vocals_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μια σημείωση και εγώ μιας που αναφέρθηκε.Επειδή παρακολουθώ αυτό το θέμα από την αρχή του και επειδή παρακολουθώ και άλλα θέματα που ποστάρει o wash,ρε πραγματικά θα βοηθούσες αν τα κανες πιο μικρά τα σεντόνια σου. Μπορεί να γίνεται και η πλάκα για τα 1,2,3,4,5,6,7, 8 πάει στο διάολο σεντόνια και το ένα και τ'αλλο αλλά μέχρι εκεί.Δηλαδή δεν μπορείς να τα συμπυκνώσεις λίγο? Γιατί σοβαρά είναι και βαρετό και κουραστικό ώρες ώρες να διαβάζεις ένα μακρινάρι από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα.Καλοπροαίρετα πάντα έτσι,γιατί σε εκτιμάω όπως και τα λεγόμενα σου. εντιτ : Και συμφωνώ και με τον πραιτοριανό σε αυτά που λέει,τώρα το διάβασα το ποστ του και λέει ό,τι ακριβώς ήθελα τελικά να πω.
washcloud Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Φίλε οδηγέ. Φίλε Πραιτωριανέ. Κι εγώ εχώ διαβάσει πολλές φορές, ίδια ποστ σου, κι ας μην με αφορούσαν, κι ας μην ήταν καν να συμμετάσχω. Προσωπικά με κουράζουν για παράδειγμα οι οικονομικοί κυρίως όροι/θεωρήματα που συνήθως είτε παραθέτεις, είτε αναλύεις, έχοντας έχοντας ένα συγκεκριμένο σκεπτικό, και θέλεις να αποδείξεις κάτι. Και παρ' όλο που ενώ εσύ μπορεί να παίζεις τη συγκεκριμένη φάση στα δάχτυλα, ίσως λόγω ιδιότητας, εγώ όπως είπα κουράζομαι. Και δεν υποννοώ πως συνηθίζεις να γράφεις τέτοια μακροσκελή ποστ (αντιθέτως μάλιστα. Το λέω, για να εξηγούμαστε). Όποτε όμως συμβαίνει, και ειδικά αν έχεις να απαντήσεις σε διαφορετικά quotes, δεν παύει να κουράζει. ΠΡΟΣΠΑΘΩ όμως να την παλαίψω, και νόημα να βγάλω, κι αν χρειαστεί θα το διαβάσω ξανά και ξανά. Και γενικώς, αν εξαιρέσεις ελάχιστες περιπτώσεις, που φαίνεται ότι ο άλλος είτε δεν αξίζει τον κόπο ν' ασχολιέσαι μαζί του, είτε είναι σε τελείως άλλο μήκος κύμματος, δεν παραπονιέμαι για το πόσο κουραστικό μπορεί να είναι το ποστ του. Μ' άλλα λόγια, ο καθ' ένας έχει τον δικό του τρόπο να...κουράζεται. Αν λοιπόν πιστεύεις πως σ' αυτά που ισχύουν με 'μένα, ισχύει μία από τις δυο πιο πάνω συνθήκες, πράξε όπως νομίζεις. Αν όχι, ας σταματήσουμε λέω 'γω την κουβέντα περί κούρασης, γιατί έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική. Τα παραπάνω γράφτηκαν με αφορμή με ΜΟΝΗ αυτή την πρόταση : Λοιπόν αν και είχα πει πως δεν θα το ξανακάνω, διάβασα για τελευταία φορά το κείμενο από την αρχή Περί του τί ξεχνάς και πόσο χάνεσαι, είναι δικό σου θέμα. Είναι ψιλογελοίο -αλλά μόνο μπας και δεν το ξαναδώ αυτό γραμμένο- θα πω το εξής : αν δεν υπήρχαν και άτομα που διαπιστωμένα ξέρω ότι δεν "χάνονται" με μακροσκελή ποστ μου, ίσως να το σκεφτόμουν να αλλάξω κάτι, ακόμα κι όταν, όπως είπα πριν, είμαι βέβαιος για κάποιο ποστ (και δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά όποτε κάτι δεν τραβάει, συνηθίζω να το δηλώνω κι όλας). Κι αν λοιπόν υπάρχουν άτομα που με πιάνουν, πάει για 'μενα να πει πως όσοι δε με πιάνουν,,,μάλλον κάτι πρέπει ν' αλλάξουν. Ίσως τις συνήθειές τους στο διάβασμα. Επίσης θα μπορούσα όντως ν' απαντήσω στα δύο άτομα με μια χούφτα λέξεις. Πχ να γράψω σε 'σένα πριν, "Πραιτωριανέ, είναι παράλογο να λες πως στοιχεία ζητήθηκαν και όταν δόθηκαν την κάναμε γυριστή". Διότι θα με ρωτήσεις "πού το παράλογο;" και τότε θα πρέπει να ξαναγράψω και να πω "το παράλογο είναι πως ο άλλος έχει λόγους να μη θεωρεί αξιόπιστη την πηγή ή έστω ανεπαρκή". Και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα με ρωτήσεις που βασίζω το ότι είναι ανεπαρκής η πηγή, και τότε θα πρέπει εγώ να γράψω πως λειτουργεί ο μηχανισμός της πηγής, να εξηγήσω γιατί υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί πιο αξιόπιστοι, ε να μη δώσω και κανένα παράδειγμα λειτουργίας μηχανισμών, και ε να μην αναφέρω και πως γενικά από τη στιγμή που για τέτοιους λόγους είναι άσχετο ΚΑΝ το να μπαίνεις στις λογικές "ΕΛ.ΑΣ. Επίσημη πηγή. Τέλος", και να εξηγήσω ΚΑΙ αυτό το γιατί, κάνοντας μια ανάλυση για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, που δεν έχει σχέση με το κοντόφθαλμο "τί ποσοστά εγκλημάτων κάνουν οι αλλοδαποί; Τα μισά; Και είμαστε ένας προς πέντε; Ουστ!". Αν γίνει το παραπάνω σε δόσεις, θα νυχτώσουμε. Γι' αυτό λοιπόν, κάνουμε μια ωραία ανάλυση, κι όποιος δεν είναι ούτε κολλημένος, ούτε χέζεται μην του κάνουν ζημιά στο μικρό εγώ του ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ τον άκυρο, κάθεται και διαβάζει, κι αν έχει να αντικρούσει με κάτι περισσότερο από "πο πο ρε γουός τι έγραψες πάλι ρε μλκ δε διαβάζετε" ή "ωραίες φιλοσοφίες, αλλά κρίμα που δεν έχουν κάτι να πουν, εγώ έχω τόση ώρα που ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα αλλά απάντηση δεν παίρνω, μόνο αοριστολογίες" και μπλαμπλαμπλα, κάθεται και το κάνει κόσκινο, να ξεστραβωθώ κι εγώ κι όλας. Για τα άλλα τα βαθυστόχαστα, δε θα πω κάτι, θα το προσπεράσω - αλλά έχω κατά νου ν' ανοίξω θρεντ περί Υπάρξεως και θα δούμε εκεί τί γίνεται. Δεν είναι εξυπνάδα να μου λες (και τώρα ΠΟΛΥ σοβαρά) ότι "δεν είναι εξυπνάδα". Επίσης αν αυτό που έχεις αποκομίσει διαβάζοντάς με, καιρό τώρα, να σου κάνω τη χάρη και να σε προτρέψω να μην ΚΑΝ ξαναμπείς στον πειρασμό να με διαβάσεις. Μην τυραννιέσαι βρε παιδί, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. Περί παραγράφων, το έχω πει κι ο ίδιος, ναι υπάρχει δίκιο, και μακάρι να το στρώσω. όχι γιατί δε γουστάρω. Αλλά αφ' ενός γράφω ενίοτε πολλά ο πόστης που νοηματικά δεν πάει το χώρισμα, αφ ετέρου είναι που είναι γενικώς πολλά, αν κάνω και την πρέπουσα μορφοποίηση τη γάμησα. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ας κάνει κι αυτός τον κόπο του να τα σπάσει με πέντε τυχαία enter σε κομμάτια, αν τον κουράζει στο μάτι, μιας και μια χαρά γράφω τις σκέψεις μου. Αν πάλι όπως είπες, Δεν νομίζω ότι αυτά που θέλεις να πεις είναι τόσο πια βαθυστόχαστα ή κρύβουν τόσες χιλιάδες κρυφά νοήματα που δεν μπορείς να τα κόψεις λίγο AΠΟΡΩ τί συζητάμε, και τί μου προτείνεις. Θα γίνουν πιο κατανοητά πετσοκομμένα; Εμένα αυτό μου λέει πως θέλεις ένα συγκεκριμένο καλούπι να διαβάζεις, στο οποίο έχεις συνηθίσει, και γι' αυτό δεν δίνεις βάση. Μα, "ΚΡΥΦΑ νοήματα"; Σπανίως έως ποτέ. Εξ' ου και η "υπερανάλυση". Για να μη μένουν ασάφειες. Μη σου πω πως αν ήταν όπως λες, τα ίδια δηλαδή επαναλαμβανόμενα, τα τρέχεις με το μάτι, δεν κολλάς πουθενά, μιας και τα 'χεις ήδη δει κι έχεις πιάσει το νόημα, και με δυο κουβέντες δείχνεις σε όλους πχ "να ένα μόνο πόιντ, και ΤΕΛΟΣ". Πρόσεξε όμως, γιατί όπως είπα και πριν, ΜΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΑΥΤΑ, ε και τότε μου την έδωσε κι έκατσα και ΕΝΑ-ΕΝΑ τα υπέδειξα όλα,,,,,και κάτι παραπάνω. Κι όποιος θέλει, ας κάτσει χωρίς αφορισμούς, να τα αντικρούσει κι αυτός ένα-ένα. Όποιος κουράζεται όμως και μόνο που τα βλέπει... Περί "εγωισμού" : αν δεν με εξέφραζαν (στο θρεντ του Avatar, δε φαντάζεσαι τί διάβασα, για ό,τι έγραψα : ο ένας τη μέρα-ο άλλος τη νύχτα. Ο Sellers κόντεψε να πάθει τπτ ψυχολογικό, που δεν "πίστευε" ότι αυτά που γράφω, τα νιώθω κι όλας, στην αρχή έλεγε ότι δεν μπορεί, τους δουλεύω) τα όσα γράφω, δεν θα τα έγραφα. Αν εσύ νομίζεις πως οφείλω μία "έκπτωση" στα όσα ΠΙΣΤΕΥΩ όταν γράφω, κοιτώντας το απ' τη σκοπιά του "σκέψου και τον άλλον, που ΘΕΛΕΙ να διαβάσει, αλλά τον τυραννάς", τί να σου πω. ΜΠΟΡΩ να μπω στη θέση που λες, κι όχι μόνο γαϊδούρι δεν είμαι, για να πεις πως "μα δες το απ' τη μεριά του εγωισμού". Έκπτωση όμως δεν μπορώ να κάνω. Πόσο μάλλον που "όλο αυτό", μου ΚΟΣΤΙΖΕΙ Πραιτωριανέ, αν θες να ξέρεις. Περί "έπαρσης" : μόλις έφτασα εδώ, και μου 'κρυψες τη μπάλα ρε συ. "Έπαρση;!". ΕΙΜΑΙ περήφανος που μπορώ να εκφράζω τον εαυτό μου. Το δηλώνω. Όπως και θα δήλωνα την οποιαδήποτε έπαρση ένιωθα, αλήθεια. Δεν νιώθω καμμία όμως ρε συ, όταν λέω "τί να κάνουμε, κάποιοι έχουν να πούνε περισσότερα". Ειλικρινά δηλαδή, αν εσύ έχεις να πεις περισσότερα, τα καταπίνεις; (...ξέρω όμως : θα πεις πως όχι, κάνεις σύμπτυξη. Ε μερικά πράγματα μένουν ανολοκλήρωτα ρε συ έτσι, όμως). Τεσπα γενικά πολύ στα προσωπικά το πάμε, κι αυτά δεν πολυαφορούν τους άλλους (πόσο μάλλον την ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ...), γι' αυτό φτάνει νομίζω. Όμως, αν εσύ έχεις να μου πεις κάτι ουσιαστικό με 5 παραγράφους (που δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ αμφιβολία ότι μπορείς να το κάνεις, τί μου το λες;!) για το τηγάνισμα, να το κάνεις ρε φίλε. Όχι όμως επειδή εγώ περιμένω να διαβάσω "βάζεις λάδι, τις ρίχνεις, και όταν γίνουν τις βγάζεις", να σου βγάλω σκάρτο το σεντόνι, όταν αυτό λέει "πρώτα τις πλένεις ΔΙΟΤΙ είναι βρώμικες, μετά τις αφήνεις να στραγγίσουν σ' ένα απλωμένο πανί καλύτερα, που θ απορροφήσει καλύτερα το ενρό από ένα σουρωτήρι, ΔΙΟΤΙ αν τις ρίξεις με τα νερά πας, γαμήθηκες, μετά ΟΣΟ περιμένεις να στεγνώσουν, ανοίγεις το μάτι στους 170, ΑΝ τις θες καλοψημένες, Ή στους 200 ΑΝ τις θες ΞΕΡΟψημένες, βάζεις ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ (καλύτερη γεύση και λιγότερο κάψιμο του λαδιού) ή ΈΣΤΩ ηλιέλαιο κι όχι ελαιόλαδο, γιατί το τηγάνισμα το καταστρέφει το δεύτερο, περίπου μέχρι τη μέση του τηγανιού (για 2-3 μερίδες) μετά ρίχνεις ένα μικρό κομμάτι ψίχας ψωμιού για να καταλάβεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίξεις τις πατάτες (θα έχει μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει). ΣΤΟ μεταξύ, τρίβεις τις πατάτες όλες μαζί, με το πανί, ΜΕΣΑ στο πανί, για να φύγουν όσο περισσότερο γίνεται τα νερά (εκτός από την αποφυγή του τσουρουφλίσματος, λιγότερο νερό=καλύτερο τηγάνισμα, ροδοκοκκίνισμα κτλ). ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ είναι η σωστή στιγμή, τις ρίχνεις με τη χούφτα λίγες-λίγες κάθε φορά, και τις "στρώνεις" στο τηγάνι. ΜΕΤΑ από λίγο, αρχίζεις να τις ανακατεύεις προσεκτικά με δυο ΚΟΥΤΑΛΙΑ (το καλύτερο) για να μη διαλυθούνε, και να πάρουν λάδι παντού Κ Α Ι Τ Α Λ Ο Ι Π Α", διότι οι σωστές οδηγίες, αυτές είναι. Τίποτα στραβό. Και καλό θα ήταν να κάτσω και να το χωνέψω όλο. Εκτός κι αν σου ζητήσω την περίληψη. Ε μόνο που άλλο οι πατάτες, που ας τις φάω όπως να 'ναι, άλλο κάποια άλλα ζητήματα λίγο πιο σοβαρά. εγώ και αρκετοί άλλοι τα βλέπουμε απέραντο μπλα μπλα ...φαντάσου λέει, να το κάνουμε σαν το ένα πόδι του τραπεζιού, που πάντα είναι λίγο μακρύτερο. Μπααα. Και σοβαρά, έτσι για να μη με πάρεις για σταρχιδιστή δηλαδή ("κοίτα τον μαλάκα, τώρα του τα ΄λεγα"), να σου πω ότι....ΗΔΗ άφησα διάφορα ασχολίαστα στο παρόν (και δε μου κάθεται και καλά ε).Για να σκρολάρεις, και 'συ και όποιος άλλος, με μιας.
Blondeamon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 I would like to welcome you all to the Internets, a place that you do not have to take seriously. Yeah its just e-people, nothing serious. Η μεταναστευτική πολιτική μας δεν θα αλλάξει έυκολα στα επόμενα χρόνια λόγω των επιταγών της ΕΕ που μας έχει λίγο πολύ διατάξει να την διατηρήσουμε και ως γνωστόν όποιος χρωστά κάνει τουμπεκί.
Praetorianos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Φίλε οδηγέ. Φίλε Πραιτωριανέ.Κι εγώ εχώ διαβάσει πολλές φορές, ίδια ποστ σου, κι ας μην με αφορούσαν, κι ας μην ήταν καν να συμμετάσχω. Προσωπικά με κουράζουν για παράδειγμα οι οικονομικοί κυρίως όροι/θεωρήματα που συνήθως είτε παραθέτεις, είτε αναλύεις, έχοντας έχοντας ένα συγκεκριμένο σκεπτικό, και θέλεις να αποδείξεις κάτι. Και παρ' όλο που ενώ εσύ μπορεί να παίζεις τη συγκεκριμένη φάση στα δάχτυλα, ίσως λόγω ιδιότητας, εγώ όπως είπα κουράζομαι. Και δεν υποννοώ πως συνηθίζεις να γράφεις τέτοια μακροσκελή ποστ (αντιθέτως μάλιστα. Το λέω, για να εξηγούμαστε). Όποτε όμως συμβαίνει, και ειδικά αν έχεις να απαντήσεις σε διαφορετικά quotes, δεν παύει να κουράζει. ΠΡΟΣΠΑΘΩ όμως να την παλαίψω, και νόημα να βγάλω, κι αν χρειαστεί θα το διαβάσω ξανά και ξανά. Κοίτα, φροντίζω και προσπαθώ να γράφω όσο πιο απλά μπορώ ακόμα κι όταν πρόκειται για οικονομικούς όρους που λες. Δεν έχω ποτέ πετάξει -κι αν διαφωνείς μπορείς να μου δώσεις παράδειγμα- άκυρα και άτακτα όρους, και σέβομαι ότι υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν τι πάει να πει πληθωρισμός (και καλά κάνουν και στα τέτοια τους δηλαδή) οπότε όσο γίνεται τους αποφεύγω. Αλλα φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν με ρώταγες "ρε Πραιτωριανέ ποια η γνώμη σου για την οικονομικη κρίση" κι εγώ να σου κατέβαζα ότι βιβλίο έχω διαβάσει συν την δική μου γνώμη με περισσότερα από 5000 παραδείγματα, συν μερικές φιλοσοφίες που νομίζω ότι ταιριάζουν, συν μερικά μπινελίκια στον πούστη τον καπιταλισμό, συν μερικές αχρείαστες πλην σημαντικές αναλύσεις για το τι πιστεύουν μερικοί πιο ειδικοί από μένα? Επειδή όμως ξέρω, ότι στο τέλος θα βγει ένα μακρυνάρι που δεν διαβάζεται με κανένα θεό, προσπαθώ να το αποφεύγω. Σέβομαι ότι κάποιοι είτε λόγω προκατάλειψης, είτε λόγω βαρεμάρας, είτε λόγω μην δυνατότητας του να παρακολουθήσουν -η ανθρώπινη αντίληψη όταν διαβάζεις κάτι χαλαρό όπως το forum, μπορεί να αντέξει μόνο πεπερασμένο αριθμό σειρών/παραγράφων ανα ποστ- ίσως το αφήσουν στην μέση, κι επειδή ακριβώς θέλω όλοι να καταλάβουν τι εννοώ, προσπαθώ να το αναλύσω σύντομα και περιεκτικά. Μπορώ όπως σου είπα να γράψω περισσότερα σε θέματα που με ενδιαφέρουν, όχι μόνο οικονομικά, θέλω να πιστεύω ότι έχω πληθώρα ενδιαφερόντων, και ίσως μάλιστα ορισμένες φορές να νιώθω κι εγώ αυτή την ρημάδα την αίσθηση που είπες ότι κάτι μου λείπει, κάτι δεν έχω πει, κάτι ίσως παρανοηθεί, κάτι πρέπει να αναλύσω καλύτερα, αχ δες αυτό το παράδειγμα ίσως δεν γίνει κατανοητό, καλύτερα να δώσω άλλο ένα, αλλά το σταματάω μέσα σε λογικά όρια για να μπορέσει ο άλλος να το διαβάσει, να ξεκουραστεί λίγο το μάτι του, να πιάσει τι θέλω να πω, να απαντήσει κι αν κάτι παρεξηγήθηκε δεν χανόμαστε, εδώ είμαστε πάλι να το ξεκαθαρίσουμε. Αντί να πηγαίνεις σιγά σιγά, ντάξει δεν σου λέω και μπουσουλώντας, μπορείς να προχωρήσεις πιο γρήγορα για να κάνεις μια κουβέντα που ίσως σε γλιτώσει από πολλά επιπλέον και πολλά έξτρα σάλτσες που δεν χρειάζονται. Και δεν είναι σάλτσες αυτά που γράφεις αλλά παραδέξου ότι μερικά έστω κομμάτια μπορούν να παραλειφθούν και να βγει το ίδιο νόημα ακριβώς. Ναι ίσως αναλύσεις κάτι παραπάνω αλλά σε πολλές περιπτώσεις απλά "πιάνεις χώρο". Ξαναλέω όχι γιατί γράφεις βλακείες, αυτό μέχρι τώρα δεν το έχω συναντήσει, αλλά επειδή θα γράψεις κάτι που έχει ξανααναφερθεί και που ίσως το καταλαβαίνει ο άλλος ακόμα κι αν δεν το αναλύσεις τόσο πολύ. Και γενικώς, αν εξαιρέσεις ελάχιστες περιπτώσεις, που φαίνεται ότι ο άλλος είτε δεν αξίζει τον κόπο ν' ασχολιέσαι μαζί του, είτε είναι σε τελείως άλλο μήκος κύμματος, δεν παραπονιέμαι για το πόσο κουραστικό μπορεί να είναι το ποστ του. Μ' άλλα λόγια, ο καθ' ένας έχει τον δικό του τρόπο να...κουράζεται. Αν λοιπόν πιστεύεις πως σ' αυτά που ισχύουν με 'μένα, ισχύει μία από τις δυο πιο πάνω συνθήκες, πράξε όπως νομίζεις. Αν όχι, ας σταματήσουμε λέω 'γω την κουβέντα περί κούρασης, γιατί έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική. Δεν είπα ότι δεν αξίζει γενικά να ασχολούμαι μαζί σου. Εξάλλου μια από τις καλύτερες φράσεις που έχω διαβάσει ever στο insomnia την πέτυχα σε ένα μακρυνάρι σου ("Και μια ζωή θα αναρωτιούνται που στον πούτσο πήγε η υπεραξία τους, και θα παλεύουν να βγάλουν το μήνα με τα 700" -το είχα κάνει και pm κάποτε , το θυμάσαι?). Ούτε θεωρώ ότι είσαι σε τελείως άλλο κόσμο, ούτε άλλο μήκος κύματος. Αλλά ρε γμτ συμφωνούμε ότι η ορολογία μπορεί να κάνει ένα ποστ 100 φορές πιο κουραστικό από το μέγεθος, όμως και το μέγεθος όταν απεραντολογεί κι όταν δεν είναι χωρισμένο σωστά, κουράζει. Απεραντολογεί ελπίζω να κατάλαβες με ποια έννοια το λέω, σίγουρα όχι υποτιμητικά. Και προφανώς δεν χρησιμοποιώ την κούραση ως δικαιολογία για να μην διαβάσω τα κείμενα σου, αρκετά από αυτά τα έχω κρατήσει κιόλας, αλλά μια δυο δέκα τέτοια κείμενα σε ένα thread, ε μα πόσα ποια έχεις να πεις, δεν συμπυκνώνονται? Η δική σου σκέψη είναι ότι όχι, εντούτοις εγώ διαφωνώ, νομίζω ότι αν προσπαθήσεις λίγο κάτι θα κάνεις. Μπορείς ας πούμε όταν γράφεις για κανένα δίωρο, πριν ποστάρεις να τα πετάξεις λίγο στην προεπισκόπηση ή στο word και να τα χωρίσεις αρχικά σε παραγράφους. Και μετά που θα το χωρίσεις σε πέντε, δέκα, εκατό όσες γουστάρεις παραγράφους, μπορείς να αρχίζεις να κόβεις καμιά γραμμή από δω, καμιά γραμμή από κει, κάτι θα κερδίσεις, δεν μπορεί. Δεν σου είπα να το χαρακώσεις ή να κόβεις αβέρτα γραμμές απλά για να το μικρύνεις, σου είπα απλά να το περιορίσεις σε σημείο που να το βλέπει ο άλλος και να μην λέει ωχ παναγία μου, και στο σκρολ ακόμα 10 ώρες θα κάνω. Περί του τί ξεχνάς και πόσο χάνεσαι, είναι δικό σου θέμα. Είναι ψιλογελοίο -αλλά μόνο μπας και δεν το ξαναδώ αυτό γραμμένο- θα πω το εξής : αν δεν υπήρχαν και άτομα που διαπιστωμένα ξέρω ότι δεν "χάνονται" με μακροσκελή ποστ μου, ίσως να το σκεφτόμουν να αλλάξω κάτι, ακόμα κι όταν, όπως είπα πριν, είμαι βέβαιος για κάποιο ποστ (και δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά όποτε κάτι δεν τραβάει, συνηθίζω να το δηλώνω κι όλας). Κι αν λοιπόν υπάρχουν άτομα που με πιάνουν, πάει για 'μενα να πει πως όσοι δε με πιάνουν,,,μάλλον κάτι πρέπει ν' αλλάξουν. Ίσως τις συνήθειές τους στο διάβασμα. Μα δεν είπα ότι δεν σε πιάνω, απλά ρε είναι μακροσκελή τα ποστ σου πως να το κάνουμε. Ναι μπορεί να βγάλω κι εγώ νόημα ή να είπα αυτό που quotαρες με μια δόση υπερβολής αλλά μετά από 2-3 ποστ δικά σου αμφιβάλλω σοβαρά αν δεν σηκώνονται αυτοί οι χρήστες που λες -μέσα κι εγώ για μερικά ποστ σου που όντως τυχαίνει να έχω και την διάθεση και κυρίως το χρόνο, ελέω εξεταστικής και τελευταίας χρονιάς να κάτσω να διαβάσω- να κάνουν ένα κύκλο γύρω από την καρέκλα ή να πηγαίνουν για ένα δυο ποτήρια νερό και μετά να επιστρέφουν για την συνέχεια. Επίσης κι αυτά τα άτομα ακόμα πιστεύω ότι έστω και εμμέσως θα ήθελαν κάποια στιγμή να μειώσεις σε όγκο αυτά που θέλεις να πεις, δηλαδή γι αυτούς που θέλουν πραγματικά να σε διαβάσουν και να μάθουν την γνώμη σου δεν νομίζεις ότι κάπως όχι "χρωστάς" αλλά έστω "καλό θα ήταν" να τους βοηθήσεις να σε παρακολουθήσουν? Το ότι έχω διαβάσει αρκετά ποστ σου σημαίνει ότι ρε γμτ ναι καταλαβαίνω ότι κάτι θέλεις να πεις, όμως insomnia είναι, ο wash είσαι (δεν το λέω υποτιμητικά, μεγάλο παιδί είσαι καταλαβαίνεις ότι το λέω σαν wash = χρήστης forum) θέλω όταν διαβάζω να μπορώ με μια δυο αναγνώσεις να πιάσω το σκεπτικό σου για να μπορώ να σου απαντήσω. Αν θέλω να διαβάσω τεράστιες αναλύσεις και να παιδέψω το μυαλό μου τόσο πολύ, έχω μια απέραντη βιβλιοθήκη που βάζω κάτω κάθε βράδυ ακριβώς γι' αυτή τη δουλειά. Εξαίρεση τα threads που είναι από μόνα τους βαριά κι ασήκωτα που σηκώνουν και μια κουβέντα παραπάνω, εκεί δεκτό, πάρτο ξεχείλωσε το, ξέσκισε το όσο θέλεις και καλά θα κάνεις, καθώς δεν μπορείς να μιλήσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου ή για τα καλά του κομμουνισμού μέσα σε δυο παραγράφους. Εκεί ναι και μια και δυο και τρεις φορές να διαβάσω 10 οθόνες εφόσον γουστάρεις να τα πεις, πες τα και εφόσον κρίνω ότι αυτά που γράφεις είναι ενδιαφέρονται θα τα διαβάσω.Αλλά θαρρώ πως κι εσύ ξέρεις ότι τα μακροσκελή ποστ είναι πάγια τακτική σου. Μπορεί όχι για εξυπνάδα, μπορεί όντως έτσι να είσαι και στην πραγματική σου ζωή δεν σε ξέρω, μπορεί να μην μπορείς να κάνεις περίληψη (δεν το λέω υποτιμητικά) και να θεωρείς ότι τα παντα είνα σημαντικά αλλά αυτό το σκεπτικό απέχει λίγο από αυτό που ονομάζουμε "ευκολοδιάβαστο κείμενο". Επίσης θα μπορούσα όντως ν' απαντήσω στα δύο άτομα με μια χούφτα λέξεις. Πχ να γράψω σε 'σένα πριν, "Πραιτωριανέ, είναι παράλογο να λες πως στοιχεία ζητήθηκαν και όταν δόθηκαν την κάναμε γυριστή". Διότι θα με ρωτήσεις "πού το παράλογο;" και τότε θα πρέπει να ξαναγράψω και να πω "το παράλογο είναι πως ο άλλος έχει λόγους να μη θεωρεί αξιόπιστη την πηγή ή έστω ανεπαρκή". Και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα με ρωτήσεις που βασίζω το ότι είναι ανεπαρκής η πηγή, και τότε θα πρέπει εγώ να γράψω πως λειτουργεί ο μηχανισμός της πηγής, να εξηγήσω γιατί υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί πιο αξιόπιστοι, ε να μη δώσω και κανένα παράδειγμα λειτουργίας μηχανισμών, και ε να μην αναφέρω και πως γενικά από τη στιγμή που για τέτοιους λόγους είναι άσχετο ΚΑΝ το να μπαίνεις στις λογικές "ΕΛ.ΑΣ. Επίσημη πηγή. Τέλος", και να εξηγήσω ΚΑΙ αυτό το γιατί, κάνοντας μια ανάλυση για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, που δεν έχει σχέση με το κοντόφθαλμο "τί ποσοστά εγκλημάτων κάνουν οι αλλοδαποί; Τα μισά; Και είμαστε ένας προς πέντε; Ουστ!". Αν γίνει το παραπάνω σε δόσεις, θα νυχτώσουμε. Γι' αυτό λοιπόν, κάνουμε μια ωραία ανάλυση, κι όποιος δεν είναι ούτε κολλημένος, ούτε χέζεται μην του κάνουν ζημιά στο μικρό εγώ του ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ τον άκυρο, κάθεται και διαβάζει, κι αν έχει να αντικρούσει με κάτι περισσότερο από "πο πο ρε γουός τι έγραψες πάλι ρε μλκ δε διαβάζετε" ή "ωραίες φιλοσοφίες, αλλά κρίμα που δεν έχουν κάτι να πουν, εγώ έχω τόση ώρα που ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα αλλά απάντηση δεν παίρνω, μόνο αοριστολογίες" και μπλαμπλαμπλα, κάθεται και το κάνει κόσκινο, να ξεστραβωθώ κι εγώ κι όλας. Το bold σου πραγματικά δεν το περίμενα. Θυμάσαι τότε με το κωλόθεμα για το αν γέννησε ο κοινωνικός δαρβινισμός τον καπιταλισμό ή ο καπιταλισμός τον κοινωνικό δαρβινισμό που επι 10 ώρες πολεμούσαμε να βγάλουμε άκρη και άκρη δεν έβγαινε, ότι μπήκες έγραψες 2 (δύο) παραγράφους, ένα λινκ και τέλειωσες? Θυμάσαι ποια ήταν η δική μου απάντηση? Δεν ήταν ούτε "πο πο ρε γουός τι έγραψες πάλι ρε μλκ δε διαβάζετε", ούτε "ωραίες φιλοσοφίες, αλλά κρίμα που δεν έχουν κάτι να πουν, εγώ έχω τόση ώρα που ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα αλλά απάντηση δεν παίρνω, μόνο αοριστολογίες". Είπα οκ με ικανοποίησες, όντως έχεις δίκιο με αυτή έστω την στρεβλή λογική μπορούμε να πούμε ότι η αρχαία ελλάδα είχε καπιταλισμό, το δέχομαι, πάμε παρακάτω να μπούμε στην ουσία. Που στο κάτω κάτω μπορούσα να χρησιμοποιήσω το δεύτερο reply μου από την αρχή και να σου πω ότι "ρε γουος μλκιες μου λες τώρα, δηλαδή και στην Σπάρτη μπορώ να μιλήσω για πρώιμα στάδια εθνικοσοσιαλισμού?" αν ήθελα να κρύψω το ΕΓΩ μου και να φοβάμαι να μην παραδεχτώ ως Praetorianos ότι έκανα λάθος. Και όλη κι όλη η απάντηση σου ήταν δυο παράγραφοι, ούτε χρειάστηκαν απέραντα κατεβατά για να με πείσεις, ούτε παραδείγματα, ούτε αναλύσεις επι αναλύσεων, ούτε βρισίδια, ούτε ειρωνίες τίποτα. Δεν νομίζω να έχω δώσει πολλά παραδείγματα στενοκεφαλιάς και μεγαλομανίας "Εγώ τα ξέρω όλα". Αλλά ας επανέρθω στο πρώτο κομμάτι του quote. Σκέφτηκες ποτέ ότι ίσως να μην χρειαστεί όλο αυτό? Ότι υπάρχει περίπτωση να δεχόμουν σαν απάντηση το "εγώ θεωρώ τα στοιχεία της αστυνομίας λάθος γιατί μαγειρεύονται από μέσα για να βγάλουν ότι θέλουν"? Αλλά να το δηλώσεις από την αρχή ρε, να πεις "πόσταρε μου επίσημα στοιχεία αλλά να μην είναι της αστυνομίας". Τότε με το δίκιο του ο Teaser θα έλεγε "και που στο π30ς θέλεις να σου βρω έγω στοιχεία για την εγκληματικότητα αν μου βγάζεις απ' έξω την μοναδική αρχή που μπορεί να τα διαθέτει" και θα είχε και δίκιο, αλλά τότε θα πήγαινει αλλού η κουβέντα και δεν θα μπλέκαμε με 10 ποστ να ξεκαθαρίσουμε αν η έκθεση της αστυνομίας είναι σοβαρή ή όχι. Ούτε θα κάναμε μαθήματα στατιστικής για ένα ποστ για μετανάστες. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να πει η χρήστρια "δεν αποδέχομαι τις στατιστικές για την εγκληματικότητα γιατί τα στοιχεία της αστυνομίας/ιντερπολ/fbi μαγειρεύονται", οπότε τα υπόλοιπα μακρυνάρια δεν θα είχαν καν λόγο ύπαρξης αλλά δεν πειράζει, ουδείς τέλειος, όσο ζούμε μαθαίνουμε κτλ κτλ. Δεν είναι εξυπνάδα να μου λες (και τώρα ΠΟΛΥ σοβαρά) ότι "δεν είναι εξυπνάδα".Επίσης αν αυτό που έχεις αποκομίσει διαβάζοντάς με, καιρό τώρα, να σου κάνω τη χάρη και να σε προτρέψω να μην ΚΑΝ ξαναμπείς στον πειρασμό να με διαβάσεις. Μην τυραννιέσαι βρε παιδί, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. Ναι το ξέρω, είπα παραπάνω ότι το είπα όταν αντίκρυσα το σεντόνι για δεύτερη φορά και πραγματικά απελπίστηκα. Είπα ότι μπορεί να το συνηθίζεις, μπορεί όντως να μην μπορείς να βγάλεις το ζουμί -ξέρω αρκετούς που δεν μπορούν- από δέκα σελίδες κέιμενο, μπορεί η επιθυμία σου να γράψεις τα πάντα να είναι ανώτερη από την επιθυμία σου να κάνεις το κείμενο σου ευανάγνωστο, μπορεί, μπορεί πάρα πολλά. Αυτό που έχω αποκομίσει διαβάζοντας σε είναι ότι γουστάρω να διαβάζω αυτά που σκέφτεσαι, θεωρώ ότι δεν γράφεις βλακείες, ούτε ότι το παίζεις έξυπνος αλλά επίσης θεωρώ ότι επιδέχονται αρκετό κόψιμο πριν ποσταριστούν και επίσημα. Ανεξαρτήτως του τι έγραψα ξέρω ότι σε κάποιο επόμενο θέμα ίσως αν έχω χρόνο και διάθεση να διαβάσω τι θέλεις να πεις, αλλά θα καταντήσω να το κάνω για τα μισά ποστ σου από αυτά που θέλω και θα είναι κρίμα. Για μένα μιλάμε τώρα. Κι αυτό δεν θα γίνει μόνο με μένα, θα γίνει και με αρκετούς που δεν σε σνομπάρουν, αλλά που δεν θα την παλέψουν ρε γουος λόγω μεγέθους μόνο. Αν έγραφες βλακείες θα έλεγα "δεν γαμείς, δεν πειράζει βάζουμε ignore και τέλειωσε" αλλά τώρα με βάζεις σε δίλλημα σε κάθε φορά. Και σε αρκετές ο φόβος καταλήγει μεγαλύτερος του ενδιαφέροντος να δω τι έχεις να πεις. Η περνάει οριζόντιο σκανάρισμα το σεντόνι και ίσως χάνω μερικά point που θα μπορούσες να τα κάνεις να ξεχωρίσουν έστω με ένα bold ή μια ξεχωριστή παράγραφο. Περί παραγράφων, το έχω πει κι ο ίδιος, ναι υπάρχει δίκιο, και μακάρι να το στρώσω. όχι γιατί δε γουστάρω. Αλλά αφ' ενός γράφω ενίοτε πολλά ο πόστης που νοηματικά δεν πάει το χώρισμα, αφ ετέρου είναι που είναι γενικώς πολλά, αν κάνω και την πρέπουσα μορφοποίηση τη γάμησα. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ας κάνει κι αυτός τον κόπο του να τα σπάσει με πέντε τυχαία enter σε κομμάτια, αν τον κουράζει στο μάτι, μιας και μια χαρά γράφω τις σκέψεις μου. Εδώ είσαι λάθος. Μπορώ να διαβάσω άνετα 10.000 λέξεις που έχουν χωριστεί σωστά, ή έστω περίπου σωστά δεν είμαστε δα και φιλόλογοι, αλλά δεν μπορώ να διαβάσω 2000 λέξεις που έχουν γραφτεί λες και είναι Κινέζοι στο μετρό. Άμα ειδικά δεν έχει κάποιο bold που να απομονώνει το κεντρικό-κεντρικό νόημα, πάει τέλειωσε. Κατανόηση κειμένου μάθημα στο γυμνάσιο ρε γμτ. Φυσικά το να τα περνάω στο word και να τα χωρίζω δεν είναι λύση, αφενός γιατί δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά, αφετέρου αν το κόψω σε ότι να 'ναι σημεία μετά πάλι το νόημα δεν θα βγαίνει ή έστω θα βγαίνει αλλά με δυσκολία. Θα μου πεις τώρα ότι πολύ υποχόνδριος είσαι, αλλά όπως δεν θα ασχοληθώ ποτέ με κείμενο σε greeklish έτσι και δεν θα ασχοληθώ πολύ πολύ με κείμενο που είναι δυσανάνγωστο όταν η δουλειά του δεν είναι αυτή -κείμενο σε φόρουμ πάνω σε ανάλαφρο θέμα-. Αν αναλύαμε τα δικαιώματα των ανθρώπων ή γράφαμε κανένα δοκίμιο, επαναλαμβάνω εκέι βγάλτου τα μάτια. Αν πάλι όπως είπες, "δεν νομίζω ότι αυτά που θέλεις να πεις είναι τόσο πια βαθυστόχαστα ή κρύβουν τόσες χιλιάδες κρυφά νοήματα που δεν μπορείς να τα κόψεις λίγο" AΠΟΡΩ τί συζητάμε, και τί μου προτείνεις. Θα γίνουν πιο κατανοητά πετσοκομμένα; Εμένα αυτό μου λέει πως θέλεις ένα συγκεκριμένο καλούπι να διαβάζεις, στο οποίο έχεις συνηθίσει, και γι' αυτό δεν δίνεις βάση. Μα, "ΚΡΥΦΑ νοήματα"; Σπανίως έως ποτέ. Εξ' ου και η "υπερανάλυση". Για να μη μένουν ασάφειες. Μα όταν μου λες ότι τα στοιχεία της αστυνομίας είναι μαγειρεμένα πιστεύεις ότι πραγματικά χρειαζόταν να μου γράψεις όοοολα αυτά που έγραψες για να μου το αποδείξεις? Ειδικά αφού έχω γράψει ότι "η στατιστική είναι μπλα μπλα ψέμματα"? Σημαίνει ότι αποδέχομαι ότι μπορεί και να είναι μαγειρεμένα, δώσε μου ένα παράδειγμα παραπάνω για να με πείσεις και τέλειωσε, αφού το βλέπεις μισοτελειωμένη υπόθεση είναι. Αν τώρα ξεκινώντας να μου αναλύεις γιατί τα στοιχεία της αστυνομίας είναι μαγειρεμένα, μου μπλέκεις μέσα δέκα παραδείγματα, μου λες εμμέσως ότι το μόνο που γουστάρω είναι να την στήνω στην sos (λες και δεν έχω καλύτερη δουλειά) και λίγο παρακάτω μου γράφεις για την Αγία Γραφή παρόλο που ήδη έχεις δώσει ακριβώς παραπάνω ένα ίδιο (μακροσκελέστατο) παράδειγμα με το Νομισματικό Ταμείο και το Υπουργεί Εσωτερικών ε τότε ναι, παρόλο που εσύ νομίζεις ότι το αναλύεις περισσότερο, στην πραγματικότητα με μπερδεύεις και με κάνεις να αναρωτιέμαι "ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ???" Το καλούπι που έχω συνηθίσει να διαβάζω δεν είναι το καλούπι του Playboy, ούτε της Σταχτομπούτας. Δώξα σοι ο θεός (<- λέμε τώρα) έχω διαβάσει από απορρυπαντικά και λογαριασμούς της ΔΕΗ μέχρι πτυχιακή εργασία "Intraday Volatility of the Long Term Gilt Futures Prices due to the Release of Scheduled Macroeconomic Announcements" ενός καθηγητή που γούσταρα -την εργασία, όχι τον καθηγητή-. Θα πεις πάλι μας πουλάει μούρη αυτός, όχι θέλω να δείξω ότι δεν έχω συνηθίσει ένα συγκεκριμένο στυλ γραφής, έχω μάθει να προσαρμόζομαι και να ακολουθώ πολλά σκεπτικά αν θεωρώ ότι χρειάζεται. Μη σου πω πως αν ήταν όπως λες, τα ίδια δηλαδή επαναλαμβανόμενα, τα τρέχεις με το μάτι, δεν κολλάς πουθενά, μιας και τα 'χεις ήδη δει κι έχεις πιάσει το νόημα, και με δυο κουβέντες δείχνεις σε όλους πχ "να ένα μόνο πόιντ, και ΤΕΛΟΣ". Πρόσεξε όμως, γιατί όπως είπα και πριν, ΜΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΑΥΤΑ, ε και τότε μου την έδωσε κι έκατσα και ΕΝΑ-ΕΝΑ τα υπέδειξα όλα,,,,,και κάτι παραπάνω. Κι όποιος θέλει, ας κάτσει χωρίς αφορισμούς, να τα αντικρούσει κι αυτός ένα-ένα. Όποιος κουράζεται όμως και μόνο που τα βλέπει... Όχι δεν τα περνάς, γιατί μέχρι να διαβάσω αυτό με την Αγία γραφή και να καταλάβω ότι ακριβώς το ίδιο έγραφες και πιο πάνω, έχω φτάσει ήδη μέχρι την μέση και έχω χάσει την μπάλα στην παρένθεση που είχες ανοίξει παραπάνω. Τώρα πρέπει να διαβάσω ξανά τι έγραφες, να πηδήξω την φράση που αναφέρει την αγία γραφή και να προσπαθήσω να πιάσω το νόημα. Μπορεί να νομίζεις ότι είναι χαμηλής ποιότητας συγκεντρωτικής ικανότητας όσα μυαλά δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά πραγματικά δεν το νομίζω. Δεν μπορώ να μυριστώ τι αξίζει να διαβαστεί και τι όχι αν δεν το διαβάσω. Εκεί θα χρησίμευαν τα bold που σου έγραψα παραπάνω να βάζεις και να το κάνεις εσύ αντί για μένα. Περί "εγωισμού" : αν δεν με εξέφραζαν (στο θρεντ του Avatar, δε φαντάζεσαι τί διάβασα, για ό,τι έγραψα : ο ένας τη μέρα-ο άλλος τη νύχτα. Ο Sellers κόντεψε να πάθει τπτ ψυχολογικό, που δεν "πίστευε" ότι αυτά που γράφω, τα νιώθω κι όλας, στην αρχή έλεγε ότι δεν μπορεί, τους δουλεύω) τα όσα γράφω, δεν θα τα έγραφα. Αν εσύ νομίζεις πως οφείλω μία "έκπτωση" στα όσα ΠΙΣΤΕΥΩ όταν γράφω, κοιτώντας το απ' τη σκοπιά του "σκέψου και τον άλλον, που ΘΕΛΕΙ να διαβάσει, αλλά τον τυραννάς", τί να σου πω. ΜΠΟΡΩ να μπω στη θέση που λες, κι όχι μόνο γαϊδούρι δεν είμαι, για να πεις πως "μα δες το απ' τη μεριά του εγωισμού". Έκπτωση όμως δεν μπορώ να κάνω. Πόσο μάλλον που "όλο αυτό", μου ΚΟΣΤΙΖΕΙ Πραιτωριανέ, αν θες να ξέρεις. Σε χρόνο, σε χρήμα σε τι? Προφανώς και σε όλους κοστίζει να κάνουν μορφοποίηση και να κοψοράψουν αυτά που θέλουν να πουν αντί να τα πετάξουν όπως τους έρχονται αλλά λένε ότι ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να μορφοποιήσει το κείμενο του είναι αντιστρόφως ανάλογος με τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος άλλος να το διαβάσει και να το κατανοήσει. Αν έγραψα την προηγούμενη αμπελοφιλοσοφία σωστά σημαίνει ότι αν εσύ ξοδέψεις 5 λεπτά να το μορφοποιήσεις, τότε στους άλλους (σε όοοολους τους άλλους, ενώ εσύ είσαι ένας) θα πάρει 5 λεπτά λιγότερο να το διαβάσουν και να το κατανοήσουν. Άλλος ένας λόγος που δεν γουστάρω τα greeklish ακόμα κι αν βολεύουν πολύ και "κοστίζουν" σε αυτόν που γράφει έτσι. Περί "έπαρσης" : μόλις έφτασα εδώ, και μου 'κρυψες τη μπάλα ρε συ. "Έπαρση;!". ΕΙΜΑΙ περήφανος που μπορώ να εκφράζω τον εαυτό μου. Το δηλώνω. Όπως και θα δήλωνα την οποιαδήποτε έπαρση ένιωθα, αλήθεια. Δεν νιώθω καμμία όμως ρε συ, όταν λέω "τί να κάνουμε, κάποιοι έχουν να πούνε περισσότερα". Ειλικρινά δηλαδή, αν εσύ έχεις να πεις περισσότερα, τα καταπίνεις; (...ξέρω όμως : θα πεις πως όχι, κάνεις σύμπτυξη. Ε μερικά πράγματα μένουν ανολοκλήρωτα ρε συ έτσι, όμως). Καλά κάνεις και είσαι περήφανος. Έτσι που το έγραψες όμως ξέρεις τι σημαίνει -ή anyway πως το πήρα εγώ?-. "Εγώ έχω να πω πράγματα, εξού και τα τεράστια κείμενα, πάρτε να διαβάσετε αναλυτική σκέψη. Εσείς που δεν έχετε τόσα περιοριστείτε στις 2-3 παραγραφούλες σας αφού τόσο μπορείτε." Κι εγώ παραξενεύτηκα όταν το διάβασα γιατί δεν σε έχω συνηθίσει σε τέτοια, αλλά ο τρόπος που το έγραψες και το σεντόνι εκείνης της στιγμής αυτό μου έδειξε. Ναι αν έχω να πω περισσότερα δεν τα καταπίνω, τα συμπτήσω, αφήνω τα τρία παραδείγματα και λέω μόνο το πιο χαρακτηριστικό, αφήνω μια έννοια κι αν χρειατεί -που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην- την αναλύω σε άλλο ποστ και τσουκου από δω τσούκου από κει βγαίνει ένα νορμαλ κείμενο. Δεν μένουν ανολοκλήρωτα έτσι, αν έγραφε καθένας πλήρως και αναλυτικότατα όλες τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του, δεν θα κάναμε άλλο πράγμα όλη μέρα, παρά θα διαβάζαμε σκέψεις και απόψεις άλλων. Τεσπα γενικά πολύ στα προσωπικά το πάμε, κι αυτά δεν πολυαφορούν τους άλλους (πόσο μάλλον την ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ...), γι' αυτό φτάνει νομίζω. Όμως, αν εσύ έχεις να μου πεις κάτι ουσιαστικό με 5 παραγράφους (που δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ αμφιβολία ότι μπορείς να το κάνεις, τί μου το λες;!) για το τηγάνισμα, να το κάνεις ρε φίλε. Όχι όμως επειδή εγώ περιμένω να διαβάσω "βάζεις λάδι, τις ρίχνεις, και όταν γίνουν τις βγάζεις", να σου βγάλω σκάρτο το σεντόνι, όταν αυτό λέει "πρώτα τις πλένεις ΔΙΟΤΙ είναι βρώμικες, μετά τις αφήνεις να στραγγίσουν σ' ένα απλωμένο πανί καλύτερα, που θ απορροφήσει καλύτερα το ενρό από ένα σουρωτήρι, ΔΙΟΤΙ αν τις ρίξεις με τα νερά πας, γαμήθηκες, μετά ΟΣΟ περιμένεις να στεγνώσουν, ανοίγεις το μάτι στους 170, ΑΝ τις θες καλοψημένες, Ή στους 200 ΑΝ τις θες ΞΕΡΟψημένες, βάζεις ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ (καλύτερη γεύση και λιγότερο κάψιμο του λαδιού) ή ΈΣΤΩ ηλιέλαιο κι όχι ελαιόλαδο, γιατί το τηγάνισμα το καταστρέφει το δεύτερο, περίπου μέχρι τη μέση του τηγανιού (για 2-3 μερίδες) μετά ρίχνεις ένα μικρό κομμάτι ψίχας ψωμιού για να καταλάβεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίξεις τις πατάτες (θα έχει μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει). ΣΤΟ μεταξύ, τρίβεις τις πατάτες όλες μαζί, με το πανί, ΜΕΣΑ στο πανί, για να φύγουν όσο περισσότερο γίνεται τα νερά (εκτός από την αποφυγή του τσουρουφλίσματος, λιγότερο νερό=καλύτερο τηγάνισμα, ροδοκοκκίνισμα κτλ). ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ είναι η σωστή στιγμή, τις ρίχνεις με τη χούφτα λίγες-λίγες κάθε φορά, και τις "στρώνεις" στο τηγάνι. ΜΕΤΑ από λίγο, αρχίζεις να τις ανακατεύεις προσεκτικά με δυο ΚΟΥΤΑΛΙΑ (το καλύτερο) για να μη διαλυθούνε, και να πάρουν λάδι παντού Κ Α Ι Τ Α Λ Ο Ι Π Α", διότι οι σωστές οδηγίες, αυτές είναι. Τίποτα στραβό. Και καλό θα ήταν να κάτσω και να το χωνέψω όλο. Εκτός κι αν σου ζητήσω την περίληψη. Ε μόνο που άλλο οι πατάτες, που ας τις φάω όπως να 'ναι, άλλο κάποια άλλα ζητήματα λίγο πιο σοβαρά. Το "μπορούμε" να γράψουμε όλοι σεντόνια πήγαινε καπάκι-δωράκι με το από πάνω που σου είπα, δηλαδή της άποψης -λανθασμένης όπως μου ξεκαθάρισες- "εγώ μπορώ και γράφω, αν μπορείτε κι εσείς δώστε". Στο αποπάνω παράδειγμα βέβαια καταλαβαίνεις ότι αν εγώ έχω μια ιδέα και μια στοιχειώδη λογική μπορείς να παραλείψεις το σημείο που μου λες να καθαρίσω σωστά τις πατάτες -εκτός κι αν θεωρείς ότι είμαι πυροβολημένος ξερω γω-, μπορείς να παραλείψεις το στέγνωμα, μετά να με ρωτήσεις πρώτα πως τις θέλω και αν σου πω καλοψημένες, να μου δώσεις οδηγίες για καλοψημένες και όχι να μου δώσεις προκαταβολικά 458 συνταγές για πατάτες που μέχρι να τις διαβάσω όλες θα μου έχουν καεί και δεν θα φάω ούτε τηγανητές τελικά. Επίσης αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι δεν απευθύνεσαι σε πυροβολημένο μπορείς να παραλείψεις οδηγίες όπως "τρίψε της προσεκτικά", "καθάρισε τες προσκετικά", "πρόσεχε το λάδι", "ανακάτεψε τες με το κουτάλι σιγά" και πολλές άλλες. Κοίταξε τώρα ότι αν το κάνεις αυτό, αμέσως αμέσως από 11 γραμμές κατεβαίνεις στις 3. Πρόσεξε όμως, και εσύ γλίτωσες χρόνο και κόπο στο γράψιμο, και εγώ γλίτωσα χρόνο διαβάζοντας πράγματα που ήδη ήξερα ή δεν μου χρειάζονταιν ή είχα καταλάβει από το πρώτο λεπτό ή που τέλος πάντων χρειαζόταν στοιχειώδη λογική για να τα βγάλω μόνος μου. Γλίτωσες και την πιθανότητα να σου πω "ρε γους, μας τα πρηξες πάλι, πατάτες τηγανητές σου ζήτησα δεν σου ζήτησα πουρέ με κοτόπουλο στο φούρνο και γλυκόξινη σάλτσα". Και σοβαρά, έτσι για να μη με πάρεις για σταρχιδιστή δηλαδή ("κοίτα τον μαλάκα, τώρα του τα ΄λεγα"), να σου πω ότι....ΗΔΗ άφησα διάφορα ασχολίαστα στο παρόν (και δε μου κάθεται και καλά ε).Για να σκρολάρεις, και 'συ και όποιος άλλος, με μιας. Αυτή τη φορά δεν σκρόλαρα γιατί ήθελα να σου απαντήσω κομμάτι κομμάτι όπως μου ζήτησες και να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα γιατί μπορεί να ήμουν λίγο επιθετικός στο προηγούμενο μήνυμα και να παρεξηγηθούμε τσάμπα. Όλα αυτά που έγραψα θα μπορούσα να στα γράψω σε 10 γραμμές, αλλά ζήτησες κομμάτι κομμάτι και επειδή θεωρώ κι εγώ ότι μερικά πράγματα χρειάζονται περισσότερη λεπτομέρεια του έδωσα. Φυσικά δεν πρόκεται να το ξαναεπιχειρήσω, το θεωρώ αρκετά κουραστικό και πραγματικά απορώ που βρίσκεις τα αποθέματα να το κάνεις. Μονοκόμματο δεν βγαίνει κι αν συμπληρώνεις ανα μισάωρο κομμάτια για να τα ποστάρεις όλα μαζί -όπως έχεις πει- προσπάθησε μια φορά να ποστάρεις ακόμα και στη μέση. Ακόμα κι αν θεωρείς ότι έχεις αφήσει κάτι, που ξέρεις ίσως σου αρέσει αυτός ο τρόπος. Ηθελημένα δεν έμπλεξα μέσα άλλους χρήστες αν και μερικά quote δικά τους θα βοηθούσαν να σου δώσω λίγο πιο χειροπιαστά παραδείγματα, για να μην μεγαλώσω κι άλλο την έκταση. Ηθελημένα βγήκα offtopic και δεν ανέφερα τίποτα για μετανάστες γιατί τότε πραγματικά ίσως και να έφτανα σε έκταση μερικά (μικρά εννοείται) ποστ σου. Ηθελημένα δεν σου απαντάω στο προηγούμενο σεντόνι, γιατί θα μου απαντήσεις -το ξέρω- με άλλο σεντόνι και μετά ίσως μπω κι εγώ σε αυτό το τρυπάκι ε και μετά θα μπει και κάποιος άλλος και μετά το χάος. Για μένα εκτός αν δω τίποτα τελείως έκτακτο το θέμα με τους μετανάστες θεωρείται λήξαν, το θέμα με τα στατιστικά θεωρείται λήξαν, το θέμα με το σου πα μου πες θεωρείται λήξαν -όλα καλά από μένα- ε και αν βγήκα και λιγάκι offtopic ελπίζω να μην πειράζει για μια φορά.
Cue Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Έκθεση ιδεών. Τελικά με τον άστεγο τι έγινε? Βασικά μόλις πήρα πρέφα το όλο θέμα και διάβασα σερί 30 σελίδες (τα σεντόνια εκτός).
washcloud Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 ...Κατά καιρούς με έχουν εντυπωσιάσει κάποια γραφόμενα (διαφόρων) στο φόρουμ. Για διάφορους λόγους. Είναι ίσως όμως η πρώτη φορά που με εντυπωσίασε ένα γραπτό (το του Praetorianos πιο πάνω), για τον εξής : αφορούσε δικά μου γραφόμενα, και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ έχω βαρεθεί να διαβάζω, ΕΙΔΙΚΑ για δικά μου γραφόμενα (αν και όχι μόνο) "πω πω τί αοριστολογίες είναι αυτές". Λέω να το κάνω ΚΟΡΝΙΖΑ, γιατί, αν και κατά καιρούς, μου ΕΧΟΥΝ αντιτάξει ένας-δυο μπαγλαμάδες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, αλλά κι "έντιμη" αντιπαράθεση σε μακρυνάρια (καμμία έπαρση μου, ξεκολλήστε), ένιωσα να είναι ίσως το πιο "καπάτσο" μέχρι στιγμής. Δηλαδή ρε παιδί μου, να κάτσει ο άλλος, και χωρίς να σου πετάξει μια απάντηση-σούμα, που να ΔΕΙΧΝΕΙ ότι δεν έχει ΖΟΡΙΣΤΕΙ με τα πολλά που γράφεις (aka να ξοδέψει το χρόνο του, διότι πιστεύει ότι κάπου αξίζει τον κόπο, ΕΣΤΩ κι αν είναι απλά ένα φόρουμ). Έχω βέβαια κι ένα κάρο επιμέρους αντιρρήσεις/σχόλια, που ΙΣΩΣ κάνω (διότι με τρως στην στροφή βρωμοπιτσιρικά , και δεν ξέρω αν θα αντέξω - ήδη έχω βαρέσει μπιέλες 2 μέρες τώρα) - σε γενικές όμως γραμμές σου βγάζω το καπέλο. Και όχι, δεν έχει να κάνει με την έκταση του ποστ, και λιγότερο αναλυτικά να τα έλεγες, το θέμα είναι ότι (επιτέλους) έκατσες να πιάσεις κάποια πράγματα (πόσο θέλει πια τελικά ρε μπαγλά; To ΓΡΑΨΙΜΟ είναι το μανίκι - κι αυτό μόνο όταν είναι πολύ) και να πεις ΕΣΤΩ από μια κουβέντα, ΟΥΣΙΑΣ όμως, ακόμα κι αν διαφωνείς (χωρίς καν ΙΧΝΟΣ χαρακτηρισμών). Ξέρω, παίζει μια χαρά να βγεις και να πεις "μα τα ίδια σου έλεγα και πριν, ήταν ανάγκη να γράψω όπως και 'συ ένα σεντόνι; Αυτό προσπαθώ να σου πω για τα σεντόνια". Έλα που δεν είναι το ίδιο όμως. Φαίνεται η διαφορά. Και για ηθοποιό δεν σ' έχω. Ethnikos14, ρε παλληκάρι, άμα σε χαλάνε, από απόφυγέ τα - και υπάρχει μέχρι και το ignore ακόμα. Έλεος στο έλεος σου δηλαδή. cue, ό,τι λέει το τελευταίο post της θρεντ στάρτερ
Cue Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Ε ναι, ότι λέει το τελευταίο Απλά επειδή μετά το τελευταίο έχουν υποθεί τα διάφορα off topic, είπα να υπενθυμίσω στην ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ πως θα ήθελα να μάθω τις όποιες εξελίξεις.
infected86 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 κατα την γνωμη μου υπαρχουν 3 λυσεις η τον αδειαζεις εξω απο την πολυκατοικια ν αμην λερωνει κιολας η αφου ειστε ολοι τοσο ανθρωπιστες παρτε τον σπιτι σας δωστε του ρουχα και φαι η παιρνεις το αλλοδοπανων .ελεος πια εχουμε γεμισει μεταναστες και μετα κλαψα για ανεργια και κυριως εγληματικοτητα αυτός θα είναι και ο καρκίνος που θα σε σκοτώσει σε μερικά χρόνια.. νομίζοντας πως είσαι κάτι τόσο ξεχωριστό σε σχέση με οτιδήποτε άλλο στην φύση τα κύταρα σου θα αρχίσουν να λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.δεν θα αναγνωρίζουν το ένα το άλλο και ξέρεις τι επακολουθεί.ο καρκίνος είναι το αντικατόπτρισμα της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη.είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός η ανθρωπότητα και το να μην αναγνωρίζεις εναν άλλον άνθρωπο σαν κάτι ίδιο με σενα και κομμάτι του εαυτού σου είναι όπως και τα κύτταρα δεν αναγνωρίζουν το ένα το άλλο και άρα να λειτουργήσουν αρμονικά σαν ζωντανός οργανισμός. πότε επιτέλους θα καταλάβουμε πως όλα στην ζωή μας έχουν να κάνουν με την ψυχική μας υγέια και τις επιλογές μας. έλεος που ενώ συνενοοέμαστε για τα κομπτιούτερ οι άνθρωποι δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις μεταξύ μας σχέσεις.. κρίμα σου
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 νομίζοντας πως είσαι κάτι τόσο ξεχωριστό σε σχέση με οτιδήποτε άλλο στην φύση Όχι, δεν νομίζει αυτό.Απλά δεν γουστάρει τους διαφορετικούς από αυτόν. Είτε είναι κατώτεροι είτε ανώτεροι.
infected86 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Όχι, δεν νομίζει αυτό.Απλά δεν γουστάρει τους διαφορετικούς από αυτόν.Είτε είναι κατώτεροι είτε ανώτεροι. και ο καθένας που δεν γουστάρει κάτι το διαφορετικό απο αυτόν είναι ικάνός να σκοτώσει έναν ολόκληρο πλανήτη ώστε να καθαρίζουν καθε τρις και λίγο τα πράγματα.να μένουν οι καλοί,και μετα απο λίγο καιρό πάλι να μένουν μόνο οι καλοι,και παλι μόνο οι καλοί.στο τέλος θα μήνουν 5 - 10 και απο αυτούς μαντέψτε,μόνο οι 2 στο μυαλό αυτουνού που δεν γουσταρε κάτι διαφορετικό απ'αυτόν θα είναι ΑΞΙΟΙ να συνεχίσουν.αυτός και ο εαυτός του...που πολύ πιθανόν στο τέλος να τον σκοτώσει επειδη δεν συμφωνούσε συνέχεια
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 και ο καθένας που δεν γουστάρει κάτι το διαφορετικό απο αυτόν είναι ικάνός να σκοτώσει έναν ολόκληρο πλανήτη Είσαι σίγουρος, πως όταν κάποιος δεν γουστάρει κάποιον, αυτό τον κάνει ικανό για έγκλημα;
infected86 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Είσαι σίγουρος, πως όταν κάποιος δεν γουστάρει κάποιον, αυτό τον κάνει ικανό για έγκλημα; ναι.σε βάθος χρόνου πάντα.με φόβο ή αγάπη λειτουργεί στα πολύ βασικά του συναισθήματα ο άνθρωπος.απο εκεί πιγάζουν όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.