Προς το περιεχόμενο

εκρηξη στον αγνωστο στρατιωτη στη βουλη

Alxnks

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σχεδόν λυπάμαι που συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που αναφέρει ο Snoob.

(δεδομένου πως συνήθως βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα).

Πέρα από το αν αυτές οι επιθέσεις είναι συμβολικές - ουσιαστικές -γιαλατζί (να μη το βάλω και εγώ μια φορα; :P) - σικέ - αγνές - whatever, το γεγονός είναι πως είναι λάθος.

Και οι συνέπειες συνήθως το αποδεικύουν.

Καλός ο Έλλιοτ (άμα καταλαβαίνουμε και τι έλεγε), κακή η εργασιακή εκμετάλλευση, κακός ο καπιταλισμός, η κοινωνική ανισότητα και η υποτιθέμενη ας πούμε δημοκρατία, αλλά πόσο μυαλό θέλει να καταλάβει κανείς πως με τέτοιες κινήσεις τους τρεις που πιάσανε και τους βαπτίσανε τρομοκράτες θα τους κάνουν πενηντατρείς για να πουλήσουν αίσθημα ασφάλειας στην "τρομοκρατημένη" κοινωνία;

Γαμώ την κοινωνία μου, όσο υποτιθέμενη και αν είναι η δημοκρατία στις μέρες μας, ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, υπάρχουν ακόμα νόμιμοι τρόποι να διαμαρτυρηθείς και να αλλάξεις πράγματα χωρίς να γίνεις μπουρλοτιέρης και να δώσεις φαί στο παιχνίδι των media που σε καταπίνει για πλάκα.

Δημοσ.

liopyr δεν έχω καταλάβει δύο πράγματα από όσα είπες και γιαυτό θα σου κάνω δύο ερωτήσεις.

1 Γιατί λυπάσαι που συμφωνείς αυτή τη φορά με τον Snoob? Ακόμη και αν συνήθως διαφωνείς μαζί του.

2 Είπες ότι πιάσανε τρεις και τους βαπτίσανε τρομοκράτες και θα πιάσουν και άλλους πενήντα για να πουλήσουν αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία.

Οι περιπτώσεις τρομοκρατικών χτυπημάτων, συμβολικών επιθέσεων, τρόπων διαμαρτυρίας πες το όπως θέλεις, αντιμετωπίζονται με έναν και μοναδικό τρόπο. Δηλαδή πηγαίνουν όλα τα στοιχεία, τα ευρήματα και οι μαρτυρίες στην δικαιοσύνη και αν αυτά είναι ικανά και επαρκή οδηγούν τους κατηγορουμένους σε κάποια ποινή. Φυσικά οι μέθοδοι, τα στοιχεία κτλ δεν είναι κρυφά αλλά γνωστοποιούνται κατά τη διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο.

Η ερώτηση είναι η εξής: Πως γίνεται να "βαπτιστεί" κάποιος ως τρομοκράτης όταν τα στοιχεία το διαψεύδουν ή σύμφωνα με τους νόμους δεν είναι ικανά και επαρκή για απόδοση ευθύνης?

Δημοσ.
liopyr δεν έχω καταλάβει δύο πράγματα από όσα είπες και γιαυτό θα σου κάνω δύο ερωτήσεις.

1 Γιατί λυπάσαι που συμφωνείς αυτή τη φορά με τον Snoob? Ακόμη και αν συνήθως διαφωνείς μαζί του.

Έχω ήδη απαντήσει, επειδή συνήθως στα πολιτικά θέματα βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές σκοπιές.

Όταν φτάνουμε να βλέπουμε ένα θέμα σχεδόν από την ίδια σκοπιά, τότε αυτό το θέμα μάλλον κουβαλάει πολύ λάθος πάνω του.

2 Είπες ότι πιάσανε τρεις και τους βαπτίσανε τρομοκράτες και θα πιάσουν και άλλους πενήντα για να πουλήσουν αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία.

Οι περιπτώσεις τρομοκρατικών χτυπημάτων, συμβολικών επιθέσεων, τρόπων διαμαρτυρίας πες το όπως θέλεις, αντιμετωπίζονται με έναν και μοναδικό τρόπο. Δηλαδή πηγαίνουν όλα τα στοιχεία, τα ευρήματα και οι μαρτυρίες στην δικαιοσύνη και αν αυτά είναι ικανά και επαρκή οδηγούν τους κατηγορουμένους σε κάποια ποινή. Φυσικά οι μέθοδοι, τα στοιχεία κτλ δεν είναι κρυφά αλλά γνωστοποιούνται κατά τη διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο.

Η ερώτηση είναι η εξής: Πως γίνεται να "βαπτιστεί" κάποιος ως τρομοκράτης όταν τα στοιχεία το διαψεύδουν ή σύμφωνα με τους νόμους δεν είναι ικανά και επαρκή για απόδοση ευθύνης?

Είναι προφανές πως έχεις άγνοια επί του θέματος.

Τα στοιχεία για να κριθείς προφυλακιστέος είναι συνήθως γελοία, όσο γελοία είναι και η μνήμη των media που εκμεταλευόμενη την ασχετοσύνη του λαουτζίκου που τα παρακολουθεί βαπτίζει 18χρονα τρομοκράτες.

Ποιος νομίζεις πως χέστηκε αν μετά από 18μήνες προφυλάκισης αποδειχθεί πως ήσουν αθώος τελικά;

(εκτός από εσένα φυσικά που σου γαμήθηκε η ζωή με συνοπτικές διαδικασίες);

Δημοσ.
Aπό που αντλείς τόση σιγουριά που σε κάνει να μην βάζεις το "κάτι" και βάζεις το "τίποτε" ;
αναφερομουν σε αυτό:
ΜΠΑΑΜ! Και οι 300 νεκροι με μιας. Όλη η κυβερνηση κ η αντιπολίτευση της χώρας διεγραμμένη!...Καλά πολύ V for Vendeta έχουμε δει. Ακόμη και αυτό να γινόταν τίποτε δεν θα αλλαζε.
...δεν απάντησες...:-)

έγραψες αυτό :

Τα πολιτικα κατεστημενα ειναι ιδεολογικα (δηλ Ιστορικα) κ αποτέλεσμα γενεών, δεν αλλάζουν έτσι.

συμφώνησα μαζί σου και έγραψα:

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά διάβασα όλο το θρεντ και κανείς δεν έγραψε κάτι τέτοιο , ούτε οι ίδιοι που το έκαναν.

γιατί το αναλύεις επιπλέον ΑΦΟΥ συμφώνησα με αυτό που γράφεις ΑΛΛΑ κανείς δεν έγραψε κάτι τέτοιο.

μετά γράφεις αυτό :

Το εξήγησα παραπάνω κα συμπληρώνω. Μια πραγματική έκφραση λαϊκης οργής που θα χε πραγματικό αποτέλεσμα έρχεται με τη μορφή πραγματικής λαικής εξέγερσης. Αν μια τέτοιου είδους βιαία καθαίρεση του κοινοβουλίου πραγματοποιούνταν ύστερα απο μαζική λαϊκή εξεγέρση για την κατάντια της καθημερινότητας, τότε ναι όλα ξαφνικα θα αλλαζαν σχεδόν όλα. Όποιος έμπαινε εκει μεσα εφεξης θα το σκεφτότανε πολύ καλά που πάει κ την ευθυνη έχει κ απέναντι σε ποιον. Αλλά βασικά επειδή μια τέτοια εξέγερση δεν ειναι ψωμοτύρι, κ η μαζική συνενόηση για ανάληψη τετοιων ενεργειών απαιτεί ακραία φαινομενα δυσαρεσκειας (ανεργεια στο φουλ, πεινα, αστεγοσυνη κ οχι "δουλεω ισα ισα κ δε μου φτανουν για να βγω ουτε ενα σάββατο") κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφου βασικά αν έφτανε σε τέτοιο σημείο η ευρεία κοινωνική αντίληψη, απλά θα ανατρεπόταν εσωτερικά το εκλογικο σκηνικό όπως είπα. Δε θα νοουνταν πλεον στην κοινωνια τετοια σφαλματα όπως κ στον ανεπτυγμενο δυτικο κοσμο.
Συμφωνώ μαζί σου θα μπορούσα να πλατιάσω στο τι άλλο θέλει αλλά για χάρη χώρου,χρονου,wifi...άστο...

και;τι με αυτό;

αυτό είναι κάτι διαφορετικό όμως από αυτό που γράφεις,

αυτοί επιλέγουν άλλο είδος δράσης, πέρα και έξω από διαδικασίες μαζών ,...ΑΛΛΕΣ δράσεις ,άλλους τρόπους πάλης που ...δρουν συμπληρωματικά :-)

άλλοι συμφωνούν , άλλοι διαφωνούν με αυτή τους την επιλογή,

δεν παύει όμως η δράση τους να είναι υπερβατική του εγώ τους και αυτό να έχει λαικό έρεισμα.

γράφεις:

Μπορεί κα να ήτανε διανοουμενοι απογοητευμενοι του κατεστημενου που σαν εμένα επλίζουν πως επιτελους μετά απο τόσα χρόνια αξίζει επιτελους να υπαρξει μια σύγχρονή Ελλάδα στα χνάρια του Δυτικου Κόσμου που ο Αρχαίος της πολιτισμός της θεμελίωσε (μέσω των Ρωμαίων στην Ευρώπη αρχικα κ των μεγάλων Ισπανών,Γάλλων,Άγγλων κλπ εξερευνητων στον υπόλοιπο κόσμο αργότερα) και παρόλο βρισκεται πίσω θα αξιοποιει στο μεγιστο τις δυνατοτητές τις κ τόσοι επιφανείς που βγαζουμε θα μενουν εδω να την αναπτήξουν στο μεγιστο κ δε θα φευγουν στο εξωτερικο να διαπρεπουν σε ξενα ιδρύματα-ερ. κεντρα απογοητευμενη απο την κοματοποιηση ακομη κ του ακαδημαικου χωρου, της γραφειοκρατιεας κ.ο.κ. ΑΛΛΑ οπως ειπα επειδή ο καθένας μπορει να τους βαφτήσει οτιδήποτε, ακόμα και υποκινουμενους εξωτερικών παραγόντων για να περασουν το μυνημα οτι η Ελλάδα δεν ειναι ασφαλείς χώρα, για αυτό
...γιατί δεν μένουμε στο απλό και μόνο;

κάποιοι αντιστέκονται και βγάζουν αυθάδικα την γλώσσα παίρνοντας πάνω τους αποκλειστικά την ευθύνη της πράξεώς τους.

Το αυριο καθοριζεται απ το σημερα εννοεις μηπως? Τοτε ναι φυσικα αυτο λεω, αυτό εννοως κοινωνικές ζυμώσεις, ολα αυτα που γινονται γυρω μας ο σκανδαλα, καναλια, λαδωματα, πολιτες που διαμαρτυρονται για καταστασεις, κομματα που απο 4ετια σε 4ετια προσπαθουν να δειχνουν πιο κοντα στα αιτηματα της κοινωνίας όλα αυτα ειναι κοινωνικές ζημώσεις, ακομα κ η κουβεντα που κανουμε τώρα αγαπητή
...στο ξανάγραψα πιο πάνω ...

ο καθής με τις επιλογές του .

Είσαι τίμιος συνομιλητής και σε πολλούς προβληματισμούς σου συμφωνώ .

---------- Προσθήκη στις 21:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:03 ----------

Έχω ήδη απαντήσει, επειδή συνήθως στα πολιτικά θέματα βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές σκοπιές.

Όταν φτάνουμε να βλέπουμε ένα θέμα σχεδόν από την ίδια σκοπιά, τότε αυτό το θέμα μάλλον κουβαλάει πολύ λάθος πάνω του.

κάτι θα πήγαινα να σου γράψω περί πλειοψηφίας - λάθους - τουαίην- γκάντι αλλά άστο να πάει σταδιάλα , συμπάσχω μαζί σου :fear:

Δημοσ.

ΑγαπητΗ παρτα ενα ενα εκει πανω οπως τα χω (κ μην τα σπας ετσι γιατι τα κανες σαλάτα)και θα δεις ότι ΚΑΙ σου απαντησα στο 1ο ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕΣ

"Γιατι να μη μενουμε στο απλό"

Σε παρακαλώ κοιταξε πανω σε ποιο θεμα το εγραφα αυτο κ υπο τι φόντο κ θα καταλάβεις ότι στην προκειμένη εκανα μια αναγκαστική πιθανολογία, π ηταν απαιτουμενη για να ολοκληρηθεί ο συλλογισμός-απαντηση μου

plz μην πιανεις ακυρα κομμάτια δινοντας τους οτι νοημα θελεις σαν Δημοσιογραφο που κανει οπαδικοποιημενο ρεπορτάζ

Δημοσ.

Teaser απλά δε γίνεται να πιστεύεις ότι σε μια σχολή γίνεται κατάληψη επείδη κάποια απ τις παρατάξεις δεν πήρε τις ψήφους που επιθυμούσε.

Δημοσ.

Τρομοκράτες τρομοκρατους νεκρούς πιθανότητες τρόμος σύμβολο εύζωνοι Δημοκρατία τρομοκράτες τρόμος τρόμος πολιτες αθώοι τρόμος κίνδυνος φόβος τρόμος θύματα ίσως τρόμος σεβασμός Δημοκρατία τρόμος βία φόβος πολίτες τρόμος νεκροί θύματα φιλήσυχοι τρόμος κίνδυνος αδίστακτοι τρόμος τρομοκράτες επιφυλακή κίνδυνος αθώοι ανυποψίαστοι τρόμος θανατος νεκρούς τρόμος...

PARANOIIIIIAAAAAAAAAAAAAAA

(Όποιος έχει ακούσει Carlin, ξέρει :P)

Δημοσ.
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

Ακριβως αυτο, η απαντηση σου ειναι χωρις επιχειρήματα.

Συνεχιζεις να γραφεις πως

Τι σχέση έχει αυτό με την επιμονή σου να συγκρίνεις ανόμοιες κατάστασεις πολιτικές και ανόμοιες ενέργειες μέσα στο πλαίσιο αυτών των πολιτικών καταστάσεων;

αρκούμαι στο να επαναλλάβω ότι συγκρίνεις παντελώς ανόμοιες καταστάσεις και δεν υπεισέρχομαι σε άλλους "συναισθηματισμούς" (όπως, λ.χ, ότι προσβάλλεις τη μνήμη του Παναγούλη συγκρίνοντάς τον με τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του άμοιρου σκουπιδοτενεκέ).

Δεν συγκρινα τιποτα με τιποτα, γιατι μενεις σε αυτο; H ερωτηση μου αφορουσε μονο ενα περιστατικο.

Μια ερωτηση εκανα ,για να δω την συλλογιστικη σου ,και να καταρριψεις απο μονος σου το σαθρο επιχειρημα που ειχες γραψει, θα μπορουσα να γραψω λογου χαρη ,για το αν οι αντιστασιακοι στην κατοχη επρατταν σωστα αφου γνωριζαν οτι θα επακολουθησουν αντιποινα.

Μια ερωτηση απεναντι στο επιχειρημα

Στην καλύτερη γίνεσαι περίγελως, στη χειρότερη δίνεις αφορμές για μέτρα ακόμη αυστηρότερα από αυτά που υποτίθεται ότι σε κάνουν να ασφυκτιάς.
Σε αυτο
η τοποθέτηση βομβών ΔΕΝ είναι διαμαρτυρία, είναι τραμπουκισμός και τρομοκρατία.
κολλησε ο Παναγουλης στην ερωτηση μου,χωρις να συγκριθει.

Αντι ολοκληρωμενης απαντησης παρατηρησα μεσα στα σχολια σου να κολλας και υποννοουμενα σε σχεση με την δουλεια μου

βάζει δια της πλαγίας οδού στα stage χιλιάδες οι οποίοι μετά ζητάνε να μονιμοποιηθούν,

(και κατά πώς φαίνεται, ακόμη και οι βυσματικά βολεμένοι χρήστες του insomnia κόμμα εξουσίας δεν έχουν ψηφίσει)
δεν ξερω κατα ποσο δυναμωσες την επιχειρηματολογια σου με αυτα τα υπονοουμενα αλλα ο τροπος που τα χρησιμοποιησες με εκαναν να χαρω που διαφωνω μαζί σου.
  • Super Moderators
Δημοσ.
Ακριβως αυτο, η απαντηση σου ειναι χωρις επιχειρήματα.

Γράφει ο άνθρωπος που μας χάρισε το αξέχαστο "φωτογραφίζεται το δάχτυλό μου". Αιδώς Αργείοι.

Δεν συγκρινα τιποτα με τιποτα, γιατι μενεις σε αυτο; H ερωτηση μου αφορουσε μονο ενα περιστατικο.

Τι εννοείς "γιατί μένω σε αυτό;" Σου έχω γράψει πολλές φορές ότι "συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις". Εννοείς να επιμένεις και να ξαναρωτάς, και μέμφεσαι εμένα;

Μια ερωτηση εκανα ,για να δω την συλλογιστικη σου ,και να καταρριψεις απο μονος σου το σαθρο επιχειρημα που ειχες γραψει, θα μπορουσα να γραψω λογου χαρη ,για το αν οι αντιστασιακοι στην κατοχη επρατταν σωστα αφου γνωριζαν οτι θα επακολουθησουν αντιποινα.

Ό,τι απάντησα παραπάνω. Συγκρίνεις αντιστασιακούς στην Κατοχή, τον Παναγούλη επί χούντας, με πέντε τραμπούκους που βάζουν βόμβες σε τενεκέδες. Γοργοπόταμος-σκουπιδοτενεκές, ένα και το αυτό στο μυαλό σου. Και μιλάς για "σαθρά επιχειρήματα";

Αντι ολοκληρωμενης απαντησης παρατηρησα μεσα στα σχολια σου να κολλας και υποννοουμενα σε σχεση με την δουλεια μου

δεν ξερω κατα ποσο δυναμωσες την επιχειρηματολογια σου με αυτα τα υπονοουμενα αλλα ο τροπος που τα χρησιμοποιησες με εκαναν να χαρω που διαφωνω μαζί σου.

Δεν είναι υποννοούμενο: ευθέως λέω ότι αποτελλεί ιλαρότητα (να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση) άνθρωπος ο οποίος αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να μείνει στο δημόσιο, να υπαινίσσεται ότι το σύστημα που τον βόλεψε αποτελλεί κάποιου είδους "χούντα". Εκτός κι αν η προσπάθειά σου να συγκρίνεις κατοχή, χούντα και το προχθεσινό κάτι άλλο θέλει να πει...

Δεν ξέρω κατά πόσο δυνάμωσα την επιχειρηματολογία μου, πάντως απάντηση δεν πήρα. Και από άνθρωπο που εξισώνει τους αντιστασιακούς της κατοχής και της χούντας με τους ανθρώπους που δυναμιτίζουν τενεκέδες και νομίζουν ότι "επαναστατούν" δε νομίζω πως θα πάρω.

Δημοσ.

Συνεχιζεις να γραφεις ασυναρτητα λογια και σκεψεις .

Επι του συγκεκριμενου ερωτηματος που σου εθεσα δεν αρθρωσες απαντηση ικανη να συνεχισει την κουβεντα,εξακολουθεις κρυμμενος πισω απο συγκρισεις που ΕΣΥ και ΜΟΝΟ ΕΣΥ βλεπεις στην ερωτηση μου.

Οσο για την διαρκη προσπαθεια σου να υποβιβασεις τον συνομιλητη σου για να φανεις οτι στεκεσαι στο υψος της συζητησης ειναι μια τακτικη,που αν θελεις την γνωμη,δεν θα σε οδηγησει πουθενα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν υποβιβάζω κανένα συνομιλητή μου. Αναφέρω τα πράγματα ως έχουν, βάσει στοιχείων τα οποία οι ίδιοι και σε κάθε περίπτωση ελεύθερα και αυτόβουλα έχουν δώσει στο δημόσιο forum. Δεν αποκάλυψα (ούτε και γνωρίζω φυσικά) κανένα "προσωπικό δεδομένο" σου, ούτε ψεύδομαι για την ιδιότητά σου. Οπότε, προς τι η διαμαρτυρία;

Αν εγώ αγωνιζόμουν με όποιο μέσο διαθέτω να παραμείνω υπάλληλος ενός μηχανισμού τον οποίο επιχειρώ να συγκρίνω με χούντα, θα είχε κάθε δικαίωμα ο συνομιλητής μου να με ρωτήσει βάσει ποιού σκεπτικού θέλω να υπηρετήσω μια χούντα. Κι εφόσον εγώ σφύριζα αδιάφορα, έγραφα για φωτογραφίες δακτύλων και συνέκρινα το Γοργοπόταμο με την ανατίναξη ενός σκουπιδοτενεκέ, θα είχε κάθε δικαίωμα ο συνομιλητής μου να υποστηρίξει πως συγκρίνω άλλα αντί άλλων και ότι επιχειρώ να αποπροσανατολίσω τη συζήτηση γιατί επί της ουσίας δεν έχω να πω τίποτε.

Όσο για το "ερώτημά" σου, έχω απαντήσει ήδη στο μήνυμα #128.

Δημοσ.

Aυτη σου η απαντηση ,επιβεβαιώνει τις υποψιες που ειχα πως δεν καταλαβαινεις αυτα που διαβαζεις.

Το χαρηκα σου εγραψα, διαμαρτυρια καταλαβες.

Νομιζω πως δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να πολλαπλασιαζεις τα "αν" σε καθε σου" επιχειρημα " δινοντας του μυθολογικες διαστασεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

"Δεν καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω", γράφει ο άνθρωπος που συγκρίνει το Γοργοπόταμο με τον σκουπιδοτενεκέ.

Τι να πω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...