Προς το περιεχόμενο

Mobile internet απο το netbook στον σταθερο

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.

Ενας φιλος μου αντιμετωπιζει το παρακατω προβλημα.

Επειδη στην περιοχη που μενει δεν μπορει να του παρεχει ιντερνετ κανενας isp, λογω προβληματος στο βροχο της περιοχης*, αγορασε ενα netbook και μια συνδεση mobile internet.

Και επειδη το netbook δεν ειναι για πολλες ωρες ενασχολησης με την τοση δα οθονη του, θελει να "στειλει" την συνδεση ως το desktop.

Υπεθεσα και γω οτι αυτο θα γινεται με την "κοινοχρηστη συνδεση" των xp, αλλα τιποτα. Ενω κανω το οτι λεει ο οδηγος κανονικα, στο τελος δεν συμβαινει τιποτα.

Εχω δοκιμασει να βαλω σταθερες ip παντου, της μορφης 192.168.0.x, και τους σχετικους dns servers, αλλα και παλι τιποτα. Για την ακριβεια δεν μπορει να κανει καν ping απο το σταθερο ως το netbook!

Τα παραπανω εχουν δοκιμαστει τοσο με απευθειας συνδεση netbook και σταθερου με καλωδιο cat5e, οσο και με την ενσυρματη συνδεση netbook - router (thomson 587) - desktop. Τι κανω λαθος?

Ενα αλλο προβλημα που εχει το netbook ειναι οτι οταν το 587 ειναι εντος εμβελειας, συνδεεται με αυτο ασυρματα, και αγνοει παντελως την συνδεση mobile internet, λες και περιμενει το 587 να το βαλει στο ιντερνετ.

Το netbook τρεχει xp home και το desktop vista home.

* Μενει 2 δρομους κατω απο τη Μαιανδρου, στο υψος που βρισκεται το γηπεδο, στη Ν.Ιωνια, στο Βολο. Το περιεργο ειναι οτι το ιδιο το δημαρχειο απεχει περιπου 500μ απο εκει και εχει ιντερνετ κανονικα!

Δημοσ.

Ναι, στο παλιο σπιτι ηταν κανονικα συνδεδεμενη με το ρουτερ και εμπαινε κανονικα online.

Μηπως χρειαζομαι ειδικο καλωδιο?

Δημοσ.

Εμπλεξες φιλε... και εγω προσπαθουσα να κανω κατι αντιστοιχο για ενα φιλο ακριβος ετσι, απο netbook με mobile internet, με xp σε desktop με vista και δεν εχω καταφερει τιποτα....εχω φαει δεν ξερω και εγω ποσες ωρες εχω φαει προσπαθωντας τα παντα....τι καρφωτες ip, τι dns...το μονο που καταφερνα ηταν απλα να βλεπει ο ενας υπολογιστης τον αλλο αλλα συνδεση στο ιnternet δεν ειδα ποτε στο desktop :s Αν μπορει να βοηθησει καπιος θατον ευχαριστουσα πολυ :)

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλές λύσεις.

1. Βάλε το usb stick κατευθείαν στο σταθερό. Αν δεν έχεις καλό σήμα εκεί που είναι βάλε μια προέκταση, υπάρχουν επεκτάσεις μέχρι και 5μ μήκος. Αν δεν σου δώσαν usb αλλά η sim μπαίνει κατευθείαν στο netbook θα πρέπει να αγοράσεις ένα 3G Usb stick.

2. Αν θες να έχεις και στο netbook και στο σταθερό ταυτόχρονα ίντερνετ, κάνε δίκτυο το laptop με το σταθερό με οποιοδήποτε τρόπο (ethernet ή wireless) και μετά ενεργοποίησε το Internet connection sharing στην σύνδεση 3G στο netbook και επέλεξε να την μοιράζεσαι με την κάρτα δικτύου (ethernet ή wireless) με την οποία έχεις κάνει δίκτυο με τον σταθερό υπολογιστή.

Μην ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις το firewall ή να προσθέσεις κάποιον κανόνα για να μην σου μπλοκάρει το δίκτυο.

Δημοσ.

Η καρτα sim ειναι βαλμενη μεσα στο netbook, αρα δεν μπορει να μπει αλλου.

Ενα "στικακι" για να τη βαλω μεσα εχει ~70Ε το λιγοτερο!

Δημοσ.

Δοκίμασες με απλό καλώδιο ethernet ή με crossover; Χρειάζεσαι crossover για απευθείας σύνδεση υπολογιστών, ή εναλλακτικά ένα router ή switch.

Αρχικά σιγουρέψου ότι ο ένας υπολογιστής βλέπει τον άλλο. Καλό είναι να είναι και οι δύο στο ίδιο workgroup και δεν πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα. Αν βλέπεις τα κοινόχρηστα του ενός από τον άλλο έχεις πετύχει το πρώτο βήμα.

Αν είσαι ΟΚ μέχρι εδώ, συνδέσου στο netbook στο internet, κλείσε το antivirus KAI το firewall και στα δύο μηχανήματα και προσπάθησε να μπεις σε κάποιο site π.χ. στο http://www.insomnia.gr.

Αν δεν συνδεθεί, δοκίμασε αυτή την διεύθυνση http://74.125.43.147/ (είναι το IP του Google).

Αν σου εμφανίσει την σελίδα (κατά 99% θα την εμφανίσει) τότε το πρόβλημα είναι το DNS. Βάλε IP με το χέρι, ίδια με τα αυτόματα αλλά πέρασε στον σταθερό για gateway την IP που έχει το netbook, και DNS το DNS του internet provider.

Δημοσ.
Φιλε StavrosD η λυση 2 σε εμενα δε δουλεψε.... το δοκιμασα ισως και 10 φορες να το κανω απο την αρχη....

Η λύση Internet connection sharing δουλεύει μετά από προσπάθεια. Πρώτα θα πρέπει να κλείσουν τα firewall, μετά να μπουν αυτόματα στις ρυθμίσεις για IP, και όταν γίνει το Internet connection sharing τα XP αλλάζουν και βάζουν την 192.168.0.1 μόνα τους στη σύνδεση που θα δώσει internet. Τέλος πρέπει πρώτα να ανοιξει ο υπολογιστής που έχει το Internet connection sharing και μετα από λίγο ο άλλος ώστε να παραμετροποιειθεί από το πρώτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...