apd453 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μεταναστης ή λαθρο? ας υποθέσουμε τώρα ότι είναι νόμιμος και δεν είναι λάθρο. Τι προτείνεις?
ikaruga24 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μαλλον μπερδευεσαι, δεν ειπα ποτε να ψοφησει η κατι τετοιο. Ειπα οτι αφου εγω δεν θελω και εφοσον ειναι -εμφανες- οτι υπαρχουν αυτοι που θελουν να βοηθησουν τοτε ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ αν το κανουν προσωπικα οι ιδιοι και με δικα τους εξοδα. Δικαιωμα μου ειναι για το αν θελω να βοηθησω καποιον ή οχι οπως και δικαιωμα του καθενα για το αν θελει να βοηθησει τον οποιονδηποτε. Απο τη στιγμη ομως που αναρτεις ενα τετοιο τοπικ και περιμενεις να ακουσεις αποψεις για το πως μπορεις να βοηθησεις εναν τετοιο ανθρωπο τοτε ειμαι σιγουρος οτι μπορει να παει και το μυαλουδακι σου να τον φιλοξενησεις -εσυ- ο ιδιος/α προσωπικα οπως επισης να περιμενεις να ακουσεις και τετιου ειδους προτασεις. Ποσο δυσκολο δηλαδη ειναι να τον παρεις σπιτι σου και να μισθωσεις γιατρο απο τη στιγμη που -εμφανως- εχεις τετοιες ανησυχιες για την υγεια του και το well-being του? ---------- Προσθήκη στις 15:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:15 ---------- ας υποθέσουμε τώρα ότι είναι νόμιμος και δεν είναι λάθρο. Τι προτείνεις? Να το ξαναπω? Να τον παρεις σπιτι σου ισως?
freedubus Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Πώς θέλετε να τον "βοηθήσετε" δηλαδή; Τι είδους ανάγκες σας φαίνεται οτι έχει; Σε τί χρειάζεται βοήθεια; Τον ρωτήσατε; 'Ανθρωπος είναι, φυσικό πρόσωπο με ικανότητες δικαίου κλπ. Δεν είναι ζώο, να του δώσεις ένα πιάτο φαί, να το πάς στον κτηνίατρο, να το υιοθετήσεις ή να το φιλοξενήσεις και να βάλεις αγγελία "ψάχνει στέγη" και τελείωσε. Γιατί, συγγνώμη, αλλά η πιο άμεση βοήθεια που μπορείτε να του προσφέρετε εσείς οι ίδιοι (εφ'όσον την έχει ανάγκη και τη δέχεται), ρεαλιστικά και στεγνά, είναι αυτή που λέει ο ikaruga24 (παραβλέποντας βέβαια τα ασχολίαστα σχόλια περί παράνομου, νταλκάδων κλπ.) και αν κάποιος θέλει να δώσει τέτοια βοήθεια, πιστεύω θα το κάνει, δεν είναι ανάγκη να ρωτάει σε φόρουμ. Σε τέτοια βοήθεια αναφέρεσαι; Γιατί αλλιώς, "νόμιμα και σοβαρά", δεν είναι στο χέρι σας να τον "βοηθήσετε". Θα πρέπει να ειδοποιήσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, δήμο, νομαρχία, νοσοκομείο αν χρειάζεται επείγουσα ιατρική βοήθεια κλπ.) ώστε να αναλάβουν αυτοί την υπόθεση και να σας βοηθήσουν. Αυτό που θα με προβλημάτιζε σοβαρά πάντως, δεν είναι τόσο οτι ένας ρακένδυτος τύπος βρήκε καταφύγιο στην είσοδο της πολυκατοικίας μου, όσο το ότι τα παιδιά μου (σου,του) τον πετροβολούν. Και κάτι άλλο, περισσότερο ρητορικό. Το πρόβλημα το έχει αυτός, ή εσείς (λόγω αυτού); εντιτ: σόρι για τα συνεχή εντιτ, απλά προβληματίστηκα και μου ρχονται κι άλλα. προσθέτω, δε σβήνω ;ρ
teo64x Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω αν είναι πιο τραγικό το ότι τα παιδιά έχουν μεγαλώσει έτσι ώστε να πετροβολούν έναν απροστάτευτο άνθρωπο, το ότι χρειάζεται σαφές disclaimer για να πούμε στους γύρω μας ότι προτάσεις όπως το να του ρίξουμε φόλα δε θα γίνονται δεκτές, ή το ότι κάποιος ρίχνει τελεστές πρόσθεσης στον ikaruga24. "Μεγάλε". Φιλοσοφικά και μόνο, πριν από τον άνθρωπο δεν υπήρχαν ανθρώπινοι νόμοι, μετά τον άνθρωπο δε θα υπάρχουν ανθρώπινοι νόμοι. Αυτό και μόνο θα πρέπει να σου πει ότι η έννοια άνθρωπος είναι μεγαλύτερη από την έννοια νόμος και ότι η ιδιότητα ενός ως ανθρώπου είναι σημαντικότερη από την ιδιότητά του ως εννόμου ή παρανόμου. Τελικώς, πρώτα φερόμαστε σε κάποιον σαν να είναι άνθρωπος και πολύ αργότερα του φερόμαστε σαν να είναι παράνομος (και αυτό, μόνο αν δεν έρχεται σε αντίθεση με το πρώτο). Τώρα, κόβω το κεφάλι μου ότι από αυτό που είπα (και τις παραπέρα φιλοσοφικές συνέπειές του), εσύ δε θα καταλάβεις ούτε το μικρότερο θραύσμα και ότι θα πετάξεις μια ατάκα που απλά θα υποστηρίζει την προηγούμενη τοποθέτησή σου ("ε πάρτε τον σπίτι σας, δε λέω κάτι άλλο"). Εν ολίγοις, τι κάθομαι και γράφω, εσύ μπορεί να πιστεύεις και στο Θεό.
Chrisxxx Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Η πρόνοια δεν είναι υπεύθυνη να αναλάβει να βοηθήσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο;
apd453 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 ---------- Προσθήκη στις 15:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:34 ---------- [/color] Η πρόνοια δεν είναι υπεύθυνη να αναλάβει να βοηθήσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο; οχι γιατί ο ikaruga δεν θέλει να επιβαρυνθεί με έξοδα.
ikaruga24 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω αν είναι πιο τραγικό το ότι τα παιδιά έχουν μεγαλώσει έτσι ώστε να πετροβολούν έναν απροστάτευτο άνθρωπο, το ότι χρειάζεται σαφές disclaimer για να πούμε στους γύρω μας ότι προτάσεις όπως το να του ρίξουμε φόλα δε θα γίνονται δεκτές, ή το ότι κάποιος ρίχνει τελεστές πρόσθεσης στον ikaruga24. "Μεγάλε", φιλοσοφικά και μόνο, πριν από τον άνθρωπο δεν υπήρχαν ανθρώπινοι νόμοι, μετά τον άνθρωπο δε θα υπάρχουν ανθρώπινοι νόμοι. Αυτό και μόνο θα πρέπει να σου πει ότι η έννοια άνθρωπος είναι μεγαλύτερη από την έννοια νόμος και ότι η ιδιότητα ενός ως ανθρώπου είναι σημαντικότερη από την ιδιότητά του ως εννόμου ή παρανόμου. Τελικώς, πρώτα φερόμαστε σε κάποιον σαν να είναι άνθρωπος και πολύ αργότερα του φερόμαστε σαν να είναι παράνομος (και αυτό, μόνο αν δεν έρχεται σε αντίθεση με το πρώτο). Τώρα, κόβω το κεφάλι μου ότι από αυτό που είπα (και τις παραπέρα φιλοσοφικές συνέπειές του), εσύ δε θα καταλάβεις ούτε το μικρότερο θραύσμα και ότι θα πετάξεις μια ατάκα που απλά θα υποστηρίζει την προηγούμενη τοποθέτησή σου ("ε πάρτε τον σπίτι σας, δε λέω κάτι άλλο"). Εν ολίγοις, τι κάθομαι και γράφω, εσύ μπορεί να πιστεύεις και στο Θεό. Θελεις να μου το ριξεις τωρα στα περι ανθρωπινων δικαιωματων κτλ κτλ και σου λεω λοιπον οτι ειναι επισης ανθρωπινο δικαιωμα για το ΑΝ καποιος θελει να βοηθησει καποιον αλλο. Εσενα που ακριβως σε κοφτει? Στο οτι εγω δεν θελω να βοηθησω ή στο οτι η τοποθετηση μου αυτη φανταζει "καπως" και προτιμας να προσπαθησεις να πεισεις εμενα απο το να προσπαθεις να βοηθησεις αυτον τον ανθρωπο? Γιατι αλλιως φιλτατε Θοδωρα δεν βλεπω να μπορεις να βοηθησεις αλλιως αυτον τον ανθρωπο χωρις να "τα παρεις" και απο εμενα και εγω ΔΕΝ θελω να δωσω. Η μονη λυση λοιπον για εσας που -θελετε- να βοηθησετε ειναι αυτο ακριβως που ειπα και μαλιστα μπορειτε να το κανετε ΚΑΙ χωρις να "χρεωνετε" εμενα ΚΑΙ χωρις να σας πει κανεις τιποτα. Το δυσκολο λοιπον που ειναι? ---------- Προσθήκη στις 15:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:39 ---------- ---------- Προσθήκη στις 15:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:34 ---------- [/color] οχι γιατί ο ikaruga δεν θέλει να επιβαρυνθεί με έξοδα. Ναι δεν θελω. Μπορεις ομως να καλυψεις εσυ το "κενο" που αφηνω εγω.
tasoskont Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Α, ξέχασα να προσθέσω, δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις, φόλες και άλλα παράνομα μέσα δεν τα συζητάμε έτσι? δεν είναι αστείο το θέμα, αν κάποιος μπορεί να προτείνει λύσεις ας το κάνει, αν όχι δεν πειράζει, αλλά, για να εξηγούμαστε, έχουμε όλοι στην πολυκατοικία την πρόθεση να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο και όχι να τον βλάψουμε. ελπίζω να έγινα σαφής κατα την γνωμη μου υπαρχουν 3 λυσεις η τον αδειαζεις εξω απο την πολυκατοικια ν αμην λερωνει κιολας η αφου ειστε ολοι τοσο ανθρωπιστες παρτε τον σπιτι σας δωστε του ρουχα και φαι η παιρνεις το αλλοδοπανων .ελεος πια εχουμε γεμισει μεταναστες και μετα κλαψα για ανεργια και κυριως εγληματικοτητα
freedubus Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 tasoskont, έχω το ίδιο πρόβλημα με ΕΛΛΗΝΑ άστεγο, μπορείς να μου πείς τι να κάνω; Αναρωτιέμαι, υπάρχει κάποια σαφής νομοθεσία/ορολογία στην Ελλάδα που να ορίζει επακριβώς τι είναι άστεγος, τι άπορος, περί περίθαλψης αυτών κτλ. Ευρωπαική υπάρχει, ελληνική όμως; Γιατί καλό είναι να συζητάμε, αλλά καλύτερο είναι να ξέρουμε για τι ακριβώς συζητάμε.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 κατα την γνωμη μου υπαρχουν 3 λυσεις η τον αδειαζεις εξω απο την πολυκατοικια ν αμην λερωνει κιολας η αφου ειστε ολοι τοσο ανθρωπιστες παρτε τον σπιτι σας δωστε του ρουχα και φαι η παιρνεις το αλλοδοπανων .ελεος πια εχουμε γεμισει μεταναστες και μετα κλαψα για ανεργια και κυριως εγληματικοτητα Αυτα που λες λερωνουν φιλε και οχι αστεγος. Μακαρι να μην μεινεις ποτε εσυ αστεγος. Θελει κοτσια και μαγκια...
apd453 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 ---------- Προσθήκη στις 16:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:07 ---------- [/color] Ναι δεν θελω. Μπορεις ομως να καλυψεις εσυ το "κενο" που αφηνω εγω. Όχι φίλε δεν θέλω να καλύψω το κενό σου. Είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις πρόνοια και θα πληρώσεις. Αλλιώς είσαι εσύ παράνομος.
tasoskont Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 tasoskont, έχω το ίδιο πρόβλημα με ΕΛΛΗΝΑ άστεγο, μπορείς να μου πείς τι να κάνω; τον αδειαζεις εξω απο την πολυκατοικια να μην λερωνει κιολας η παρτον σπιτι σου δωστου ρουχα και φαι η παιρνεις την προνοια αν ειναι αυτη υπευθυνη δεν ξερω.
freedubus Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Xωρίς επιπλέον σχολιάκι "έλεος πια κλπ." ;
tasoskont Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Αυτα που λες λερωνουν φιλε και οχι αστεγος. Μακαρι να μην μεινεις ποτε εσυ αστεγος. Θελει κοτσια και μαγκια... γνωμη μου και γνωμη σου και το ξαναειπα αφου εγω ειμαι ο απανθρωπος ο ετσι και ο αλλιως και εσεις οι καλοι παρτε τον δωστε του φαι ρουχα και δουλεια και τοτε μαγκια σας αλλα με πραξεις οχι στα λογια "αχ τον κακομοιρη τον αστεγο τι επαθε".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.