lion2486 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας, αγόρασα σήμερα από το πλαίσιο ένα flash stick 16GB USB 2.0/E-Sata και το ένωσα με usb και λειτουργεί κανονικά... αλλά δοκίμασα με το e-sata, αλλά όταν το συνδέω με e-sata, δεν συνδέεται αυτόματα... χρειάζεται κάτι επιπλέον? Τί να κάνω?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 το e-sata δεν είναι plug n play... πρέπει είτε να το συνδέεις με κλειστό pc ή να κάνεις restart από ότι ξέρω...
giorgos147 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 το e-sata δεν είναι plug n play... πρέπει είτε να το συνδέεις με κλειστό pc ή να κάνεις restart από ότι ξέρω... Έτσι είναι. Θέλει επανεκκίνηση για να το δει ο υπολογιστής.
lion2486 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δοκίμασα και επανεκκίνηση και σβήσιμο-άνοιγμά και πάλι τίποτα. Ο λόγος που βάζουμε τους δίσκους και αυτά με κλειστό το πι-σι είναι για ασφάλεια στο ρεύμα και μην crashaρουν, παλιά τους έβαζα με ανοιχτό πι-σι τους δίσκους, και το πολύ πολύ να έκανα ανίχνευση για αλλαγές στο υλικό.
pcos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 δηλαδή έκανες ανίχνευση και δεν στο είδε? μήπως το e-σατα δεν σου δίνει και ρεύμα όπως το USB?
lion2486 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 θα σε γελάσω, είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω αυτή την υποδοχή... είναι πάνω στη μητρική, οπότε δεν παίζει πρόβλημα σύνδεσης, έψαξα και λίγο στο Bios αλλά δεν βρήκα κάτι. Σκέφτηκα να συνδέσω και την USB μαζί, γιατί έχει καλώδιο, αλλά είδα ένα άλλο που είχε και τις δύο εξόδους χωρίς καλώδιο, που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να συνδεθούν και τα δύο, οπότε θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι. Το δοκίμασα και σε άλλον έναν η/υ. Καλιά άλλη ιδία;
pcos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 ναι, να το δοκιμάσεις και σε άλλες μητρικές με esata. φαντάζομαι ότι δεν ανάβει το λαμπάκι όταν το συνδέεις.
lion2486 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Το δοκίμασα ήδη σε 2 η/υ, και τώρα με τα ubuntu τα ίδια... δεν νομίζω να ανάβει το λαμπάκι, έχει ένα μικρό μέσα και δεν φένεται καλά.
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σου δουλέψει αν το έχεις συνδεδεμένο μόνο με την e-Sata γιατί απλούστατα ΔΕΝ τροφοδοτείται από εκεί. Είναι όπως οι 2,5'' άρες θήκες που σου δίνουν extra τροφοδοτικό όταν πρόκειται να συνδεθεί μέσω e-Sata. To μόνο που μπορείς να κάνει είναι να το τροφοδοτείς μέσω USB με ένα εξωτερικό μετασχηματιστή και να συνδεθείς κανονικά μέσω e-Sata για την μεταφορά των αρχείων, αν και δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο όλη αυτή η διαδικασία για τόσο μικρής χωρητικότητας drive...
ultraxmode Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μήπως θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το AHCI στο Bios του motherboard ?...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 όχι, αλλά πρέπει να είναι enabled το esata
lion2486 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Τελικά ήθελε απλά και την USB μαζί. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.