Προς το περιεχόμενο

εκρηξη στον αγνωστο στρατιωτη στη βουλη

Alxnks

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γι' αυτό αναφέρθηκα σε εκείνα τα γεγονότα (τα οποία μάλλον δε γνωρίζεις): γιατί κι εκείνα για "επανάσταση" πλασαριζόταν, για "γροθιά στο κατεστημένο" και για "συμβολικό χτύπημα στους ταγούς της εξουσίας". Το τι πέτυχαν, είναι προφανές.

πέτυχαν να μη αλλάξουν τίποτα στην καθημερινότητα τους όλοι όσοι διάλεξαν τον δρόμο της βίας για "διαμαρτυρία"...όπως και οι άλλοι οι ειρηνικοί που μπορεί να είχαν δίκιο... αλλά τον Γρηγορόπουλο τον θυμούνται κάθε 5 του Δεκέμβρη με τα group στο Facebook...και μέχρι εκεί.....

όλοι μετά στην ρουτίνα τους....(μαθητές , γονείς , αστυνομικοί...όλοι) γιατί αποδείχτηκε πως το παιδάκι (Αλέξης) δεν ήταν να γίνει ήρωας...(άλλωστε δεν το ήθελε και ποτέ εν ζωή..) ένα απλό νορμάλ παιδί ήταν...που εκμεταλέυτηκαν όλοι...απο δολοφόνους μέχρι αναρχικούς , μαθητές , δημοσιογράφοι....όλοι μας....

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να γελάσω, ή να κλάψω; Συγκρίνεις την προσπάθεια του Παναγούλη να χτυπήσει ένα δικτάτορα, με την προσπάθεια να βάλουν βόμβα στο Κοινοβούλιο;

Μήλα και πορτοκάλια.

Τι καταφερε η προσπαθεια του Παναγούλη;Eριξε την χουντα;Συμβολισμος ηταν, πραξη που δηλωνε πως υπαρχουν ακομα ανθρωποι που αντιστεκονται σε ενα καθεστως.
Δημοσ.
Τι καταφερε η προσπαθεια του Παναγούλη;Eριξε την χουντα;Συμβολισμος ηταν, πραξη που δηλωνε πως υπαρχουν ακομα ανθρωποι που αντιστεκονται σε ενα καθεστως.

εδώ έχουμε πολίτευμα....εκλεγμένους....!!! ;)

Δημοσ.
Να γελάσω, ή να κλάψω; Συγκρίνεις την προσπάθεια του Παναγούλη να χτυπήσει ένα δικτάτορα, με την προσπάθεια να βάλουν βόμβα στο Κοινοβούλιο;

Μήλα και πορτοκάλια.

Καμουφλαρισμένη δικτατορία έχουμε Snoob, IMO πάντα..

Όχι τόσο σκληρή όσο εκείνη (ή πιο σώστα τόσο φανερά σκληρή όσο εκείνη), πάντως και δημοκρατία δεν τη λες..

---------- Προσθήκη στις 12:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:15 ----------

εδώ έχουμε πολίτευμα....εκλεγμένους....!!! ;)

Ειρωνικά το λες ε? Ε? Πες μου ναι..

Δημοσ.

Όχι τόσο σκληρή όσο εκείνη (ή πιο σώστα τόσο φανερά σκληρή όσο εκείνη), πάντως και δημοκρατία δεν τη λες..

Γιαλαντζι δημοκρατια με γιαλαντζι τρομοκρατες , γιαλαντζι ηρωες, και γιαλαντζι επαναστατες επι του καναπεως , εδεσε τωρα και μεσημεριασε.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μα σοβαρά τα γράφεις αυτά τα πράγματα; Ο Παναγούλης πήγε να βάλει βόμβα για να σκοτώσει τον Παπαδόπουλο, δεν έβαλε βόμβα σε έναν τενεκέ και μετά πήρε τηλέφωνο για να έρθουν πυροτεχνουργοί. Αν τα κατάφερνε ο Παναγούλης, θα ήταν ένα πρακτικό πλήγμα στην ηγεσία της χούντας. Αν δεν τηλεφωνούσαν οι ντολμάδες, θα σκοτωνόταν κανένα περιστέρι ή κανένας δύστυχος περαστικός (αν μπορούσε αυτή η βόμβα να σκοτώσει).

• Super Moderators
Δημοσ.
αλλά τον Γρηγορόπουλο τον θυμούνται κάθε 5 του Δεκέμβρη με τα group στο Facebook...

ε όχι και κάθε, πρώτη φορά "φέτος" (ok πέρσυ) τον θυμήθηκαν ένα χρόνο μετά, αυτό έλειπε να έχει ξεχαστεί τόσο σύντομα :o

Δημοσ.
Γιαλαντζι δημοκρατια με γιαλαντζι τρομοκρατες , γιαλαντζι ηρωες, και γιαλαντζι επαναστατες επι του καναπεως , εδεσε τωρα και μεσημεριασε.

Τη μάθατε πρόσφατα τη λέξη γιαλαντζι? Γιατί έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 25 φορες σε μια ώρα. Στην καρέκλα στη δουλειά κάθομαι, όχι σε καναπέ και δε νομίζω να ξέρουμε ο ένας για τον άλλον αν είναι τρομοκράτης, ήρωας ή επαναστάτης, πόσο μάλλον αν πριν απ το χαρακτηρισμό αύτο του ταιριάζει και η λέξη γιαλαντζι.

Η απαξίωση των πάντων τείνει να γίνει μεγάλη μαγκιά ε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Πολύ εύστοχο ερώτημα, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για μια "συμβολική" πράξη που απαξιώνει πλήρως το πολίτευμα της χώρας ή έχουμε αφορισμούς που εξισώνουν μια χώρα που διενεργεί ελεύθερες εκλογές συχνά με χούντες.

Από εκεί και πέρα, δε νομίζω ότι ο mangepsamin υπαινίσσεται κάτι για εσένα.

Δημοσ.

---------- Προσθήκη στις 12:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:15 ----------

Ειρωνικά το λες ε? Ε? Πες μου ναι..

κοίτα απο τα λίγα που μου άφησε το σχολείο είναι να ξέρω πως να διαχωρίζω ενα καθεστώς απο μια δημοκρατία....και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχς ή δεν έχω....

να σε ρωτήσω κάτι ίσως άσχετο....σαν φοιτητής....ποια η άποψη σου για τις καταλήψεις των σχολώ δλδ???

Δημοσ.
Τη μάθατε πρόσφατα τη λέξη γιαλαντζι? Γιατί έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 25 φορες σε μια ώρα. Στην καρέκλα στη δουλειά κάθομαι, όχι σε καναπέ και δε νομίζω να ξέρουμε ο ένας για τον άλλον αν είναι τρομοκράτης, ήρωας ή επαναστάτης, πόσο μάλλον αν πριν απ το χαρακτηρισμό αύτο του ταιριάζει και η λέξη γιαλαντζι.

Φίλτατε καταρχην οι αποψεις σου με βρισκουν συμφωνο και περιεχουν αληθεια,δεν εχει σημασια που καθεσαι, θα μπορουσες και να ησουν ακομα και ξαπλωμενος, αρκει τα λογια σου που ειναι ορθα.
Δημοσ.
Όταν και μόνο όταν έχεις εξαντλήσει όλους τους άλλους τρόπους να διακδικήσεις κάτι ή ν αποφύγεις κάνεις κατάληψη. Εσύ?

το λαμβάνω ώς ότι είσαι θετικός και ότι αποδέχεσε εν τέλη τον τρόπο που λειτουργούν οι σχολές - πανεπιστήμια......κατάληψη ποιοί αποφασίζουν??? σε μια σχολή 10.000 σπουδαστών...δεν νομίζω να γίνετε δημοψήφισμα...σωστα???αποφασίζουν οι 10-20-30 δεν ξέρω πόσοι...εκλεγμένοι....σωστα??? αν εγω είμαι ένας απο τους....π.χ. 200 που δεν θέλουν κατάληψη....δικαιούμε να μπώ μέσα στη σχολή μου....και να δηλώσω με βία...βόμβες...μολότωφ...δεν ξέρω τί άλλο...τη διαφωνία μου προς όσους αποφάσισαν κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ....??και που ίσως μάλιστα να μην τους ψήφισα κιολας αυτούς που αποφάσισαν???δεν θα με κράξεις εσύ που θές κατάληψη??δεν θα με πείς...κομματόσκυλο...βολεμένο...αδιάφορο κλπ κλπ??

όλα τα παραπάνω φυσικά και δέν θα τα έκανα ποτέ....γιτί ξέρω πως λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα η δημοκρατία...και δεν την εφαρμόζω επιλεκτικα.....

Δημοσ.

Δεν ξέρω σε ποια σχολή είσαι, στη δικιά μου όμως είναι συχνό φαινόμενο αυτό. Κάθε τόσο έχει φάπες στο αμφιθέατρο. Πως γίνεται όμως να τους ενοχλούν αυτούς κάποια πράγματα, γιατί για να κάνουν κατάληψη κάτι τους ενοχλεί και εσύ να θες απλά να κάνεις το μάθημα σου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...