giannisv6 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα παίδες και ευτυχισμένο το νέο έτος,ο ασθενής μας είναι είναι ένας P4 2.60Ghz , SP2 -xp32-bit, 2x512 ram(ddr) VGA 512 asus AH3650 , COLORS ATX 350W , TEAC DVD-RW . Τα προβλήματα είναι πολλά,και δεν θέλω να αλλάξω ακόμα PC ... 1.Καταρχάς το αιώνιο προβλημα των XP μπλε οθόνη με κατι ακαταλαβίστικα γραμματα , άλλοι λένε θεμα των XP ειναι αλλοι της καρτας γραφικών ή και drivers.... 2.Εαν βαλω και της αλλες 2 ram των 256mb που ειχε καποτε , δεν θα ανοιγει καν,θα κάνει restarts πριν καν ξεκινήσει να κανει Load το logo των XP....... 3.Ο σκληρός δίσκος κάποτε είχε κολλήσει,δηλαδη εκανε τον χαρακτηριστικό ηχο οταν χτυπάει και δεν μπορούσε καν να φορτωσει τα Windows ,κούνησα μερικά καλώδια και με ενα format δούλεψε πάλι(εννοείτε χωρίς τις αλλες 2 ram) 4.Ο NERO μου έγγραψε ένα music CD ,και από το 14κομματι έως το τέλος(20) τα τραγούδια δεν ακούγονται ή ακούγετε σαν χαλασμένο γραμμόφωνο ... 5.ΔΕΝ παιζει καθολου(σχεδον) Video ! αναπαράγω το οποιοδήποτε αρχείο μου με οποιοδήποτε πρόγραμμα φανταστείτε και με τους σωστούς codecs και δειχνει μια πρασινη ή μαυρη εικονα και ο ηχος παίζει κανονικότατα ! Ελπίζω να έδωσα αρκετές πληροφορίες και να εξήγησα σωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω,αναμένω τώρα εσάς τους gourou του forum να μου δώσετε τα φώτα σας γιατί έχει καταντήσει αδύνατο να δω έστω μια ταινία .....
Roger Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Θεωρω οτι πολλα απο τα προβληματα που εχεις οφειλονται στον δισκο.Αν ο δισκος εχει αρχισει να χτυπαει δεν υπαρχει γιατρεια.Οσα καλωδια και αν βγαλεις και οσα φορματ και αν κανεις ,θα δυσλειτουργει. Ισως να εχεις και ενα θεμα με τις μνημες.
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πάλι (αν και είμαι γνωστός δισκο-Ιαβέρης) λέω ότι το "πρόβλημα δίσκου" είχε (κατά πάσα πιθανότητα) να κάνει με την τροφοδοσία, και για την ακρίβεια με τη σύνδεση του βύσματος του τροφοδοτικού πάνω στον δίσκο (ίσως όμως και να έχει και γενικότερο πρόβλημα το τροφοδοτικό). giannisv6, γκουρού δεν παίζουν στη φάση που περιγράφεις. Είναι πολύ γενικά πχ τα προβλήματα με "μπλε οθόνες". Όμως, οφείλεις ν' αρχίσεις με επανεγκατάσταση λειτουργικού (να ξαναπεράσεις τα Windows δλδ), ειδικά αν το έχεις εδώ και κάποια χρονάκια, για να μην παιδεύεσαι πιθανώς με "άλυτα" προβλήματα. Ειδικά μιας και αναφέρεις το πρόβλημα με την αναπαραγωγή βίντεο. (υπάρχουν κι άλλες διαδικασίες τις οποίες μπορείς να δοκιμάσεις, πριν φτάσει η επανεγκατάσταση να είναι μονόδρομος, αλλά για διάφορους λόγους που κρίνω στην περίπτωσή σου, το καλύτερο για 'μένα είναι αυτό. Σώσε ό,τι πιθανά αρχεία υπάρχουν στο partition C:, και κάνε το "φορμάτ". Αν βέβαια έχεις μόνο έναν δίσκο, και μόνο ένα partition,,,,ζορίζει λίγο το ζήτημα, σε περίπτωση που έχεις και αρχεία που δε θες να χάσεις. Εξαρτάται κυρίως βέβαια από το συνολικό τους μέγεθος, μιας και μπορείς πάντα να τα σώσεις σε DVD δισκάκια. Και βεβαίως, ζορίζει ίσως ακόμη περισσότερο, αν έχεις λόγους να μην "χάσεις" αυτήν την εγκατάσταση που ήδη έχεις, με διάφορα προγράμματα, ρυθμίσεις κτλ κτλ. Το ψάχνουμε κι αλλιώς σ' αυτήν την περίπτωση.......όμως ένα "φορμάτ", είναι η πιο ριζική, γρήγορη, κι ενδεδειγμένη λύση....) Κατά τ' άλλα, ένα ακόμη εύκολο και "καλό" που μπορείς να κάνεις, είναι να ελέγξεις την κατάσταση των καρτών μνημών σου, μία-μία. Αυτό το κάνεις με κάποιο πρόγραμμα (πχ memtest86) μέσα είτε από δισκέτα, είτε από CD (φτιάχνεις είτε το ένα, είτε το άλλο, με το πρόγραμμα μέσα, και ορίζεις από το BIOS setup να ξεκινήσει ο υπολογιστής από ένα από τα 2 - ανάλογα τί από τα 2 έχεις φτιάξει. Αν δεν έχεις ξαναμπεί ποτέ πριν στο BIOS setup, δεν είναι και πολύ θετικό για να πάμε παρακάτω, αλλά μπορούμε να δώσουμε οδηγίες για το πώς, παρ' ολ' αυτά) και τις ελέγχεις. Περί αντιγραφικού προγράμματος : έτσι όπως τα λες, απλά υποθέτω πως το CD απ' το οποίο έπαιρνε κι έφτιαχνε αρχεία, ήταν το λιγότερο λερωμένο (ένα στιγματάκι "γερής" βρωμιάς αρκεί), έως ψιλο-κατεστραμμένο (γρατσουνιές, έστω και πολύ απαλές), γι' αυτό και προσπάθησε να αντιγράψει ό,τι μπορούσε από τα αρχεία, με αποτέλεσμα αυτό που περιέγραψες. Σε γενικές γραμμές, το pc θέλει (ως παλιό) ένα εσωτερικό καθάρισμα (να φύγουν πιθανές σκόνες, "μπίχλες" από τους ανεμιστήρες και τις ψύκτρες κτλ), ένα φύσημα στις υποδοχές τουλάχιστον των μνημών, καθαρισμό της επιφανείας των που εισάγεται στις υποδοχές, έστω απλά μέσω τριψίματος με χαρτοπετσέτα, να σιγουρέψεις την κάθε σύνδεση (καλώδια σήματος, καλώδια ρεύματος), και ειδικά το καλώδιο σήματος που πάει στον δίσκο δεν θα ήταν άσχημο να το αλλάξεις, κάπου 1.5 ευρώ κάνει από e-shop πχ. Μετά, πάλι είτε μέσω floppy ή CD, έλεγξε τον δίσκο με το διαγνωστικό που (κατά πάσα πιθανότητα) παρέχει η εταιρία του στο site της, στο full scan mode, για πιθανά σφάλματα. Αν είναι δυνατόν, ένα δανεικό τοφοδοτικό επίσης (και 300άρι ακόμα αρκεί, μη πω και 250άρι), δε θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να δοκιμάσεις για κάποιες μέρες (φρόντισε απλά, εκτός από το 24άρι βύσμα που "καρφώνεται" στην μητρική, να έχει και το 4αρι "συνοδό" μαζί, γιατί ως P4 ΠΙΘΑΝΩΣ να χρειάζεται να είναι κι ένα τέτοιο συνδεδεμένο. Δες το δικό σου αν έχει και αν είναι συνδεδεμένο). Επίσης, ρίξε έναν ΚΑΛΟ οπτικό έλεγχο στο εσωτερικό, και ΚΥΡΙΩΣ στους πυκνωτές της μητρικής. Aν είναι φουσκωμένη η κεφαλή τους, σκασμένη, κιτρινισμένη, ίσως εκεί οφείλονται και οι μπλε οθόνες και τα προβλήματα με τις μνήμες κτλ. Γενικά τσέκαρε αν κάτι φαίνεται "προβληματικό" στο εσωτερικό. Τέλος, αν έχει ΧΡΟΝΙΑ να βγει πάνω από τον επεξεργαστή, το σύστημα ψύκτρας/ανεμιστήρα, ίσως χρειάζεται (τί ίσως δηλαδή...) να ξαναβάλεις θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ της ψύκτρας και του επεξεργαστή (άλλος ένας λόγος, που ΙΣΩΣ να σου πετάει μπλε οθόνες,,,αν και όχι τόσο πιθανός : μάλλον είτε επανεκκίνηση, λόγω υψηλής θερμοκρασίας θα σου έκανε, είτε θα έσβυνε, είτε απλά θα κόλλαγε........αλλά δεν ξέρεις κι όλας). Μια φορά πάντως, αν ειδικά έχει χρόνια ν' αλλαχτεί η πάστα, καλό θα ήταν να γίνει. Με ~5ευρώ παίρνεις σωληνάριο 20ml κεραμικής τέτοιας, από κατάστημα ηλεκτρονικού εξοπλισμού, και είναι αναλογικά ό,τι φθηνότερο. ΑΝ βρεις σε "κατάστημα υπολογιστών", σωληνάριο με 2-3 ευρώ (που έχει ελάχιστα μέσα, για 2-3 φορές), πάρε αυτό, ως ακόμα πιο φθηνό, μιας και λογικά δεν θα την ξαναχρειαστείς στο...υπόλοιπο του βίου του "γεράκου" P4. Θέλει όμως λίγη προσοχή, κυρίως το βγάλσιμο-βάλσιμο του συστήματος ψύξης - ειδικά αν είναι από εκείνα τα "ζόρικα" με τα σχετικά ευαίσθητα πλαστικά κουμπώματα, κάποιων P4 (μη σπάσεις τίποτα και μετά πάει στράφι η μητρική--->άρα κι ο επεξεργαστής--->άρα κι οι μνήμες--->άρα και η κάρτα γραφικών--->άρα και το τροφοδοτικό - γενικά όλο σχεδόν το pc, μιας και θα είναι λίγο ζόρι να βρεις ανάλογη μητρική). Καλό είναι να γίνουν ολ' αυτά, με βοήθεια "έμπειρου" (..ο οποίος αν υπήρχε, μάλλον δε θα ρώταγες εδώ, βέβαια...). Όπως και ίσως καλό θα ήταν να πάει σε τεχνικό, για ένα γενικό "σέρβις"/καθάρισμα,,,,,,,,,αλλά κι ένα (το λιγότερο) 50άρι να σου πάρει ένας τεχνικός για "ολ' αυτά", δεν πολυαξίζει τον κόπο, ΚΥΡΙΩΣ γιατί......είναι χλωμό να κάνει όλα όσα πρέπει (μια πικρή αλήθεια ειν' αυτό). Κι αν δε χρειαστεί ν' αλλαχθεί και κάτι (τροφοδοτικό ίσως, σκληρός, μνήμες), ε μετά δεν είσαι και πολύ μακρυά απ' το να πάρεις ένα "φθηνό" σύγχρονο pc (για την ακρίβεια, τουλάχιστον μητρική, επεξεργαστή, μνήμες, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, με ~250-300ευρώ).
Roger Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πάλι (αν και είμαι γνωστός δισκο-Ιαβέρης) λέω ότι το "πρόβλημα δίσκου" είχε (κατά πάσα πιθανότητα) να κάνει με την τροφοδοσία, και για την ακρίβεια με τη σύνδεση του βύσματος του τροφοδοτικού πάνω στον δίσκο (ίσως όμως και να έχει και γενικότερο πρόβλημα το τροφοδοτικό). giannisv6, γκουρού δεν παίζουν στη φάση που περιγράφεις. Είναι πολύ γενικά πχ τα προβλήματα με "μπλε οθόνες". Όμως, οφείλεις ν' αρχίσεις με επανεγκατάσταση λειτουργικού (να ξαναπεράσεις τα Windows δλδ), ειδικά αν το έχεις εδώ και κάποια χρονάκια, για να μην παιδεύεσαι πιθανώς με "άλυτα" προβλήματα. Ειδικά μιας και αναφέρεις το πρόβλημα με την αναπαραγωγή βίντεο. (υπάρχουν κι άλλες διαδικασίες τις οποίες μπορείς να δοκιμάσεις, πριν φτάσει η επανεγκατάσταση να είναι μονόδρομος, αλλά για διάφορους λόγους που κρίνω στην περίπτωσή σου, το καλύτερο για 'μένα είναι αυτό. Σώσε ό,τι πιθανά αρχεία υπάρχουν στο partition C:, και κάνε το "φορμάτ". Αν βέβαια έχεις μόνο έναν δίσκο, και μόνο ένα partition,,,,ζορίζει λίγο το ζήτημα, σε περίπτωση που έχεις και αρχεία που δε θες να χάσεις. Εξαρτάται κυρίως βέβαια από το συνολικό τους μέγεθος, μιας και μπορείς πάντα να τα σώσεις σε DVD δισκάκια. Και βεβαίως, ζορίζει ίσως ακόμη περισσότερο, αν έχεις λόγους να μην "χάσεις" αυτήν την εγκατάσταση που ήδη έχεις, με διάφορα προγράμματα, ρυθμίσεις κτλ κτλ. Το ψάχνουμε κι αλλιώς σ' αυτήν την περίπτωση.......όμως ένα "φορμάτ", είναι η πιο ριζική, γρήγορη, κι ενδεδειγμένη λύση....) Κατά τ' άλλα, ένα ακόμη εύκολο και "καλό" που μπορείς να κάνεις, είναι να ελέγξεις την κατάσταση των καρτών μνημών σου, μία-μία. Αυτό το κάνεις με κάποιο πρόγραμμα (πχ memtest86) μέσα είτε από δισκέτα, είτε από CD (φτιάχνεις είτε το ένα, είτε το άλλο, με το πρόγραμμα μέσα, και ορίζεις από το BIOS setup να ξεκινήσει ο υπολογιστής από ένα από τα 2 - ανάλογα τί από τα 2 έχεις φτιάξει. Αν δεν έχεις ξαναμπεί ποτέ πριν στο BIOS setup, δεν είναι και πολύ θετικό για να πάμε παρακάτω, αλλά μπορούμε να δώσουμε οδηγίες για το πώς, παρ' ολ' αυτά) και τις ελέγχεις. Περί αντιγραφικού προγράμματος : έτσι όπως τα λες, απλά υποθέτω πως το CD απ' το οποίο έπαιρνε κι έφτιαχνε αρχεία, ήταν το λιγότερο λερωμένο (ένα στιγματάκι "γερής" βρωμιάς αρκεί), έως ψιλο-κατεστραμμένο (γρατσουνιές, έστω και πολύ απαλές), γι' αυτό και προσπάθησε να αντιγράψει ό,τι μπορούσε από τα αρχεία, με αποτέλεσμα αυτό που περιέγραψες. Σε γενικές γραμμές, το pc θέλει (ως παλιό) ένα εσωτερικό καθάρισμα (να φύγουν πιθανές σκόνες, "μπίχλες" από τους ανεμιστήρες και τις ψύκτρες κτλ), ένα φύσημα στις υποδοχές τουλάχιστον των μνημών, καθαρισμό της επιφανείας των που εισάγεται στις υποδοχές, έστω απλά μέσω τριψίματος με χαρτοπετσέτα, να σιγουρέψεις την κάθε σύνδεση (καλώδια σήματος, καλώδια ρεύματος), και ειδικά το καλώδιο σήματος που πάει στον δίσκο δεν θα ήταν άσχημο να το αλλάξεις, κάπου 1.5 ευρώ κάνει από e-shop πχ. Μετά, πάλι είτε μέσω floppy ή CD, έλεγξε τον δίσκο με το διαγνωστικό που (κατά πάσα πιθανότητα) παρέχει η εταιρία του στο site της, στο full scan mode, για πιθανά σφάλματα. Αν είναι δυνατόν, ένα δανεικό τοφοδοτικό επίσης (και 300άρι ακόμα αρκεί, μη πω και 250άρι), δε θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να δοκιμάσεις για κάποιες μέρες (φρόντισε απλά, εκτός από το 24άρι βύσμα που "καρφώνεται" στην μητρική, να έχει και το 4αρι "συνοδό" μαζί, γιατί ως P4 ΠΙΘΑΝΩΣ να χρειάζεται να είναι κι ένα τέτοιο συνδεδεμένο. Δες το δικό σου αν έχει και αν είναι συνδεδεμένο). Επίσης, ρίξε έναν ΚΑΛΟ οπτικό έλεγχο στο εσωτερικό, και ΚΥΡΙΩΣ στους πυκνωτές της μητρικής. Aν είναι φουσκωμένη η κεφαλή τους, σκασμένη, κιτρινισμένη, ίσως εκεί οφείλονται και οι μπλε οθόνες και τα προβλήματα με τις μνήμες κτλ. Γενικά τσέκαρε αν κάτι φαίνεται "προβληματικό" στο εσωτερικό. Τέλος, αν έχει ΧΡΟΝΙΑ να βγει πάνω από τον επεξεργαστή, το σύστημα ψύκτρας/ανεμιστήρα, ίσως χρειάζεται (τί ίσως δηλαδή...) να ξαναβάλεις θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ της ψύκτρας και του επεξεργαστή (άλλος ένας λόγος, που ΙΣΩΣ να σου πετάει μπλε οθόνες,,,αν και όχι τόσο πιθανός : μάλλον είτε επανεκκίνηση, λόγω υψηλής θερμοκρασίας θα σου έκανε, είτε θα έσβυνε, είτε απλά θα κόλλαγε........αλλά δεν ξέρεις κι όλας). Μια φορά πάντως, αν ειδικά έχει χρόνια ν' αλλαχτεί η πάστα, καλό θα ήταν να γίνει. Με ~5ευρώ παίρνεις σωληνάριο 20ml κεραμικής τέτοιας, από κατάστημα ηλεκτρονικού εξοπλισμού, και είναι αναλογικά ό,τι φθηνότερο. ΑΝ βρεις σε "κατάστημα υπολογιστών", σωληνάριο με 2-3 ευρώ (που έχει ελάχιστα μέσα, για 2-3 φορές), πάρε αυτό, ως ακόμα πιο φθηνό, μιας και λογικά δεν θα την ξαναχρειαστείς στο...υπόλοιπο του βίου του "γεράκου" P4. Θέλει όμως λίγη προσοχή, κυρίως το βγάλσιμο-βάλσιμο του συστήματος ψύξης - ειδικά αν είναι από εκείνα τα "ζόρικα" με τα σχετικά ευαίσθητα πλαστικά κουμπώματα, κάποιων P4 (μη σπάσεις τίποτα και μετά πάει στράφι η μητρική--->άρα κι ο επεξεργαστής--->άρα κι οι μνήμες--->άρα και η κάρτα γραφικών--->άρα και το τροφοδοτικό - γενικά όλο σχεδόν το pc, μιας και θα είναι λίγο ζόρι να βρεις ανάλογη μητρική). Καλό είναι να γίνουν ολ' αυτά, με βοήθεια "έμπειρου" (..ο οποίος αν υπήρχε, μάλλον δε θα ρώταγες εδώ, βέβαια...). Όπως και ίσως καλό θα ήταν να πάει σε τεχνικό, για ένα γενικό "σέρβις"/καθάρισμα,,,,,,,,,αλλά κι ένα (το λιγότερο) 50άρι να σου πάρει ένας τεχνικός για "ολ' αυτά", δεν πολυαξίζει τον κόπο, ΚΥΡΙΩΣ γιατί......είναι χλωμό να κάνει όλα όσα πρέπει (μια πικρή αλήθεια ειν' αυτό). Κι αν δε χρειαστεί ν' αλλαχθεί και κάτι (τροφοδοτικό ίσως, σκληρός, μνήμες), ε μετά δεν είσαι και πολύ μακρυά απ' το να πάρεις ένα "φθηνό" σύγχρονο pc (για την ακρίβεια, τουλάχιστον μητρική, επεξεργαστή, μνήμες, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, με ~250-300ευρώ). Σου εχει τυχει να χτυπαει δισκος και να ακουγεται επειδη δεν εχει πατησει καλα το βυσμα ρευματος? Πληροφοριακα σε ρωταω γιατι δεν μου εχει τυχει ποτε
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Βεβαίως, δεν παίρνει σωστή τάση και "ζορίζεται". Δεν ξέρω να το ορίσω τεχνικά το τί και πώς - το αποτέλεσμα ήταν πάντως να με λούσει κρύος ιδρώτας ("πάει ο μηχανισμός κεφαλών", είπα), όμως ο δίσκος, που είχε και windows κι όλας, τα φόρτωνε κανονικά (με λίγο ζόρι, και ενίοτε και μπλε οθόνες). "Βροντώντας" όμως. Για την ακρίβεια, ήταν χαρακτηριστικός ήχος που υποδήλωνε ότι ζορίζεται ο μηχανισμός κεφαλών. Και δε μιλάμε για μια φορά η φάση, μιας και είναι πάνω σε "αρχαίο και ταλαιπωρημένο" μηχάνημα. Η "πρόχειρη λύση" ήταν να τον συνδέσω σε άλλο βύσμα, και μετά μπούταρε κανονικά, χωρίς κανένα θόρυβο. Αν τον ξανάβαζα στο άλλο το βύσμα, έκανε ΕΝΙΟΤΕ τα ίδια...
lionheart75 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Το οτι το pc βγάζει μπλέ οθόνες κατα διαστήματα έχει να κάνει περισσότερο πιστεύω με θερμοκρασίες του cpu ή πρόβλημα μνημών. Τσέκαρε θερμοκρασίες του cpu με core temp ή real temp και ανέφερε τες να δούμε. Επίσης πόσο καιρό έχεις να ανοίξεις το pc και πόσο είναι καθαρό μέσα απο σκόνες? Μήπως έχει ένα κάρο σκόνη η ψύκτρα του cpu? 'Εχεις πειράξει τίποτα ρυθμίσεις του cpu στο bios ή τίποτα άλλο? Αν είχε χτυπήσει ο δίσκος προ καιρoύ, πιθανότατα θα μας είχε αφήσει χρόνους ήδη. Τα windows πρίν πόσο καιρό τα έβαλες? Κάνεις κανένα clean up που και πού με τα γνωστά προγράμματα? Πόσο καιρό έχεις να κάνεις format? Ένα κακογραμμένο cd έχει 1000 +1 λόγους για να συμβεί ένας απο αυτούς είναι να έχει αρχίσει να τα παιζει το drive ή να ήταν μάπα το cd ή να έτυχε λόγω υψηλής ταχύτητας εγγραφής ..... κλπ. To IDE υποθέτω TEAC πόσο καιρό το έχεις? Όσον αφορά τα videos επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα. Δεν φταίει το pc αλλά το λειτουργικό. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη κατεβασε το klite full codec pack. Αν πάλι δεν θές, κατέβασε τον vlc player ο οποίος δεν χρειάζεται codecs. Σίγουρα χρειάζεσαι format και να τσεκάρεις και το εσωτερικό του κουτιού καθώς και το hardware μήπως δυσλειτουργεί κάτι απο αυτά. (ram, drive, cooler.....)
moldovan20 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω στα βιντεακια . Είχα το ίδιο πρόβλημα κάποτε παλιά και ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του μέχρι και πάνε άλλαξε κάρτα άκουσα. Στο ati tools έχει κάπου μια επιλογή επιλεγμένη σαν "προβολή cinema" το αλλάζεις σε "προβολή home" κάτι τέτοιο και όλα ήταν κομπλέ. Είχα σπάσει το κεφάλι μου να αλλάζω drivers τότε. Αυτά θυμάμαι γιατί έχει περάσει πολύς καιρός ,ψαχτω και εσύ λίγο από εκεί.
giannisv6 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση, το PC το καθαρίζω πολύ συχνά με σκούπα ηλεκτρική και αέρα υπό πίεση , είναι πεντακάθαρο από σκόνη , και το έχουμε και τώρα το εχω μόνο εγώ , απο το 2003 ,φορματ εχω κάνει πολλά και πάντα ολοκληρωτικά ,τελευταίο πριν 1 μήνα που τότε δεν άνοιγε καν,το memtest θα το δοκιμάσω με την 1η ευκαιρία! , θα πάρω και ένα άλλο καλώδιο σήματος για τον δίσκο, αυτο για τους πυκνωτές της μητρικής δεν το χα ξανά ακούσει !Τους τσέκαρα και ειναι σαν καινούργιοι δανεικο τροφοδοτικό δυστυχώς δεν μπορω να βρω , οι θερμοκρασίες του CPU κυμαίνονται στους 34C και 41-43C idle ειναι φυσιολογικές όπως πάντα γιατί τα παρακολουθώ όλα αυτά Το bios δεν το έχω πειράξει( μιας και Over-clock δεν γίνεται γιατί είναι locked ) Σχετικά με την εγγραφη , δεν ειναι η πρωτη φορα που μου το κάνει αυτο , εχω χαλάσει αρκετά CD τα οποία όλα είναι ολοκαίνουργια και αψεγάδιαστα Τα Windows δεν είναι εδω και πολυ καιρό εγκατεστημένα μιας και των πολλών προβλημάτων κάνω συχνά πυκνά formatS ,χρησιμοποιώ το Ccleaner ,απο drivers ειμαι κομπλε εχω K-lite codec pack και VLC και αλλα πολλά προγράμματα αναπαραγωγής που μου έχουν προτεινη αλλα το αποτέλεσμα παραμενει ιδιο FAIL Μου μενει να δοκιμάσω αυτο με το ati tools και το memtest UPDATE Δοκίμασα να εγκαταστήσω το Atitools και φαινοταν μονο κατω αριστερά στα εικονιδια του συστήματος και δεν ανοιγε με τίποτα,παρα λειτουργούσε ο επεξεργαστής πάνω απο 55% και σερνόταν ολο το πισι μέχρι που το τερμάτισα απο το τασκ μανατζερ και μετά το απεγκατεστησα....
washcloud Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 giannisv6, το 2ο σου ποστ ξεκαθάρισε περισσότερο το τοπίο... Κατ' αρχάς δείχνεις πολύ πιο έμπειρος από ότι είχα αρχικά εγώ υποθέσει. Κατά δεύτερο λόγο, σα να απομακρυνόμαστε και από την περίπτωση με επανεγκατάσταση να βρεις την υγειά σου. Όχι πως δεν συνεχίζει ένα "φορμάτ" να είναι γενικώς πιο εύκολη και γρήγορη λύση, για προβλήματα σχετικά με ό,τι συμπτώματα ανέφερες. Αν όμως έχεις κάνει προ μηνός, τότε πρωτ' απ' όλα πρέπει να επικεντρωθείς στο hardware...........εκτός κι αν μέσα σ' ένα μήνα...προλαβαίνεις και "ρημάζεις" τόσο πολύ πια το λειτουργικό, που δε νομίζω, άνθρωπος που καθαρίζει εσωτερικά με φυσητήρα το pc του, να το κάνει. Θα έλεγα να επικεντρώσεις στον δίσκο λοιπόν, που έλεγε ο Roger. Και για την ακρίβεια, αν όσα σου πρότεινα περί δίσκου στο πρώτο μου ποστ, δεν έχουν αποτέλεσμα, εγώ στη θέση σου θα έκανα όχι απλά ένα "φορμάτ", αλλά πρώτα ένα filling with zeros (κι είτε αν είναι να σου βγάλει προβλήματα ο δίσκος, θα στα βγάλει, είτε θα "καθαρίσει καλά"). Το πρόβλημά σου (με την αναπαραγωγή βίντεο), είναι στο λειτουργικό, ΙΣΩΣ γιατί κάτι δεν πάει καλά με τον δίσκο. Το να γεμίζεις με codec packs ΚΑΙ διάφορους players (όπου κάποιοι εγκαθιστούν και αυτοί "δικούς τους" codecs), συνήθως είναι λόγος που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ τέτοια προβλήματα, λόγω τυχόν codec conficts. Αν και υποθέτω πως ΠΡΩΤΑ είχες προβλήματα,,,,και ΜΕΤΑ "φόρτωσες" με codecs και players το λειτουργικό. Σε κάθε περίπτωση, σε συμβουλεύω μετά το επόμενο "φορμάτ", να μην βάλεις "codec pack", αλλά να διαλέξεις έναν από τους player που λες πως έχεις χρησιμοποιήσει - έναν όπως ο vlc, που εγκαθιστάται...αγκαζέ με σχεδόν άπαντες τους codecs που θα χρειάζεσαι. Προσωπικά προτιμώ τον KMPlayer, ως πιο εύχρηστο (που επίσης δεν χρειάζεται σχεδόν κανέναν ξεχωριστό codec). Εσύ πάλι, ανάλογα με τα γούστα σου, αποφάσισε να επιλέξεις έναν, κι αν αυτός δεν έχει ευρεία γκάμα codecs μαζί του (πχ ο Windows Media Player), μόνο τότε βάλε codec pack (προτιμότερο το CCCP από το K-lite πάντως, σε γενικές γραμμές). Για τα CD που είπες, αναφερόμουν στο αρχικό μουσικό CD, απ' το οποίο φαντάστηκα πως αντιγράφεις (έχοντας 2 CD ή DVD drives). Μήπως τελικά εννοείς πως φτιάχνεις audio CDs, από mp3 files του σκληρού δίσκου; Αν ναι, τότε το πρόβλημα πάει (πάλι...) προς το λειτουργικό, και κατ' επέκταση προς τον δίσκο. (Και ίσως αυτή η "σύμπτωση" πιθανών περιπτώσεων να μην είναι τυχαία, και τα 2 "ζόρια", να σημαίνουν ότι τα προβλήματά σου πηγάζουν από τον δίσκο. Βασικά, εκτός των άλλων προγραμμάτων περί δίσκου που είπα, κατέβασε και τρέξε και το τεστ του HDTune -όχι quick scan- , που έχει και graphic interface για πιθανούς bad sectors. Aν δεις αρκετά -καμμιά δεκαριά- κοκκινισμένα blocks, τότε είναι δείγμα ότι ο δίσκος ναι μεν...ζει, αλλά ασθενεί........ίσως και βαρέως). Τέλος υπάρχει πάντα η περίπτωση το αντιγραφικό σου drive να έχει πρόβλημα : είτε να θέλει καθάρισμα η κεφαλή του, είτε και να μην παίρνει γιατρειά. Δοκίμασε με ανοιχτό το πορτάκι να φυσήξεις το εσωτερικό του - αν και το σωστότερο είναι να το ανοίξεις και να καθαρίσεις την κεφαλή με μία μπατονέτα, γιατί μπορεί να έχει πιάσει βρωμιά που δεν φεύγει με φύσημα.
NewProject Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 λιγο ακυρο .... εγω ειχα εναν Ρ4 3χρονια κ τ ειχα κανει ο/ς 30% κ κανει εναν θορυβο τωρα σαν γωνιακο τροχο αλλα ακομα ζει .. ... εσυ , τι εκανεσ στο Η/Η σου ? : Ρ
moldovan20 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Το προβλημα με το video ειναι αυτο που σου ειπα.Ακριβως το ιδιο προβλημα,ακριβως η ιδια καρτα, με ολους τους codec με ολους τους player ακουγα ηχο αλλα εικονα μαυρη
giannisv6 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Washcloud , Καλα νομίζεις δεν το ρημάζω,αντίθετος μάλιστα,μιας και ξερω ποσο ευαίσθητο είναι ,φυσικά το γέμισα με κάθε λογής player & codec όταν είδα οτι δεν υπάρχει άλλη λύση...,το μόνο πρόβλημα που δεν αντέχω περα απο την καθημερινή blue screen of DEATH ,είναι οτι δεν μπορώ να δω video με τίποτα :mad: ,ούτε σε Players που είναι στον Mozzila(add-ons) ,πριν λιγο κατέβασα ενα βιντεοκλίπ απο utube και επαιξε τα 3/4 με τον quicktime και μετα πάγωνε η εικόνα και σιγά σιγά γινόταν πράσινη .... moldovan20,είδα το ποστ σου και δοκίμασα,αλλά δεν λειτουργεί σωστά σε μένα το AtiTools :/ ...? Σκέφτομαι να κανω αλλο ενα φορματ ή να δοκιμάσω να ξαναπεράσω τους drivers της καρτας γραφικών παλι... , αλλα ρε συ washcloud , τι είναι αυτό το ''filling with zeros'' πολύ περίπλοκο ακούγετε ... Επισης απο αναμονη δεν ξηπναει πια... ,μονο μετα απο απενεργοποίηση ξανά ανοίγει,οχι οτι με ενδιαφέρει κ τοσο αυτό απλως το αναφέρω μήπως κ σημαίνει τίποτα. Θα δοκιμάσω οτι μπορω για να τον φτιαξω και αμα δεν στρώσει κ χειροτερευση τότε φούντο απο το μπαλκόνι :shifty:
washcloud Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καθόλου περίπλοκο. Είναι δε επιλογή που την έχει (κατά πάσα πιθανότητα) ακόμα και το σχετικό disk tool της εταιρίας του (αν όχι, υπάρχουν και άλλα προγράμματα που το κάνουν, πχ το LLFTool). Αυτό που γίνεται με τη χρήση ενός τέτοιου, είναι το γέμισμα του δίσκου ΟΛΟΥ με "μηδενικά". Σα να έχεις ας πούμε μια κασσέτα με τραγούδια και πατάς το record χωρίς μικρόφωνο συνδεδεμένο, και απλά σβύνονται τα πάντα. Η εν λόγω διαδικασία σβύνει ΚΑΙ το file system του δίσκου. Kαι γενικώς μετά από αυτήν, αν είναι, θα αντικατασταθούν από τον ίδιο τον δίσκο, τυχόν προβληματικοί sectors (κάθε δίσκος έχει μια μικρή καβάτζα από sectors, προς αντικατάσταση προβληματικών που θα μαρκαριστούν ως μη προσπελάσιμοι πλέον), και διαβάζοντας τα στοιχεία του S.M.A.R.T. του δίσκου (πχ μέσα απ' το HDTune που προανέφερα), έχεις μία εικόνα για την κατάσταση που βρίσκεται. Πριν από ένα φορμάτ, ένα filling with zeros προσωπικά το θεωρώ...απαραίτητο.
giannisv6 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καθόλου περίπλοκο. Είναι δε επιλογή που την έχει (κατά πάσα πιθανότητα) ακόμα και το σχετικό disk tool της εταιρίας του (αν όχι, υπάρχουν και άλλα προγράμματα που το κάνουν, πχ το LLFTool). Αυτό που γίνεται με τη χρήση ενός τέτοιου, είναι το γέμισμα του δίσκου ΟΛΟΥ με "μηδενικά". Σα να έχεις ας πούμε μια κασσέτα με τραγούδια και πατάς το record χωρίς μικρόφωνο συνδεδεμένο, και απλά σβήνονται τα πάντα. Η εν λόγω διαδικασία σβύνει ΚΑΙ το file system του δίσκου. Και γενικώς μετά από αυτήν, αν είναι, θα αντικατασταθούν από τον ίδιο τον δίσκο, τυχόν προβληματικοί sectors (κάθε δίσκος έχει μια μικρή καβάτζα από sectors, προς αντικατάσταση προβληματικών που θα μαρκαριστούν ως μη προσπελάσιμοι πλέον), και διαβάζοντας τα στοιχεία του S.M.A.R.T. του δίσκου (πχ μέσα απ' το HDTune που προανέφερα), έχεις μία εικόνα για την κατάσταση που βρίσκεται. Πριν από ένα φορμάτ, ένα filling with zeros προσωπικά το θεωρώ...απαραίτητο. Washcloud,δηλαδή παίζει να χειροτερεψη και να μην λειτουργεί καθόλου ??? Αν οντως υπαρχει θεμα με το HDD θα υπάρχει way back ή μετά replace ?? Η διαδικασια ποση ωρα διαρκεί?πέρα απο το ξανα περασμα του Os .
washcloud Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Παίζει να χειροτερέψει ο δίσκος μετά από ένα filling with zeros εννοείς; Αν αυτό εννοείς, "όχι" (αν εννοείς γενικά ο δίσκος σου να "χειροτερέψει", βεβαίως. ΑΝ βέβαια είναι ζόρι του δίσκου όλα όσα "τραβάς". Οι δίσκοι έχουν μέση ζωή γύρω στα 2-3 χρόνια -αν κι εξαρτάται από τη χρήση. Από 'κει και πέρα, είναι "θαύμα" το να αντέχει ένας δίσκος. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις, με κανονική χρήση, και παρ' ολ' αυτά να είναι δίσκοι 10+ χρόνων...) Για την ακρίβεια, παίζει να ξεκαθαρίσει αν είναι θέμα του δίσκου : υπάρχει όντως η περίπτωση, ο δίσκος σου να τραβάει...επιτόπιο ζόρι, και να μην μπορεί μετά να δημιουργηθεί σύστημα αρχείων. Σύστημα αρχείων βέβαια φτιάχνεται ΚΑΘΕ φορά που κάνεις "φορμάτ", ούτως ή άλλως, οπότε αν υπήρχε περίπτωση να έχει κάποιο τέτοιο τοπικό ζόρι ο δίσκος, θα είχες ήδη δυσκολία να εγκαταστήσεις windows. AN πάντως μετά από ένα filling with zeros, έχεις πρόβλημα, αυτό σημαίνει ότι "ήταν η ώρα του" (και καλά που το διαπίστωσες κατά την διαδικασία αυτή, παρά να "χτυπήσει" ο δίσκος ενώ έχεις αρχεία επάνω του). Η ίδια η διαδικασία του "γεμίσματος με μηδενικά", δεν είναι κάτι περισσότερο από απλά εγγραφή ("μηδενικών δεδομένων"). Δεν είναι δηλαδή αφύσικη καταπόνηση του δίσκου. Εξαρτάται από το μέγεθος του δίσκου (αν είναι κοντά στα 100GB, πες κανένα τέταρτο θα πάρει) ο χρόνος, σε κανονικές συνθήκες. Κοντολογίς : αν μετά από ένα filling with zeros, δεις τιμές του SMART που να υποδηλώνουν "ζόρι" (πχ υψηλές τιμές στο Reallocated Sector Count, ή στο Raw Read Error Rate), και στο scan mode (στο HDTune αυτά) βλέπεις πολλά κοκκινισμένα blocks, τότε ναι ο δίσκος ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ζει.............αλλά έχει γίνει κάργα αναξιόπιστος, και φυσικά τον αλλάζεις. Btw, να πιθανολογήσω ότι είναι κανένας Maxtor; (ή έστω Seagate; Δε σημαίνει ντε και καλά κάτι αυτό...Τελείως "στοίχημα" το πάω, έχοντας μια προσωπική εντύπωση πως αυτοί οι δίσκοι πεθαίνουν "αργά", συνήθως....όχι μπαμ και κάτω δλδ, όπως επίσης έχω εντύπωση, πως αντιθέτως συμβαίνει με άλλους...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.