Προς το περιεχόμενο

MP3 κομμάτι με περίεργη συμπεριφορά

E-SURFER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατέβασα ένα κομμάτι από ένα site με βιντεάκια,flv (ονόματα δεν λέμε) με jdowloader σε μορφή flv αλλά και mp3 ταυτόχρονα (προφανώς το jdownloader κάνει convert).

Όταν το κομμάτι το βάζω να παίξει με windows media player ξεπερνάει τον χρόνο του ίδιου του FLV σε διάρκεια, μάλιστα δεν σταματάει ποτέ (το repeat είναι ανενεργό, και ο χρόνος παιξίματος δεν μηδενίζει αλλά αυξάνεται διαρκώς!!!). Όταν όμως παίζει με το quicktime της apple, παίζει στην σωστή του διάρκεια(όσο δηλαδή κρατάει και το αρχειάκι flv)!!!! Γιατί να συμβαίνει αυτό;

Παρατηρήσεις:

1) Το mp3 file παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά και στο qmp player (και όχι μόνο στο wmp)

2) Όταν κάνω στο αρχείο δεξί click (στο mp3), details, μου βγάζει length 00:09:19. Η πραγματική όμως διάρκεια του αρχείου flv είναι όμως 00:09:12 και όπως σας εξήγησα αν το βάλω το αρχείο το (mp3) να παίξει δεν σταματάει (το repeat mode είναι απενεργοποιημένο!!!)

3) flv αρχείο--->20.8MB, MP3 αρχείο--->3.91MB (ίσως βοηθάει να το ξέρετε)

Τι τελικά συμβαίνει; Δεν βγάζω άκρη!!!

ΘΑ ΤΑ ΣΠΑΣΩ ΟΛΑ!!!!

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι πρωτοφανές, μπορείς να το κάνεις κι εσύ με την κατάλληλη προετοιμασία: Gapless looping MP3 tracks

Το πρόβλημα τώρα ποιο είναι; Τί θέλεις να κάνεις; Να επέμβεις με κάποιον τρόπο στο MP3 ώστε να αφαιρεθεί το looping για να το χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού με την κανονική διάρκειά του... ;

Δημοσ.
Δεν είναι κάτι πρωτοφανές, μπορείς να το κάνεις κι εσύ με την κατάλληλη προετοιμασία: Gapless looping MP3 tracks

Το πρόβλημα τώρα ποιο είναι; Τί θέλεις να κάνεις; Να επέμβεις με κάποιον τρόπο στο MP3 ώστε να αφαιρεθεί το looping για να το χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού με την κανονική διάρκειά του... ;

Εμμμμ.. θέλω να ακούω το κομμάτι στην σωστή του διάρκεια και όχι να παίζει συνέχεια. Το looping αυτό γιατί δεν υπάρχει στο flv μιας και το flv είναι η πηγή του MP3? Ακατανόητο μου είναι.

Αν μπει το Mp3 όπως είναι σε playlist και έρθει πχ η σειρά του να παίξει φαντάζομαι πως θα παίζει συνεχώς και το επόμενο τραγούδι στην σειρά δεν θα παίξει ποτέ

Τι να κάνω;

Δημοσ.

Το JDownloader δεν κάνει μετατροπές. Μάλλον την έκανε κάποιος άλλος την μετατροπή.

Κατέβασε το Youtube downloader, επέλεξε Convert video, από την λίστα μετατροπής βάλε MP3 και πάτα Select Video για να φορτώσεις το flv αρχείο.

Δημοσ.
Δοκίμασε να φορτώσεις το αρχείο στο mp3DirectCut, CTRL+A, File > Save selection... και να σώσεις με νέο όνομα αρχείου.

Μόλις εγκατέστησα το πρόγραμμα που μου υπέδειξες. Δεν ανοίγει δυστηχώς το συγκεκριμένο mp3 αρχείο ενώ ανοίγει όλα τα άλλα (το δοκίμασα). Τι παίζει; Και κάτι άλλο, στο flv προς το τέλος του τραγουδιού η ένταση μειώνεται και μετά δεν ακούγεται καθόλου μουσική για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό δεν εμφανίζεται καθόλου στο looping που λες πως υπάρχει.

---------- Προσθήκη στις 20:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:01 ----------

Το JDownloader δεν κάνει μετατροπές. Μάλλον την έκανε κάποιος άλλος την μετατροπή.

Κατέβασε το Youtube downloader, επέλεξε Convert video, από την λίστα μετατροπής βάλε MP3 και πάτα Select Video για να φορτώσεις το flv αρχείο.

Έισαι λάθος. Κάνει. Κάνε add link από youtube και επιλέγεις format αρχείου(flv, mp3 κτλ). Το convert γίνεται με το κατέβασμα του αρχείου(αν και εφόσον επιλέξεις ως desired format κάτι άλλο πέραν του flv γιατί ουσιαστικά θεωρώ πως πρώτα κατεβάζει το αρχείο σαν flv και μετά το κάνει convert ώστε το τελικό output να είναι πχ mp3).

Δημοσ.
Link προς το site για να δούμε και να κατεβάσουμε το περιβόητο video παίζει;

σε ένα λεπτό έχεις pm.

---------- Προσθήκη στις 20:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:36 ----------

σε ένα λεπτό έχεις pm.

έστειλα. Το βλέπεις και μου λες.

---------- Προσθήκη στις 21:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:42 ----------

Link προς το site για να δούμε και να κατεβάσουμε το περιβόητο video παίζει;

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=rxI87CF0XT8[/ame]

---------- Προσθήκη στις 21:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:06 ----------

Παρσιφαλίδης;

Δημοσ.

Υπομονή. Το συμπιεσμένο που ανέβασες στο RS δεν κατεβαίνει εδώ και πολλή ώρα γιατί δεν υπάρχουν slots για free users. Κατεβάζω τώρα το video με το DownloadHelper απευθείας από το YouTube σε 2 εκδοχές, fmt=18 (FLV) και fmt=35 (MP4), αλλά «ερπετό» η Forthnet απόψε...

Δημοσ.
Υπομονή. Το συμπιεσμένο που ανέβασες στο RS δεν κατεβαίνει εδώ και πολλή ώρα γιατί δεν υπάρχουν slots για free users. Κατεβάζω τώρα το video με το DownloadHelper απευθείας από το YouTube σε 2 εκδοχές (MP4-HQ18 / FLV-HQ35), αλλά «ερπετό» η Forthnet απόψε...

στο έστειλα και δια μέσο dropbox link.

Δημοσ.

Λοιπόν, από τα αρχεία που μου έστειλες, το MP3 δεν κάνει το loop που περιγράφεις, τουλάχιστον σε 2 audio players που δοκίμασα (WMP12, Foobar2000). Εμφανίζεται όμως με διαφορετική διάρκεια στον κάθε player: O WMP αναφέρει διάρκεια 12min47sec, παίζει μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο και σταματά, ενώ το fade out της έντασης που υπάρχει στο FLV είναι εμφανές και στο MP3. O foobar2000 αναφέρει διάρκεια 1hr08min44sec (!), το MP3 παίζει μέχρι το χρονικό σημείο 9min12sec και σταματά. Το fade out είναι κι εδώ παρόν.

Στη συνέχεια, είπα να δοκιμάσω να κάνω extract το audio stream του FLV σε χωριστό αρχείο ήχου με το προγραμματάκι FLV Extract. Αποτέλεσμα: Στον WMP εμφανίζεται με διάρκεια 9:12, παίζει μέχρι 9:18 και σταματά. Στον foobar2000 εμφανίζεται με διάρκεια 9:13, παίζει μέχρι εκεί και σταματά.

Συμπέρασμα από τα παραπάνω: Η μετατροπή σε MP3 που κάνει ο downloader που χρησιμοποιείς είναι προβληματική και μάλλον παράγει λανθασμένους/non-standard headers στο τελικό MP3. Χρησιμοποίησε κάποιο άλλο software για να κάνεις τη δουλειά, αν και θεωρώ ότι η πιο σωστή μέθοδος είναι να κατεβάζεις τοπικά το video από το YT και να κάνεις extract το ήδη υπάρχον μέσα στο FLV (σε μορφή MP3) audio stream, όπως έκανα κι εγώ παραπάνω. Έτσι, γλυτώνεις και την απώλεια ποιότητας που εισάγει η ανακωδικοποίηση. Επίσης, μπορείς να κατεβάζεις και τις εκδοχές υψηλότερης ποιότητας από το YouTube (αν διαθέτει τέτοιες), όπου το audio stream δεν είναι MP3@22050Hz@64kbps, αλλά AAC-LC@44100Hz@96Kbps.

Δημοσ.

Λοιπόν, από τα αρχεία που μου έστειλες, το MP3 δεν κάνει το loop που περιγράφεις, τουλάχιστον σε 2 audio players που δοκίμασα (WMP12, Foobar2000).

To loop το υπέθεσα (μιας και θεώρησα πως αυτό που είπες αρχικά ήταν πιθανόν). Δεν τα έβαλα να παίξουν μέχρι τέλους πέραν του Quicktime στο οπόιο έπαιζε σωστά (σωστή διάρκεια)

Εμφανίζεται όμως με διαφορετική διάρκεια στον κάθε player: O WMP αναφέρει διάρκεια 12min47sec, παίζει μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο και σταματά, ενώ το fade out της έντασης που υπάρχει στο FLV είναι εμφανές και στο MP3. O foobar2000 αναφέρει διάρκεια 1hr08min44sec (!), το MP3 παίζει μέχρι το χρονικό σημείο 9min12sec και σταματά. Το fade out είναι κι εδώ παρόν.Στη συνέχεια, είπα να δοκιμάσω να κάνω extract το audio stream του FLV σε χωριστό αρχείο ήχου με το προγραμματάκι FLV Extract. Αποτέλεσμα: Στον WMP εμφανίζεται με διάρκεια 9:12, παίζει μέχρι 9:18 και σταματά. Στον foobar2000 εμφανίζεται με διάρκεια 9:13, παίζει μέχρι εκεί και σταματά.

Αναφέρεσαι στο flv αρχείο που σου έστειλα;

Συμπέρασμα από τα παραπάνω: Η μετατροπή σε MP3 που κάνει ο downloader που χρησιμοποιείς είναι προβληματική και μάλλον παράγει λανθασμένους/non-standard headers στο τελικό MP3.

Τι είναι τα headers;

Χρησιμοποίησε κάποιο άλλο software για να κάνεις τη δουλειά, αν και θεωρώ ότι η πιο σωστή μέθοδος είναι να κατεβάζεις τοπικά το video από το YT και να κάνεις extract το ήδη υπάρχον μέσα στο FLV (σε μορφή MP3) audio stream, όπως έκανα κι εγώ παραπάνω.

Τι εννοείς τοπικά; Χρησιμοποιώντας τον Jdownloader για download flv/mp4 είναι OK λες (μιας και μόνο το Mp3 παρουσίασε πρόβλημα);

Έτσι, γλυτώνεις και την απώλεια ποιότητας που εισάγει η ανακωδικοποίηση .

(Πως ξέρεις ότι στo JD γίνεται ανακωδικοποίηση και όχι extraction; Από τι σε τι; Είσαι βέβαιως; )

Επίσης, μπορείς να κατεβάζεις και τις εκδοχές υψηλότερης ποιότητας από το YouTube (αν διαθέτει τέτοιες), όπου το audio stream δεν είναι MP3@22050Hz@64kbps, αλλά AAC-LC@44100Hz@96Kbps

ΠΩΣ; Το AAC-LC@44100Hz@96Kbps που αναφέρεις σε τι φορμάτ video το βρίσκεις; Σε flv ή κάτι άλλο;

Δημοσ.
Αναφέρεσαι στο flv αρχείο που σου έστειλα;

Ναι, πάντα. Τα videos που κατέβασα εγώ από το YouTube ήταν σε μεγαλύτερο quality και δεν περιείχαν MP3 audio stream, αλλά AAC.

Τι είναι τα headers;

http://en.wikipedia.org/wiki/MP3#File_structure

Τι εννοείς τοπικά; Χρησιμοποιώντας τον Jdownloader για download flv/mp4 είναι OK λες (μιας και μόνο το Mp3 παρουσίασε πρόβλημα);

Είναι ΟΚ, όσον αφορά το ίδιο το αρχείο video. Από τη στιγμή που το παραγόμενο MP3 είναι προβληματικό όμως, δεν είναι ΟΚ όσον αφορά τον ήχο,

Πως ξέρεις ότι γίνεται ανακωδικοποίηση; Από τι σε τι; Είσαι βέβαιως;

Δεν ξέρω αν ο JDownloader συγκεκριμένα εφαρμόζει ανακωδικοποίηση MP3->MP3 (ή πιο σωστά, MP3 εντός του FLV->MP3), αλλά πολλά παρόμοια προγράμματα το κάνουν. Σε κάθε περίπτωση, αν τα MP3 που παράγει ο JDownloader έχουν το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα YouTube videos, θα πρέπει να θεωρείται αναξιόπιστος γι' αυτήν τη δουλειά (audio extraction, όχι απαραίτητα YT video downloading) και να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο software.

ΠΩΣ; Το AAC-LC@44100Hz@96Kbps που αναφέρεις σε τι φορμάτ video το βρίσκεις; Σε flv ή κάτι άλλο;

Όπως έγραψα πιο πάνω, χρησιμοποιώ για κατέβασμα YT videos το DownloadHelper add-on του Firefox που δίνει αυτήν τη δυνατότητα:

post-4351-12906305085_thumb.png

Τσέκαρε αν υπάρχει αντίστοιχη λύση και για τον browser που χρησιμοποιείς εσύ! AAC audio stream έχουν αν δεν κάνω λάθος οι fmt=18, fmt=22, fmt=35, fmt=37 εκδοχές των YouTube videos.

Δημοσ.

Ναι, πάντα. Τα videos που κατέβασα εγώ από το YouTube ήταν σε μεγαλύτερο quality και δεν περιείχαν MP3 audio stream, αλλά AAC.

Τι είδους αρχεία video ήταν (flv) με ACC;

Είναι ΟΚ, όσον αφορά το ίδιο το αρχείο video. Από τη στιγμή που το παραγόμενο MP3 είναι προβληματικό όμως, δεν είναι ΟΚ όσον αφορά τον ήχο

Πάντως με το flv που κατέβασα από το JP Downloader έκανα μόλις extract το mp3 με το πρόγραμμα που ανάφερες ποιό πάνω και το αποτέλεσμα δεν είναι OK πάλι όπως υποπτεύεσαι. Πως γίνεται να παίζει το flv σωστά και το MP3 του όχι δεν το καταλαβαίνω!!!

Δεν ξέρω αν ο JDownloader συγκεκριμένα εφαρμόζει ανακωδικοποίηση MP3->MP3 (ή πιο σωστά, MP3 εντός του FLV->MP3), αλλά πολλά παρόμοια προγράμματα το κάνουν.

Ανακωδικοποίηση mp3 σε mp3. Περίεργο ακούγεται. Αλλάζουν το bitrate δηλαδη;Και αν ναι σε από ποιό ψηλό σε ποιό χαμηλό;

Σε κάθε περίπτωση, αν τα MP3 που παράγει ο JDownloader έχουν το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα YouTube videos, θα πρέπει να θεωρείται αναξιόπιστος γι' αυτήν τη δουλειά (audio extraction, όχι απαραίτητα YT video downloading) και να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο software.

Έχω κατεβάση και άλλα flv και MP3 με JD. Πρώτη φορά είχα το πρόβλημα και πλέον το θεωρώ αναξιόπιστο. Αναξιόπιστο σίγουρα σε mp3 ΥΤ downloading αλλά και σε ΥΤ video downloading μιας και το MP3 extraction (από το flv που κατέβασα με JD) δεν έγινε σωστά ούτε με τρίτο πρόγραμμα (αυτό που πρότεινες παραπάνω). Αυτό σημαίνει πως το flv το ίδιο έχει πρόβλημα (κατά την γνώμη μου φυσικά) ασχέτως αν από μόνο το παίζει OK. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Όπως έγραψα πιο πάνω, χρησιμοποιώ για κατέβασμα YT videos το DownloadHelper add-on του Firefox που δίνει αυτήν τη δυνατότητα.

Θα το δοκιμάσω. Άλλο τρόπο έχεις να προτείνεις; Έχω ακούσει πως γίνεται μέσα από τον Temp folder των Windows αν αφήσεις πρώτα το βιντεάκι να φορτώσει στο ΥΤ.

Τσέκαρε αν υπάρχει αντίστοιχη λύση και για τον browser που χρησιμοποιείς εσύ! AAC audio stream έχουν αν δεν κάνω λάθος οι fmt=18, fmt=22, fmt=35, fmt=37 εκδοχές των YouTube videos.

Τι είναι αυτά τα fmt ;

Σε κουράζω το ξέρω αλλά έλα που όποτε μπαίνω στο insomnia όσο ρωτάω άλλο τόσο ξαναρωτάω... ;)

Δημοσ.
Τι είδους αρχεία video ήταν (flv) με ACC;

Δες το screenshot που έβαλα στο προηγούμενο post μου. Είναι τα κυκλωμένα με κόκκινο τετραγωνάκι (το ένα MP4, το άλλο FLV).

Πάντως με το flv που κατέβασα από το JP Downloader έκανα μόλις extract το mp3 με το πρόγραμμα που ανάφερες ποιό πάνω και το αποτέλεσμα δεν είναι OK πάλι όπως υποπτεύεσαι. Πως γίνεται να παίζει το flv σωστά και το MP3 του όχι δεν το καταλαβαίνω!!!

Μου φαίνεται δε συνεννοούμαστε! Σε αυτά που αναφέρω στο post #11:

Στη συνέχεια, είπα να δοκιμάσω να κάνω extract το audio stream του FLV σε χωριστό αρχείο ήχου με το προγραμματάκι FLV Extract. Αποτέλεσμα: Στον WMP εμφανίζεται με διάρκεια 9:12, παίζει μέχρι 9:18 και σταματά. Στον foobar2000 εμφανίζεται με διάρκεια 9:13, παίζει μέχρι εκεί και σταματά.

...κι εγώ από αυτό ακριβώς το FLV (αυτό που μου έστειλες σε RAR) έκανα extract τον ήχο με το προγραμματάκι FLV Extract. Το αποτέλεσμα ήταν όμως ΟΚ, όπως περιέγραψα στο #11!

Ανακωδικοποίηση mp3 σε mp3. Περίεργο ακούγεται. Αλλάζουν το bitrate δηλαδη;Και αν ναι σε από ποιό ψηλό σε ποιό χαμηλό;

Γιατί περίεργο; Φαντάσου ότι παίρνεις ένα MP3, το αναπαράγεις με έναν audio player, π.χ. το Winamp, και ενεργοποιείς το WAV Οutput Plugin του Winamp, το οποίο γράφει το αποτέλεσμα της αποκωδικοποίησης του input MP3 σε ένα WAV αρχείο στο δίσκο. Μετά, παίρνεις το WAV αυτό και το «ταΐζεις» σε έναν MP3 encoder. Δεν έχεις κάνει reencoding MP3->MP3; Bitrate δεν παίζει ρόλο αν αλλάξει και πάει από πιο ψηλό σε πιο χαμηλό, το ανάποδο ή μείνει το ίδιο! Σε οποιαδήποτε περίπτωση, επειδή ο MP3 είναι απωλεστικός αλγόριθμος, η ποιότητα του τελικού αρχείου θα είναι αναγκαστικά χαμηλότερη από την ποιότητα του αρχικού.

Έχω κατεβάση και άλλα flv και MP3 με JD. Πρώτη φορά είχα το πρόβλημα και πλέον το θεωρώ αναξιόπιστο. Αναξιόπιστο σίγουρα σε mp3 ΥΤ downloading αλλά και σε ΥΤ video downloading μιας και το MP3 extraction (από το flv που κατέβασα με JD) δεν έγινε σωστά ούτε με τρίτο πρόγραμμα (αυτό που πρότεινες παραπάνω). Αυτό σημαίνει πως το flv το ίδιο έχει πρόβλημα (κατά την γνώμη μου φυσικά) ασχέτως αν από μόνο το παίζει OK. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Κάνεις λάθος όσον αφορά την αναξιοπιστία του JD στο FLV downloading. Γιατί; Γιατί το FLV που κατέβασε το JD είναι ίδιο και απαράλλαχτο με αυτό αυτό που κατέβασα εγώ από τους servers του YouTube με τη βοήθεια του DownloadHelper. Το διαπίστωσα υπολογίζοντας και συγκρίνοντας τα checksums και των δύο αρχείων, με τη βοήθεια του προγράμματος ExactFile.

Θα το δοκιμάσω. Άλλο τρόπο έχεις να προτείνεις; Έχω ακούσει πως γίνεται μέσα από τον Temp folder των Windows αν αφήσεις πρώτα το βιντεάκι να φορτώσει στο ΥΤ.

Παραθέτω από παλαιότερο μήνυμά μου:

Μeh...VideoCacheView. Δουλεύει με IE-based και Mozilla-based browsers και τραβάει από την cache το αρχείο, προσπερνώντας μάλιστα το file locking που κάνει η browser process (το thread του Flash plugin, για την ακρίβεια) στο αρχείο.

Οπότε, αφού αφήσεις το video ήσυχο να ολοκληρώσει το buffering, τρέχεις το παραπάνω utility, κάνεις copy το αρχείο του video σε έναν άλλον κατάλογο, το κάνεις rename από τη μορφή fla*.tmp δίνοντάς του κατάληξη .flv και το ανοίγεις στον video player της επιλογής σου.

Ειδικά δε για τα συγκεκριμένα videos στη σελίδα που έδωσε ο Τούφας, ενδιαφέρει φαντάζομαι μόνο το audio κομμάτι (αφού το video είναι ένα χαζό επαναλαμβανόμενο μοτίβο που μάλιστα τρώει πάρα πολύ χώρο τσάμπα). Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε μη απωλεστικό extract του audio stream από το .flv με ένα άλλο χρήσιμο utility, το FLV Extract. Bonus: Το stream είναι ήδη σε μορφή MP3 και δεν χρειάζεται κανενός είδους μετατροπή!

Τι είναι αυτά τα fmt ;

Είναι κωδικοί που αντιστοιχούν στις διαφορετικής ποιότητας εκδοχές ενός YouTube video. Δες π.χ. αυτό το video:

>http://www.youtube.com/watch?v=S7cuktm-4GU&fmt=22

Πρόκειται για ένα 720p (1280x720) video που δημιούργησα και ανέβασα στο YT. Στο τέλος του link, αν αλλάξεις την τιμή της μεταβλητής fmt από 22 σε 35, φορτώνει μία εκδοχή του video με χαμηλότερη ανάλυση (854x480). Με fmt=18, φορτώνει μία εκδοχή του video με ακόμη πιο χαμηλή ανάλυση (480x270) κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...