Προς το περιεχόμενο

ασφάλεια-σύνδεση σε τοπικό δίκτυο

thrylosthyra7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά γειά σας!έχω συνδεδεμένο στο ίντερνετ μέσω ενσυρματης σύνδεσης έναν υπολογιστή..θέλω να συνδέσω και ένα δεύτερο..το πρώτο πρόβλημα είναι αν θα τον συνδέσω με ασύρματο ή ενσύρματο τρόπο..είναι σε διπλανό δωμάτιο..το δεύτερο θέμα είναι το εξης..έστω οτι μπαίνω σε κάποια σελίδα μέσω proxy..ο άλλος υπολογιστής θα έχει κανονική πρόσβαση στο ίντερνετ..παίζει κάποιο ρόλο στο να δει κάποιος την ip μου,ή τις σελίδες που επισκέπτομαι,αφού την ίδια στιγμή θα φεύγουν 2 πακέτα από το ρούτερ,1 προς proxy και 1 προς κανονική σελίδα;ελπιζω να καταλάβατε τι εννοώ..ζητάω απλά τη βοήθειά σας επειδή είμαι αδαής..για την ιστορία,δεν κάνω κάτι παράνομο..απλά ενδιαφέρομαι να μάθω..κάτι ακόμα..το να συνδέσω 2 υπολογιστές προυποθέτει την ύπαρξη lan;θα το κάνω μέσω ethernet switch αν γίνει ενσύρματα..οπότε φαντάζομαι δεν προυποθέτει,έτσι;

Δημοσ.

Πάρε ένα ασύρματο router ,σύνδεσε το 1ο τερματικό και την ADSL γραμμή σου με αυτόν, κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις και θα απόκτησει και ο 2ός Η/Υ internet.

Δημοσ.

προτεινω ενσυρματα με ethernet για να αποφυγεις και την ακτινοβολια.

οσο για τις σελιδες και το αν μπορει να το δει καποιος, μπορει να το δει αλλα ειναι ψιλα γραμματα.δυσκολα θα βρεις καποιον να ξερει να το κανει...

Δημοσ.

Είτε συνδεθείς με proxy είτε όχι η IP που βγαίνει έξω είναι πάντα μια.Τώρα στο τοπικό σου δίκτυο μπορείς να έχεις όσα PC θέλεις εσύ.Απλά ο router εκτελεί και χρέη DHCP δηλαδή δίνει από μια διαφορετική IP (όχι public IP) σε κάθε ένα pc που έχεις στο τοπικό σου δίκτυο.(τα ΙP που δίνονται στα διάφορα pc τοπικού δικτυου είναι δεσμευμένα μόνο για αυτό το σκοπό και δεν ισχύουν για "έξω" στο internet δηλαδή.Έτσι μπορεί εγώ σε ένα pc μου να έχω δώσει τοπικό IP το 192.168.1.1 και εσύ στο δικό σου pc να έχεις δώσει το ίδιο ακριβώς IP.Τα IP όμως που βγαίνουν στο internet από το router του καθενός μας είναι ΠΑΝΤΑ διαφορετικά)

Όλα τα αιτήματα από κάθε pc ξεχωριστά καταλήγουν στο router σου και ο router με 1 και μοναδική IP που "βλέπει" προς τον "έξω" κόσμο (internet) συνδέεται στις αντίστοιχες ιστοσελίδες που ζητάνε.

Η απάντηση επιστρέφει στο pc που τη ζήτησε και το να παραδωθεί στο σωστό pc κάθε φορά είναι μέρος της δουλειάς του router.

Ελπίζω χοντρά-χοντρά να πήρες μια ιδέα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...