Προς το περιεχόμενο

άστεγος μετανάστης

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι ιδιες κλισαρισμενες ατακες,

παρτον σπιτι σου, ταισε τον κλπ κλπ,

δεν θελω να επιβαρυνθει η τσεπη μου (λες και ειναι επιλογη σου η προκειται να συμβαλεις σε ερανο)

Η θεματοθετρια εβαλε ενα συγκεκριμενο ερωτημα,

του οποιου η απαντηση ειναι,

γνωριζω πχ τον ταδε οργανισμο η το ταδε τροπο (πχ καναλι)

Το θεμα δεν ειναι προσωπικο και δεν καταλαβαινω τι προωθουν τα διαφορα σχολια που διαβασα.

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 325
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τώρα έχω μια ερώτηση...με τι σκεπτικό κάποιος που δεν έχει ούτε ρούχα να φορέσει φεύγει από τη χώρα του και ''απαιτεί'' να τον βοηθήσουμε; Οκ και 'γω γουστάρω να μείνω στην Ιταλία ξέρω 'γω, αν δεν έχω φράγκα γιατί να παω;

:confused:

Το 1963 έφυγαν οι παππούδες μου με 1000 δρχ στο χέρι,δυο αλλαξιές,και ένα ραδιοφωνάκι.Μετανάστης------> αυτός που μεταναστεύει σε άλλη περιοχή για τους χι ψι λόγους.Συνήθως έφταιγε η έλλειψη εργασίας.

ΣΗΜΕΡΑ φταίνε οι πολέμοι και οι "πρωτοκλασσάτες" χώρες που μου το παίζουν Τσε Γκεβάρα.

Έχω βαρεθεί σε κάθε θέμα περι λαθρό να πετάει ένας την καραμέλα περι ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ.

Έτσι είναι η ζωή τι να κάνουμε.και εγώ βαρέθηκα τους δήθεν που τους ενοχλεί πάντα ο άλλος .

Γιατί υπάρχει μια καραμέλα εδώ πέρα στο Μπλά Μπλά όταν ανοίγονται τέτοια θέματα, και αρχίζουν όλοι με ένα ατελείωτο Copypasta περι ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ. Δεν είμαι κατα των λαθρό, αλλα έχω την αίσθηση οτι η υποκρισία δίνει και παίρνει ώρες-ώρες. Το "φιλοσοφικές μαλακίες" πηγαίνει στο ότι οι περισσότεροι ποστάρουν απλά για να ποστάρουν και να φανούν ευχάριστοι ως προς την μάζα που στην πλειοψηφία της σε τέτοια θέματα είναι υπερ των λαθρό.

Είναι και η φύση του Ινσόμνια τέτοια.

Αν θέλαμε να γράφουμε σε άλλο φόρουμ που επικρατούν ΑΛΛΕΣ απόψεις,πίστεψέ με,θα πηγαίναμε με τα μαντίλια στο χέρι.Άμα δεν σου αρέσει το κλίμα εδώ μέσα ή μην ασχολείσαι ή ξεγράψου.

Ναι έχω να προτείνω εγώ.

Επειδή οι μηχανισμοί πρόνοιας δεν είναι και οι καλύτεροι και μέχρι να ασχοληθεί κάποιος θα πεθάνει ο άνθρωπος προτείνω μια πρώτη βοήθεια από τους ενοίκους και γνωστοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ μήπως και ασχοληθεί κανείς.

Όσο για τον συνέλληνα που αρνείται να σπαταλήσει εθνικό κεφάλαιο για κάποιον ξένο, θα του πρότεινα να σκεφτεί τον ευατό του πεινασμένο σε ένα πεζοδρόμιο χειμώνα και μετά να σκεφτεί πόσο νόημα έχουν οι εθνικές μπούρδες.

μετά από 7 σελίδες να και κάτι σοβαρό.

Εδω περα "ολοκληρη" πολυκατοικια (οπως λεει ο τοπικ σταρτερ) ειναι "διατεθειμενη" να τον βοηθησει αλλα -κανεις- δεν σκεφτηκε απλα να τον παρουν μεσα στο σπιτι τους καποιος απο αυτους που "θελουν" να βοηθησουν (απο τα τουλαχιστον 25 ατομα που εχει η πολυκατοικια αυτη) ή να τσονταρουν ολοι μαζι να δημιουργησουν ενα χωρο να μεινει ο ανθρωπος και μιας και ειναι τοσο δυσκολη η λυση του "προβληματος" ειπε να φτιαξει ενα ποστ για να παρει ιδεες για το πως να βοηθησουν τον ανθρωπο αυτο.

:shifty::shifty:

Σωστό αυτό, αλλά επειδή εγώ δεν είμαι φιλάνθρωπος όταν πρόκειται για ανθρώπους που παραβιάζουν νόμους, σύνορα κτλ θα τον άφηνα να μείνει εκεί που είναι.

Δεν τον επιβαρύνουμε, δεν τον χτυπάμε, δεν τον βρίζουμε αλλά ο καθένας όπως στρώνει έτσι κοιμάται.

ΠΑΝΤΑ ήταν ΟΝΕΙΡΟ ζωής να γίνουμε άστεγοι :o:o

Έχω την εξής απορία. Όταν ξεκίνησε αυτός ο άνθρωπος από Πακιστάν, Μπαγκλαντές κτλ δεν έκανε έναν προγραμματισμό για το πως θα τα βγάλει πέρα? Ή είχε ως δεδομένο ότι θα μαζευτεί ουρά για να τον φροντίσει? Μ'αυτό το σκεπτικό ήρθε στην Ελλάδα? Και αν ναι, τι είναι η Ελλάδα για να μαζεύει και να γιατρεύει την φτώχια όλου του κόσμου? ( μιλάμε για πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους <<< Ρεαλιστικά ας το δούμε γιατί με κορώνες φιλανθρωπίας οδηγούμαστε σε άτοπο λόγω του αριθμού και μόνο)

Αχ η καημένη η Ελλάδα που μόνο αυτή δέχεται μετανάστες αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ :cry::cry::cry::cry:

και πολυ καλα θα κανει ν αβρει καμια αλλη χωρα στο google earth γιατι στην ελλαδα αρκετους λαθρομεταναστες εχουμε και αρκετα προβληματα και ειδικα οικονομικα ωστε να ταιζουμε ολη τη φτωχεια του κοσμου εδω. εχουμε γεμισει λαθρομεταναστες και ψευτοιδεολογους.

Έχουμε γεμίσει ψεύτοΕΛΛΗΝΕΣ.

Κατερίνα, επικοινώνησε με το Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, http://www.gcr.gr που από ότι ξέρω είναι ο πιο οργανωμένος ΜΚΟ που παρέχει στέγη και ιατρική περίλθαψη για τους πρόσφυγες/λαθρομετανάστες στην χώρα και ειδικά στην Αθήνα.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ.

εδώ και κανένα μήνα περίπου ένας μετανάστης βρήκε καταφύγιο την είσοδο της πολυκατοικίας μου. ο άνθρωπος είναι σε άθλια κατάσταση, ξυπόλητος, ρακένδυτος και διανοητικά όχι καλά, έχει δε αρχίσει να γίνεται στόχος κάποιων μικρών παιδιών που τον πήραν είδηση και τον βρήκαν βολικό για πειράγματα μέχρι και πετροβολισμούς. τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για να αποφύγουμε τα χειρότερα αλλά και να τον βοηθήσουμε? ρώτησα ήδη μια εργαζόμενη σε κοινωνική υπηρεσία του δήμου (ανεπίσημα) και μου απάντησε απλά και ξεκάθαρα ότι ο δήμος ΔΕΝ διαθέτει ξενώνα._ τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις άραγε?

Ολο αυτό ξανά χωρίς αυτήν την λέξη.

Μετά από δυο σελίδες θα είχε λυθεί το πρόβλημα.

Τςς τςςς όλα για το suspence :-(:-(:-(

Δημοσ.

Έμενα για ένα διάστημα σε συνοικία στο κέντρο της Αθήνας και έχουν δει πολλααά τα μάτια μου. Κάποιοι από αυτούς χρειάζονται βοήθεια (ψυχοραγούν στα πεζοδρόμια) και κάποιοι από αυτούς όχι και τόσο (μαφιόζοι κανονικοί).

Πάντως το ελληνικό κράτος δεν κανει κάτι για να τους φιλοξενήσει ή για να τους μορφώσει (έστω να μάθουν λίγες ελληνικές λέξεις) ή να ελέγξει (κάποιους από αυτούς) και οι "επαγγελματίες" του είδους είτε έλληνες είτε αλλοδαποί τους χρησιμοποιούν για κάθε λογής δραστηριότητα. Σκέψου ότι αυτός που βλέπεις ρακένδυτος να κυκλοφορεί και να ζητά βοήθεια πολύ πιθανόν να μην δέχτηκε να συνεργαστεί με "επαγγελματία" (να βγει στην πορνεία, στην διακίνηση, να ληστέψει κ.α.), γι'αυτό και βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Και για να απαντήσω στην αρχική ερώτηση του θέματος, εγώ τους έδινα φαγητό σε πλαστικά πιατάκια όποτε μου ζητούσαν και είχα. Μην περιμένεις από το κράτος. Εδώ δεν ενδιαφέρεται για εσένα που είσαι ελληνίδα, για τον μετανάστη θα τρέξει...

Υ.Γ.: Δεν ξέρω σε ποιες περιοχές μένουν αυτοί που είπαν "να πάει σπίτι του" και άλλα τέτοια... Ελληνάρες-κουβαρντάδες! Μάντεψε ποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της πόρνης (ή πόρνου), του μετανάστη που δουλεύει για 5 και 10 ευρώ μεροκάματο που ζουν στο κέντρο της Αθήνας...

Δημοσ.
Ελληνάρες-κουβαρντάδες!

Πρόσεξε, γιατί χρησιμοποιείς λάθος έκφραση.

Στην προκειμένη περίπτωση, εσύ είσαι ο κουβαρντάς, εφόσον έδωσες φαί σε κάποιον λαθρομετανάστη..

Και οι παπούδες-μπαμπάδες μας, δεν ξέρω αν ήταν μετανάστες ή λαθρομετανάστες.

Δημοσ.

Σκεφτειτε κατι . Η Ολλανδια και το Βέλγιο βάσει νόμου μπορουν να δεχτουν μεχρι 3% μεταναστες , διοτι σε τοσους μπορουν να προσφερουν δουλεις και υπηρεσιες υγειας , πράγμα που τηρείται . Εμεις στο Ελλαντα παμε να το κανουμε "απεριοριστο" (για διαφορα παιχνιδια που παιζονται) . Ε λοιπον δε γινεται να προσφερουμε δουλειες σε 5.000.000 μεταναστες άρα κάποια θα ψυχοραγουν οπως ειπατε και πιο πανω. Ολα εχουν ενα οριο....

Δημοσ.

Δεν παίζεται κανένα παιχνίδι (τουλάχιστον από μέσα) απλά είμαστε κωλοχανείο, έχουμε τεράστια και αφύλακτα σύνορα, αλλά κυρίως έχουμε αρκετούς υστερικούς αριστερούς, που ενώ κατ' ιδίαν μιλούσαν υποτιμητικά για τους Αλβανούς (π.χ ο Κουναλάκης) δημοσίως φορούσαν το κοστούμι της πολιτικής ορθότητας...

Δημοσ.
Σκεφτειτε κατι . Η Ολλανδια και το Βέλγιο βάσει νόμου μπορουν να δεχτουν μεχρι 3% μεταναστες , διοτι σε τοσους μπορουν να προσφερουν δουλεις και υπηρεσιες υγειας , πράγμα που τηρείται . Εμεις στο Ελλαντα παμε να το κανουμε "απεριοριστο" (για διαφορα παιχνιδια που παιζονται) . Ε λοιπον δε γινεται να προσφερουμε δουλειες σε 5.000.000 μεταναστες άρα κάποια θα ψυχοραγουν οπως ειπατε και πιο πανω. Ολα εχουν ενα οριο....

χμ αυτό τι σχέση έχει άμα κάποιος είναι άστεγος ;

Έλληνες άστεγοι δεν υπάρχουν ;

Δημοσ.

Ολα ειναι συνδεμενα μεταξυ τους.

Εχεις 10 δουλειες, για 12 ανθρωπους. Λογικα θα μεινουν οι 2 ανεργοι, και ισως ο ενας μη εχοντας αλλους πορους να μηνει αστεγος. Φερνεις ομως κι αλλους 8 εργαζομενους (που θα παρουν και λιγοτερα), οποτε απο τους 12 πρωτους θα σου μεινουν οι 8 τουλαχιστον ανεργοι, αρα και μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που ισως μεινουν αστεγοι.

Δημοσ.

Εχει αμεση σχεση...αν εισαι μεινεις ανεργος θα πας να μεινεις στους γονεις σου. Αν μεινει ενας μεταναστης ανεργος που θα βρει στεγη? Κατι ξεραν οι Ολλανδοι με το 3% που ανεφερα. Βοηθεια μεν σε οποιον αναζητα ενα καλυτερο μελλον , αλλα μ ενα οριο για να ναι καλα και οι Ολλανδοι και οι μεταναστες χωρις κοινωνικα προβληματα αλλα αν το πεις αυτο στην Ελλαδα εισαι ρατσιστης κτλ κτλ...

Δημοσ.

(συζητήσεις στα σύνορα Ολλανδίας-Γουατεβερίας) :

- ...ναι βρε παιδιά, αλλά σας λέω : από μικρός εκεί στο Πακιστάν, ήθελα μια μέρα να έρθω Ολλανδία. Τουλίπες, Βαν Γκογκ, Άγιαξ, να μην τα λέω τώρα, τα ξέρετε καλύτερα από εμένα.

- Σας καταλαβαίνουμε κύριε, δείτε όμως λίγο και 'σεις μια άλλη οπτική : σε περίπτωση που δεν βρείτε σύντομα εργασία -που παρεμπιπτόντως αποτελεί μία ακραίως ρεαλιστική υπόθεση- θα είστε υποχρεωμένος να διαμένετε υπαιθρίως. Το συμβάν θα δοκιμάσει την ευαίσθητη Ολλανδική κοινωνία. Φανταστείτε μάλιστα, κάτι παρεμπιπτόντως διόλου απίθανο, να χρειαστείτε ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη. Τί θα γίνει; Γι' αυτό το λόγο, δέον θα ήταν να μας καταλάβετε και εμάς ως όργανα μίας τάξεως, που τηρείται ευτυχώς, καθώς η θεσπισμένη συνταγματικά ποσόστωση του 3%, των προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος μεταναστών, επί του συνολικού πληθυσμού, που υπολογισμένα μπορούμε να απορροφήσουμε απροβλημάτιστα, λειτουργεί ιδανικά όπως το βλέπω - παρ' ότι είμαι ένας απλός συνοριοφύλακας και η γνώμη μου σίγουρα δεν είναι αρκούντως βαρύνουσα...

- ...έτσι όπως τα λες είναι, συνάδερφε.

...Ελάτε κύριε, σας το λέω και εγώ, φανείτε λίγο λογικός.

- Χμ λέτε, ε;

...Να σας πω, αν σας έλεγα πως έφυγα απ' την πατρίδα μου μέσ' στην απελπισία, μ' ένα ξερό κορμί, πέρασα τους χίλιους-δυο κινδύνους και εκμεταλλεύσεις μέχρι να φτάσω εδώ, θα άλλαζε μήπως κάτι...;

-...ελάτε τώρα κύριε (χαμόγελο). Αν το συνεχίσετε έτσι, στο τέλος θα αποκαλέσετε και 'μενα και τον συνάδελφο Ρούουντ από 'δω, ρατσιστές... Σας φαίνεται σοβαρό αυτό;

-...να σας πω, μήπως στον δρόμο σας για την Ολλανδία, περάσατε καθόλου από την Ελλάδα;

- Χα, τώρα που το λέτε, ναι.

- Εμ έτσι εξηγείται μια τέτοια λαϊκίστικη κουβέντα...

(γέλια και από τους δυο)

- Εντάξει παιδιά, βλακεία είπα...

Εντάξει, με πείσατε, γυρίζω σιγά-σιγά στην πατρίδα μου.

- Προσωπικά χαίρομαι που μέσω λογικής συζήτησης, είχαμε αυτήν την λογική απόφαση εκ μέρους σας.

-...Αν θέλετε πάντως, καθήστε να κεράσουμε έναν καφέ και λίγη μηλόπιτα πριν ξεκινήσετε.

- Α ωραία, να 'στε καλά, σας ευχαριστώ πολύ.

- Μην το συζητάτε, υποχρέωσίς μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...