sothoms Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Έτρεξα το orthos για να το δω σαν πρόγραμμα και μου βγάζει πρόβλημα στα 2 δευτερόλεπτα, hardware failure. Το θέμα είναι ότι δεν έχω κάνει overclocking. Χρησιμοποποιώ έναν core 2duo στα 3GHz και 4χ1Ghz ram. Η μόνο παραφωνία στο σετ είναι ότι οι μνήμες δεν είναι ίδιες. Οι 2 είναι Apacer με clocks 5-5-5-18 και οι άλλες 2 είναι Geil με clocks 5-5-5-15. Η Motherboard είναι η asus PQ5 Deluxe και είναι μεταχειρισμένη. Λέτε το πρόβλημα να οφείλεται στις μνήμες ή να έχει κάποιο πρόβλημα η Motherboard; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
onty Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μνημες ram...Δοκιμασε με δυο ιδιες σε dual channel και πες μας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Τσέκαρε το VID απ' το CoreTemp και το Vcore απ' το cpu-z και πες μας τι γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sothoms Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 To VID είναι 1.2250 και το Vcore είναι 1.192. Αυτά τα νούμερα πέρνω μετά την αλλαγή που έκανα στο bios και άλλαξα το CPU Volt από auto σε 1.21. Μέχρι τώρα (έχουν περάσει 34 λεπτά) και δεν έχει βγάλει error το orthos. Όταν έβαλα στο bios την τάση της cpu στα 1.20 volt, το cpuz μου δείχνει Vcore 1.184 και το orthos μου βγάζει error στα 2". Το παράξενο είναι ότι όταν παίζω στο auto το Volt cpu, το Vcore στο cpuz μου δείχνει 1.184 και φυσικά το orthos βγάζει error. Αν όμως παράλληλα με το orthos τρέξω και το toast, τότε επειδή η τάση είναι auto, το Vcore φτάνει τα 1.192 και το orthos δεν μου βγάζει error. Άρα στο auto ανεβαίνει η τάση ανάλογα με τις ανάγκες του επεξεργαστή (λόγω του toast). Γιατί όμως δεν ανεβαίνει η τάση όταν τρέχω το orthos και πέρνω συνέχεια error; Μήπως το πρόγραμμα δεν είναι της προκοπής; Από την άλλη όταν τρέχω το S&M στις ρυθμίσεις auto, δεν μου βγάζει κανένα error. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Βασικά πρέπει να ζορίζεται ο ελεγκτής λόγω των τεσσάρων dimms. Δοκίμασε να αυξήσεις την τάση του NB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sothoms Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Να εμπιστευτώ δηλαδή το orthos; Επειδή δεν είμαι και πολύ γνώστης, η τάση NB τι είναι; Να βάλω δηλαδή την τάση της cpu auto και να παίξω με την NB; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Καλύτερα όχι στo auto το Vcore. Βάλ' το χειροκίνητα στα ~1.22V. ΝΒ είναι το chipset. Κάπου θ' αναφέρεται η συγκεκριμένη ρύθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sothoms Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Αφού στο 1.21 και κατι που είναι, δεν μου βγάζει πρόβλημα το orthos. Γιατί να παίξω και με το NB; Είναι όντως πρόβλημα το να βγάζει error το orthos; Γιατί δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το pc, τουλάχιστον εμφανές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Όχι, δεν είναι. Απλά να ξέρεις πού είσαι σταθερός και πού όχι. Δοκίμασε με το OCCT καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sothoms Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Έκελισα την ώρα με το orthos χωρίς πρόβλημα. Δοκιμάζω και το OCCT με auto ρυθμίσεις και επανέρχομαι. ---------- Προσθήκη στις 19:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:50 ---------- Έβαλα auto στο bios τα volt και το ίδιο πρόβλημα είχα και στο OCCT. Έπαιξα και με την τάση NB, την έβαλα μέχρι 1.5V (μου το εμφάνιζε πορτοκαλί) και πάλι τα ίδια. Μόνο όταν παίζω μe την τάση στην cpu δεν έχω error. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Άσε τα auto και κάρφωσε τιμές χειροκίνητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Ποιες μνημες εχεις ακριβως? Μηπως θελουν περισσοτερο ρευμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.