Προς το περιεχόμενο

intel core i9 ποτε?

Vampilectro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όλα μετακομίζουν, και κουτιά και psu και πληκτρολόγια κ.λ.π. Ήμουν σαφής, έδωσα συγκεκριμένη σύνθεση όπως μου ζητήθηκε.

Περιμένω αντίστοιχη σημερινή σύνθεση στα 1200€...

επειδη εχουμε βγει off το μονο που θα πω εγω βαλε το pc σου

και το λινκ που σου ειχα στειλει και δες τις διαφορες σε ταχυτητα...

χωνεις αλλο εναν σκληρο 1tb και εχεις 2 δεν νομιζω να τους γεμισει

και εχεις και ssd δισκο...

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

post 6

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=354618

αντι για υτους τους σκληρους βαλε http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Seagate-Sata-Ii-1-Tb-32Mb-7200-12-ST31000528AS.htm χ 3

και οθονη αυτην http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-M2262D-PC-LCD-TV-Monitor-22-M2262D-PC.htm

παει λιγο παραπανω απο 1200Ε αλλα σε επιδοσεις φτανει πολυ παραπανο απο αυτον που εχεις....

ΥΓ το pc σου δεν ειναι τιποτα αλλο απο σκληρους δισκους :P

απορω εχεις φτασει ποτε στο 20% σε χωρο :lol:

Δημοσ.

Ενα ειναι το δεδομενο: Οτι μονο στα οοοονειρα, μονο στα οοοονειρα, μονο στα ονειρα κοστιζει τοσο ο υπολογιστης σου σημερα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ (γιατι για μεταχειρισμενο δε το συζητω καν, αφου αυτος θα επρεπε να ηταν ο πρωτος λογος "χασουρας").

Κοίταξε, δε μου καίγεται καρφί πόσο κοστίζει σήμερα, με ρώτησαν και απάντησα με στοιχεία. Και 100€ να έκανε σήμερα, το ίδιο μου κάνει.

Και εξ' αρχής το ανάφερα σαν παράδειγμα για το πόσο πολύ χάνουν την αξία τους οι υπολογιστές. Δεν είναι επένδυση εκτός αν πρόκειται να σου κάνουν απόσβεση, τέλος.

Δημοσ.

φιλε alerasta, η σημερινη αξια ενος αντικειμενου καθοριζεται απο την ετησια απαξιωση του και οποιος γνωριζει οικονομικα καταλαβαινει τι σημαινει αυτο.

το οτι το συστημα του καθενος διατηρει μια δυναμικοτητα δεν σημαινει οτι διατηρει και αναλογη αξια. οποτε αντικειμενικη τιμη ειναι αυτη της τιμης πωλησης με σημερινα δεδομενα. αν λοιπον υποθετικα πουλαγες το συστημα σου τωρα ποσο θα το εδινες?

---------- Προσθήκη στις 15:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:11 ----------

και προς θεου δεν κοιταω να αποδειξω οτι το συστημα σου ειναι ακυρο η οτιδηποτε αλλο

συζητηση κανουμε. φιλικα παντα

Δημοσ.
post 6

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=354618

αντι για υτους τους σκληρους βαλε http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Seagate-Sata-Ii-1-Tb-32Mb-7200-12-ST31000528AS.htm χ 3

και οθονη αυτην http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-M2262D-PC-LCD-TV-Monitor-22-M2262D-PC.htm

παει λιγο παραπανω απο 1200Ε αλλα σε επιδοσεις φτανει πολυ παραπανο απο αυτον που εχεις....

ΥΓ το pc σου δεν ειναι τιποτα αλλο απο σκληρους δισκους :P

απορω εχεις φτασει ποτε στο 20% σε χωρο :lol:

Μην ακούω βλακείες... WD black != Seagate... Και οι δίσκοι μου βρίσκονται στο 80% γεμάτοι, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Κάνε ολοκληρωμένη σύνθεση.

---------- Προσθήκη στις 15:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:14 ----------

φιλε alerasta, η σημερινη αξια ενος αντικειμενου καθοριζεται απο την ετησια απαξιωση του και οποιος γνωριζει οικονομικα καταλαβαινει τι σημαινει αυτο.

Συμφωνώ απόλυτα. Όταν λέω πως έχω στα χέρια μου ένα μηχάνημα που κοστίζει σήμερα καινούργιο x χρήματα αλλά το αγόρασα πριν από 2 χρόνια χ*2 + κάτι ψιλά, αυτό εννοώ, έχω χάσει πολλά χρήματα (δεν τα έχω χάσει ακριβώς καθώς μου τα έχει αποσβέσει πολλές φορές αλλά σύμφωνα με τη σημερινή του αξία έχω χάσει). Το pc δεν είναι επένδυση και περιμένουμε όσο περισσότερο μπορούμε πριν αγοράσουμε. Από το πρώτο μου post αυτό λέω...

Απλά έχουμε κολλήσει τη συζήτηση σε λογικές "ναι αλλά σήμερα δεν πιάνει μία", "εγώ σου φτιάχνω καλύτερο" κ.λ.π. Θέλετε να κοστίζει 100€; Τόσο κοστίζει. Και αυτό είναι υπέρ στο επιχείρημά μου πως αγοράζουμε όσο πιο αργά μπορούμε.

Δημοσ.

ο υπολογιστης δεν θεωρειται επενδυση σε οικιακους χρηστες και για αυτο δεν θεωρειται οτι γινεται οποιαδηποτε αποσβεση. στον επαγγελματικο τομεα για επιχειρησεις η αποσβεση ( καλυψη ετησιας απαξιωσης) ειναι της ταξης του 25-30%, και θεωρειται επενδυση διοτι ως εργαλειο του κατοχυρωνει κερδος στην επιχειρηση.

μην συγχεουμε τους ορους.

---------- Προσθήκη στις 16:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:39 ----------

αγοράζουμε όσο πιο αργά μπορούμε.

και παλι θα διαφωνησω διοτι με τετοια λογικη δεν αγοραζεις ποτε καθως θα περιμενεις συνεχεια κατι καλυτερο.

και για να επανελθω λιγο στο θεμα μας:

ειναι σαφες οτι η ιντελ πλεον δημιουργει κατηγοριες αγοραστων καθως εχει επιτυχει τα προιοντα της να οριζουν τις επιλογες μας. και τι εννοω με αυτο?

οτι εχει καταφερει να διαχωρισει τον μεσο χρηστη απο τον απαιτικο χρηστη με τετοιο τροπο ωστε να πληρωνει ο πρωτος τεχνολογια που δεν εχει αναγκη ( βλεπε ι5 6χχ), και οδευτερος να τα σκαει χοντρα για να καλυψει την απαιτηση του σε high end προιοντα( βλεπε ι7 980, ι9? η οπως αλλιως τον πουνε). σε αναγκαζει με λιγα λογια να πληρωσεις εξτρα θες δεν θες με μονο διεξοδο την AMD που ερχεται να εκμεταλλευτει αυτη την νοοτροπια για δικο της καλο. και το περιεργο πιο ειναι? οτι προλο που οι καταναλωτες το αντιλαμβανονται αυτο, εξακολουθει να εχει τα ηνια της αγορας η ιντελ !!!

Δημοσ.
ο υπολογιστης δεν θεωρειται επενδυση σε οικιακους χρηστες και για αυτο δεν θεωρειται οτι γινεται οποιαδηποτε αποσβεση. στον επαγγελματικο τομεα για επιχειρησεις η αποσβεση ( καλυψη ετησιας απαξιωσης) ειναι της ταξης του 25-30%, και θεωρειται επενδυση διοτι ως εργαλειο του κατοχυρωνει κερδος στην επιχειρηση.

μην συγχεουμε τους ορους.

Πες το όπως θέλεις, ο μηχανικός χρειάζεται εργαλεία, ο προγραμματιστής η/υ και ο ταξιτζής ταξί. Χωρίς αυτά δεν βγαίνουν χρήματα.

και παλι θα διαφωνησω διοτι με τετοια λογικη δεν αγοραζεις ποτε καθως θα περιμενεις συνεχεια κατι καλυτερο.

Που διαφωνείς; Όσο αργότερα μπορείς αγοράζεις.

και για να επανελθω λιγο στο θεμα μας:

ειναι σαφες οτι η ιντελ πλεον δημιουργει κατηγοριες αγοραστων καθως εχει επιτυχει τα προιοντα της να οριζουν τις επιλογες μας. και τι εννοω με αυτο?

οτι εχει καταφερει να διαχωρισει τον μεσο χρηστη απο τον απαιτικο χρηστη με τετοιο τροπο ωστε να πληρωνει ο πρωτος τεχνολογια που δεν εχει αναγκη ( βλεπε ι5 6χχ), και οδευτερος να τα σκαει χοντρα για να καλυψει την απαιτηση του σε high end προιοντα( βλεπε ι7 980, ι9? η οπως αλλιως τον πουνε). σε αναγκαζει με λιγα λογια να πληρωσεις εξτρα θες δεν θες με μονο διεξοδο την AMD που ερχεται να εκμεταλλευτει αυτη την νοοτροπια για δικο της καλο. και το περιεργο πιο ειναι? οτι προλο που οι καταναλωτες το αντιλαμβανονται αυτο, εξακολουθει να εχει τα ηνια της αγορας η ιντελ !!!

Γι' αυτό δεν αγοράζουμε ποτέ το τελευταίο top. Πάντα ένα κλικ πιο κάτω, ασχέτως intel / amd.

Δημοσ.

Που διαφωνείς; Όσο αργότερα μπορείς αγοράζεις.

.

αγοραζεις συμφωνα με το τι καλυπτει τις αναγκες σου εκεινη την ωρα. τι παει να πει περιμενω μεχρι τελευταια στιγμη και ενα κλικ πιο κατω? δεν καταλαβαινω την διατυπωση σου.

Δημοσ.
αγοραζεις συμφωνα με το τι καλυπτει τις αναγκες σου εκεινη την ωρα. τι παει να πει περιμενω μεχρι τελευταια στιγμη και ενα κλικ πιο κατω? δεν καταλαβαινω την διατυπωση σου.

Αγοράζεις όταν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο, όχι απλά επειδή βγήκε κάτι καλύτερο.

Ενα κλικ πιο κάτω από τα καλύτερα σημαίνει ένα κλικ πιο κάτω από τα καλύτερα ... Π.χ. αυτό είναι ένα κλικ πιο κάτω από αυτό. Για 5% περισσότερη ισχύ πληρώνεις 100% περισσότερα χρήματα... Μην κολλήσεις στα συγκεκριμένα, παράδειγμα είναι.

Δημοσ.
Coolermaster stacker 830 evo - 170€

8800GT-512MB - 135€

Gigabyte p35c-ds3r (8xSata, 4xDDR2 + 2xDDR3) - θα την υπολογίσω πολύ φιλικά στα 100€ καθώς δεν βγαίνει πια και οι σημερινές gigabyte με το P45 (αντί p35) με 6 sata (αντί 8) και ddr3 παίζουν στα 140€+.

4x1GB RAM (G.Skill 4-4-4-12) - 108€ (ενδεικτικά, τόσο έχουν σήμερα οι KINGSTON KHX6400D2LLK2)

Tagan TG800 (800W) - 179€

Logitech cordless desktop wave - 66€

Intel Q6600 - 186€

LOGITECH Z-2300 - 150€

Οθόνη 22" LG αντίστοιχη με αυτήν - 127€

2χLG DVD-RW lightscribe - 40€

1 επιπλέον module για δίσκους - 19€

Φτάσαμε στα 1280€ σημερινά. Πρόσθεσε τώρα 1 Raptor 160GB, 5 ακόμα δίσκους 3.5" (όλοι WD Black) + έναν ακόμα 2.5" WD Blue 500GB με hot-swapping cage συνολικής χωρητικότητας ~5TB και έλα μετά να μου πεις πόσο κάνει σήμερα καινούργιο το μηχανάκι μου...

Μέχρι πρότινος ισχυριζόσουν ότι η αξία είναι ~1200 € χωρίς τους δίσκους, που εγώ καταλαβαίνω ότι τους πρόσθεσες στην πορεία.

Απλά έχουμε κολλήσει τη συζήτηση σε λογικές "ναι αλλά σήμερα δεν πιάνει μία", "εγώ σου φτιάχνω καλύτερο" κ.λ.π. Θέλετε να κοστίζει 100€; Τόσο κοστίζει. Και αυτό είναι υπέρ στο επιχείρημά μου πως αγοράζουμε όσο πιο αργά μπορούμε

Συζήτηση κάνουμε χωρίς παρεξηγήσεις ελπίζω... Η δικιά μου πρόταση είναι να αγοράζουμε α)χωρίς υπερβολές β) με βάση τα χρήματα που έχουμε και γ) τις ανάγκες μας. Ακόμα και σε αυτόν που έχει π.χ. 2-3 χιλιάρικα "για πέταμα" , θα πρότεινα να μην τα σκάσει όλα μονομιάς, γιατί ούτως ή άλλως σε 1 χρόνο το μηχάνημα θα έχει απαξιωθεί κατά το ήμισυ. Καλύτερα 1500 + 1500 με διάστημα ενάμισι έτους.

Δημοσ.
Μέχρι πρότινος ισχυριζόσουν ότι η αξία είναι ~1200 € χωρίς τους δίσκους, που εγώ καταλαβαίνω ότι τους πρόσθεσες στην πορεία.

Τσου, ποτέ δεν είπα χωρίς τους δίσκους. Εβαλα τη λίστα και τους δίσκους και σε προέτρεψα να μου πεις πόσο έχει το μηχανάκι μου που υποστήριξα νωρίτερα πως έχει 1200€.

---------- Προσθήκη στις 17:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:07 ----------

Συζήτηση κάνουμε χωρίς παρεξηγήσεις ελπίζω... Η δικιά μου πρόταση είναι να αγοράζουμε α)χωρίς υπερβολές β) με βάση τα χρήματα που έχουμε και γ) τις ανάγκες μας. Ακόμα και σε αυτόν που έχει π.χ. 2-3 χιλιάρικα "για πέταμα" , θα πρότεινα να μην τα σκάσει όλα μονομιάς, γιατί ούτως ή άλλως σε 1 χρόνο το μηχάνημα θα έχει απαξιωθεί κατά το ήμισυ. Καλύτερα 1500 + 1500 με διάστημα ενάμισι έτους.

Εννοείται πως συζητάμε χωρίς παρεξηγήσεις. Και όπως θα έχεις καταλάβει συμφωνώ πως όσα και να δώσεις σε ένα pc θα πέσει η αξία του κατά πολύ και σύντομα. Για την ακρίβεια, όσο πιο πολλά δώσεις, τόσο περισσότερα θα χάσεις (που να δεις πόσο έχει χάσει μέχρι σήμερα το μηχανάκι του "βιντεά" μου που το πλήρωσε 4.500€ την ίδια εποχή μαζί με τις matrox και τα άλλα εξωγήινα που έβαλε).

Ο δικός μου στόχος όταν πήρα το συγκεκριμένο μηχανάκι ήταν να είναι αξιόπιστο και να μπορώ να δουλεύω σωστά σε αυτό για 3-4 χρόνια (με μία ενδιάμεση αναβάθμιση) και μετά να γίνει μεγάλη αναβάθμιση (μητρική / μνήμη / cpu / κάρτα γραφικών). Θέλω όμως να κρατήσω ότι αντέχει ακόμα γιατί έχω βαρεθεί να βάζω στην αποθήκη ολόκληρα pc και να παίρνω καινούργια. Γι αυτό και το μεγάλο psu, το γουρούνι κουτί κ.λ.π. Δεν το πήρα για πλάκα, ούτε για να παίζω (ζήτημα είναι να παίζω 5-6 φορές το χρόνο και εδώ μου επέτρεψα την πολυτέλεια μίας καλής -τότε- κάρτας γραφικών).

Αν ξανάεστηνα σήμερα μηχανάκι θα έκανα τελείως διαφορετικές επιλογές. Θα έφτιαχνα 2 διαφορετικά pc, έναν server και ένα πιο απλό αλλά γρήγορο desktop.

Μετά απ' όλα αυτά καταλήγω στο συμπέρασμα πως έπρεπε τελικά να γίνω κηπουρός :P

Δημοσ.

Προς Grimpr παλι λεει τα δικα του...

http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/2010/20100107comp_sm.htm

Αντε γειααααα...

Και γραφικα πανω στον επεξεργαστη και τιμες αρκετα νορμαλ ;)

The all new 2010 Intel® Core™ processor family is the first to integrate graphics into mainstream PC processors. With Intel® HD Graphics, the processors deliver stunning visuals and smooth high-definition (HD) video playback. It's also the industry's first integrated solution to deliver multi-channel Dolby* TrueHD and DTS* Premium Suite home theater audio. In addition, Intel HD Graphics support mainstream and casual 3-D gaming without the need for an add-in video card, and offer full support for the new Microsoft Windows* 7 operating system.

Another intuitive feature available to mainstream notebook buyers includes Intel Switchable Graphics, which allows users who play very graphics-intense games to automatically switch between Intel's integrated graphics to a discrete version on the fly, without having to re-boot, for optimal battery life and performance.

Kαι στα ελληνικα...

Η εντελώς νέα οικογένεια επεξεργαστών 2010 Intel® Core™ είναι η πρώτη στην οποία το σύστημα γραφικών ενσωματώνεται μέσα σε επεξεργαστές μαζικής παραγωγής για PC. Χάρη στην τεχνολογία Intel® HD Graphics, οι επεξεργαστές αποδίδουν εντυπωσιακά γραφικά κι εξασφαλίζουν αναπαραγωγή σημάτων βίντεο υψηλής ανάλυσης χωρίς προβλήματα. Επίσης, είναι η πρώτη integrated λύση στο χώρο, που υποστηρίζει τα σύγχρονα φορμάτ ήχου για οικιακό κινηματογράφο, διαθέτοντας πιστοποίηση multi-channel Dolby TrueHD και DTS Premium Suite. Εκτός αυτού, η τεχνολογία Intel HD υποστηρίζει mainstream και casual 3-D gaming χωρίς να είναι απαραίτητη η προσθήκη έξτρα κάρτας βίντεο, ενώ χωρίς κανένα πρόβλημα συνεργάζεται και με το νέο λειτουργικό Microsoft Windows 7.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν οι αγοραστές ενός τυπικού φορητού είναι η τεχνολογία Intel Switchable Graphics, η οποία επιτρέπει στους χρήστες που παίζουν παιχνίδια με πολύ υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά να γυρίζουν αυτόματα από τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή (Intel integrated graphics) σε ξεχωριστή κάρτα, χωρίς να πρέπει να κάνουν re-boot, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία και καλύτερη απόδοση.

Εσεις περιμενετε να απαντησει η AMD το 2011. Ποσο θα ριξει τις τιμες για να πουλησει; Μηπως θα μας πληρωνει κι ολας;

Δημοσ.

Αντε γειααααα...

Εσεις περιμενετε να απαντησει η AMD το 2011. Ποσο θα ριξει τις τιμες για να πουλησει; Μηπως θα μας πληρωνει κι ολας;

σορρυ κιολας αλλα μονο και μονο που παραθετεις αποσπασματα απο το διαφημιστικο προμοτιον της ιντελ αναιρει τα λεγομενα σου. ειναι σαν να λες οτι ενα προιον ειναι καλο γιατι ετσι λεει η διαφημιση. τι ακριβως περιμενες να λεει?

αμα δεν παινεσει το σπιτι της ...

οσο για τα γραφικα, το συζητησαμε σε αλλο θεμα, οτι ειναι ειναι μια τεχνολογια που το μονο που εχει να επιδειξει ειναι η ενσωματωση της στον επεξεργαστη. οποιαδηποτε αλλο πλεονεκτημα δεν ειναι μεγαλυτερο απο αυτα μιας καρτας γραφικων των 100 ευρω.

το μονο που διακρινω στυς νεους διπυρηνους ειναι οτι αρκετα δυνατοι σε σχεση με τους c2d αλλα οι τιμες τους ειναι μεγαλο fail.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αντε γειααααα...

αυτοί έχουν κυκλοφορήσει ήδη και έχουμε δει reviews...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...