σε καμια περιπτωση δεν θα με δεις να "δουλευω" και να "εργαζομαι" τους -πραγματικους- ρομαντικους μιας και τους συγκεκριμενους τους ζηλευω. Μονο και αποκλειστικα για τους "καλοθελητες" και "ανθρωπιστες" (που δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους αν ειναι να δωσουν απο το υστερημα τους με τον οποιονδηποτε τροπο) μιλαω ειρωνικα. Για τους υπολοιπους μπραβο τους και μαγκια τους καθως κανουν αυτο που εγω δεν θελω γιατι οπως ειπες η ζωη με εκανε ενα "σταρχιδιστικο γουρουνι/ γαιδουρι/ (βαλε εδω και οτι αλλο θελεις)" και για τον Α, Β λογο βρισκομαι στη φαση που βρισκομαι και πιστευω αυτα που πιστευω. Σε καμια των περιπτωσεων ομως δεν θα με δεις να "δουλευω" καποιον που το κανει πραγματικα απο την ψυχη του.
beastgr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Επειδή και εγώ με ψυχρή λογική τα βλέπω εύχομαι η ζωή στην Ελλάδα να γίνει τόσο αφόρητη, οι οικονομία να πιάσει τόσο πάτο, η τρομοκρατία να έχει εξελιχθεί σε κάτι αλλά Πακιστάν μεριά, και μετά να δω κάτι ωραίους Έλληνες να μεταναστεύουν και να προσπαθούν να πείσουν τους μόνιμους κατοίκους της όποιας χώρας να τους δεχτούν. Και αν δεν τους δέχονται να τους βλέπω να περνάνε σύνορα παράνομα, γιατί δεν θα υπάρχει ελπίδα εντός ελληνικών συνόρων έτσι κι αλλιώς. Μάλλον απίθανο σενάριο αλλά δε βλάπτει καμιά φορά να προσπαθείς να μπεις στο μυαλό ανθρώπων από τέτοιες χώρες. Αυτά για όλους όσους αδυνατούν να καταλάβουν ότι δεν είναι όλων των μεταναστών επιλογή να έρθουν Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού αλλά προσπάθεια για μια καλυτερη ζωή. Τόσο δύσκολο είναι πια να το καταλάβουμε; Και εμένα μου τη δίνουνε τα συνθήματα του στυλ αφήστε αβέρτα μετανάστες να έρθουν, μπλα μπλα μπλα αλλά δεν μπορώ να αδιαφορώ παντελώς για αυτούς που είναι ήδη εδώ και να τους βλέπω σα ζώα. Και ναι δε γουστάρω να τους φιλοξενώ όπως δε γουστάρω να μένω με άλλα άτομα σπίτι μου αλλά πληρώνω υπηρεσίες που αναλαμβάνουν κάτι τέτοιες περιπτώσεις (ή θα έπρεπε να αναλαμβάνουν) Ναι έρχονται και εγκληματίες που πρεπει να τους διαολοστείλουμε, ναι πρεπει να υπάρχει ελεγχόμενη εισροή μεταναστών αλλά βρε αδερφέ κάποιοι ήρθανε παράνομα. Τι να τους κανεις? να τους πατήσεις κάτω να τους αποτελειώσεις? Τι διάολο πια...
katerina_a_86 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Γιατι Κατερινα απο εκει ξεκινανε ολα και συμφωνησες και η ιδια οτι -λιγοι- ειναι αυτοι που θελουν να βοηθησουν αν μπει η -προσωπικη- θυσια μεσα για τον Α, Β λογο. Υπαρχουν αυτοι (οι μετρημενοι στα δαχτυλα που λες) που πραγματικα θυσιαζονται, υπαρχουν αυτοι σαν και εμενα που ειναι ποιο "παγωμενοι" και ποιο "λογικοι" ακομα και αν μιλαμε για ανθρωπους και υπαρχουν και "αλλοι" που τα λενε πολυ ομορφα και ωραια αλλα δεν τιθεται θεμα να κουνησουν το παραμικρο τους δαχτυλακι ή να βαλουν το χερι τους ποιο βαθεια στην τσεπη και φυσικα ουτε λογος να παραχωρησουν κατι οι ιδιοι παρα μονο μπλα μπλα γιατι ετσι μονο θα τους πουνε "politicaly correct" ή οχι ρατσιστες και φασιστες και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Ναι από τον ρεαλισμό ξεκινάνε όλα μόνο που για μένα ρεαλισμός είναι να θες να βοηθήσεις. ΟΚ γι αυτά που λες για τους ψευτοανθρωπιστές εσύ όμως πολύ μπερδεμένα μας τα λες και κουράστηκα. Λοιπον, 1.Δεν είσαι ανθρωπιστής από προσωπική επιλογή 2.Δεν σου αρέσει η υποκρισία των άλλων Για το 2 δεκτό, για το 1 θα μου εξηγήσεις επιτέλους με βάση ποιο σκεπτικό αποφάσισες να μην είσαι ανθρωπιστής? 1. Μπορω? 2. Το εχει αναγκη? 3. Θελω? Γουσταρω? Μου κανει κεφι? Αυτο ειναι το γενικο κριτηριο. Δεν εχω καποια "πατεντα" για το ποιον βοηθαω. 1.ΟΚ (αν και πιστεύω πως αν θες μπορείς) 2.Αυτονόητο είναι ότι βοηθάμε άτομα που έχουν ανάγκη. 3.Γιατί να θες ή να μην θες? Με βάση τι?
Teaser Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Έχω την εξής απορία. Όταν ξεκίνησε αυτός ο άνθρωπος από Πακιστάν, Μπαγκλαντές κτλ δεν έκανε έναν προγραμματισμό για το πως θα τα βγάλει πέρα? Ή είχε ως δεδομένο ότι θα μαζευτεί ουρά για να τον φροντίσει? Μ'αυτό το σκεπτικό ήρθε στην Ελλάδα? Και αν ναι, τι είναι η Ελλάδα για να μαζεύει και να γιατρεύει την φτώχια όλου του κόσμου? ( μιλάμε για πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους <<< Ρεαλιστικά ας το δούμε γιατί με κορώνες φιλανθρωπίας οδηγούμαστε σε άτοπο λόγω του αριθμού και μόνο)
teo64x Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Ρεαλιστικά, είχε σημειώσει το πρόγραμμά του για το που θα πάει στο tablet PC του αλλά όταν χάρισε τη memory card σε ένα φίλο του που κατέβαινε σε άλλη χώρα, ξέχασε ότι είχε μέσα το pdf και τώρα ψάχνει νετ καφέ να πάει να τα ξαναϋπολογίσει με το Google Earth.
beastgr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Εσύ ρε Teaser δηλαδή αν δεις έναν άνθρωπο (Έλληνα ασ πούμε) να το έχει χτυπήσει αμάξι και να αιμοραγεί θα κοιτάξεις να δεις που και πως είναι ασφαλισμένος για να καλέσεις ασθενοφόρο; Γιατί αν δεν είναι λεφτά του φορολογούμενο θα ξοδεψεις. Δηλαδή αν αντί για Έλληνας ήταν μετανάστης... άντε και παράνομος πρέπει να έχει διαφορα; Το ίδιο πράγμα δε θα έπρεπε να κάνεις (ή τουλάχιστον θα σου έλεγε το ένστικτό σου να κάνεις; Γιατί σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις να πρέπει να σκέφτεσαι αν ειναι Έλληνας, Αλβανός κτλ κτλ κτλ Είπαμε ότι και εμένα δε μου αρέσουν οι ανεξέλεκτες καταστάσεις με τη μετανάστευση ούτε και ζητάω να γίνει η Ελλάδα απέραντος καταυλισμός. Απλά πιστεύω ότι αυτό στο οποίο αναφέρεστε δεν έχει καμιά σχέση με το παραπάνω. Είναι απλά δείγμα ανθρωπιάς στον οποιοδήποτε (όπως και στην περίπτωση του ετοιμοθάνατου) Η μεταναστευτική πολιτική δεν έχει καμιά σχέση με αυτό
freedubus Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Ακόμη δεν κατάλαβα, παρά την απάντηση της φραντσεσκας σαντ, τι είδους βοήθεια χρειάζεται αυτός ο άνθρωπος και ποιό είναι το πρόβλημα που δημιουργεί ε.
ikaruga24 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Ναι από τον ρεαλισμό ξεκινάνε όλα μόνο που για μένα ρεαλισμός είναι να θες να βοηθήσεις.ΟΚ γι αυτά που λες για τους ψευτοανθρωπιστές εσύ όμως πολύ μπερδεμένα μας τα λες και κουράστηκα. Λοιπον, 1.Δεν είσαι ανθρωπιστής από προσωπική επιλογή 2.Δεν σου αρέσει η υποκρισία των άλλων Για το 2 δεκτό, για το 1 θα μου εξηγήσεις επιτέλους με βάση ποιο σκεπτικό αποφάσισες να μην είσαι ανθρωπιστής? Γιατι ψαχνεις να βρεις καποια κρυφη ιδεολογια και δεν δεχεσαι οτι απλα ειμαι ενα "κυνικο γουρουνι" και οτι απλα βοηθαω μονο και οταν μου κατεβει στο κεφαλι και μονο ανθρωπους που θα θεωρησω οτι οντως το εχουν αναγκη? 1.ΟΚ (αν και πιστεύω πως αν θες μπορείς) 2.Αυτονόητο είναι ότι βοηθάμε άτομα που έχουν ανάγκη. 3.Γιατί να θες ή να μην θες? Με βάση τι? 2. Οχι Κατερινα δεν ειναι αυτονοητο γιατι ειναι πολλοι αυτοι που -πραγματικα- χρειαζονται βοηθεια και δεν το ζητανε (και το αντιστροφο ισχυει επισης). 3. Γιατι ο "ενδιαφερομενος" θα πρεπει να με "πεισει" οτι χρειαζεται τη βοηθεια μου ΚΑΙ θα πρεπει να πετυχει σε στιγμη που να με -νοιαζει- για κατι τετοιο. Βγαζω απο εξω εντελος τον παραγοντα -δεν μπορω- γιατι δεν με παιρνει (εκτος και αν θα πρεπει να δινω λεφτα και στους 500 ζητιανους που μπαινουν σε καθημερινη βαση -μονο- στο μαγαζι μας χωρις να βαζω τους υπολοιπους).
tasoskont Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Ρεαλιστικά, είχε σημειώσει το πρόγραμμά του για το που θα πάει στο tablet PC του αλλά όταν χάρισε τη memory card σε ένα φίλο του που κατέβαινε σε άλλη χώρα, ξέχασε ότι είχε μέσα το pdf και τώρα ψάχνει νετ καφέ να πάει να τα ξαναϋπολογίσει με το Google Earth. και πολυ καλα θα κανει ν αβρει καμια αλλη χωρα στο google earth γιατι στην ελλαδα αρκετους λαθρομεταναστες εχουμε και αρκετα προβληματα και ειδικα οικονομικα ωστε να ταιζουμε ολη τη φτωχεια του κοσμου εδω. εχουμε γεμισει λαθρομεταναστες και ψευτοιδεολογους.
sugata Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Χρειάζεται 1) Ένα καλό μπάνιο 2) Παπούτσια 3) Ρούχα 4) Φαγητό 5) Εξέταση από γιατρό. Πρώτα αυτά. Για τα υπόλοιπα βλέπετε. Η σειρά δεν είναι κατά προτεραιότητα, μπορεί να αλλαχτεί κατά βούληση.
teo64x Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 και πολυ καλα θα κανει ν αβρει καμια αλλη χωρα στο google earth γιατι στην ελλαδα αρκετους λαθρομεταναστες εχουμε και αρκετα προβληματα και ειδικα οικονομικα ωστε να ταιζουμε ολη τη φτωχεια του κοσμου εδω. εχουμε γεμισει λαθρομεταναστες και ψευτοιδεολογους. Ok. Θα του το πω όταν τον δω στο msn.
beastgr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 και πολυ καλα θα κανει ν αβρει καμια αλλη χωρα στο google earth γιατι στην ελλαδα αρκετους λαθρομεταναστες εχουμε και αρκετα προβληματα και ειδικα οικονομικα ωστε να ταιζουμε ολη τη φτωχεια του κοσμου εδω. εχουμε γεμισει λαθρομεταναστες και ψευτοιδεολογους. Με τα χίλια μαζί σου είμαι φίλε μου. Αρκετά με τους χιλιάδες μετανάστες. Έλα όμως που κάποιοι τους δίνουν δουλειά εδώ και μένουν. Μη μου πεις ότι όλοι με ναρκωτικά ασχολούνται? Και κοίτα να δεις γιατί βρίσκουν δουλεια.... Μην είναι ότι είναι αρκετά φθηνοί για κάποιους... μην είναι γιατί κάποιοι προτιμούν να έχουν μαύρη εργασία αντί για νόμιμη.... Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια; Το πράγμα είναι πολύπλοκο για να ρίξεις το φταίξιμο μόνο σε μια κατηγορία. Απλά ο μετανάστης είναι ο πιο εύκολος στόχος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.