Προς το περιεχόμενο

XFX radeon HD5850 VS SAPPHIRE radeon HD5870

Holy Deamon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι αναμεσα σ'αυτες τις 2 κ θελω επειγόντως βοηθεια για να επιλεξω!!!

Βασικα νομιζω οτι η xfx ειναι καλυτερη σαν μαρκα αλλα μηπως αξιζουν για 55 ευρω παραπανω οι επιδωσεις μιας 5870??? Παιζω σε αναλυση 1920χ1080 σε 24" με Ε8500 oc στα 3.8ghz

Να και οι καρτες:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519697

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510725

Δημοσ.

Την Saphire 5870 την έχω σε δύο μηχανήματα:

1). C2Duo 8400 @ 3,6

2). C2Quad Q9550 @ 3,4

και στα δύο πάει σφαίρα. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να τρώω κάποιο bottleneck στην cpu αλλά με ριζική αναβάθμιση σε 1 χρόνο δεν αλλάζω τώρα cpus.

Οι κάρτες είναι έξοχες, όποια εταιρεία και να χρησιμοποιήσεις είναι το ίδιο. Φήμες αναφέρουν ότι η Saphire επειδή είναι ATI-AMD exclusive παίρνει από την εταιρεία καλύτερα κομμάτια GPUS (συνήθως αυτά που βρίσκονται στο κέντρο του wafer ) και πάνε καλύτερα σε overcklocking. Απλά εγώ τη γουστάρω σαν εταιρεία και επιλέγω αυτή.

Κατά τα άλλα οι κάρτες 5870 από όποιον κατασκευαστή και να επιλέξεις είναι πανομοιότυπες, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Τώρα, 5850 ή 5870; Εγώ προσωπικά για 100 - 60 ευρώ διαφορά, επέλεξα την 5870. Η AMD έχει δηλώσει ότι για το 2010 δεν θα αλλάξει πλατφόρμα, οπότε επέλεξα το δυνατότερο. Άλλωστε, τώρα που έκοψα το κάπνισμα, 100 ευρώ διαφορά ήταν τα τσιγάρα 20 ημερών. Ας καούν στην κάρτα γραφικών δεν με νοιάζει μία.

Ότι και να πάρεις πάντως θα είσαι ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Ευχαριστω φιλε. Κ εγω στην 5870 κλινω αλλα με ανυσηχει λιγο το bottleneck.Αν κ νομιζω οτι κ με την 5850 δε θα το αποφυγω ιδιαιτερα

Δημοσ.

Στα 1920χ1080 και με φιλτρα ενεργοποιημενα ο duo στα 3,8 (λογικα) ,δεν θα σε περιοριζει (σε καλογραμμενους τιτλους που δινουν εμφαση στην gpu)

Δημοσ.
δεν αξιζουν τα παραπανω χρηματα ειδικα οταν βρισκεις την 5850 στα 220ε.

μην ξεχναμε και την κριση :D

Βασικα μπορω να παρω μονο απο το e-shop,γιατι επεστρεψα την προιγουμενη καρτα, κ αυτη τη στιγμη σε 5850 εχει πιο φθηνη αυτη της POWERCOLOR στα 262 που δε μου γεμιζει το ματι σαν μαρκα κ μετα ειναι η XFX στα 289.Οποτε να παρω την XFX- 289 ευρω ή με 55 ευρω παραπανω να παω στην SAPPHIRE RADEON HD5870 - 345 ευρω???Κ η τριτη επιλογη να περιμενω να φερει SAPPHIRE RADEON HD5850 λογικα κοντα στα 240-250.Σπαζοκεφαλια...

Δημοσ.

H powercolor είναι μια χαρά μην τρελένεσαι.

Μια χαρά υλοποιήσεις της ati κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Τσάμπα τα παραπάνω λεφτά για την xfx.

(Το καλύτερο και πιο συμφέρον απο όλα θα ηταν να πάρεις τη sapphire όπως σου είπαν τα παιδιά στα 220 ευρώ απο multirama, καθώς είναι η χαμηλότερη τιμή αυτή τη στιγμή).

Δημοσ.

1. σε τι συστημα και οθονη θα παιζει η 58**?

2. αν και η τσεπη σου εχει κριση, παρε την 5850. αν δεν εχει, παρε την 5870....!!

Δημοσ.

cpu: e8500 oc στα 3.8 ghz με 24" οθονη.Δεν εχω ιδεα για την powercolor.Αν ειναι καλη γιατι οχι,απλα απο διαφορα site βλεπω οτι δεν την προτιμανε κ πολλοι.Κριση παντα υπαρχει αλλα πιστευω οτι με ενα oc στην 5870 θα αξιζει η διαφορα εστω και τον 100 ευρω.Θελει σκεψη κ ΒΟΗΘΕΙΑ...

Δημοσ.

Για 1920χ1200 dirt 2 4χΑΑ η 5850 δεν παιζει και τοσο καλα εκτος και αν την πας 1000mhz core.Με λιγα λογια αν θες να μπεις στην διαδικασια flash bios=oc τοτε παρε 5850 αλλιως 5870.

Προσωπικα εγω παιρνω παντα Sapphire για ATI.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...