JimGer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Ηχος μπορει να περασει και απο το displayport και απο το hdmi . (εδω περναει ακομα και απο την εξοδο dvi μιας καρτας γραφικων στην εισοδο hdmi μιας τηλεορασης!)Απλα η υλοποιηση του displayport στα apple μηχανηματα ειναι ελλειπης και δεν περναει ο ηχος. όπως και σε κανένα άλλο μηχάνημα που έχει display port Βέβαια υπάρχει και αντάπτορας non apple που περνάει και ήχοαπό την έξοδο των ακουστικών
ixthy Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Πωπω δύσκολο που είναι να βάλει κανείς και ένα καρφάκι στην τηλεόραση! Δηλαδή μιλάμε για χιλιάδες χρόνια πίσω. Δε θα ξαναγοράσω ποτέ mac στη ζωή μου!!!
haHa Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Πωπω δύσκολο που είναι να βάλει κανείς και ένα καρφάκι στην τηλεόραση! Δηλαδή μιλάμε για χιλιάδες χρόνια πίσω. Δε θα ξαναγοράσω ποτέ mac στη ζωή μου!!! Πρωτον , ειναι ενα παραπανω καλωδιο και μπορω να θυμηθω πολλους macαδες που να λενε για το ποσο σημαντικο ειναι που ο imac εχει 1-3 καλωδια λιγοτερα..Λολ! Δευτερον και σημαντικοτερο ειναι οτι και με ενα καρφακι ηχου να συνδεσεις στην τηλεοραση, παλι δεν θα ακους ηχο αν η εικονα παει στην εισοδο hdmi της τηλεορασης..(απο την mini displayport εξοδο του macbook στην hdmi εισοδο της τηλεορασης μεσω καποιου μετατροπεα) Αυτο γιατι η τηλεοραση μπορει να παιζει ηχο οταν ειναι στο hdmi μονο απο το hdmi(που ομως δεν στελνει το mbp) και οχι απο οποιοδηποτε καρφακι.. Οποτε θελεις καποιον καινουριο , δυσευρετο και πιο ακριβο μετατροπεα.. Οχι τον συνηθισμενο minidisplayport των 20 ευρω (που και αυτος δεν ηταν φθηνος ουτε ευκολο να τον βρεις). Ετσι και παραπανω καλωδια χρειαζεσαι και παραπανω λεφτα δινεις και πολυ δυσχρηστο ειναι και σε βαζει σε κοπο να βρισκεις τετοιους δυσευρετους μετατροπεις. Στη συνδεσιμοτητα , τα apple μηχανηματα ανεκαθεν ηταν πολυ μπελαλιδικα. Γενικοτερα, πιο ηλιθια αποφαση απο την ενσωματωση minidisplayport δεν μπορουσε να παρει η apple..
JimGer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Πρωτον , ειναι ενα παραπανω καλωδιο και μπορω να θυμηθω πολλους macαδες που να λενε για το ποσο σημαντικο ειναι που ο imac εχει 1-3 καλωδια λιγοτερα..Λολ! Δευτερον και σημαντικοτερο ειναι οτι και με ενα καρφακι ηχου να συνδεσεις στην τηλεοραση, παλι δεν θα ακους ηχο αν η εικονα παει στην εισοδο hdmi της τηλεορασης..(απο την mini displayport εξοδο του macbook στην hdmi εισοδο της τηλεορασης μεσω καποιου μετατροπεα) Αυτο γιατι η τηλεοραση μπορει να παιζει ηχο οταν ειναι στο hdmi μονο απο το hdmi(που ομως δεν στελνει το mbp) και οχι απο οποιοδηποτε καρφακι.. Οποτε θελεις καποιον καινουριο , δυσευρετο και πιο ακριβο μετατροπεα.. Οχι τον συνηθισμενο minidisplayport των 20 ευρω (που και αυτος δεν ηταν φθηνος ουτε ευκολο να τον βρεις). Ετσι και παραπανω καλωδια χρειαζεσαι και παραπανω λεφτα δινεις και πολυ δυσχρηστο ειναι και σε βαζει σε κοπο να βρισκεις τετοιους δυσευρετους μετατροπεις. Στη συνδεσιμοτητα , τα apple μηχανηματα ανεκαθεν ηταν πολυ μπελαλιδικα. Γενικοτερα, πιο ηλιθια αποφαση απο την ενσωματωση minidisplayport δεν μπορουσε να παρει η apple.. Εντάξει δεν διαφωνώ σε αυτό αν και είπα την λύση παραπάνω.Βέβαια χωρίς να είμαι σίγουρος(τωρα μου ήρθε)νομίζω οτι το macbook μπορεί να πάρει και ρεύμα από την display port πχ από την led cinema.Αν ισχύει και της βάλουν και ήχο που μπορεί να υποστηρίξει τότε θα είναι πολύ καλή και θα συναγωνίζεται την hdmi ειδικά σε φορητά καθώς είναι μικρότερη και θα χρειάζεται και ένα καλώδιο λιγότερο
georgeadams Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Εντάξει δεν διαφωνώ σε αυτό αν και είπα την λύση παραπάνω.Βέβαια χωρίς να είμαι σίγουρος(τωρα μου ήρθε)νομίζω οτι το macbook μπορεί να πάρει και ρεύμα από την display port πχ από την led cinema.Αν ισχύει και της βάλουν και ήχο που μπορεί να υποστηρίξει τότε θα είναι πολύ καλή και θα συναγωνίζεται την hdmi ειδικά σε φορητά καθώς είναι μικρότερη και θα χρειάζεται και ένα καλώδιο λιγότερο Όχι δεν παίρνει ρεύμα από την DisplayPort. Η 24" Apple CinemaDisplay έχει ξεχωριστό καλώδιο με βύσμα MagSafe για να τροφοδοτεί με ρεύμα το MacBook.
arxaggelos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δευτερον και σημαντικοτερο ειναι οτι και με ενα καρφακι ηχου να συνδεσεις στην τηλεοραση, παλι δεν θα ακους ηχο αν η εικονα παει στην εισοδο hdmi της τηλεορασης..(απο την mini displayport εξοδο του macbook στην hdmi εισοδο της τηλεορασης μεσω καποιου μετατροπεα)Αυτο γιατι η τηλεοραση μπορει να παιζει ηχο οταν ειναι στο hdmi μονο απο το hdmi(που ομως δεν στελνει το mbp) και οχι απο οποιοδηποτε καρφακι. Αλήθεια? Τότε πως μετατρέπουν κάποιοι το Mini τους σε κέντρο home theater? Εγώ έχω αντάπτορα MiniDVI>HDMI και ξεχωριστό καλώδιο ήχου (το καρφάκι που λέγαμε), και παίζουν μια χαρά. Αν είχα και ενισχυτή θα έβαζα οπτική και πάλι θα έπαιζε. ΟΚ θα προτιμούσα να περνάει και ο ήχος από ένα καλώδιο, αλλά δεν ισχύει ότι απαξ και συνδέσεις HDMI δεν μπορείς να έχεις από άλλη είσοδο ήχο.
haHa Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Αλήθεια? Τότε πως μετατρέπουν κάποιοι το Mini τους σε κέντρο home theater? Εγώ έχω αντάπτορα MiniDVI>HDMI και ξεχωριστό καλώδιο ήχου (το καρφάκι που λέγαμε), και παίζουν μια χαρά. Αν είχα και ενισχυτή θα έβαζα οπτική και πάλι θα έπαιζε. ΟΚ θα προτιμούσα να περνάει και ο ήχος από ένα καλώδιο, αλλά δεν ισχύει ότι απαξ και συνδέσεις HDMI δεν μπορείς να έχεις από άλλη είσοδο ήχο. Σε πολλες τηλεορασεις (δεν μιλαμε για την περιπτωση που υπαρχει και ενισχυτης) δεν μπορεις να ακουσεις ηχο απο καρφι,ενω εχει εικονα απο hdmi, γιατι πολυ απλα περιμενει τον ηχο απο το hdmi. Με λιγα λογια δεν μπορεις να ακουσεις ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης απο διαφορετικη πηγη-καναλι απο αυτην που βλεπεις εικονα.. Αν εχεις ενισχυτη, δεν υπαρχει προβλημα.
ixthy Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 haHa εγώ δεν πήρα το mac για να έχω λίγα καλώδια! Πλάκα έκανα και φυσικά η πλάκα πιάνει και τους δήθεν minimal macάδες. Ήδη από το laptop μου φεύγουν 6 καλώδια! Και αν βάλω και ακουστικά και dvi to hdmi γίνονται 8! Πάντως αυτό που λες για hdmi εγώ με καινούργια tv lg δεν το βλέπω. Βάζω το καρφάκι μου και πάει μια χαρά. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας πεις πια μοντέλα τηλεοράσεων δε συνεργάζονται με mac; Αν ξέρεις βέβαια μην κάθεσαι και το ψάχνεις!
haHa Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Πάντως αυτό που λες για hdmi εγώ με καινούργια tv lg δεν το βλέπω. Βάζω το καρφάκι μου και πάει μια χαρά. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας πεις πια μοντέλα τηλεοράσεων δε συνεργάζονται με mac; Αν ξέρεις βέβαια μην κάθεσαι και το ψάχνεις! Ενας γνωστος μου με μια sony δεν μπορει.. Το ιδιο προβλημα βλεπω οτι εχουν και συμφορουμιτες εδω: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3089073#post3089073 Επειδή και εγώ το προσπάθησα η μονή λύση είναι να πείς στην ΤV να παίρνει τον ήχο από άλλη θύρα, αλλά δεν έχω δεί κάποια τηλεόραση που να έχει την δυνατότητα αυτή, οπότε πάς εδώ: http://kanexlive.com/products/item.aspx?id=3495 Οποτε δυστυχως για πολλους, το προβλημα δεν λυνεται με ενα απλο καρφακι.. Χρειαζεται καινουριος μετατροπεας των $70!! Οπως ειπα και πιο πριν: Στη συνδεσιμοτητα , τα apple μηχανηματα ανεκαθεν ηταν πολυ μπελαλιδικα. Γενικοτερα, πιο ηλιθια αποφαση απο την ενσωματωση minidisplayport δεν μπορουσε να παρει η apple..
Whiteyez Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Όποιον δεν τον βολεύει δεν το παίρνει, πρώτα ψάχνουμε και μετά αγοράζουμε, δεν αγοράζουμε πρώτα και μετά κράζουμε την κάθε εταιρία γιατί δεν έχει HDMI κτλπ.
haHa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Όποιον δεν τον βολεύει δεν το παίρνει, πρώτα ψάχνουμε και μετά αγοράζουμε, δεν αγοράζουμε πρώτα και μετά κράζουμε την κάθε εταιρία γιατί δεν έχει HDMI κτλπ. +1 Απλα μην λεμε οτι δεν υπαρχει προβλημα ή οτι ολα λυνονται με ενα καρφακι(γιατι δεν λυνονται) , ουτε φυσικα να επαινουμε μια εταιρια(γιατι ετσι κανανε μερικοι στην αρχη, μεχρι να δουνε την "γλυκα" του minidisplayport ) για μια λαθος αποφαση που ταλαιπωρει μερικους χρηστες.
ixthy Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Συνφωνώ και με τους δυο σας. Αυτή η Apple ώρες ώρες είναι πολύ γκάου. HDMI έπρεπε να υπήρχε!!! Αλλά και από την άλλη δεν αγοράζεις Apple για το HDMI! Apple αγοράζεις για 1002 λόγους, που δεν έχουν να κάνουν με το πώς θα δεις video στην TV. Παρόλα αυτά είναι άξια απορίας αυτή η πολιτική που εφαρμόζει η Apple ώρες ώρες. Εδώ πήγαν να φάνε το firewire και φάγανε και μια θύρα επέκτασης που είναι πολύ πιο σημαντικά για έναν υπολογιστή από το HDMI και μιλώ βέβαια αποκλειστικά για τα laptop! Τέλος πάντων ας μην επεκταθούμε και πολύ, γιατί ήδη και γω τώρα πήγα off topic.
Whiteyez Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 +1 Απλα μην λεμε οτι δεν υπαρχει προβλημα ή οτι ολα λυνονται με ενα καρφακι(γιατι δεν λυνονται) , ουτε φυσικα να επαινουμε μια εταιρια(γιατι ετσι κανανε μερικοι στην αρχη, μεχρι να δουνε την "γλυκα" του minidisplayport ) για μια λαθος αποφαση που ταλαιπωρει μερικους χρηστες. Για όποιον έχει πρόβλημα λύση υπάρχει, είτε είναι φτηνή είτε ακριβή, αλλά υπάρχει.
haHa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Για όποιον έχει πρόβλημα λύση υπάρχει, είτε είναι φτηνή είτε ακριβή, αλλά υπάρχει. Ειπε κανεις οτι δεν υπαρχει μπελαλιδικη/φθηνη/ακριβη λυση? Μονο ο τετραγωνισμος του κυκλου δεν εχει! Απλα επειδη ο topic starter εχει προβλημα και αναφερθηκε οτι λυνεται με ενα απλο καρφακι, ειπαμε οτι η σιγουρη λυση ειναι διαφορετικη και πιο μπελαλιδικη και ακριβη.
ixthy Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Γι' αυτό μην αγοράζετε τηλεοράσεις που δεν δέχονται καρφάκια! Σοβαρά τώρα ας μη λέμε μόνο τα στραβά της Apple. Εγώ έχω ένα PC από το 2003 που λειτουργεί μια χαρά με win xp και έχει έξοδο DVI. Δηλαδή με κάποια πολύ λίγα μοντέλα TV δεν μπορώ να δω ένα video με ήχο; Και αυτό είναι λογικό γιατί η TV περιμένει τον ήχο από το HDMI? Σωβρακολογούμε τώρα; Βέβαια επειδή τα ηχεία μιας TV δεν είναι και ό,τι καλύτερο, μπορεί κάποιος να αγοράσει με σχετικά λίγα λεφτά ηχειάκια για υπολογιστή που μπορούν να αποδώσουν κλάσεις ανώτερο ήχο από αυτόν της TV. Επίσης μπορούμε να πάμε και σε λύσεις 5+1 κτλ για surround! Αυτάάάάά!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.