Προς το περιεχόμενο

E8400 => Core 2 Quad Q9650

evagelos_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Στο μηχάνημά μου ASUS P5 KPL-VM, έχω σαν επεξεργαστή τον CORE 2 DUP E8400.

Απο ότι είδα, με την τελευταία αναβάθμιση υποστηρίζετε και ο Core 2 Quad Q9650 καθώς και ο Core 2 Extreme QX9650

1)Τι διαφορές έχουν ο Core 2 Extreme QX9650 με τον Core 2 Quad Q9650;

2)Αν βάλω τον Core 2 Quad Q9650, θα δω αρκετή διαφορά στο θέμα ταχύτητας(εφόσον δεν αλλάξω τίποτα άλλο)

3)Υποστηρίζει 64 βιτ η ASUS που έχω;

4)Αν ναι ο Core 2 Quad Q9650 παίζει στα 64βιτ;

Ευχαριστώ

• Super Moderators
Δημοσ.

1) ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, θετικό για extreme overclocking

2) μόνο σε εφαρμογές που υποστηρίζουν πάνω από 2 cores και σε multitasking γενικότερα

3)τα 64bit δεν είνα θέμα μητρικής αλλά επεξεργαστή, άρα ναι

4) ναι όπως και ο Ε8400

Δημοσ.

1) Ο extreme έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή και συνεπώς πιο εύκολο (και λογικά φτάνει πιο ψηλά με) overclocking.

2) Κατά τη γνώμη μου, διαφορά θα δεις μόνο άμα χρησιμοποιείς εφαρμογές που θα εκμεταλλευτούν τους 2 extra cores.

3) Ναι.

4) Ναι. Κι ο E8400 64άρης είναι.

Προσωπικά θα πήγαινα στον 9650 μόνο αν η μετάβαση μου στοίχιζε 20-30 ευρω.

edit: Άργησα :P

Δημοσ.
1) Ο extreme έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή και συνεπώς πιο εύκολο (και λογικά φτάνει πιο ψηλά με) overclocking.

2) Κατά τη γνώμη μου, διαφορά θα δεις μόνο άμα χρησιμοποιείς εφαρμογές που θα εκμεταλλευτούν τους 2 extra cores.

3) Ναι.

4) Ναι. Κι ο E8400 64άρης είναι.

Προσωπικά θα πήγαινα στον 9650 μόνο αν η μετάβαση μου στοίχιζε 20-30 ευρω.

edit: Άργησα :P

Γιατί το λες αυτό για 20-30 ευρώ;

Το πλαίσιο το έχει στα 296,00 €, οπότε δεν...;

---------- Προσθήκη στις 21:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:12 ----------

1) ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, θετικό για extreme overclocking

2) μόνο σε εφαρμογές που υποστηρίζουν πάνω από 2 cores και σε multitasking γενικότερα

3)τα 64bit δεν είνα θέμα μητρικής αλλά επεξεργαστή, άρα ναι

4) ναι όπως και ο Ε8400

Thanks. Δεν ήξερα ότι και αυτός που έχω είναι 64βιτ

Δημοσ.

Λοιπόν μη τρελαθούμε κιόλας παιδιά και μην απαξιώνεται με το παραμικρό κάτι. ;)

Δεν παίζει να γίνει μετάβαση απο E8400 σε Q9650 μεταχειρισμένο με 20-30 ευρώ επιπλέον.

Στην καλύτερη με κανα 50άρικο αν είναι τυχερός πιθανόν να μπορεί να γίνει.

Και προσωπικά μια χαρά το βλέπω.

Τα 20-30 ευρώ είναι απλά ανέκδοτο.

Να λέμε πράγματα που είναι εφικτά να γίνουν μη τρελαθούμε κιόλας.

Δλδ πουλάει τον E8400 σε ένα Χ ποσό και πιθανόν να βρεί έναν used Q9650 = Χ + 50 euro.

Τopicstarter,

Μην αλλάξεις cpu αν δεν σκέφτεσαι να αλλάξεις εξ ολοκλήρου pc.

Βρές μια used mobo με chipset P35 ή P45 και Κλοκάρισέ τον.

Δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα στα παιχνίδια όποια κάρτα και να έχεις ακόμα και 5850.

Ούτε στην ταχύτητα θα δείς καμμιά αισθητη διαφορά αν τον κλοκάρεις. ;p

Δημοσ.

Δεν παίζει να γίνει μετάβαση απο E8400 σε Q9650 μεταχειρισμένο με 20-30 ευρώ επιπλέον.

Δλδ πουλάει τον E8400 σε ένα Χ ποσό και πιθανόν να βρεί έναν used Q9650 = Χ + 50 euro.

Τopicstarter,

Δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα στα παιχνίδια όποια κάρτα και να έχεις ακόμα και 5850.

Δεν πουλάω κάτι εγώ. απλά ρώτησα

Δημοσ.

Παιδια ο 9650 ειναι αχρηστος....ΜΟΝΟ για καποιον που θελει να κλοκαρει αξιζει να παρει αυτον τον επεξεργαστη.

Φιλε μου παιρνεις το 9550 (ίδιος με τον 9650 με χαμηλοτερο multi), τον ανεβαζεις κ στα 3.4 ΧΑΛΑΡΟΤΑΤΑ και εισαι αρχοντας με περισσότερα λεφτα στην τσεπη σου....Αυτα αν θες ντε κ καλα 4πυρηνο.

Διαφορες ομως θα δεις μονο σε προγραμματα που υποστηρίζουν πάνω απο 2 πυρηνες. Πχ στο dvd flick με εχει σωσει ο 9550 μου...

Δημοσ.

Τopicstarter,

Δεν κατάλαβα πού διαφωνείς με τα λεγόμενά μου :>

Αυτό που είπα είναι ότι εγώ δε θα δινα πάνω από 20-30€ γι αυτήν την μετάβαση, γιατί κρίνω πως δεν θα άξιζε τον κόπο. Δεν ξέρω και δεν έχει σημασία πόσο μπορεί να τον βρω αλλά το χρηματικό μου όριο θα ταν κάπου εκεί σε κάθε περίπτωση.

Ουσιαστικά το ίδιο πάνω κάτω του προτείνεις κι εσύ λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ασύμφορη η αγορά του 4core.

Δημοσ.
Δεν κατάλαβα πού διαφωνείς με τα λεγόμενά μου :>

Αυτό που είπα είναι ότι εγώ δε θα δινα πάνω από 20-30€ γι αυτήν την μετάβαση, γιατί κρίνω πως δεν θα άξιζε τον κόπο. Δεν ξέρω και δεν έχει σημασία πόσο μπορεί να τον βρω αλλά το χρηματικό μου όριο θα ταν κάπου εκεί σε κάθε περίπτωση.

Ουσιαστικά το ίδιο πάνω κάτω του προτείνεις κι εσύ λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ασύμφορη η αγορά του 4core.

Ακριβώς, συμφωνώ μαζί σου λοιπόν. :-)

Tο θέμα είναι να καταλάβει οτι δεν θα δεί καμμιά απολύτως διαφορά, εξαιρουμένων κάποιων λίγων εφαρμογών, με τη μετάβασή του σε 9650.

Επίσης ο Ε8400 είναι μια χαρά ακόμα και τον καλύπτει σε όλα, δεν νομίζω να θέλει κάτι ιδιαίτερο διαφορετικά θα το ανέφερε στην αρχή. Eπίσης μπορεί να τον κλοκάρει και θα δεί κάποια διαφορά σε εφαρμογές και games. Να πάρει used μια mobo όπως ανέφερα πρίν που θα τον βοηθήσει περισσότερο σε αυτό.

Τα 3,6ghz κατα πάσα πιθανότητα τα έχει άνετα με stock ρεύματα. Δεν χρειάζεται να πάει παραπάνω.

Αν δεν σκοπευει να πάρει νέο εξολοκλήρου pc, μένει όπως είναι.

Διαφορετικά ή αλλάζει εξολοκλήρου σύστημα (και εδώ κολλάνε οι προτάσεις περί i5 κλπ) ή βρίσκει used έναν 9550 όπως ειπώθηκε και εφόσων βρίσκει ο ίδιος συμφέρουσα την τράμπα προβαίνει σε αυτή. :-)

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. :P

Δημοσ.

+1 lionheart75 δεν αξιζει, ο 8600 στην υπογραφη μου ειναι με stock ρεύματα ,σε συνδiασμο με μια καλη καρτα γραφικων τρεχει 1920*1200 τα παντα σε αψογα frames

απλα θελει m/b p43-p45 για καλο o/c

Δημοσ.

Αν και ο 8400 ειναι μια χαρα,προσωπικα εαν εβρισκα να κανω την αλλαγη με κανενα 50ευρω θα την εκανα την τραμπα,θεωρω οτι ο Q9xx0 θα ειναι κυριλλε για αλλα 2 χρονακια στα παντα εκτος απο το επαγγελματικο editing και σκληροπυρηνικο gaming..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...