Προς το περιεχόμενο

1η φορα με ssd!

alexx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορείς να κατεβάσεις απο εδώ το Intel Firmware Update, να το κάψεις σε ένα CD, να μπουτάρεις και κατα τη διαδικασία firmware update, θα σου πεί ποιό έχεις και αν θέλεις να κάνεις Update το Firmware. ;)

Δημοσ.
Μπορείς να κατεβάσεις απο εδώ το Intel Firmware Update, να το κάψεις σε ένα CD, να μπουτάρεις και κατα τη διαδικασία firmware update, θα σου πεί ποιό έχεις και αν θέλεις να κάνεις Update το Firmware. ;)

thanks φιλε!

Δημοσ.
πολύ ωραία, μπράβο!

το θέμα τώρα είναι αν έχεις ήδη ένα HDD πάνω γεμάτο δεν μπορείς να αλλάξεις σε ACHI γιατί δεν θα τον βλέπει, σωστά?

η αλλαγή πρέπει να γίνει με άδειους δίσκους?

Αυτο ισχυει? Τον δευτερο που εχω για αποθηκη αν αλλαξω σε achi mode δεν θα μπορει να τον δει?

Δημοσ.
Αυτο ισχυει? Τον δευτερο που εχω για αποθηκη αν αλλαξω σε achi mode δεν θα μπορει να τον δει?

OXI. Δεν ισχύει. Ουσιαστικά το όλο θέμα είναι το λειτουργικό και ο δίσκος που θα μπεί το λειτουργικό. Πχ αν έχεις εγκαταστήσει Windows XP σε IDE mode και αλλάξεις το BIOS σε AHCI, τότε ναι, θα υπάρχει πρόβλημα (αν και μπορείς με κάποιο τρικ να το προσπεράσεις).

Αν όμως έχεις χύμα δεδομένα σε κάποιους δίσκους που κάποτε λειτουργούσαν κάτω απο Windows εγκατεστημένα σε IDE mode και τους βάλεις σε νέα εγκαταστάση με το AHCI mode -ON- τότε θα τους δείς ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Δημοσ.

Ετσι και αλλιως θα κανω απ την αρχη εγκατασταση γιατι τωρα εχω Raid 0 και θα τους βγαλω αυτους για τον ιντελ. Αφου δεν υπαρχει προβλημα με τον αλλον δισκο τοτε ειμαστε οκ!

Δημοσ.

Good to go!... Δώσε να λιώσει το μηχάνημαααα..!!! (μιλάμε για τρέλα έτσι??? 3 μέρες τον έχω και μου έχει πέσει το σαγώνι..

Δημοσ.
Ναι μια χαρά ιδέα είναι.

Και αφού βάλεις τα windows κάνεις τα εξής:

Απενεργοποιείς το defragment

1.Start -> δεξί κλίκ Computer -> Manage -> Services and Applications -> Services - > δεξί κλίκ Disk Defragmenter -> Startup type: Disabled -> OK

2.Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> Disk Defragmenter -> κλίκ στο κουμπί Configure schedule -> ξετικάρεις το Run on a Schedule -> OK

Και στη συνέχεια κάνεις τα εξής για να ελευθερώσεις κάποια gb από τον δίσκο που ίσως τα χρειάζεσαι.

Απενεργοποιείς το page file(Αν δεν έχεις πάνω από 6gb ram καλύτερα να το ορίσεις σε άλλο σκληρό αντί να το απενεργοποιήσεις)

3.Start -> δεξί κλίκ Computer -> Properties -> Advanced System Settings -> Settings (Performance) -> Advanced -> Change -> ξετικάρεις το Automatically manage -> No paging file -> Set -> OK -> επανεκίννηση

Απενεργοποιείς το restore του συστήματος(τα ρίσκα εύκολα τα καταλαβαίνεις,αν κρίνεις ότι δεν σου χρειάζεται το κάνεις)

4.Start -> δεξί κλίκ Computer -> Properties -> Advanced System Settings -> System Protection Tab -> Configure -> τικάρεις Turn off system protection -> Delete -> OK

Απενεργοποιείς το Hibernate

5.Start -> γράφεις στο search και ανοίγεις το cmd -> Run as Administrator -> γράφεις ακριβώς αυτό: powercfg -h off -> Πατάς ENTER -> γράφεις exit -> Πάλι ENTER

Που κολλάς τώρα ρε σύ;:-D

Καλύτερα αφού μπείς στα Windows μετά για να τον πάρει σαν κύριο δίσκο.Και χωρίς να βγάλεις τους δίσκους γίνεται αν πας να τον ορίσεις σαν κύριο από το bios.Για πιο "καθαρές" δουλειές το είπα.Σιγά τον κόπο.

Νικο ολα αυτα που γραφεις τα εκανα εκτος απο ενα 2.Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> Disk Defragmenter -> κλίκ στο κουμπί Configure schedule -> ξετικάρεις το Run on a Schedule -> OK

Στο Disk Defragmenter παταμε ανοιγμα, η δεξι κλικ πανω γιατι σε μενα δεν κανει τιποτα λες και ειναι νεκρο!

Δημοσ.

Σε εμένα που έχω τον ίδιο δίσκο τα win7 δεν με αφήνουν έτσι κι αλλιώς να κάνω defrag σε αυτόν άρα δεν θα υπάρχει θέμα επιλογής. :P

Δημοσ.
Σε εμένα που έχω τον ίδιο δίσκο τα win7 δεν με αφήνουν έτσι κι αλλιώς να κάνω defrag σε αυτόν άρα δεν θα υπάρχει θέμα επιλογής. :P

ετσι μπραβο ειπα και εγω......

Δημοσ.

Κατεβασε αυτο το application:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=49779

και κανε ενα auto tweak και μετα reboot.

Μετα δες και αυτο:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=63273

ειναι guide για windows 7, ειναι απο το φορουμ της ocz αλλα κανει για ολους τους ssd δισκους. Ειναι οσα χρειαζεται να κανεις για να πετυχεις την maximum αποδοση.

Οταν εγκαθιστας τα win 7 δεν χρειαζεται το alignment.

Εαν καποιος κανει RAID 0 τοτε πρεπει να εγκαταστησει το intel matrix και να ενεργοποιησει το write back cache. Εαν δεν το ενεργοποιησει τοτε χανει τουλαχιστον 100mb/s read ταχυτητα.

Προσωπικα εχω 2 ocz vertex 30GB εκαστος σε Raid 0 και πιανω 390ΜΒ/s read και 200ΜΒ/s write σε ICH10 σε Windows 7 64bit και εχω κανει το 90% των διαθεσιμων tweaks.

Δημοσ.

Παιδια alignment δεν χρειαζεται να κανουμε πριν περασουμε τα 7 ετσι?

Φορματ μεσα απο την διαχειριση δισκων κ μετα κανουμε την εγκατασταση στον ssd κανονικα ε?

Ευχαριστω..:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...