alexx Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα παιδια, αυριο περιμενω τον Intel Postville 80GB SSD και θα ηθελα να μου πειτε ποιες ενεργειες κανω κατα την πρωτη τοποθετηση. Το λειτουργικο (7 χ64) θα στηθει απ την αρχη. Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω? Καποιος οδηγος? Επισης, εχω και εναν ξεχασμενο raptor 36gb και σκεφτομαι να τον χρησιμοποιησω για να εγκαταστησω τα παιχνιδια ωστε να μην μου τρωνε τον χωρο του Postville. Ειναι καλη ιδεα αυτη? Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=349570 ρίξε καμιά ματιά εδώ...
nikos21aek Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Κατεβάζεις το 02HD firmware από το site της εταιρίας. Το γράφεις σε ένα cd Βγάζεις όλους τους σκληρούς σου και αφήνεις μόνο τον ssd Επιλέγεις από το bios να είναι IDE και να bootάρει το cd πρώτα,βάζεις το cd,ακολουθείς τις οδηγίες και κάνεις το fw update Μετά τον βάζεις ACHI και κάνεις εγκατάσταση τα win7
alexx Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Thanks Νικο! Για τον ραπτορ αυτο που ειπα ειναι καλη ιδεα?
ikskarda Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Κατεβάζεις το 02HD firmware από το site της εταιρίας.Το γράφεις σε ένα cd Βγάζεις όλους τους σκληρούς σου και αφήνεις μόνο τον ssd Επιλέγεις από το bios να είναι IDE και να bootάρει το cd πρώτα,βάζεις το cd,ακολουθείς τις οδηγίες και κάνεις το fw update Μετά τον βάζεις ACHI και κάνεις εγκατάσταση τα win7 ωραιος και κατατοπιστικος ο μινι οδηγος φιλε νικο αλλα μια απορια εχω και εγω που με ενδιαφερει . αφου τον γυρνας μετα σε ACHI , μπορεις να συνδεσεις παλι πανω τους αλλους HDDs που εχεις και να κανεις εγκατασταση τα win7 η τα κανεις εγκατασταση μονο με τον SSD απανω ?
nikos21aek Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Thanks Νικο! Για τον ραπτορ αυτο που ειπα ειναι καλη ιδεα? Ναι μια χαρά ιδέα είναι. Και αφού βάλεις τα windows κάνεις τα εξής: Απενεργοποιείς το defragment 1.Start -> δεξί κλίκ Computer -> Manage -> Services and Applications -> Services - > δεξί κλίκ Disk Defragmenter -> Startup type: Disabled -> OK 2.Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> Disk Defragmenter -> κλίκ στο κουμπί Configure schedule -> ξετικάρεις το Run on a Schedule -> OK Και στη συνέχεια κάνεις τα εξής για να ελευθερώσεις κάποια gb από τον δίσκο που ίσως τα χρειάζεσαι. Απενεργοποιείς το page file(Αν δεν έχεις πάνω από 6gb ram καλύτερα να το ορίσεις σε άλλο σκληρό αντί να το απενεργοποιήσεις) 3.Start -> δεξί κλίκ Computer -> Properties -> Advanced System Settings -> Settings (Performance) -> Advanced -> Change -> ξετικάρεις το Automatically manage -> No paging file -> Set -> OK -> επανεκίννηση Απενεργοποιείς το restore του συστήματος(τα ρίσκα εύκολα τα καταλαβαίνεις,αν κρίνεις ότι δεν σου χρειάζεται το κάνεις) 4.Start -> δεξί κλίκ Computer -> Properties -> Advanced System Settings -> System Protection Tab -> Configure -> τικάρεις Turn off system protection -> Delete -> OK Απενεργοποιείς το Hibernate 5.Start -> γράφεις στο search και ανοίγεις το cmd -> Run as Administrator -> γράφεις ακριβώς αυτό: powercfg -h off -> Πατάς ENTER -> γράφεις exit -> Πάλι ENTER ωραιος και κατατοπιστικος ο μινι οδηγος φιλε νικο αλλα μια απορια εχω και εγω που με ενδιαφερει . αφου τον γυρνας μετα σε ACHI , μπορεις να συνδεσεις παλι πανω τους αλλους HDDs που εχεις και να κανεις εγκατασταση τα win7 η τα κανεις εγκατασταση μονο με τον SSD απανω ? Που κολλάς τώρα ρε σύ; Καλύτερα αφού μπείς στα Windows μετά για να τον πάρει σαν κύριο δίσκο.Και χωρίς να βγάλεις τους δίσκους γίνεται αν πας να τον ορίσεις σαν κύριο από το bios.Για πιο "καθαρές" δουλειές το είπα.Σιγά τον κόπο.
ultraxmode Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μπράβο Νίκο που δεν βαρέθηκες να γράψεις τις οδηγίες... Προτείνω να γίνει sticky γιατι πολύς κόσμος (και εγώ πριν μερικές μέρες) ήρθα στη φάση να τις κάνω αυτές τις ερωτήσεις σχετικά με SSD και Windows 7. Πιστεύω θα βοηθούσε. Επίσης να προσθέσω πως σε περίπτωση που θα βάλετε AHCI mode στον SATA Controller, να ξέρετε μετά πως (πέραν του οτι θα παίζουν καλύτερα οι SATA δίσκοι και θα δουλεύει το NCQ και το hot-plug -αν τα υποστηρίζουν*-) , επιπλέον, οι δίσκοι σας θα φαίνονται στην περιοχή του USB Safe Removal στο tray. (πράγμα που εμένα δεν μου αρέσει...αλλα γούστα είναι αυτά. Απλά το θεωρώ επίφοβο...)
ikskarda Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 οχι εμενα μαρεσει να φαινονται κατω στο ρολογακι ( καταλαβαινω ας πουμε ετσι οτι "βλεπει" τον δισκο ) μια φορα καταλαθος αντι να βγαλω το usb stick πατησα πανω σε εναν σκληρο , δεν τον εδειχνε μετα στο my computer αλλα με ενα restart ηταν ολα παλι οκ χωρις κανενα προβλημα
ultraxmode Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Ε ναι.. γιαυτό το είπα πως είναι ενοχλητικό... Δεν ξέρω τί γίνεται σε περίπτωση που κάνεις remove τον πρωτεύον δίσκο.. (C:) Ούτε και θα προσπαθήσω να το κάνω.. !! :-P
pcos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 πολύ ωραία, μπράβο! το θέμα τώρα είναι αν έχεις ήδη ένα HDD πάνω γεμάτο δεν μπορείς να αλλάξεις σε ACHI γιατί δεν θα τον βλέπει, σωστά? η αλλαγή πρέπει να γίνει με άδειους δίσκους?
nikos21aek Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 (πράγμα που εμένα δεν μου αρέσει...αλλα γούστα είναι αυτά. Απλά το θεωρώ επίφοβο...) Κατέβασε το hotswap που κάνει την ίδια δουλειά αλλά σε αφήνει να επιλλέγεις εσύ ποιές συσκευές θέλεις να φαίνονται και μετά το icon remover για να σβήσεις τελείως το παλιό.
ikskarda Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Ε ναι.. γιαυτό το είπα πως είναι ενοχλητικό... Δεν ξέρω τί γίνεται σε περίπτωση που κάνεις remove τον πρωτεύον δίσκο.. (C:) Ούτε και θα προσπαθήσω να το κάνω.. !! :-P το χω δοκιμασει και αυτο (το πατησα παλι καταλαθος) και δεν εκανε κατι ... πεταξε ενα μηνυμα του στυλ οτι ο δισκος ειναι σε χρηση και δεν μπορει να αφαιρεθει , και δεν εγινε κατι ;
mathewgx Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Επειδη και εγω μολις παρελαβα εναν intel postville 80gb , μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να κανω σωστο alignment ; Επισης , υπαρχει καποιο εργαλειο για να ελεγξω αν ο ssd εχει σωστο alignment ;
ultraxmode Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Κατέβασε το hotswap που κάνει την ίδια δουλειά αλλά σε αφήνει να επιλλέγεις εσύ ποιές συσκευές θέλεις να φαίνονται και μετά το icon remover για να σβήσεις τελείως το παλιό. Νίκο, δουλεύει και σε Windows 7 64bit? Εννοώ, μήπως το έχεις δοκιμάσει ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.