Προς το περιεχόμενο

5870: Asus Bios σε Gigabyte

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση:

Αξίζει να κάνω flash το BIOS της Asus 5870 στην Gigabyte μου;

Εννοώ θα μπορώ να κάνω καλό OC;;

Επίσης, σημαντικό: Υπάρχει κίνδυνος από τη διαδικασία flashing του BIOS της Asus σε Gigabyte;

Αν δεν υπάρχει κανένας φόβος και αξίζει το κόπο, έχετε να μου δώσετε ένα link με καλές οδηγίες για το πως γίνεται ακριβώς η δουλειά;;

Ευχαριστώ πολύ! :)

Δημοσ.

Αν θες να πας 1000mhz το core ναι θα πρεπει να κανεις flash.

Της ASUS εχει cap στα 1200mhz ενω της MSI στα 1800mhz!

Κινδυνος ε νταξει αν κανεις λογικα βηματα δεν θα παθει τιποτα.

Δημοσ.
Αν θες να πας 1000mhz το core ναι θα πρεπει να κανεις flash.

Της ASUS εχει cap στα 1200mhz ενω της MSI στα 1800mhz!

Κινδυνος ε νταξει αν κανεις λογικα βηματα δεν θα παθει τιποτα.

Τι εννοείς cap φίλε μου;; Δεν είμαι και πολύ έμπειρος στο OC είναι αλήθεια, αλλά θέλω να το ψάξω.

Δημοσ.
Δες εδώ:

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=55451

Προσοχή στα βήματα και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

OK. Διάβασα όμως 2 πράγματα που με προβλημάτισαν:

1) Με το flashing του BIOS ακυρώνεται η εγγύηση της κάρτας. Αν χρειαστεί λοιπόν η εγγύηση, τότε μπορώ πάλι να βάλω πίσω το BIOS της Gigabyte ώστε να μην φαίνεται ότι έχω αλλάξει κάτι, οπότε και να μπορώ να χρησιμοποιήσω την εγγύηση;

2) Το συγκεκριμένο άρθρο/topic στο link του forum που μου έδωσες αναφέρεται στην 4870. Εγώ έχω την 5870 όμως, θα υπάρχουν διαφορές στη διαδικασία;; Αν ναι, ποιές;

---------- Προσθήκη στις 13:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:11 ----------

Cap σημαινει περιορισμος :P

ΟΚ, thanks! :)

Και πως γίνεται να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά (600 ΜΗz) στον περιορισμό τους οι δύο κάρτες;;

Και δηλαδή η MSI μπορεί να κάνει καλύτερο OC από την Asus;;

Αν είναι έτσι, μήπως εντέλει είναι καλύτερα να βάλω το BIOS της MSI και όχι της Asus στην Gigabyte μου;;

Δημοσ.
OK. Διάβασα όμως 2 πράγματα που με προβλημάτισαν:

1) Με το flashing του BIOS ακυρώνεται η εγγύηση της κάρτας. Αν χρειαστεί λοιπόν η εγγύηση, τότε μπορώ πάλι να βάλω πίσω το BIOS της Gigabyte ώστε να μην φαίνεται ότι έχω αλλάξει κάτι, οπότε και να μπορώ να χρησιμοποιήσω την εγγύηση;

2) Το συγκεκριμένο άρθρο/topic στο link του forum που μου έδωσες αναφέρεται στην 4870. Εγώ έχω την 5870 όμως, θα υπάρχουν διαφορές στη διαδικασία;; Αν ναι, ποιές;

---------- Προσθήκη στις 13:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:11 ----------

ΟΚ, thanks! :)

Και πως γίνεται να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά (600 ΜΗz) στον περιορισμό τους οι δύο κάρτες;;

Και δηλαδή η MSI μπορεί να κάνει καλύτερο OC από την Asus;;

Αν είναι έτσι, μήπως εντέλει είναι καλύτερα να βάλω το BIOS της MSI και όχι της Asus στην Gigabyte μου;;

θα σου ελεγα να μην το επιχειρησεις. η καρτα σου ειναι gigabyte , ενω οι αλλες οχι.μπορει να καταληξεις με κατεστραμμενη καρτα. αυτο που θες να επιχειρησεις λεγεται crossflash και εχει συγκεκριμμενη διαδικασια για να γινει.δεν ειναι μονο bios στο bios. εχεις επιβεβαιωσει πως η συγκεκριμμενη μετονομασια γινεται; εισαι σιγουρος; αν ναι τοτε προχωρα το. αν οχι μην το κανεις.

Δημοσ.

To link που σου έδωσα ναι μεν αναφέρει την 4850 αλλά η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για άλλες κάρτες της Ati, χρησιμοποιώντας τα προγράμματα που αναφέρονται.

Θα συμφωνήσω και εγώ πώς δεν βρίσκω το λόγο για να το κάνεις αυτό, ειδικά δε χρησιμοποιώντας bios άλλης υλοποίησης.

Εγώ πάντως δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αν και μπήκα στον πειρασμό κάποια στιγμή για να πώ την αλήθεια.

Πιστεύω πως το σωστότερο θα ήταν, αν τελικά αποφασίσεις να το κάνεις, να κάνεις αλλαγές στο bios της κάρτας σου και όχι χρησιμοποιώντας bios άλλης κάρτας.

Πιθανόν να έχεις επιπλοκές και προβλήματα, κάποια απο αυτά αναφέρονται και στο link.

Τέλος όσον αφορά την εγγύηση της κάρτας, σίγουρα ακυρώνεται με τη χρησιμοποίηση άλλου bios. Aν λοιπόν σου πάθει κάτι και την γυρίσεις για rma δεν προκειται να πάρεις κάτι απο αυτό, διότι πώς θα της ξαναβάλεις το stock απο τη στιγμή που θα τα χει παίξει?

Λέμε τώρα...

Καλύτερα να σε ενημερώσει κάποιος πιο ειδικός σε αυτό το εγχείρημα. :-)

Πάντως ότι και να αποφασίσεις να κάνεις θα είναι με δική σου ευθύνη....

Δημοσ.

Οπότε, όπως μου τα λέτε, καλύτερα να ξεχάσω το OC για την κάρτα μου, αφού δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω OC ("πειραγμένο") BIOS της Gigabyte κάρτας μου και η ίδια η κάρτα δεν παρέχει κάποια tools για OC... :-(

Δημοσ.

Λοιπον αν θες να κανεις OC χωρις flash bios

Πηγαινε στον φακελο του MSI afterburner ανοιξε το CFG file και αλλαξε την επιλογη που λεει EnableUnofficialOverclocking=0 το 0 θα το κανεις 1 και μετα θα μπορεις να κανεις κανονικοτατα OC.:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...