tzotzo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 μου φαινεται η φρανσεσκα ανοιξε το τοπικ για καποιου ειδος κοινωνιολογικη ερευνα
katerina_a_86 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Φραντζέσκα ελπίζω μετά από 58 posts να σε βοήθησαν και να σε κατατόπισαν πλήρως όλοι οι φιλάνθρωποι του forum. Γιατί όταν πρόκειται για ουσιαστική βοήθεια για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο αυτό που έθιξες οι απαντήσεις βλέπεις ότι είναι καίριες, γρήγορες και πραγματικά βοηθούν καθοριστικά σε αυτά που ρώτησες. Ελπίζω ότι μέχρι να φτάσουμε στο 1500οστό ποστ που θα αναλύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ερώτηση της ουσίας ύπαρξης του ανθρώπου πάνω στην γη και κυρίως πριν πεθάνει ο άνθρωπος να έχει προτείνει κανείς τίποτα. Ναι έχω να προτείνω εγώ. Επειδή οι μηχανισμοί πρόνοιας δεν είναι και οι καλύτεροι και μέχρι να ασχοληθεί κάποιος θα πεθάνει ο άνθρωπος προτείνω μια πρώτη βοήθεια από τους ενοίκους και γνωστοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ μήπως και ασχοληθεί κανείς. Όσο για τον συνέλληνα που αρνείται να σπαταλήσει εθνικό κεφάλαιο για κάποιον ξένο, θα του πρότεινα να σκεφτεί τον ευατό του πεινασμένο σε ένα πεζοδρόμιο χειμώνα και μετά να σκεφτεί πόσο νόημα έχουν οι εθνικές μπούρδες.
teo64x Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 μου φαινεται η φρανσεσκα ανοιξε το τοπικ για καποιου ειδος κοινωνιολογικη ερευνα Εμένα μου φαίνεται ότι πρέπει να σβηστεί σχεδόν όλο το θρεντ εκτός από μερικά (λίγα) ποστ γιατί η Φραντσέσκα ρωτάει κάτι συγκεκριμένο (πώς να βοηθήσει εκείνη και η πολυκατοικία της τον άνθρωπο, τι προβλέπεται γενικώς σ' αυτές τις περιπτώσεις, κλπ), όχι για να διαβάζει απαντήσεις προς ένα τρολλ. Είμαστε ένοχοι για troll baiting.
ikaruga24 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Ναι έχω να προτείνω εγώ.Επειδή οι μηχανισμοί πρόνοιας δεν είναι και οι καλύτεροι και μέχρι να ασχοληθεί κάποιος θα πεθάνει ο άνθρωπος προτείνω μια πρώτη βοήθεια από τους ενοίκους και γνωστοποίηση του θέματα στα ΜΜΕ μήπως και ασχοληθεί κανείς. Όσο για τον συνέλληνα που αρνείται να σπαταλήσει εθνικό κεφάλαιο για κάποιον ξένο, θα του πρότεινα να σκεφτεί τον ευατό του πεινασμένο σε ένα πεζοδρόμιο χειμώνα και μετά να σκεφτεί πόσο νόημα έχουν οι εθνικές μπούρδες. Φανταζομαι μιλας για εμενα Κατερινα. Οπως ειπα εγω μπορει να μην θελω αλλα αυτο δεν εμποδιζει τους αλλους που θελουν να καλυψουν το δικο μου "κενο". Ειναι γνωστο αλλωστε οτι ολοι οι φιλανθρωποι του κοσμου δεν εχουν αφησει -κανεναν- ανθρωπο να πειναει και να βιοπραγει στα πεζοδρομια (και οχι μονο) ακριβως επειδη ειναι τοσο φιλανθρωποι και τοσο διατεθημενοι να βοηθησουν. Εδω περα "ολοκληρη" πολυκατοικια (οπως λεει ο τοπικ σταρτερ) ειναι "διατεθειμενη" να τον βοηθησει αλλα -κανεις- δεν σκεφτηκε απλα να τον παρουν μεσα στο σπιτι τους καποιος απο αυτους που "θελουν" να βοηθησουν (απο τα τουλαχιστον 25 ατομα που εχει η πολυκατοικια αυτη) ή να τσονταρουν ολοι μαζι να δημιουργησουν ενα χωρο να μεινει ο ανθρωπος και μιας και ειναι τοσο δυσκολη η λυση του "προβληματος" ειπε να φτιαξει ενα ποστ για να παρει ιδεες για το πως να βοηθησουν τον ανθρωπο αυτο. Δεν ξερω για εσας αλλα εμενα μου μυριζει πραγματικη ειρωνια.
pappous_soulis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Επίσης, θα μπορούσατε να μιλήσετε με κάποιον παπά στη περιοχή σας, μήπως αναλάβει η εκκλησία να του δώσει στέγη και να τον φροντίσει.
katerina_a_86 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Φανταζομαι μιλας για εμενα Κατερινα. Οπως ειπα εγω μπορει να μην θελω αλλα αυτο δεν εμποδιζει τους αλλους που θελουν να καλυψουν το δικο μου "κενο". Ειναι γνωστο αλλωστε οτι ολοι οι φιλανθρωποι του κοσμου δεν εχουν αφησει -κανεναν- ανθρωπο να πειναει και να βιοπραγει στα πεζοδρομια (και οχι μονο) ακριβως επειδη ειναι τοσο φιλανθρωποι και τοσο διατεθημενοι να βοηθησουν. Εδω περα "ολοκληρη" πολυκατοικια (οπως λεει ο τοπικ σταρτερ) ειναι "διατεθειμενη" να τον βοηθησει αλλα -κανεις- δεν σκεφτηκε απλα να τον παρουν μεσα στο σπιτι τους καποιος απο αυτους που "θελουν" να βοηθησουν (απο τα τουλαχιστον 25 ατομα που εχει η πολυκατοικια αυτη) ή να τσονταρουν ολοι μαζι να δημιουργησουν ενα χωρο να μεινει ο ανθρωπος και μιας και ειναι τοσο δυσκολη η λυση του "προβληματος" ειπε να φτιαξει ενα ποστ για να παρει ιδεες για το πως να βοηθησουν τον ανθρωπο αυτο. Δεν ξερω για εσας αλλα εμενα μου μυριζει πραγματικη ειρωνια. Πράγματι δεν αμφιβάλλω ότι το αυτονόητο θα ήταν να βοηθήσει η πολυκατοικία εξ αρχής και δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν ερώτημα και ότι οι άνθρωποι δύσκολα βοηθάνε με προσωπική θυσία αλλά αυτά γιατί μας τα λες, για να δικαιολογήσεις και την δική σου αντίστοιχη στάση? Το εμπεδώσαμε ότι δεν γουστάρεις να βοηθάς και ότι δεν κατακρίνεις αυτούς που το κάνουν. Εγώ αυτό που σου είπα σου το είπα από μια φιλοσοφική σκοπιά για το καλό σου. (Επίσης θα με ενδιέφερε πάρα πολύ ο λόγος της άρνησής σου να βοηθάς) ---------- Προσθήκη στις 18:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:01 ---------- Επίσης, θα μπορούσατε να μιλήσετε με κάποιον παπά στη περιοχή σας, μήπως αναλάβει η εκκλησία να του δώσει στέγη και να τον φροντίσει. Πολύ σωστό, η εκκλησία είναι μια καλή λύση. Υπάρχει που υπάρχει ας την εκμεταλευτούμε για κανένα καλό τουλάχιστον.
ikaruga24 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Πράγματι δεν αμφιβάλλω ότι το αυτονόητο θα ήταν να βοηθήσει η πολυκατοικία εξ αρχής και δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν ερώτημα και ότι οι άνθρωποι δύσκολα βοηθάνε με προσωπική θυσία αλλά αυτά γιατί μας τα λες, για να δικαιολογήσεις και την δική σου αντίστοιχη στάση? Οχι δεν το λεω για να δικαιολογησω την δικη μου σταση και δεν εχω λογο να δικαιολογησω την σταση μου αυτη. Το λεω απο την αποψη που καποιοι αμεσως αμεσως εσπευσαν να μου την "πουν" ενω και οι ιδιοι -στην πραγματικοτητα- στο ιδιο μηκος κυματος σκεφτονται και πρατουν αλλα δεν τολμουν (για καποιο λογο) να το πουν κιολας. Το θεωρω ομως ακρως γελοιο να προσπαθει ο "ανηθικος" να μου πρεσαρει ιδεολογιες που εμφανως και δεν ασπαζεται αλλα αρκειται στο να τις "πεταει" δεξια και αριστερα χωρις σκεψη -ετσι- για να φανει και καλα μαγκακος. Το εμπεδώσαμε ότι δεν γουστάρεις να βοηθάς και ότι δεν κατακρίνεις αυτούς που το κάνουν. Εγώ αυτό που σου είπα σου το είπα από μια φιλοσοφική σκοπιά για το καλό σου. Ναι, ναι για το καλο μου ξερω, μην τυχων και μου την πεσουν οι ψευτο-βοηθοι της "ανθρωπιας" και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Καθαρη επιλογη μου Κατερινα μιας και με τα φιλοσοφικα δεν εχω και ιδιαιτερα καλη σχεση. Με τον ρεαλισμο ομως.... (Επίσης θα με ενδιέφερε πάρα πολύ ο λόγος της άρνησής σου να βοηθάς) Μια χαρα βοηθαω αλλα μονο οποτε θελω και οποτε μπορω και οποιον εγω αποφασισω. Αν ομως το παρω αποφαση να βοηθησω ομως να εισαι σιγουρη οτι δεν θα ποσταρω ενα thread για "ιδεες" του πως να το κανω ειδικα αν η λυση ειναι τοσο προφανης και ευκολη οσο αυτη.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 οκ, να απαντήσω και εγώ με τη σειρά μου, και αφού σας ευχαριστήσω όλους που δεν κάνατε το θέμα να κλείσει αμέσως θα είχα απευθυνθεί άμεσα εγώ η ίδια στην πρόνοια ΑΝ δεν μου είχε πει εργαζόμενη εκεί ότι ΔΕΝ έχει ξενώνα, οπότε και άρχισα να σκέφτομαι ότι πάλι εδώ ή κάπου αλλού έξω θα καταλήξει ο άνθρωπος. η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι σχεδόν ολόκληρη γραφεία και ιατρεία, οι οικογένειες που μένουμε μέσα είμαστε πολύ λίγες (δλδ <5) και είναι σχεδόν όλοι ηλικιωμένοι άνθρωποι που δε νομίζω πως και να θέλουν μπορούν να ασχοληθούν. η αστυνομία κλήθηκε ήδη 2 φορές (τη μία από μένα προσωπικά) και τα παιδιά απομακρύνθηκαν (πάλι από μένα την ίδια) αλλά δεν έκανε τίποτα άλλο, και δεν ξέρω κιόλα αν είναι στις αρμοδιότητές της να κάνει μια που δεν ξέρω αν ο άνθρωπος διαπράττει κάτι παράνομο ψάχνοντας απλά ένα μέρος να περάσει τη νύχτα. επίσης επειδή φαίνεται να κάνω λόγο ανοίγοντας το θέμα για λύσεις φόλας, διευκρινίζω ότι το 2ο μήνυμα το έκανα σε απάντηση μηνύματος (που ευτυχώς εξαφανίστηκε άμεσα) ώστε να μή στραβώσει απ΄την αρχή το θέμα. τέλος, θα προσπαθήσω να βρω μια λύση, και αυτό με τα ΜΜΕ δεν το είχα σκεφτεί αλλά δεν το βρίσκω κακή ιδέα, επίσης αυτό με την εκκλησία, αλλά παραμένει το ερώτημα για μένα: δεν έχουμε τη δυνατότητα να φυλάξουμε τα σύνορά μας τόσο καλά, αλλά δεν έχουμε και τα μέσα να βοηθήσουμε σαν οργανωμένη κοινωνία αυτούς τους συνανθρώπους μας? σέβομαι την άποψη όσων δεν θέλουν να βοηθήσουν αλλά δε νομίζω πως είναι μέσα στα δικαιώματά μας να αποφασίσουμε ότι κάποιοι πρέπει να περιφέρονται χωρίς χαρτιά, δουλειά και σπίτι. οπότε δεν έχω καταλάβει τί γίνεται, γι΄αυτό και άνοιξα το θέμα και όχι φυσικά για να κάνει κάποιος άλλος αυτό που δε μπορούμε να κάνουμε εδώ εμείς. ελπίζω να καταφέρω να βρω μια λύση που δεν θα είναι να φύγει αυτός ο άνθρωπος απλά απ΄τη δική μου οπτική γωνία για να ψάξει μια άλλη είσοδο.
apd453 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Καλά που δεν είναι όλοι "ρεαλιστές" σαν τον ikaruga.
katerina_a_86 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Οχι δεν το λεω για να δικαιολογησω την δικη μου σταση και δεν εχω λογο να δικαιολογησω την σταση μου αυτη. Το λεω απο την αποψη που καποιοι αμεσως αμεσως εσπευσαν να μου την "πουν" ενω και οι ιδιοι -στην πραγματικοτητα- στο ιδιο μηκος κυματος σκεφτονται και πρατουν αλλα δεν τολμουν (για καποιο λογο) να το πουν κιολας. Το θεωρω ομως ακρως γελοιο να προσπαθει ο "ανηθικος" να μου πρεσαρει ιδεολογιες που εμφανως και δεν ασπαζεται αλλα αρκειται στο να τις "πεταει" δεξια και αριστερα χωρις σκεψη -ετσι- για να φανει και καλα μαγκακος. οκ Ναι, ναι για το καλο μου ξερω, μην τυχων και μου την πεσουν οι ψευτο-βοηθοι της "ανθρωπιας" και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Καθαρη επιλογη μου Κατερινα μιας και με τα φιλοσοφικα δεν εχω και ιδιαιτερα καλη σχεση. Με τον ρεαλισμο ομως.... Και τι νόημα έχει ο ρεαλισμος σε έναν κόσμο σαν αυτό? Μια χαρα βοηθαω αλλα μονο οποτε θελω και οποτε μπορω και οποιον εγω αποφασισω. Αν ομως το παρω αποφαση να βοηθησω ομως να εισαι σιγουρη οτι δεν θα ποσταρω ενα thread για "ιδεες" του πως να το κανω ειδικα αν η λυση ειναι τοσο προφανης και ευκολη οσο αυτη. Γιατί βοηθάς όταν βοηθάς και ποια τα κριτήρια για να βοηθήσεις? ---------- Προσθήκη στις 18:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:41 ---------- οαλλά παραμένει το ερώτημα για μένα: δεν έχουμε τη δυνατότητα να φυλάξουμε τα σύνορά μας τόσο καλά, αλλά δεν έχουμε και τα μέσα να βοηθήσουμε σαν οργανωμένη κοινωνία αυτούς τους συνανθρώπους μας? Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανύπαρκτης μεταναστευτικής μας πολιτικής. Φέρνουμε ανθρώπους εδώ για να πεινάνε. Κι άμα πεις να δεχόμαστε μέχρι ένα όριο σε λένε φασίστα. Μα πρέπει να δεχόμαστε μέχρι ένα όριο για να μην πεινάνε. Σαν να προσπαθείς να βάλεις 10 άτομα σε ένα χαρτόκουτο. ---------- Προσθήκη στις 18:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:46 ---------- Καλά που δεν είναι όλοι "ρεαλιστές" σαν τον ikaruga. στα δάχτυλα μετριούνται.
Praetorianos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Και τι νόημα έχει ο ρεαλισμος σε έναν κόσμο σαν αυτό? Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Γιατί βοηθάς όταν βοηθάς και ποια τα κριτήρια για να βοηθήσεις? 1) Θέλω? 2) Μπορώ?
katerina_a_86 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Αν εννοείς πως από τον ρεαλισμό ξεκινάνε τα πάντα, δεν διαφωνώ. Ο ikaruga24 όμως χρησιμοποίησε αλλιώς την εννοια του, γι αυτό ας μην μπερδευόμαστε. 1) Θέλω? 2) Μπορώ? Δεν ήταν γενικό ερώτημα αλλά για τον ikaruga24 που δεν θέλει. Για το 1) δεν μπορώ να φανταστώ λόγο να μην θέλει καποιος. Για το 2) αν θες σίγουρα μπορείς έστω και ελάχιστα.
Arcanaloth Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Αγαπητέ Ikaruga, το πρόβλημα δεν είναι με τις ιδέες σου, που μπορεί και να συμφωνώ ως έναν βαθμό μιας και εγώ σιχαίνομαι την υποκρισία και όλη αυτή την "αχ ο καημένος ο λαθρομετανάστης, να τον βοηθήσουμε βρε παιδιά!" συμπεριφορά. (να κάνουμε κανά group στο facebook). Το θέμα είναι ότι εγώ π.χ. μπορεί να είμαι γαιδούρι και αναίσθητος, αλλά τουλάχιστον δεν θα βγω να ειρωνευτώ τον άλλο που βλέπω ότι έχει μια ειλικρινή διάθεση να βοηθήσει (έστω μία μόνο φορά και όσο μπορεί) τον διπλανό του. Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή και να μας έχει κάνει όλους λίγο πολύ έτσι, αλλά δεν χρειάζεται να το υπερηφανευόμαστε κιόλας ούτε να πιάνουμε στο δούλεμα τους λίγους...ρομαντικούς θες να τους πεις, ακόμα και αφελείς ίσως που έχουν την διάθεση να βοηθήσουν. Κάπου παραπάει.
Praetorianos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Για το 2) αν θες σίγουρα μπορείς έστω και ελάχιστα. Διαφωνώ αλλά μετά διάβασα αυτό: Αγαπητέ Ikaruga, το πρόβλημα δεν είναι με τις ιδέες σου, που μπορεί και να συμφωνώ ως έναν βαθμό μιας και εγώ σιχαίνομαι την υποκρισία και όλη αυτή την "αχ ο καημένος ο λαθρομετανάστης, να τον βοηθήσουμε βρε παιδιά!" συμπεριφορά. (να κάνουμε κανά group στο facebook). Το θέμα είναι ότι εγώ π.χ. μπορεί να είμαι γαιδούρι και αναίσθητος, αλλά τουλάχιστον δεν θα βγω να ειρωνευτώ τον άλλο που βλέπω ότι έχει μια ειλικρινή διάθεση να βοηθήσει (έστω μία μόνο φορά και όσο μπορεί) τον διπλανό του. Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή και να μας έχει κάνει όλους λίγο πολύ έτσι, αλλά δεν χρειάζεται να το υπερηφανευόμαστε κιόλας ούτε να πιάνουμε στο δούλεμα τους λίγους...ρομαντικούς θες να τους πεις, ακόμα και αφελείς ίσως που έχουν την διάθεση να βοηθήσουν. Κάπου παραπάει. και με κάλυψε παραπάνω απ' ότιδήποτε θα μπορούσα να γράψω αυτή τη στιγμή.
ikaruga24 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Και τι νόημα έχει ο ρεαλισμος σε έναν κόσμο σαν αυτό? Γιατι Κατερινα απο εκει ξεκινανε ολα και συμφωνησες και η ιδια οτι -λιγοι- ειναι αυτοι που θελουν να βοηθησουν αν μπει η -προσωπικη- θυσια μεσα για τον Α, Β λογο. Υπαρχουν αυτοι (οι μετρημενοι στα δαχτυλα που λες) που πραγματικα θυσιαζονται, υπαρχουν αυτοι σαν και εμενα που ειναι ποιο "παγωμενοι" και ποιο "λογικοι" ακομα και αν μιλαμε για ανθρωπους και υπαρχουν και "αλλοι" που τα λενε πολυ ομορφα και ωραια αλλα δεν τιθεται θεμα να κουνησουν το παραμικρο τους δαχτυλακι ή να βαλουν το χερι τους ποιο βαθεια στην τσεπη και φυσικα ουτε λογος να παραχωρησουν κατι οι ιδιοι παρα μονο μπλα μπλα γιατι ετσι μονο θα τους πουνε "politicaly correct" ή οχι ρατσιστες και φασιστες και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Γιατί βοηθάς όταν βοηθάς και ποια τα κριτήρια για να βοηθήσεις? 1. Μπορω? 2. Το εχει αναγκη? 3. Θελω? Γουσταρω? Μου κανει κεφι? Αυτο ειναι το γενικο κριτηριο. Δεν εχω καποια "πατεντα" για το ποιον βοηθαω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.