Προς το περιεχόμενο

άστεγος μετανάστης

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενημέρωση: σήμερα τον συνάντησα 2 φορές. πρωι και απομεσήμερο. τυλιγμένο στην κουβέρτα του στην είσοδο και ψάχνοντας στους κάδους των σκουπιδιών (αναζητώντας τί άραγε???), με ρώτησε κάτι κάποια στιγμή (σε πολύ καλά ελληνικά) - πώς κατέληξε αυτός ο νέος άνθρωπος στο δρόμο? πώς να του πιάσεις κουβέντα? φαίνεται πως μόνο με τον Αλλάχ του μιλάει, τώρα αν Εκείνος του απαντά είναι άλλο θέμα.

πίκρα. στην πολυκατοικία κανείς δε θέλει να κάνει τίποτα από φόβο μήν τον ''κάψουν''. δε μπορεί όμως αυτή να είναι η μοίρα του ανθρώπου. απαράδεκτο. και εγώ απαράδεκτη που δεν έχω χρόνο (?δεν έχω αλήθεια?) να του μιλήσω περνώντας. με το iphone παραμάσχαλα.

είμαστε πολύ θλιβεροί όλοι μας.

καληνύχτα σας

• Απαντ. 325
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ας γυρησει καλυτερα στην πατρίδα του.Εκει καλυτερα θα περναει.Εχουν μαζευτει τοσοι πολυ μεταναστες που νομιζω είναι αδυνατο για ενα κρατος με την Οικονομία της Ελλάδας να τους παρεχει ακομα και τ απαραίτητα.Απο δω και περα αυτο θα ειναι το μέλλον τους διοτι δουλειες δεν υπάρχουν.

Και να συντηρουμε 3 και 4 εκατομμυρια αλλοδαπους εκτος του οτι δεν υπαρχει λογος να το κανουμε,ειναι αδύνατον.Και λέω δεν υπαρχει λογος οχι απο θεμα ρατσισμού, αλλα το οτι εχει δικαιωμα στο ονειρο για καλυτερη ζωη κάθε άνθρωπος,δε σημαινει οτι πρεπει να κανουμε το κρατος "κεντρο πρόνοιας".

Αυτες ειναι οι συνέπειες του ξέφραγου αμπελιου που δημιουργησαμε.Αλλο να εχεις 25.000 θεσεις εργασιας πχ και να ζητησεις αυτον τον αριθμο εργατων , κι αλλο ν ανοιγεις τα συνορα.Δηλαδη τι περιμεναμε να γινει? κατι διαφορετικο? Ο συγκεκριμενος που αναφερεται στο τοπικ αυτό , υπάρχει σε κάθε γειτονιά και πολη.

Διαλεγουμε και παιρνουμε,τι θελουμε? Σας αρεσει που το κρατος μας προσφερει αυτη τη ζωη σε χιλιαδες ανθρωπους? Στην πατριδα τους θα ναι καλυτερα , ας μεινουν μονο εκεινοι που εχουν άδεια παραμονής.Γενικα ειμαι θετικος στην μεταναστευση,αλλα οταν γινεται με λαθος τροπο δημιουργουνται κοινωνικα προβληματα,χάσμα,εγκληματικότητα,ανεργεία ειτε οι μετανάστες λέγονται Ελληνες,Αλβανοι,Πακιστανοι,Ινδοι,Ολλανδοι κτλ...

Δε ξερω πως ακουγεται στο οτι εκεινοι που δεν εχουν αδεια παραμονης πρεπει να φυγουνε,αλλα ειναι μονοδρομος και για τις 2 πλευρες πλέον. :rolleyes:

Δημοσ.

Μη με μπλέκεις εμένα. Έχω ακούσει τις απόψεις από τους συνήθεις συμμετέχοντες εδώ και μήνες στο κυρίως θρεντ της λαθρομετανάστευσης. Φαίνεται ποιοί είναι, τι κάνουν και πως σκέφτονται στα 20. Ας κοιτάξουν τους γονείς τους, ας τους ρωτήσουν τι σκέφτονταν εκείνοι στα 20 κι ας δουν αν υπάρχει εξέλιξη στις απόψεις.

Δημοσ.
ειτε οι μετανάστες λέγονται Ελληνες,Αλβανοι,Πακιστανοι,Ινδοι,Ολλανδοι κτλ...

Ολλανδοί, Γερμανοί, Άγγλοι, γέμισε ο τόπος από δαύτους! :lol:

Δημοσ.

:lol::lol:

Με βάση το Maharishi Effect αν είχαμε χίλιους ολλανδούς στην Αθήνα θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα

Δημοσ.
Ολλανδοί, Γερμανοί, Άγγλοι, γέμισε ο τόπος από δαύτους! :lol:

Ηθελα να πω οτι δεν εχει σημασια η καταγωγή.Προφανως και δεν υπάρχουν Ολλανδοί λαθρομετανάστες :P

Δημοσ.

Ναι αστειευόμουν.

Αν ήθελα να μιλήσω σοβαρά θα σε ρώταγα αν έχεις δει μετανάστες να καταπίνουν ξυραφάκια την ώρα που τους βάζουν στα αεροπλάνα για να τους γυρίσουν στην πατρίδα.

Αλλά δε σε ρώτησα.

Προτίμησα να αστειευτώ.

Δημοσ.
Nice!!!

Αληθινό πόστ. Λαζοπουλίαση το λένε θαρρώ. Και εγώ το κάμω που και που για να ρίξω γκομενάκια αλλά όλο p.m απο άντρες παίρνω. Ονόματα δεν λέω.

Washcloud

μερικά ENA απο την πολύ μεγάλη λίστα... :X

Για πόσταρε ρε κουσκουσάρη public τα pm που σου έχω στείλει διότι δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε αυτό και τί περιεχόμενο είχανε :P

---------- Προσθήκη στις 21:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:45 ----------

(δεν είχα διάθεση να γράψω κάτι άλλο, αλλά)

Αλλά όταν μου έρχεται ο άλλος από τα βουνά και τις θάλασσες παρανομώντας, χωρίς να πάρει άδεια και μετά κλαίγεται γιατί δεν έχει να φάει, που ήξερε ότι δεν θα έχει να φάει...sorry ρε φίλε αλλά αυτό είναι εκβιασμός επάνω στην ευαισθησία των άλλων.

Ντάξει ρε φίλε, το να θέτεις όρια στο πόσο ανοιχτή θα αφήσεις τη δική σου ευαισθησία -μαλακίες λέω τώρα βέβαια, δεν παίζει καμμία ευαισθησία, νόμοι παίζουν μόνο και το συμφέρον του εγώ σου που αυτοί διασφαλίζουν, στον κόσμο σου- ας πούμε πως είναι εκτός από κατανοητό ΚΑΙ δεκτό (παπάρια δηλαδή, όσον αφορά το δεκτό, αλλά είπαμε, ας πούμε).

...ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΔΩ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΙΟΤΕ ΘΑΛΑΣΣΟΠΝΙΓΜΟΥΣ Ή ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ/ΒΙΑΣΤΕΣ/ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ 'Η ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΝΙΓΕΙ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΕΙΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΦΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΝΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΪΡΟ.

Γίνε ρε λίγο πιο άνθρωπος. ΠΩΣ σκέφτεσαι έτσι, ήμαρτον.

Και δε με νοιάζει αν μ' αγαπάει κανένας στο Ινσόμνια. Δεν έχω στο μυαλό μου να εκμεταλλευτώ την ευαισθησία των αναγνωστών, όπως και ο λαθρο-ή-μη μετανάστης δεν έχει στο μυαλό του την εκμετάλλευση της ευαισθησίας, φόβο και απελπισία και ελπίδα για μια ζωή κάπου καλύτερα έχει όταν πάει να κάνει τα κονέ με αυτούς που του τάξανε με το αζημίωτο πέρασμα στην Ελλάδα ή ό,που αλλού. Άμα ήταν να πηγαίνει αλλού για να ψοφάει της πείνας και του κρύου και της ταλαιπωρίας και των κινδύνων, μαλάκας ήταν να μη μείνει εκεί που ήταν; Εξαιρούμενοι οι πολιτικοί πρόσφυγες που έχουν τον τρόπο τους, και οι οι εγκληματίες που επίσης έχουν τον δικό τους, και ο τύπος στην πολυκατοικία της Φραντσέσκας σιγά μην είναι κάτι από τα δυο.

Με την ευκαιρία, Φραντσέσκα δεν έχω δει όλο το θρεντ, κι αν τα 'χουν ξαναπεί οκ, αλλά πρωτ' απ' όλα, αφού έγραψες πως "όλη" η πολυκατοικία ενδιαφέρεται για να βρεθεί λύση για τον άνθρωπο, αναρωτιέμαι αν έχετε κάνει μια συνέλευση για αυτό ακριβώς το θέμα, μιας και 20, 30 , 50 ένοικοι, καλύτερα θα σκέφτεστε από άλλους τόσους φορουμίτες -άσε που δε νομίζω ν' ανοίξετε και κουβέντα περί μεταναστευτικών πολιτικών κτλ- μιας και είναι εκεί και τώρα στα πόδια σας το θέμα.

Κατά τ' άλλα, δεκτόν ότι ο Δήμος δεν έχει ξενώνα, αλλά μετά τί, τον/την άφησες έτσι τον/την υπάλληλο που το είπε; Ρώτα τον/την ΠΟΥ μπορείς ν' απευθυνθείς. Αν δεν έχουν ξενώνα, πρέπει να έχουν έστω απαντήσεις. Βάλε και καμμιά φωνή αν σου πούνε αηδίες. Πες ότι θα κουβαλήσεΤΕ ΚΑΙ ΜΜΕ για να δει ο κόσμος τη γύμνια του Δήμου κτλ (στους Δήμους γουστάρουν τη μόνιμη υψηλή μισθοδοσία, αλλά ΔΕΝ γουστάρουν τις φασαρίες).

Γενικά ρε παιδί μου, χωρίς να προκαλέσεις, αλλά να εκμαιεύσεις "βοήθεια". Αν μίλησες με έναν βλάκα που δεν δίνει δυάρα, τουλάχιστον φρόντισε να σε παραπέμψει σε σχετικότερο, κι έστω κι αυτός με τη σειρά του σε ακόμη σχετικότερο κτλ, και από τον Άννα και τον Καϊάφα, δεν μπορεί, θα φτάσεις και στην πόλη κάποια στιγμή.

Για τους !%@#$!@& που πουλάνε ομορφιά, προτείνοντας "πάρτε τον στο σπίτι σας", αφού ΔΕΝ καταλαβαίνουν πώς δεν είναι θέμα υποκρισίας το να μην το κάνει κανείς, αλλά αυτονόητη αδυναμία θεμιτή, να χωνέψουν ότι Το Κράτος δεν είναι μόνο για να τρώει από τους φόρους τους, είναι και για τέτοιες περιπτώσεις και θα ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ στη δική τους φάση η κάθε Φραντσέσκα και οι συνένοικοί της, μόνο εάν εντός ημερών δεν βρίσκεται στέγη μέσω κάποιας υπηρεσίας, και ΤΟΤΕ συνεχίσουν απλά να τον αφήνουν στην είσοδο, με τα παιδιά να του την πέφτουν κτλ, και δεν κάνουν κάποια πιο γενναία προσωπική κίνηση, ΜΕΧΡΙ να βρεθεί κάποιου είδους ΚΡΑΤΙΚΗ μέριμνα, που που να πάρει ο διάλος, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί. Και όπως είναι άκυρο να απαιτεί κανείς από τον όποιον Δήμαρχο να πάρει τον άστεγο στο σπίτι του, ακόμα πιο άκυρο είναι να το απαιτεί από τους απλούς ενοίκους της κάθε πολυκατοικίας, για να μη τους βαφτίσει υποκριτές.

Η πρώτη οδός οφείλει να είναι η κρατική, και στο κάτω-κάτω, ακριβώς ΚΑΙ για τέτοιους λόγους πλήρωνει άλλος φόρους. Όχι μόνο για δρόμους.

Δημοσ.
Ναι αστειευόμουν.

Αν ήθελα να μιλήσω σοβαρά θα σε ρώταγα αν έχεις δει μετανάστες να καταπίνουν ξυραφάκια την ώρα που τους βάζουν στα αεροπλάνα για να τους γυρίσουν στην πατρίδα.

Αλλά δε σε ρώτησα.

Προτίμησα να αστειευτώ.

Οσο ανοργάνωτο και αν είναι το ελληνικό κράτος δεν έχει ευθύνη για την αδικία που υπάρχει στην χώρα του κάθε λαθρομετανάστη.

Είναι δεδομένο οτι είμαστε σε δύσκολο σημείο. Στο σταυροδρόμι της Ευρώπης.

Είναι σίγουρο οτι δεν έρχεται φυσικό ο κάθε πικραμένος για να μείνει στον "παράδεισο" της Ελλάδας :mrgreen:

Οι πιο πολλοί θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες της ευρωπαικές χώρες. Απλά εκεί τους διώχνουν και λόγω του συμφώνου επαναπροώθησης γυρνάνε απο εκεί που ήρθαν.

Το σύμφωνο αυτό δεν το τηρεί η Τουρκία και γι΄αυτό και μένουν οι πιο πολλοί εδώ.

Δημοσ.
Οσο ανοργάνωτο και αν είναι το ελληνικό κράτος δεν έχει ευθύνη για την αδικία που υπάρχει στην χώρα του κάθε λαθρομετανάστη.

Φυσικά και δεν εχει ευθύνη το Ελληνικό κράτος! Εξάλλου οι κατοχικές δυνάμεις του Ελληνικού στρατού, φύτρωσαν σε αυτες τις χώρες ή ακομα καλύτερα, είναι οι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου που μείναν ξέμπαρκοι εκει πέρα...

Πλάκα έχουμε, ολοι, ώρες ώρες. (Ποτε δεν βγάζω την ουρά μου απ εξω)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...