Προς το περιεχόμενο

εκρηξη στον αγνωστο στρατιωτη στη βουλη

Alxnks

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αστειεύεσαι; Το έχεις κάνει ήδη σε παντελώς άσχετο thread, εδώ που θα υπηρετήσεις τουλάχιστον την ανάγκη να βρεις κάτι να γράψεις ζητάς άδεια; Ελεύθερα, τέλος πάντων, αν θεωρείς ότι χρειάζεσαι την έγκρισή μου.

τεστ ήτανε αν δεν την ανθίστηκες,το πέρασες.;)

---------- Προσθήκη στις 12:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:54 ----------

Μαγαζάτορας τι μαγαζί έχεις να ρθω?

Για να μου το σπάσεις,παλιοΑναρχικέ;:lol:

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μα σοβαρά τα γράφεις αυτά τα πράγματα; Ο Παναγούλης πήγε να βάλει βόμβα για να σκοτώσει τον Παπαδόπουλο, δεν έβαλε βόμβα σε έναν τενεκέ και μετά πήρε τηλέφωνο για να έρθουν πυροτεχνουργοί. Αν τα κατάφερνε ο Παναγούλης, θα ήταν ένα πρακτικό πλήγμα στην ηγεσία της χούντας. Αν δεν τηλεφωνούσαν οι ντολμάδες, θα σκοτωνόταν κανένα περιστέρι ή κανένας δύστυχος περαστικός (αν μπορούσε αυτή η βόμβα να σκοτώσει).
Mε υποθεσεις δεν γραφεται η ιστορια,αλλα αφου μιλας υποθετικα θα σου μιλησω και εγω .

Και αν η χουντα επαιρνε σκληροτερα μετρα, μετα την πραξη του Παναγουλη δεν θα ηταν η πραξη του επιζημια για το συνολο;

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν ξέρω σε ποια σχολή είσαι, στη δικιά μου όμως είναι συχνό φαινόμενο αυτό. Κάθε τόσο έχει φάπες στο αμφιθέατρο. Πως γίνεται όμως να τους ενοχλούν αυτούς κάποια πράγματα, γιατί για να κάνουν κατάληψη κάτι τους ενοχλεί και εσύ να θες απλά να κάνεις το μάθημα σου?

Θα παρακαλέσω να μην φύγουμε offtopic ενσωματώνοντας και τις καταλήψεις στη συζήτηση.

Δημοσ.

Χαχαχαχα ορίστε μου βγάλανε και τ όνομα τώρα! Αν είναι με κοψίδια σε παρακαλώ να μου στείλεις pm, για οτιδήποτε άλλο σου επιτρέπω να διατηρήσεις το απόρρητο σου :-) Λίγο offtopic Snoob, συγγνώμη, αλλά να φάμε και τίποτα :P

Giorginho δεν τη βάλανε τη βόμβα ο πατέρας μου και η μάνα μου όπως λες, αλλά ούτε το κατεστραμμένοι αντιεξουσιαστές που λες θεωρώ οτι είναι περισσότερο εύστοχο, εκτός και αν βουλευτές και γιατροί έχουν γιους και κόρες κατεστραμμένους αντιεξουσιαστές. Κάποιοι σίγουρα θα ναι, όχι όμως όλοι, όπως και δεν είναι κακοί όλοι οι αστυνομικοί..

Καλά το τελευταίο για τους αστυνομικούς για πλάκα το πα, μην το πιστέψεις..

Δημοσ.
Θα παρακαλέσω να μην φύγουμε offtopic ενσωματώνοντας και τις καταλήψεις στη συζήτηση.

γιατί??χίλιοι καλοί χωράνε...!!! πλάκα κάνω...the end of offtopic...

• Super Moderators
Δημοσ.
Mε υποθεσεις δεν γραφεται η ιστορια,αλλα αφου μιλας υποθετικα θα σου μιλησω και εγω .

Και αν η χουντα επαιρνε σκληροτερα μετρα, μετα την πραξη του Παναγουλη δεν θα ηταν η πραξη του επιζημια για το συνολο;

Αν συγκρίνεις τη χούντα που όποιον διαφωνούσε τον έστελνε εξορία με ένα πολιτικό σύστημα το οποίο, επί παραδείγματι, βάζει δια της πλαγίας οδού στα stage χιλιάδες οι οποίοι μετά ζητάνε να μονιμοποιηθούν, έχεις μπερδέψει τα πράγματα πολύ περισσότερο από όσο φοβάμαι.

Επί της ουσίας: συγχέεις μια πράξη που εκτός από συμβολική είχε και άκρως πρακτική παράμετρο με μια πράξη που στην καλύτερη των περιπτώσεων έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα. Συγχέεις μια χούντα που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα με ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο συμμετέχουν εκατομμύρια άνθρωποι. Μπορεί να μη σου αρέσει το αποτέλεσμα που βγάζουν οι κάλπες, μπορεί να έχεις αντιρρήσεις από τον τρόπο που ασκούν την εξουσία οι εκάστοτε ηγέτες της χώρας, όμως το να προσπαθείς να εξισώσεις μια χούντα με μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ώστε να δικαιολογήσεις εκ των προτέρων ανόμοιες ως προς το στόχο και την ένταση πράξεις, είναι ανούσιο.

Που σημαίνει, ότι το ερώτημά για το τι θα έκανε η χούντα θα είχε αξία μόνο αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι το σημερινό καθεστώς αποτελλεί χούντα. Έως ότου λάβω κάρτα σου από τη Μακρόνησο (όπου εστάλησαν συγγενείς μου επί επταετίας) θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι έχεις μπερδέψει τραγικά τα πράγματα.

Δημοσ.

Που σημαίνει, ότι το ερώτημά για το τι θα έκανε η χούντα θα είχε αξία μόνο αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι το σημερινό καθεστώς αποτελλεί χούντα. Έως ότου λάβω κάρτα σου από τη Μακρόνησο (όπου εστάλησαν συγγενείς μου επί επταετίας) θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι έχεις μπερδέψει τραγικά τα πράγματα.

Απαντηση δεν ελαβα, οσο και να προσπαθεις να αποκρουσεις το ερωτημα μου με επικλησεις συναισθηματικες το ερωτημα παραμενει:Aν η χουντα επαιρνε αυστηρότερα μετρα κατα του λαου, μετά την πραξη του Παναγουλη ,θεωρεις πως η πραξη του ηταν επιζημια για τον λαο;;;;;
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ό,τι μέτρο κι αν πάρει μια χούντα, εφόσον η εξουσία της είναι παράνομη και αντισυνταγματική, δεν τίθεται θέμα οφέλους ή ζημίας για το λαό. Ο λαός ζημιώνεται από την ύπαρξη ενός αντιδημοκρατικού καθεστώτος.

Ακόμη, όμως, κι αν δεχτώ τη στρεβλή λογική σου, θεωρητικά η απομάκρυνση ενός δικτάτορα και ιθύνοντα νου της χούντας έχει πολλαπλάσια οφέλη από τα όποια κατασταλτικά μέτρα θα επέβαλε μια χούντα, επομένως στην τελική ανάλυση όφελος θα είχε ο λαός.

Αντίθετα, από μια βόμβα σε έναν σκουπιδοτενεκέ ΚΑΝΕΝΑ όφελος δεν αποκομίζει ο λαός, πέρα από το να δοθεί η ευκαιρία σε ορισμένους να βαυκαλιστούν ότι αντιστέκονται στο "σύστημα".

Δημοσ.

Ακόμη, όμως, κι αν δεχτώ τη στρεβλή λογική σου, θεωρητικά η απομάκρυνση ενός δικτάτορα και ιθύνοντα νου της χούντας έχει πολλαπλάσια οφέλη από τα όποια κατασταλτικά μέτρα θα επέβαλε μια χούντα, επομένως στην τελική ανάλυση όφελος θα είχε ο λαός.

Και πως εξηγεις τοτε την εισβολη στο Πολυτεχνειο και τους τοσους νεκρους, απο την στιγμη που απομακρυνθηκε ο δικτατορας και ιθυνον νους της χουντας;
  • Super Moderators
Δημοσ.

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

Ακόμη και αν ο Παναγούλης κατάφερνε να εξοντώσει τον Παπαδόπουλο, προφανώς η χούντα δε θα έμενε ακέφαλη. Κάποιος θα έπαιρνε τη θέση του (όπως και την πήρε, χωρίς να χρειαστεί καν η φυσική του εξόντωση). Τι σχέση έχει αυτό με την επιμονή σου να συγκρίνεις ανόμοιες κατάστασεις πολιτικές και ανόμοιες ενέργειες μέσα στο πλαίσιο αυτών των πολιτικών καταστάσεων;

Άλλη μία: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ το τωρινό καθεστώς που σε βόλεψε σε μια θεσούλα ΗΤΑΝ χούντα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ να πας να σκοτώσεις τον ηγέτη του, με το να βάλεις μια βόμβα σε έναν σκουπιδοτενεκέ. ΑΝ οι προχθεσινοί δράστες της "βομβιστικής επίθεσης" (εναντίον του σκουπιδοτενεκέ) επιχειρούσαν να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ τον αρχηγό της κυβέρνησης, θα είχαμε ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΕΣ ενέργειες. Οπότε, θα περάσουμε στο δεύτερο σκέλος του λογικού ισορροπισμού σου, δηλαδή αν συγκρίνονται τα καθεστώτα. Εκεί, πραγματικά, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη ενός ανθρώπου που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να παραμείνει υπάλληλος μιας "χούντας".

Επειδή, όμως, μια απόπειρα εξόντωσης ενός δικτάτορα, όσο κι αν κάνουμε σφεντόνα τη λογική, ΔΕΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ με την ανατίναξη ενός σκουπιδοτενεκέ, αρκούμαι στο να επαναλλάβω ότι συγκρίνεις παντελώς ανόμοιες καταστάσεις και δεν υπεισέρχομαι σε άλλους "συναισθηματισμούς" (όπως, λ.χ, ότι προσβάλλεις τη μνήμη του Παναγούλη συγκρίνοντάς τον με τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του άμοιρου σκουπιδοτενεκέ).

Δημοσ.

Το συμβαν μου βαλε Χολιγουντιανες ιδεες :mrgreen:

Παιδιά αν παρατηρήσετε η μπλε γραμμη του μετρο Συνταγμα-Ευαγγελισμος περνα κατω απ το κοινοβούλιο :mrgreen:

Φαντάζεστε με καμμια μπινιά να καταφερουν να τιγκαρουν κανα συρμο εκρηκτικά εν ώρα ολομέλειας συνεδρίασης?

--------------------

ΜΠΑΑΜ! Και οι 300 νεκροι με μιας. Όλη η κυβερνηση κ η αντιπολίτευση της χώρας διεγραμμένη! :mrgreen:

Αναλαμβάνει ο στρατός, μηνες ολοκληροι να βρουν υποψηφιους βουλευτες να γινουν εκλογες απο υπηρεσιακα σωματα (Αρειους Πάγους, Δικαστες, Ιστορίες)... αν προλαβουν πριν παρουν το μισο Αιγαίο οι Τουρκοι

----------------

Καλά πολύ V for Vendeta έχουμε δει. Ακόμη και αυτό να γινόταν τίποτε δεν θα αλλαζε. Θα μπαιναν 300 καινουγιοι που σε 1 χρονο θα ταν ιδιοι και απαράλαχτοι. Τα πολιτικα κατεστημενα ειναι ιδεολογικα (δηλ Ιστορικα) κ αποτέλεσμα γενεών, δεν αλλάζουν έτσι. Το μονο που θα αλλαζε θα ταν "η γραμμη του μετρο" να μη ξαναγινει κατι τετοιο :mrgreen:

Για αυτο κ κάποιους που ακουσα "εγω το χαρηκα γιατι ενιωσαν οι 300 οτι παραβιαστηκε το αβατο τους" ή "ήταν έκφραση λαικής οργής" να ξανασκεφτουν λιγο το συλλογισμό τους.

Κατα αρχάς δεν τους κάηκε καρφί, κατα δευτερον τετοιες ενεργειες μονο εκφρασεις λαικης οργής δεν είναι.

Ποιος νομιζεται οτι εβαλε τη βομβα? Ο πατερας η μανα σας, ο συναδελφος σας απο την δουλειά? (ο ελληνάς πολίτης κ υπήκοος).

Το πιθανότερο κατεστραμένοι αντιεξουσιαστές που καραδοκούν κοιτώντας την πολιτική κ κοινωνική κατάσταση ώστε με τη παραμικρή δικαιολογία να κανουν κατι τετοιο. Έτσι θα εχουν την ελάχιστη κοινωνική νομιμότητα της πράξης τους απο μερικους που θα πουν οπως κ εδω "Χαρηκα... το αβατο των βουλευτων".."...εκφραση λαικής οργής"

Τα ίδια λεγανε κ περσι οταν ενα σωρο κατεστραμενοι διαλυσανε την αθηνα κ της οικογενειες τοσων ανθρωπων π χαν μαγαζιά.

Είμαστε σοβαροί? Δεν γίνονται έτσι οι επαναστάσεις κ εκφράσεις λαϊκης οργής.

Υ.Γ.

Και που κολλαει η αποπειρα δολοφονίας του παππαδοπουλου? Εκεί μιλούσαμε για δικτατοτρία. Ο πολιτικός πολιτισμός της Ελλάδος πλέον έχει κατακτήσει ένα κατα βάση ένομο και σταθερό πολιτικό καθεστώς.

Το τρέχων προβλημά του είναι πλέον πρόβλημα εσωτερικό που θα λυθεί εσωτερικά σταδιακά, καθως θα περνουν οι 20ετίες κ οι καθημερινες κοινωνικές ζυμώσεις θα καταλήγουν σε εξελίξεις.

Όπως έγινε σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη της Δυτικής Ευρώπης που χαν το χρόνο για αυτό και δεν είχαν μια τουρκρατία 16 κ πλέον γενεών

Οι βομβες βαράνε "άλλο" ρόλο

btw παντως μου δημιουργηθηκε απορια αν οντως γινοτανε κατι τετοιο κ βρισκοτανε με μιας νεκροι κ οι 300, ξερει κανεις τι προβλέπεται σε τετοια περισταση κ ποσο χρονο θα περνε να ορκιστει νεα βουλη? :rolleyes:

Θα αναλαμβανε ξερω γω αρχικα ο στρατός, κ η δικαστικη εξουσία θα εθετε μια υπηρεσιακη κυβερνηση η οποια θα κύρητε προεκλογική περίοδο, κ κανονικά τα γραφεία των κομματων θα προθουσαν τους νέους υποψηφιους βουλευτες οι οποιοι θα μονοπολουσαν τις προεκλογικες καμπάνιες? Κ παλι θα πρεπε πρωτασ τα συνεδρια των κομματων να εκλεξουν νεους αρχηγους

Υπαρχει καοποιος να ξερει τι προβλεπεται? :rolleyes:

Δημοσ.

Καλά πολύ V for Vendeta έχουμε δει. Ακόμη και αυτό να γινόταν τίποτε δεν θα αλλαζε.Aπό που αντλείς τόση σιγουριά που σε κάνει να μην βάζεις το "κάτι" και βάζεις το "τίποτε" ; Θα μπαιναν 300 καινουγιοι που σε 1 χρονο θα ταν ιδιοι και απαράλαχτοι. Τα πολιτικα κατεστημενα ειναι ιδεολογικα (δηλ Ιστορικα) κ αποτέλεσμα γενεών, δεν αλλάζουν έτσι.Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά διάβασα όλο το θρεντ και κανείς δεν έγραψε κάτι τέτοιο , ούτε οι ίδιοι που το έκαναν :rolleyes: Το μονο που θα αλλαζε θα ταν "η γραμμη του μετρο" να μη ξαναγινει κατι τετοιο :mrgreen::lol::lol:

Για αυτο κ κάποιους που ακουσα "εγω το χαρηκα γιατι ενιωσαν οι 300 οτι παραβιαστηκε το αβατο τους" ή "ήταν έκφραση λαικής οργής" να ξανασκεφτουν λιγο το συλλογισμό τους.

Κατα αρχάς δεν τους κάηκε καρφί, κατα δευτερον τετοιες ενεργειες μονο εκφρασεις λαικης οργής δεν είναι.Αυτό δεν το νομίζω...εδώ έστησαν ολόκληρο σκηνικό με τους εύζωνες...:lol:, και γιατί να μην είναι έκφραση λαικής οργής ; δεν το καταλαβαίνω ... λόγω του ότι δεν είναι πηγαίο αλλά σχεδιασμένο;

Ποιος νομιζεται οτι εβαλε τη βομβα? Ο πατερας η μανα σας, ο συναδελφος σας απο την δουλειά? (ο ελληνάς πολίτης κ υπήκοος).

Το πιθανότερο κατεστραμένοι αντιεξουσιαστές που καραδοκούν κοιτώντας την πολιτική κ κοινωνική κατάσταση ώστε με τη παραμικρή δικαιολογία να κανουν κατι τετοιο. Έτσι θα εχουν την ελάχιστη κοινωνική νομιμότητα της πράξης τους απο μερικους που θα πουν οπως κ εδω "Χαρηκα... το αβατο των βουλευτων".."...εκφραση λαικής οργής"...εδώ λιγάκι σε έχασα, διάβασα την προκήρυξη και έμαθα ποιοί ήταν και για ποιό λόγο το έπραξαν...:rolleyes:

Τα ίδια λεγανε κ περσι οταν ενα σωρο κατεστραμενοι διαλυσανε την αθηνα κ της οικογενειες τοσων ανθρωπων π χαν μαγαζιά.

Είμαστε σοβαροί? Δεν γίνονται έτσι οι επαναστάσεις κ εκφράσεις λαϊκης οργής.το είπαμε και παραπάνω αυτό ...

Υ.Γ.

Και που κολλαει η αποπειρα δολοφονίας του παππαδοπουλου? Εκεί μιλούσαμε για δικτατοτρία. Ο πολιτικός πολιτισμός της Ελλάδος πλέον έχει κατακτήσει ένα κατα βάση ένομο και σταθερό πολιτικό καθεστώς.

Το τρέχων προβλημά του είναι πλέον πρόβλημα εσωτερικό που θα λυθεί εσωτερικά σταδιακά, καθως θα περνουν οι 20ετίες κ οι καθημερινες κοινωνικές ζυμώσεις θα καταλήγουν σε εξελίξεις. εδώ συμφωνούμε απόλυτα ΑΛΛΑ KAI "το αύριο" καθορίζει τα άμεσα μέσα του σήμερα.

Όπως έγινε σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη της Δυτικής Ευρώπης που χαν το χρόνο για αυτό και δεν είχαν μια τουρκρατία 16 κ πλέον γενεών...κάποια από αυτά είχαν/έχουν τέτοιες δράσεις ...:-):-)

...ναι...ποιόν;

πολύ το γιαλαντζί ...μια χόρτα πληζ :lol::lol::lol:

Δημοσ.
Δεν ξέρω σε ποια σχολή είσαι, στη δικιά μου όμως είναι συχνό φαινόμενο αυτό. Κάθε τόσο έχει φάπες στο αμφιθέατρο. Πως γίνεται όμως να τους ενοχλούν αυτούς κάποια πράγματα, γιατί για να κάνουν κατάληψη κάτι τους ενοχλεί και εσύ να θες απλά να κάνεις το μάθημα σου?

Ναι τους ενοχλεί ότι το κόμμα τους δεν πήρε αρκετά ψηφουλάκια στις εκλογές.

Τουλάχιστον τότε είχαν λόγο. Τώρα δεν έχουν κανένα λόγο πέραν του ξεχαρμανιάσματος.

το ερωτημα παραμενει:Aν η χουντα επαιρνε αυστηρότερα μετρα κατα του λαου, μετά την πραξη του Παναγουλη ,θεωρεις πως η πραξη του ηταν επιζημια για τον λαο;;;;;

Και βέβαια ήταν επιζήμια για τον λαό. Αφού δεν κατάφερε να κάνει αυτό που είχε ως στόχο έφερε σε δύσκολη θέση τους συναγωνιστές του. Εκεί διαφέρει ο ικανός από τον ανίκανο, ο ακίνδυνος από τον επικίνδυνο και ο ηγέτης από το πρόβατο. Οι προθέσεις του ήταν καλές αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Άρα προφανώς επέφερε ζημιά στον λαό.

(αν εξαιρέσουμε συμβολισμούς κτλ, μιλάω για την πράξη αυτή καθ'αυτή)

Δημοσ.

Αρχικά καταχωρημένο από GiorGhino viewpost.gif

Καλά πολύ V for Vendeta έχουμε δει. Ακόμη και αυτό να γινόταν τίποτε δεν θα αλλαζε.

Aπό που αντλείς τόση σιγουριά που σε κάνει να μην βάζεις το "κάτι" και βάζεις το "τίποτε" ;

Γιατί ήταν μια μεμονομένη ενέργεια που ο καθένας μπορει να την βαφτίσει για την πλάκα Τρομοκρατική-Αντιεξουσιαστικη οτιδήποτε, δεν αποτελεί απόδειξη πραγματικής έκφρασης λαϊκής οργής. Το όλο συμβάν στο τέλος θα θεωρούνταν "ατυχές" και " μια "απλή" "τρύπα" στο μηχανισμό ασφαλέιας"

Θα μπαιναν 300 καινουγιοι που σε 1 χρονο θα ταν ιδιοι και απαράλαχτοι. Τα πολιτικα κατεστημενα ειναι ιδεολογικα (δηλ Ιστορικα) κ αποτέλεσμα γενεών, δεν αλλάζουν έτσι.

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά διάβασα όλο το θρεντ και κανείς δεν έγραψε κάτι τέτοιο , ούτε οι ίδιοι που το έκαναν :rolleyes:

Το μονο που θα αλλαζε θα ταν "η γραμμη του μετρο" να μη ξαναγινει κατι τετοιο :mrgreen::lol::lol:

Κατα αρχάς δεν τους κάηκε καρφί, κατα δευτερον τετοιες ενεργειες μονο εκφρασεις λαικης οργής δεν είναι.

Αυτό δεν το νομίζω...εδώ έστησαν ολόκληρο σκηνικό με τους εύζωνες...:lol:, και γιατί να μην είναι έκφραση λαικής οργής ; δεν το καταλαβαίνω ... λόγω του ότι δεν είναι πηγαίο αλλά σχεδιασμένο;

Το εξήγησα παραπάνω κα συμπληρώνω. Μια πραγματική έκφραση λαϊκης οργής που θα χε πραγματικό αποτέλεσμα έρχεται με τη μορφή πραγματικής λαικής εξέγερσης. Αν μια τέτοιου είδους βιαία καθαίρεση του κοινοβουλίου πραγματοποιούνταν ύστερα απο μαζική λαϊκή εξεγέρση για την κατάντια της καθημερινότητας, τότε ναι όλα ξαφνικα θα αλλαζαν σχεδόν όλα. Όποιος έμπαινε εκει μεσα εφεξης θα το σκεφτότανε πολύ καλά που πάει κ την ευθυνη έχει κ απέναντι σε ποιον. Αλλά βασικά επειδή μια τέτοια εξέγερση δεν ειναι ψωμοτύρι, κ η μαζική συνενόηση για ανάληψη τετοιων ενεργειών απαιτεί ακραία φαινομενα δυσαρεσκειας (ανεργεια στο φουλ, πεινα, αστεγοσυνη κ οχι "δουλεω ισα ισα κ δε μου φτανουν για να βγω ουτε ενα σάββατο") κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφου βασικά αν έφτανε σε τέτοιο σημείο η ευρεία κοινωνική αντίληψη, απλά θα ανατρεπόταν εσωτερικά το εκλογικο σκηνικό όπως είπα. Δε θα νοουνταν πλεον στην κοινωνια τετοια σφαλματα όπως κ στον ανεπτυγμενο δυτικο κοσμο

Το πιθανότερο κατεστραμένοι αντιεξουσιαστές που καραδοκούν κοιτώντας την πολιτική κ κοινωνική κατάσταση ώστε με τη παραμικρή δικαιολογία να κανουν κατι τετοιο. Έτσι θα εχουν την ελάχιστη κοινωνική νομιμότητα της πράξης τους απο μερικους που θα πουν οπως κ εδω "Χαρηκα... το αβατο των βουλευτων".."...εκφραση λαικής οργής"...εδώ λιγάκι σε έχασα, διάβασα την προκήρυξη και έμαθα ποιοί ήταν και για ποιό λόγο το έπραξαν...:rolleyes:

Μπορεί κα να ήτανε διανοουμενοι απογοητευμενοι του κατεστημενου που σαν εμένα επλίζουν πως επιτελους μετά απο τόσα χρόνια αξίζει επιτελους να υπαρξει μια σύγχρονή Ελλάδα στα χνάρια του Δυτικου Κόσμου που ο Αρχαίος της πολιτισμός της θεμελίωσε (μέσω των Ρωμαίων στην Ευρώπη αρχικα κ των μεγάλων Ισπανών,Γάλλων,Άγγλων κλπ εξερευνητων στον υπόλοιπο κόσμο αργότερα) και παρόλο βρισκεται πίσω θα αξιοποιει στο μεγιστο τις δυνατοτητές τις κ τόσοι επιφανείς που βγαζουμε θα μενουν εδω να την αναπτήξουν στο μεγιστο κ δε θα φευγουν στο εξωτερικο να διαπρεπουν σε ξενα ιδρύματα-ερ. κεντρα απογοητευμενη απο την κοματοποιηση ακομη κ του ακαδημαικου χωρου, της γραφειοκρατιεας κ.ο.κ. ΑΛΛΑ οπως ειπα επειδή ο καθένας μπορει να τους βαφτήσει οτιδήποτε, ακόμα και υποκινουμενους εξωτερικών παραγόντων για να περασουν το μυνημα οτι η Ελλάδα δεν ειναι ασφαλείς χώρα, για αυτό.

Είμαστε σοβαροί? Δεν γίνονται έτσι οι επαναστάσεις κ εκφράσεις λαϊκης οργής.το είπαμε και παραπάνω αυτό ...

Υ.Γ.

Το τρέχων προβλημά του είναι πλέον πρόβλημα εσωτερικό που θα λυθεί εσωτερικά σταδιακά, καθως θα περνουν οι 20ετίες κ οι καθημερινες κοινωνικές ζυμώσεις θα καταλήγουν σε εξελίξεις. εδώ συμφωνούμε απόλυτα ΑΛΛΑ KAI "το αύριο" καθορίζει τα άμεσα μέσα του σήμερα.

Δε σε πιασα, εκανες καποιο λαθος στη συνταξυ? Το αυριο καθοριζεται απ το σημερα εννοεις μηπως? Τοτε ναι φυσικα αυτο λεω, αυτό εννοως κοινωνικές ζυμώσεις, ολα αυτα που γινονται γυρω μας ο σκανδαλα, καναλια, λαδωματα, πολιτες που διαμαρτυρονται για καταστασεις, κομματα που απο 4ετια σε 4ετια προσπαθουν να δειχνουν πιο κοντα στα αιτηματα της κοινωνίας όλα αυτα ειναι κοινωνικές ζημώσεις, ακομα κ η κουβεντα που κανουμε τώρα αγαπητε ;)

Όπως έγινε σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη της Δυτικής Ευρώπης που χαν το χρόνο για αυτό και δεν είχαν μια τουρκρατία 16 κ πλέον γενεών...κάποια από αυτά είχαν/έχουν τέτοιες δράσεις ...:-):-) Ναι αλλα οι σημερινες δεν εχουν να κανουν με αμφισβητηση του καθεστωτος απ την τοπική κοινωνία οπως θελουν να θεωρουμ το συμβαν μερικοί

...ναι...ποιόν; Κανείς δεν εχει την απάντηση εξου κ τα εισαγωγικά. Μπορει κ αυτο π ειπα για τους εξωτερικους παράγοντες, μπορει να ναι κ ακυροι χαοτιστές κ ας γραφουν οτι θελουν, μπορεί οτιδήποτε

πολύ το γιαλαντζί ...μια χόρτα πληζ :lol::lol::lol:

Αυτα.. Αφου θες να απαντάς πρόταση πρόταση (κ καλά κάνεις, φαινεται ότι κατέχεις απο σοβαρή συζήτηση γιατι σ ενα μεγαλο κειμενο ξεχνας τι εχει διαβασει κ αυτο π θα διατυπωσεις στο τέλος με μια γεικη απάντη πιθανον θα ναι ασχετο σε αυτα που πε ο γραφων;) ) ας το παμε έτσι ;) ;)

Δημοσ.
Αυτα.. Αφου θες να απαντάς πρόταση πρόταση (κ καλά κάνεις, φαινεται ότι κατέχεις απο σοβαρή συζήτηση γιατι σ ενα μεγαλο κειμενο ξεχνας τι εχει διαβασει κ αυτο π θα διατυπωσεις στο τέλος με μια γεικη απάντη πιθανον θα ναι ασχετο σε αυτα που πε ο γραφων ας το παμε έτσι

Να μην το πάτε έτσι γιατί πενταμπλό quote με το ουράνιο τόξο μέσα του δεν διαβάζεται. Απλές ερωτήσεις, απλές απαντήσεις αν θέλετε να το πάτε βήμα βήμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...