Προς το περιεχόμενο

HDMI. απο που "ανοιγει ο ηχος" ?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γι' αυτό μην αγοράζετε τηλεοράσεις που δεν δέχονται καρφάκια! :lol: Σοβαρά τώρα ας μη λέμε μόνο τα στραβά της Apple. Εγώ έχω ένα PC από το 2003 που λειτουργεί μια χαρά με win xp και έχει έξοδο DVI. Δηλαδή με κάποια πολύ λίγα μοντέλα TV δεν μπορώ να δω ένα video με ήχο; Και αυτό είναι λογικό γιατί η TV περιμένει τον ήχο από το HDMI? Σωβρακολογούμε τώρα; :lol:

Αν τις συνδεσεις με dvi(που εχουν μερικες τηλεορασεις) ή με vga(που εχουν σχεδον ολες) δεν θα εχεις προβλημα με τον ηχο..Θα μπορεις να παρεις τον ηχο απο το καρφακι.

Με το hdmi ομως ειναι πολυ πιθανο να εχεις προβλημα..

Αλλα αυτο ειναι καπως αναμενομενο οταν πας να συνδεσεις μηχανημα του 2003.

Αλλα δεν ειναι αδικο για το ιδιο το macbook pro του 2008/2009 να θεωρουμε οτι ειναι λογικο να εχει τα ιδια προβληματα με ενα μηχανημα του 2003?

Το βασικο προβλημα ειναι του macbook και για αυτο πολλλοι φιλοι δυσκολευονται,οπως ο topic starter.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Να πω και εγώ την εμπειρία μου μιας και μόλις επιχείρησα να συνδέσω τον iMac με την TV (panasonic 42" plasma) και ο ήχος δεν μεταφερόταν με το καλώδιο του ήχου.

Η λύση που βρήκα ψάχνοντας στο Ιντερνετ και τη γράφω εδώ μήπως βοηθήσει και κάποιον άλλο φίλο είναι να πας στο μενού της tv και μετά στον ήχο και να βάλεις εκεί που λέει hdmi από digital σε analogue.

Η λύση αυτή φαίνεται να δουλεύει σε όλες τις panasonic, αφού αυτός που την έλεγε σε ξένο φόρουμ είχε διαφορετικό μοντέλο από τη δική μου tv.

Δημοσ.

Εμένα πάντως η δική μου η LG που είναι ό,τι πιο πρόσφατο κυκλοφόρησε η εταιρεία, είχε 2 hdmi. Απλώς πρέπει ο χρήστης να διαλέξει την HDMI που είναι και για HDMI, αλλά και για DVI οπότε εκεί η συσκευή καταλαβαίνει ότι πρέπει να πάρει ήχο ή από το HDMI ή από το καρφάκι. Να είμαι ειλικρινής δε δοκίμασα και τη 2η HDMI (μόνο HDMI) να διαπιστώσω αν εκεί υπάρχει όντως μπλοκάρισμα του ήχου από το καρφάκι. Πάντως εμένα το mac μου που είναι κάπως παλιό έχει μόνο DVI και όχι αυτό το νέο port που και γω το θεωρώ γελοίο. Πάντως ρε παιδιά δεν μπορεί οι τηλεοράσεις να μην έχουν πρόβλεψη για DVI. Δεν είναι μόνο θέμα mac. Υπάρχουν και netbooks καινούργια (eee pc ας πούμε που έχει ένας φίλος μου) που δεν έχουν HDMI. Να λέμε τα πράγματα σωστά και όχι να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα μόνο και μόνο για να την πούμε στην Apple. Άλλο τώρα αν όντως της αξίζει ένα κράξιμο για τις βλακείες που έχει κάνει με το HDMI.

Δημοσ.
Δεν είναι μόνο θέμα mac. Υπάρχουν και netbooks καινούργια (eee pc ας πούμε που έχει ένας φίλος μου) που δεν έχουν HDMI. Να λέμε τα πράγματα σωστά και όχι να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα μόνο και μόνο για να την πούμε στην Apple. Άλλο τώρα αν όντως της αξίζει ένα κράξιμο για τις βλακείες που έχει κάνει με το HDMI.

Το 99% των netbooks θα εχουν ή VGA ή ΗDMI.

Για να βρεις λαπτοπ χωρις hdmi ή vga αλλα με dvi πρεπει να πας 2 χρονια πισω ή σε apple! :lol:

Τρελη αποτυχια το minidisplayport και το αστειο ειναι οτι καποιοι κοντοφθαλμοι το υποστηριζαν...

Δημοσ.

Φίλε haHa να σε ρωτήσω κάτι μήπως ξέρεις, ή όποιος άλλος φίλος μπορεί να βοηθήσει.

Εχω συνδέσει και εγώ λοιπόν τον iMac με την tv σαν καλό παιδί. Οταν κάνω mirror την οθόνη μου βγάζει γύρω γύρω τις μαύρες μπάρες στην τηλεόραση.

Οταν κάνω βασική την οθόνη της tv, τότε όμως πάλι έχει τις μαύρες μπάρες γύρω - γύρω εκτός και αν τσεκάρω το overscan οπότε πιάνει όλη την οθόνη αλλά κόβει λίγη «πληροφορία» από τις άκρες (δεν φαίνεται η άκρη του dock, η πάνω μπάρα και λίγο τα πλάγια). Υπάρχει τρόπος να χωρέσει όλη η εικόνα του υπολογιστή ακριβώς; Υπόψη η tv είναι 1080p plasma.

Δημοσ.

Φανταζομαι δεν εχεις τον καινουριο iMac.

Ο παλιος iMac(οπως και η πλειονοτητα των φορητων και των οθονων υπολογιστων μεχρι προσφατα) εχουν οθονες αναλογιας 16:10.

Οι τηλεορασεις ομως εχουν οθονες αναλογιας 16:9, ειναι δηλαδη πιο wide.. (δυστυχως η μοδα αυτη εξαπλωνεται και στους υπολογιστες και βγαινουν και αυτοι με 16:9 , οπως πχ οι καινουριοι iMac)

Οποτε οταν κανεις mirror την οθονη του iMac(που σημαινει οτι η αλλη οθονη, δηλαδη η tv, θα εχει υποχρεωτικα την αναλυση,αρα και την αναλογια, της οθονης του iMac), ειναι λογικο να εχει μαυρες μπαρες πλαγια, μιας και η οθονη του iMac(η οποια γινεται mirror) ειναι πιο "στενη"-δεν ειναι τοσο wide.

Ομως οταν βαζεις σαν βασικη την οθονη της tv, τοτε δεν θα επρεπε να βλεπεις μπαρες πλαγια, εκτος βεβαια αν δεν εχεις επιλεξει σωστη αναλυση απο τις ρυθμισεις του iMac.

Διαλεξε λοιπον σωστη αναλυση(1920x1080) για την οθονη της tv και τοτε λογικα θα δειχνει σωστα..

Βεβαια καλο παλι θα ηταν να μην εισαι σε mirror, αλλα σε extended, ωστε να μπορουν να λειτουργησουν οι 2 οθονες τελειως ανεξαρτητα ως προς την αναλυση τους και το τι δειχνουν.

Τελος, ψαξε λιγο στις ρυθμισεις της τηλεορασης(πχ στο Ιnput) και πες της οτι στην εισοδο hdmi θα περιμενει σημα απο pc-υπολογιστη και οχι πχ απο blueray.

Υ.Γ.: Μπραβο που εχεις plasma και οχι lcd που ειναι χειροτερες ποιοτικα!

Δημοσ.

Πράγματι είναι θέμα της Tv. Στην LG μου είχα ακτριβώς το ίδιο θέμα, και έπρεπε να επιλέξω στην αναλογία οθόνης να έχει 16:9, παρόλο που στην ρύθμιση "κανονική" τα έδειχνε επίσης κανονικότατα 16:9

Δημοσ.

Κι όμως, έχω τον νέο iMac...

Θα κοιτάξω μόλις γυρίσω σπίτι τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, γιατί και ανάλυση στον iMac 1920*1080 έχω.

Ο λόγος πάντως που δεν βάζω extended desktop είναι γιατί με εκνευρίζει που φεύγει το ποντίκι από την οθόνη όταν το κάνεις τέρμα δεξιά και μετά το ψάχνεις. :)

Υ.Γ.: Μπραβο που εχεις plasma και οχι lcd που ειναι χειροτερες ποιοτικα!

Το χρωστάω σε έναν πωλητή της Fnac στο Μοναστηράκι, ο οποίος είχε την όρεξη να μου εξηγήσει τις διαφορές από τις lcd. ;)

Δημοσ.
Κι όμως, έχω τον νέο iMac...

Θα κοιτάξω μόλις γυρίσω σπίτι τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, γιατί και ανάλυση στον iMac 1920*1080 έχω.

Ο λόγος πάντως που δεν βάζω extended desktop είναι γιατί με εκνευρίζει που φεύγει το ποντίκι από την οθόνη όταν το κάνεις τέρμα δεξιά και μετά το ψάχνεις. :)

Βαλε απο το μενου οτι η tv ειναι απο αριστερα που δενς πολυπας το ποντικι!! :lol:

Παντως δοκιμασε σε extended μπας και δεις αλλαγη, αλλα απο την στιγμη που ο iMac εχει ιδια αναλυση με την tv σου , δεν θα επρεπε να υπαρχει προβλημα.(με δεδομενο οτι ειναι ρυθμισμενη σωστα η tv)

Δες λοιπον τις ρυθμισεις της tv.

Το χρωστάω σε έναν πωλητή της Fnac στο Μοναστηράκι, ο οποίος είχε την όρεξη να μου εξηγήσει τις διαφορές από τις lcd. ;)

Ωραιος!

Αλληα φαση οι plasma, καμμια σχεση σε ποιοτητα εικονας με τις lcd που αινονται ξεπλυμμενες-φθηνιαρικες.

Δημοσ.

Αν δηλαδη καποιος συνδεσει ενα μακ με αναλυση 1440χ900 με μια τηλεοραση 1920χ1080 θα εχει μαυρες μπαρες δεξια αριστερα ή απλως καταλαβα λαθος?

Δημοσ.
Αν δηλαδη καποιος συνδεσει ενα μακ με αναλυση 1440χ900 με μια τηλεοραση 1920χ1080 θα εχει μαυρες μπαρες δεξια αριστερα ή απλως καταλαβα λαθος?

Αν το βαλει σε mirror και οχι σε extended, ναι..

Με λιγα λογια , μην ανησυχεις!

Δημοσ.
Αν το βαλει σε mirror και οχι σε extended, ναι..

Με λιγα λογια , μην ανησυχεις!

Ναι, αλλα ενας φιλος δεν ελεγε πριν οτι σε extended οταν πηγαινει το ποντικι δεξια, "χανεται" εκτος οθονης?

Δημοσ.
Ναι, αλλα ενας φιλος δεν ελεγε πριν οτι σε extended οταν πηγαινει το ποντικι δεξια, "χανεται" εκτος οθονης?

Φυσικα, αφου παει στην διπλα οθονη!!!

Δημοσ.
Φυσικα, αφου παει στην διπλα οθονη!!!

Επειδη δεν εχω ασχοληθει με το θεμα, αλλα θελω, το ντεσκτοπ στην περιπτωση του εξτεντεντ ειναι "κομμενο" στα 2 και το μισο βρισκεται στο λαπτοπ και το αλλο μισο στην τιβι ή ο,τι φαινεται στο λαπτοπ φαινεται και στην τιβι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...