ANHLIKOS Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Ποιο είναι το θέμα για μερικούς? Οτι ο άστεγος είναι μετανάστης...? Ο άστεγος ειναι άστεγος._ Ο άνθρωπος ειναι άνθρωπος._ _
apd453 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Το να βοηθήσεις έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη είναι το ανθρώπινο. Το να αφήσεις να πεθάνει (ή να ζει έστω κάτω από άθλιες συνθήκες) είναι το απάνθρωπο. Το να τον βοηθήσεις να ορθοποδήσει και να ψάξεις μετά (το κράτος όχι εσύ) το αν είναι πολιτικός πρόσφυγας ή πρόσφυγας από εμπόλεμη ζώνη ή απλά δεν γούσταρε στην χώρα του ή είναι εγκληματίας ή….ή….ή…. πράττοντας τα δέοντα είναι η μέση. Οπότε όπως καταλαβαίνεις εννοώ ότι ούτε είναι σωστό κατά τη γνώμη μου το «όλοι να μείνουν εδώ» ούτε το «να φύγουν όλοι από δω». Επίσης όσοι μείνουν εδώ να έχουν τα ίδια δικαιώματα (άδεια παραμονής, δωρεάν εκπαίδευση κλπ) αλλά και ίδιες υποχρεώσεις (φορολογία, υπακοή στους νόμους κλπ).
Praetorianos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Eνταξει το ακρο που θελει τους μεταναστες μπετοναρισμενους μεσα στον βυθο της θαλασσας το καταλαβαινω,ειναι θρησκευτικο κουσουρι,το αλλο ακρο ποιο ειναι;υπαρχει αλλο ακρο; ή εισαι ανθρωπος ή εισαι απανθρωπος,υπαρχει και αλλη εκδοχη; Ναι, για μένα υπάρχουν 4 κατηγορίες ανθρώπων. 1) Οι γραφικοί. "Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει ποσόστωση στους (λαθρο)μετανάστες, άνθρωποι είμαστε όλοι, κατατρεγμένοι άνθρωποι. Καμία πολιτική μείωσης, καμία δίωξη, πλήρης οικονομική στήριξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους." Και τα 4 δις κάτω από το όριο της φτώχιας άνθρωποι θεωρούνται βέβαια γιατί να μην τους καλέσουμε κι αυτούς? 2) Οι φιλάνθρωποι. "Ναι οκ, δεν με νοιάζει πως και γιατί βρέθηκε εδώ, από την στιγμή που βρέθηκε είναι άνθρωπος, τον σέβομαι, του παρέχω ότι μπορώ και ελπίζω με την βοήθεια την δική μου και της κοινωνίας να ορθοποδήσει. Δεν μπορώ να τον στείλω πίσω." 3) Οι ψυχροί ρεαλιστές. "Είμαστε 9 εκατομμύρια, δεν μπορεί μια χώρα που βρίσκεται στο κέντρο 3 ηπείρων 2 εκ των οποίων έχουν σοβαρό πρόβλημα σεβασμού στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, που περιστοιχίζεται από ό,τι να 'ναι γείτονες χώρες, που την κυνηγάει όλη η Ευρώπη για τα δημοσιονομικά της προβλήματα, να θρέψει 2+ εκατομμύρια (λαθρο)μετανάστες." 4) Οι σκατάνθρωποι. "Δεν με νοιάζει από που ήρθες, δεν με νοιάζει τι πέρασες, δεν με νοιάζει τι θα κάνεις, είσαι λαθρομετανάστης, όχι άνθρωπος. Ξεκουμπίδια ή πέθανε, your choice." Η διαφορά μεταξύ 3-4 ή 1-2 είναι πολύ λεπτή και αρκετοί εδώ πέρα παρεξηγήθηκαν τσάμπα. Ο (1) πάντως είναι το ίδιο στενοκέφαλος με τον (4).
ikaruga24 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Το να βοηθήσεις έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη είναι το ανθρώπινο. Το να αφήσεις να πεθάνει (ή να ζει έστω κάτω από άθλιες συνθήκες) είναι το απάνθρωπο. Το να τον βοηθήσεις να ορθοποδήσει και να ψάξεις μετά (το κράτος όχι εσύ) το αν είναι πολιτικός πρόσφυγας ή πρόσφυγας από εμπόλεμη ζώνη ή απλά δεν γούσταρε στην χώρα του ή είναι εγκληματίας ή….ή….ή…. πράττοντας τα δέοντα είναι η μέση. Οπότε όπως καταλαβαίνεις εννοώ ότι ούτε είναι σωστό κατά τη γνώμη μου το «όλοι να μείνουν εδώ» ούτε το «να φύγουν όλοι από δω». Επίσης όσοι μείνουν εδώ να έχουν τα ίδια δικαιώματα (άδεια παραμονής, δωρεάν εκπαίδευση κλπ) αλλά και ίδιες υποχρεώσεις (φορολογία, υπακοή στους νόμους κλπ). Bolted για την γ. αληθεια. ---------- Προσθήκη στις 16:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:09 ---------- Ναι, για μένα υπάρχουν 4 κατηγορίες ανθρώπων. 1) Οι γραφικοί. "Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει ποσόστωση στους (λαθρο)μετανάστες, άνθρωποι είμαστε όλοι, κατατρεγμένοι άνθρωποι. Καμία πολιτική μείωσης, καμία δίωξη, πλήρης οικονομική στήριξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους." Και τα 4 δις κάτω από το όριο της φτώχιας άνθρωποι θεωρούνται βέβαια γιατί να μην τους καλέσουμε κι αυτούς? 2) Οι φιλάνθρωποι. "Ναι οκ, δεν με νοιάζει πως και γιατί βρέθηκε εδώ, από την στιγμή που βρέθηκε είναι άνθρωπος, τον σέβομαι, του παρέχω ότι μπορώ και ελπίζω με την βοήθεια την δική μου και της κοινωνίας να ορθοποδήσει. Δεν μπορώ να τον στείλω πίσω." 3) Οι ψυχροί ρεαλιστές. "Είμαστε 9 εκατομμύρια, δεν μπορεί μια χώρα που βρίσκεται στο κέντρο 3 ηπείρων 2 εκ των οποίων έχουν σοβαρό πρόβλημα σεβασμού στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, που περιστοιχίζεται από ό,τι να 'ναι γείτονες χώρες, που την κυνηγάει όλη η Ευρώπη για τα δημοσιονομικά της προβλήματα, να θρέψει 2+ εκατομμύρια (λαθρο)μετανάστες." 4) Οι σκατάνθρωποι. "Δεν με νοιάζει από που ήρθες, δεν με νοιάζει τι πέρασες, δεν με νοιάζει τι θα κάνεις, είσαι λαθρομετανάστης, όχι άνθρωπος. Ξεκουμπίδια ή πέθανε, your choice." Η διαφορά μεταξύ 3-4 ή 1-2 είναι πολύ λεπτή και αρκετοί εδώ πέρα παρεξηγήθηκαν τσάμπα. Ο (1) πάντως είναι το ίδιο στενοκέφαλος με τον (4). Τολμω να πω οτι ο 1 και 4 ειναι οι 2 οψεις του ιδιου νομισματος.
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 4) Οι σκατάνθρωποι. "Δεν με νοιάζει από που ήρθες, δεν με νοιάζει τι πέρασες, δεν με νοιάζει τι θα κάνεις, είσαι λαθρομετανάστης, όχι άνθρωπος. Ξεκουμπίδια ή πέθανε, your choice." Αρκεί το παριζάκι μου να είναι υφαντής ! Δε κρατήθηκα
randy1989 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω τι θα κάνετε με αυτόν τον ανθρωπο. Πάντως τέτοιοι υπάρχουν χιλιάδες στην Ελλάδα και δεν νομίζω να μπορέσουμε να λύσουμε εδώ στο insomnia αυτό το πρόβλημα, που χρόνια τώρα η κυβέρνυση προσπαθεί να λύσει και δεν μπορεί, με λίγα ποστς. Τέτοια θέματα θέλουν άμεσες και δραστικές λύσεις, πράγμα που εμείς οι Έλληνες φοβόμαστε να πάρουμε. Το να καθόμαστε και να συζητάμε με ποιο κρητήριο και πως βοηθάμε τους άλλους και για ρεαλισμούς κλπ., δεν νομίζω να βοηθάει καθόλου αυτούς τους ανθρώπους, αλλά ούτε κι εμάς. Ίσα ίσα που φεύγετε εκτός θέματος. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει (Δημοκρατεία έχουμε) και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον κρίνει. Προσοχή, δεν λέω να τον σχολιάσει, να τον κρίνει λέω. Από 'κει και πέρα θα μπορούσα να πω απόψεις και γνώμες αλλά δεν θα το κάνω, γιατί ξέρω ότι δεν θα βοηθήσουν σε κάτι.
Lucifer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Είναι διασκεδαστικό (για τη δική μου καταθλιπτική αίσθηση του χιούμορ έστω) πως έχουν γραφτεί τόσα σχόλια του στυλ "εξοντώστε το μίασμα" "απελάστε το παράσιτο" "ήρθε ο μάγκας να φάει απ' τα δικά μας" για έναν άστεγο τύπο χωρίς παπούτσια από ανθρώπους που έχουν laptop και 24 συνδέσεις στη φόρθνετ ξερωγώ. Περιμένω κάνα ποστ του στυλ "να πάει να γαμηθεί ο βρωμιάρης ο άπλυτος" και από κάτω "Sent from my iphone using insomnia.app". Κλαυσίγελως.
pournaras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω τι θα κάνετε με αυτόν τον ανθρωπο. Πάντως τέτοιοι υπάρχουν χιλιάδες στην Ελλάδα και δεν νομίζω να μπορέσουμε να λύσουμε εδώ στο insomnia αυτό το πρόβλημα, που χρόνια τώρα η κυβέρνυση προσπαθεί να λύσει και δεν μπορεί, με λίγα ποστς.Τέτοια θέματα θέλουν άμεσες και δραστικές λύσεις, πράγμα που εμείς οι Έλληνες φοβόμαστε να πάρουμε. Το να καθόμαστε και να συζητάμε με ποιο κρητήριο και πως βοηθάμε τους άλλους και για ρεαλισμούς κλπ., δεν νομίζω να βοηθάει καθόλου αυτούς τους ανθρώπους, αλλά ούτε κι εμάς. Ίσα ίσα που φεύγετε εκτός θέματος. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει (Δημοκρατεία έχουμε) και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον κρίνει. Προσοχή, δεν λέω να τον σχολιάσει, να τον κρίνει λέω. Από 'κει και πέρα θα μπορούσα να πω απόψεις και γνώμες αλλά δεν θα το κάνω, γιατί ξέρω ότι δεν θα βοηθήσουν σε κάτι. Προσπαθεια; δεν βλεπω καμμια προσπαθεια. Τη μονη προσπαθεια που βλεπω ειναι να ειναι (ολες οι κυβερνησεις) αρεστες σε οσο το δυνατον πιο πολυ κοσμο ωστε να κερδισουν και την επομενη τετραετια. Υπαρχει καποια κινηση καποιο νομοσχεδιο που να δειχνει τουλαχιστον οτι εγινε εστω και χωρις αποτελεσμα, μια προσπαθεια;
Chris_85 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Εδω περα "ολοκληρη" πολυκατοικια (οπως λεει ο τοπικ σταρτερ) ειναι "διατεθειμενη" να τον βοηθησει αλλα -κανεις- δεν σκεφτηκε απλα να τον παρουν μεσα στο σπιτι τους καποιος απο αυτους που "θελουν" να βοηθησουν (απο τα τουλαχιστον 25 ατομα που εχει η πολυκατοικια αυτη) ή να τσονταρουν ολοι μαζι να δημιουργησουν ενα χωρο να μεινει ο ανθρωπος και μιας και ειναι τοσο δυσκολη η λυση του "προβληματος" ειπε να φτιαξει ενα ποστ για να παρει ιδεες για το πως να βοηθησουν τον ανθρωπο αυτο. Δεν ξερω για εσας αλλα εμενα μου μυριζει πραγματικη ειρωνια. Μονο για το συγκεκριμενο, θεωρω πως κακως μπαινεις στη λογικη ασπρο/μαυρο = τον αφηνουμε να πεθανει/τον βαζουμε σπιτι μας, του δινουμε το μισο μηνιατικο κ αμα εχει καψες ο ανθρωπος, οφειλει και η γυναικα μας να κανει το καθηκον της. Και να εξαγεις το συμπερασμα πως αν δεν εισαι διατεθειμενος να κανεις τα παραπανω, εισαι αυτοματα δηθεν ανθρωπιστης του κωλου. Αποψη μου ειναι πως η Πολιτεια οφειλει να εχει στο επικεντρο της τον ανθρωπο και τη βοηθεια της προς αυτον, ειτε αυτος ειναι Ελληνας, ειτε Σομαλος, ειτε Τουρκος. Γ αυτο το λογο πληρωνουμε φορους και οχι για να τσεπωσουν μιζες μερικοι, για εξοπλιστικα προγραμματα και λοιπες μαλακιες. Και οχι αστεγο ανθρωπο, αγνωστο προς εμε, δεν υπαρχει περιπτωση να τον βαλω σπιτι μου, ουτε η δουλεια μου ειναι αυτη, ουτε βοηθαω πραγματικα κανεναν ετσι.
ikaruga24 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Μονο για το συγκεκριμενο, θεωρω πως κακως μπαινεις στη λογικη ασπρο/μαυρο = τον αφηνουμε να πεθανει/τον βαζουμε σπιτι μας, του δινουμε το μισο μηνιατικο κ αμα εχει καψες ο ανθρωπος, οφειλει και η γυναικα μας να κανει το καθηκον της. Και να εξαγεις το συμπερασμα πως αν δεν εισαι διατεθειμενος να κανεις τα παραπανω, εισαι αυτοματα δηθεν ανθρωπιστης του κωλου. Αποψη μου ειναι πως η Πολιτεια οφειλει να εχει στο επικεντρο της τον ανθρωπο και τη βοηθεια της προς αυτον, ειτε αυτος ειναι Ελληνας, ειτε Σομαλος, ειτε Τουρκος. Γ αυτο το λογο πληρωνουμε φορους και οχι για να τσεπωσουν μιζες μερικοι, για εξοπλιστικα προγραμματα και λοιπες μαλακιες. Και οχι αστεγο ανθρωπο, αγνωστο προς εμε, δεν υπαρχει περιπτωση να τον βαλω σπιτι μου, ουτε η δουλεια μου ειναι αυτη, ουτε βοηθαω πραγματικα κανεναν ετσι. Οπως ειπε καποιος, αν αυτος ειναι -παρανομος- τοτε -οφειλεις- να τον παρεις εσυ ο ιδιος σπιτι σου μιας και δεν προκειται να τα "σκασω" εγω (οπου "εγω" οι φορεις που αναλαβμανουν τετιου ειδους "βοηθειες" που πηγαινουν οι φοροι που πληρωνω) για να βοηθησω εναν παρανομο. Εδω λοιπον ηταν και το λαθος σου να με πεις ασπρο/ μαυρο. Ειναι νομιμος? Τοτε να το καταλαβω και να τον βοηθησουν οι αρμοδιοι. Δεν ειναι νομιμος? Εγω προσωπικα θα παρω την αστυνομια, εσυ απο την αλλη δεν ξερω τι θα κανεις αλλα αν θελεις να τον βοηθησεις τοτε -μπορεις- ανετα χωρις να κινδυνευεις απο κανεναν να σου την "πει". Αυτο ειπαμε, τιποτε αλλο.
Chris_85 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Οπως ειπε καποιος, αν αυτος ειναι -παρανομος- τοτε -οφειλεις- να τον παρεις εσυ ο ιδιος σπιτι σου μιας και δεν προκειται να τα "σκασω" εγω (οπου "εγω" οι φορεις που αναλαβμανουν τετιου ειδους "βοηθειες" που πηγαινουν οι φοροι που πληρωνω) για να βοηθησω εναν παρανομο. Εδω λοιπον ηταν και το λαθος σου να με πεις ασπρο/ μαυρο. Ειναι πραγματικα δικαιωμα σου να μη σ ενοχλει ενα κρατος που εχει να δωσει σε μιζες, λαδωματα, εχει να σπαταλησει σε κονδυλια για υπερμετρο οπλισμο, εχει να πληρωσει τις σουιτες του χ,ψ υφυπουργου σε ταξιδακια αναψυχης, παιρνοντας τα λεφτα απο την τσεπη σου και απο το υστερημα σου. Ειναι δικαιωμα σου να μην θελεις το ιδιο κρατος να παιρνει χρηματα απο την τσεπη σου για να παρεχει τροφη, στεγη και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη σε εναν ''λαθρο'' μεταναστη, οπως αναφερεις. Δεν ειμαστε εδω για να κρινουμε κανεναν και σιγουρα ο καθενας εχει τα προσωπικα του βιωματα που καθοριζουν και τη σταση του απεναντι στα διαφορα ζητηματα. Σκεψου ομως πως το πόσο απεχει ενα κρατος Προνοιας που ζητα να δει πιστοποιητικο ιθαγενειας πριν βοηθησει ανθρωπους που βρισκονται σε εξαθλιωση, απο ενα κρατος Προνοιας που ζητα να δει πιστοποιητικο φρονηματων, πιστοποιητικο πολιτικων πεποιθησεων ή οτι αλλο, πριν αποφασισει να βοηθησει.
ikaruga24 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Ειναι πραγματικα δικαιωμα σου να μη σ ενοχλει ενα κρατος που εχει να δωσει σε μιζες, λαδωματα, εχει να σπαταλησει σε κονδυλια για υπερμετρο οπλισμο, εχει να πληρωσει τις σουιτες του χ,ψ υφυπουργου σε ταξιδακια αναψυχης, παιρνοντας τα λεφτα απο την τσεπη σου και απο το υστερημα σου. Ειναι δικαιωμα σου να μην θελεις το ιδιο κρατος να παιρνει χρηματα απο την τσεπη σου για να παρεχει τροφη, στεγη και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη σε εναν ''λαθρο'' μεταναστη, οπως αναφερεις. Δεν ειμαστε εδω για να κρινουμε κανεναν και σιγουρα ο καθενας εχει τα προσωπικα του βιωματα που καθοριζουν και τη σταση του απεναντι στα διαφορα ζητηματα. Σκεψου ομως πως το πόσο απεχει ενα κρατος Προνοιας που ζητα να δει πιστοποιητικο ιθαγενειας πριν βοηθησει ανθρωπους που βρισκονται σε εξαθλιωση, απο ενα κρατος Προνοιας που ζητα να δει πιστοποιητικο φρονηματων, πιστοποιητικο πολιτικων πεποιθησεων ή οτι αλλο, πριν αποφασισει να βοηθησει. Οτι αλλο συμβαινει δηλαδη σε οποιαδηποτε αλλη πολιτισμενη χωρα.
Chris_85 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δεν καταλαβες αλλα δεν πειραζει, δεν υπαρχει λογος να καταληξουμε σε προσωπικη αντιπαραθεση.
@@sos@@ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Έγραψε η φραντσέσκα σαντ τι απέγινε τελικά με τον άνθρωπο;
o_magazatoras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Είναι διασκεδαστικό (για τη δική μου καταθλιπτική αίσθηση του χιούμορ έστω) πως έχουν γραφτεί τόσα σχόλια του στυλ "εξοντώστε το μίασμα" "απελάστε το παράσιτο" "ήρθε ο μάγκας να φάει απ' τα δικά μας" για έναν άστεγο τύπο χωρίς παπούτσια από ανθρώπους που έχουν laptop και 24 συνδέσεις στη φόρθνετ ξερωγώ. Περιμένω κάνα ποστ του στυλ "να πάει να γαμηθεί ο βρωμιάρης ο άπλυτος" και από κάτω "Sent from my iphone using insomnia.app". Κλαυσίγελως. Tι λες αντρούλη μου τώρα,με σβήσανε,το ξέχασες; Καλά είναι εκ του σαφαλούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.