DarkNik Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 πριν απο 2 μέρες αγόρασα ενα κενούργιο macbook ολά καλά μέχρι που σήμερα ανακάλυψα ενα καμένο ledaki(pixel) στην οθόνη μου..(στο ασπρο φαίνεται μαυρο και στο μαυρο φόντο δεν φαίνεται καν.... ειναι καμένο? ) και αμα το πάω πίσω θα μου το φτιάξουν?
vasilisga Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 πριν απο 2 μέρες αγόρασα ενα κενούργιο macbook ολά καλά μέχρι που σήμερα ανακάλυψα ενα καμένο ledaki(pixel) στην οθόνη μου..(στο ασπρο φαίνεται μαυρο και στο μαυρο φόντο δεν φαίνεται καν.... ειναι καμένο? ) και αμα το πάω πίσω θα μου το φτιάξουν? κανονικα νομιζω θα πρεπει να στο αντικαταστησουν και οχι απλα να στο φτιαξουν...
arxaggelos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 ....και οχι απλα να στο φτιαξουν... ...φτιάχνονται αυτά? αν δεν το αντικαθιστούν (που θα'πρεπε) δεν νομίζω ότι είναι κάτι που επιδέχεται επισκευής
StavrosD Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Σε όλες τις οθόνες υπάρχουν όροι εγγύησης από την εταιρεία. Η LG για παράδειγμα δίνει εγγύηση 0 pixels, άλλες εταιρείες δέχονται ανταλλαγή για πάνω από 3 κτλ. Παλιότερα είχα δει και μια οθόνη που είχε ολόκληρο αλγόριθμο για την εγγύηση. Πρέπει να είναι πάνω από 10pixels καμμένα, ή τουλάχιστον 3 σε απόσταση 2.5 εκατοστών, ή...
Pooky(1) Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καμένο και μη αναστρέψιμο. Αν είναι μαύρο ή άσπρο θεωρείται καμένο, αν είναι χρωματιστό κολλημένο και τότε ίσως να ξεκολλούσε με κάποιο κόλπο. Δεν πιστεύω ότι το μηχάνημά σου καλύπτεται από zero pixel εγγύηση, αυτό μόνο σε φορητά της LG (για 30 μέρες από την αγορά) και σε οθόνες LG (όχι όλες) θα το βρεις. Για να στο αλλάξουν θα πρέπει να έχει περισσότερα (δεν γνωρίσω η apple πόσα δικαιολογεί ακριβώς). Βέβαια μαύρο pixel δεν φαίνεται και τόσο πολύ. Φαντάσου να ήταν λευκό και να σου έβγαζε το μάτι συνεχώς. Αν και είναι καρασπατικό και ολίγον άκυρο να δίνεις ένα σκασμό λ7 για καινούργιο μηχάνημα και να βρίσκεις ελάττωμα, σε λίγες ώρες δεν θα σε απασχολεί καθόλου. Δεν χάνεις να κάνεις και ένα τηλ. εκεί που το πήρες πάντως!
giorgos_k Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καιγώ έχω ενα καμμένο pixel και στο macbook(1280*800) και στον iMac(1900*1200), στον τελευταίο δυσκολεύομαι πολύ να το εντοπίσω λόγω της ανάλυσης. Στο macbook παρόλο που είναι σε κεντρικό σημείο χαμηλά όμως, και πάλι σπάνια το βλέπω. Δεν ασχολήθηκα καν να τα πάω για επιστροφή, δεν πιστεύω οτι υπάρχει περίπτωση αλλαγής..
Tenshi Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Παλιότερα είχα δει και μια οθόνη που είχε ολόκληρο αλγόριθμο για την εγγύηση. Πρέπει να είναι πάνω από 10pixels καμμένα, ή τουλάχιστον 3 σε απόσταση 2.5 εκατοστών, ή... Ισχύει στις Samsung για 22''+ (για 20'' δεν θυμάμαι). Απο 7 καμένα pixel και πάνω,τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1 cm μεταξύ τους αλλιώς θεωρούνται ώς ένα. Γκάου logic και μετράω 4 μαζί, out of the box.
nick#18 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Στα πρασινοκοκκινα σε ασπρο φοντο τι κανουμε? dead?
Labfrog Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 πριν απο 2 μέρες αγόρασα ενα κενούργιο macbook ολά καλά μέχρι που σήμερα ανακάλυψα ενα καμένο ledaki(pixel) στην οθόνη μου..(στο ασπρο φαίνεται μαυρο και στο μαυρο φόντο δεν φαίνεται καν.... ειναι καμένο? ) και αμα το πάω πίσω θα μου το φτιάξουν? Ακριβώς το ίδιο είχα πάθει και γω αλλά σε mbp. Πήρα τηλ την rainbow, τους το στειλα αλλά μου παν πως δεν γίνεται τίποτα γιατί λέει είναι λογικό να χεις μέχρι 6 νεκρά pixels. Από κει και πέρα !μπορεί! να κάνουν κάτι. Ούτε για αντικατάσταση μην σκέφτεσαι. Εμένα δεν μου χαν κάνει τίποτα. Αξίζει βέβαια να δοκιμάσεις γιατί εμένα αυτό που σου λέω έγινε πριν 2 χρόνια αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε στην εταιρία....
Tigran Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Εντός 14 ημερών εχεις δικαίωμα επιστροφης του προιόντος. Αν εχεις κρατησει τα κουτια, πακεταρισε το και παντο εκει απ'οπου το πηρες. Ζήτα αντικατασταση, αν δεν δεχτουν ζητα πιστωτικο. Φωναξε και λιγο, χωρις να χανεις την υπομονη σου και ολα γινονται. Τοσα λεφτα τους ακουμπαμε... Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
aris1986 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 -1 στην apple!Καποιος σε αλλο θέμα εδώ μου μίλησε για το αριστο service των apple προιόντων!Μαλλον δεν θα του κατσε dead pixel!
Whiteyez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Μπας και καθαρίσει ποτέ το μέρος εδώ μέσα.
aris1986 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Μπας και καθαρίσει ποτέ το μέρος εδώ μέσα. Δεν πιστευω να το φαω ολο το σπρέυ μονος μου!
Labfrog Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 -1 στην apple!Καποιος σε αλλο θέμα εδώμου μίλησε για το αριστο service των apple προιόντων!Μαλλον δεν θα του κατσε dead pixel! Όσο σπαστικό και να ναι είναι μέσα στη πολιτική της Apple το θέμα με τα dead pixels. Τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης υγρών κρυστάλλων σχετικά με τα PIXELS Αυτό το έγγραφο προσδιορίζει τον όρο "τεχνικά χαρακτηριστικά των pixels", δηλαδή τις τεχνικές προδιαγραφές λειτουργίας της οθόνης υγρών κρυστάλλων σας με τεχνολογία active matrix. Πολλά προϊόντα της Apple χρησιμοποιούν οθόνες υγρών κρυστάλλων με τεχνολογία active matrix, συμπεριλαμβανομένων των iMac (Επίπεδη Οθόνη), MacBook, MacBook Pro, iBook, PowerBook, των οθονών Apple Cinema, καθώς και των μοντέλων iPod με έγχρωμη οθόνη. Εκτός του ότι είναι λεπτή και ελαφριά, η τεχνολογία active-matrix υγρών κρυστάλλων παρέχει στους πελάτες πολλά πλεονεκτήματα οπτικής απόδοσης σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες καθοδικού σωλήνα (CRT), όπως αυξημένη φωτεινότητα, ευκρίνεια και αναλογία contrast. Η τεχνολογία active-matrix υγρών κρυστάλλων χρησιμοποιεί γραμμές και στήλες πλήρως κατευθυνόμενων τοποθεσιών (pixels), τα οποία αποδίδουν το κείμενο και τις εικόνες στην οθόνη. Κάθε τοποθεσία pixel έχει τρία ξεχωριστά υπο-pixels (κόκκινο, πράσινο και μπλε), τα οποία καθιστούν δυνατή την πλήρως έγχρωμη απόδοση εικόνας. Κάθε υπο-pixel φέρει ένα αντίστοιχο transistor, το οποίο ευθύνεται για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του υπο-pixel. Υπάρχουν χαρακτηριστικά εκατομμύρια από αυτά τα υπο-pixels σε μια οθόνη υγρών κρυστάλλων. Για παράδειγμα, το ταμπλώ υγρών κρυστάλλων της οθόνης Apple Cinema HD, αποτελείται από 2,3 εκατομμύρια pixels και 6,9 εκατομμύρια κόκκινα, πράσινα και μπλε υπο-pixels. Σε μερικές περιπτώσεις είναι τεχνικά αναμενόμενο και αποδεκτό ένα transistor να μην ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί ένα υπο-pixel και έτσι αυτό μπορεί να παραμένει φωτεινό ή σκοτεινό. Με τα εκατομμύρια των υπο-pixels μιας οθόνης, είναι πολύ πιθανό να παρουσιάζεται το παραπάνω σύμπτωμα σε ένα μικρό αριθμό transistors σε μια οθόνη υγρών κρυστάλλων. Επομένως, ένας ορισμένος αριθμός παρόμοιων συμπτωμάτων στα υπο-pixels τεχνικά θεωρείται αποδεκτός και αναμενόμενος. Έτσι το σύμπτωμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πραγματικό ελάττωμα των οθονών υγρών κρυστάλλων αλλά τεχνικο χαρακτηριστικό. Οι παραπάνω τεχνικές διευκρινήσεις έχουν εφαρμογή σε όλους τους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία υγρών κρυστάλλων -- όχι μόνο στα προϊόντα της Apple. Οι οθόνες Apple Cinema Display συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές του ISO 13406-2. http://www.rainbow.gr/apple/tech_info/pixels.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.