Προς το περιεχόμενο

Νέα κάρτα γραφικών

8elwADSL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα λέω να αγοράσω νέα κάρτα γραφικών γιατί η 9400 δεν παιζει και πολλα πια.budget μεχρι 150 euro για αναλυση 1920χ1080 wide και τροφοδοτικο 12v=18α το συστημα μου το εχω στο signature.λεω για μια 5770 αλλα δεν ξέρω αν θα τρωω bottleneck

Δημοσ.

Περίμενε 2-3 μέρες πριν πάρεις την 5770.

Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για κακή συμπεριφορά τους με τους υπάρχοντες drivers, κυκλοφορούν πολλές στην αγορά που τους λείπουν καμμιά 80αριά stream processors (720 αντί για 800!!!), γενικά είναι ανώριμη κάρτα.

Εγώ εχθές την πήρα και δεν μου παίζει καλά, σήμερα όλη την ημέρα έψαχνα για BIOS update και καλούς drivers, ως αύριο το βράδυ θα δω τί και αν τα κατάφερα.

Δημοσ.

Πλαίσιο, αλλά και από e-shop τα ίδια έχω ακούσει.

Αποφύγετε αυτήν με τον κωδικό SKU#11163-00 και P/N288-7D132-000SA. Αυτά τα γράφει το αυτοκόλλητο πάνω στο PCB.

Παρόλα αυτά υπάρχει λύση μέσω BIOS update, αύριο το βράδυ θα έχω τελειώσει ελπίζω.

Δημοσ.

Αν δέν έχεις μεγάλη οθόνη (αλλά 19" - 20") αυτή εδώ θα σε καλύψει άνετα για αυτό που ζητάς και δεν θα έχεις πρόβλημα bottleneck όπως με την 5770.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/XFX-4770-SVGA-PCI-Express-512-MB-HD-477A-YDFC.htm

Η τιμή της πραγματική ευκαιρία και κλοκάρεται αρκετά.

Διαφορετικά πάς σε 5750 ή 5770 αλλά πάρτη απο εδώ:

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006025

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200005955

Στην 2η περίπτωση όπως ανέφερε και ο nick κοίτα τον οδηγό που υπάρχει στο φόρουμ για overclocking των C2D και ανέβασε τον cpu σου λίγο. Πίστευω και γώ ότι με το υπόλοιπο hardware σου τα 3,4ghz είναι πολύ άνετα. Θα δείς διαφορά στα games. :-)

(Toν παλιό Ε7300 μου τον είχα πάει στα 3,4ghz με 800άρες μνήμες και μάλιστα 4χ1gb)

Δημοσ.

Σχεδον 2 μηνες τωρα κραταω στην ακρη ενα μπογιοκο για την vapor x 5770 και ενα καλο psu και οπως το κοβω με αυτα που βλεπω για την αυτην την καρτα μου φαινεται να τα τρωω :-D αλλα με τρωει να την παρω. :lol:

Ας πουμε την παιρνω και βγαινει κομπλε, με τον Ε7500 και 3Gb ram θα εχω κανα προβλημα?

Σκευτομαι απο overclockers.

Δημοσ.
Σχεδον 2 μηνες τωρα κραταω στην ακρη ενα μπογιοκο για την vapor x 5770 και ενα καλο psu και οπως το κοβω με αυτα που βλεπω για την αυτην την καρτα μου φαινεται να τα τρωω :-D αλλα με τρωει να την παρω. :lol:

Ας πουμε την παιρνω και βγαινει κομπλε, με τον Ε7500 και 3Gb ram θα εχω κανα προβλημα?

Αν κλοκάρεις τον cpu δεν θα έχεις πρόβλημα.

Όσον αφορά την vaporX εγκρίνω και επαυξάνω την υλοποίηση αλλά να την πάρεις απο εδώ και γλιτώνεις 21 ευρώ απο ότι Πλαίσιο. ;)

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006927

Και εγώ φοβόμουν για bottleneck της 5850 με τον E8400 αλλά κανένα πρόβλημα δεν έχω που τον έχω κλοκαρισμένο στα 3,7.

Απλά κάποια στιγμή αργότερα πρόσθεσε άλλο 1gb μνήμης (αν και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα σε πρώτη φάση). :-)

Δημοσ.

Το update περιγράφεται με λεπτομέρεια στο site της sapphire http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index_01.aspx?psn=0006, είναι σχετικά απλό και δεν ακυρώνει την εγγύηση.

κατεβάζεις και τα δύο αρχεία, το ένα είναι ένα powerpoint που τα περιγράφει βήμα-βήμα και το άλλο τα αρχεία.

Είναι κανένα μισαωράκι δουλειά όλο όλο, θα το έκανα τώρα, αλλά πρέπει να πάω δουλειά στις 4.30, αύριο λοιπόν.

Δημοσ.
Hmm o/c αρα και νεα ψυχτρα.^^

Θα περιμενω λιγακι ακομα βεβαια(νεοι drivers etc.etc)

Για τα 3,4 αν έχεις καλό airflow στο κουτί κατά πάσα πιθανότητα σε καλύπτει η stock.

Φαντάσου οτι εγώ αρχικά τον είχα (τον 7300) σε ένα htpc case με χάλια airflow και δεν χρειάστηκα ψύκτρα ουσιαστικά. Πιο πολύ την πήρα καθαρά για λόγους ψυχολογίας :P

Κλοκαρε λοιπόν τσέκαρε temps και αν χρειάζεται παίρνεις ψύκτρα διαφορετικά τσάμπα λεφτά σε πρώτη φάση. Άλλωστε για τα 3,4 δεν θα παίξουν ιδιαίτερα ρευματα, σχεδόν με stock θα είσαι .... ;)

Δημοσ.

Σωστοτατος.

Απο airflow αλλο τιποτα,ενας 140mm μπρος,1 120mm πισω και εχω ανοιξει με τροχο στα πλαινα πανω απο τον cpu.:lol:

Question:

Συνηθως στα 3,4 τι θερμοκρασιες παιζουν?

Δημοσ.

No prob λοιπόν.

όσον αφορά την 5770 της sapphire (όχι την vaporX), την πήρε ένα ξαδερφάκι μου την προηγούμενη βδομάδα. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα, τουλάχιστον θα μου το είχε πεί.

Βέβαια αυτό δεν αναιρεί τα πιθανά προβλήματα με τους drivers και μάλιστα συγκεκριμένα σε κάποια παιχνίδια νέα (π.χ saboteur) το οποίο στην παρούσα φάση δεν τρέχει με καμμιά κάρτα της σειράς 5000 (συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς μου 5850), όταν χρησιμοποιούνται win 7 ή win vista. Αναγκαστικά θα πρέπει να εγκαταστήσεις xp για να παίξεις το παιχνίδι (και κάποια άλλα) στην παρούσα φάση ή να περιμένεις τους νέους drivers Που λογικά θα το διορθώνουν πιστεύω.

---------- Προσθήκη στις 00:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:42 ----------

Question:

Συνηθως στα 3,4 τι θερμοκρασιες παιζουν?

(Aν θυμάμαι καλά εμένα ο Ε7300 στα 3,4 σε idle έπαιζε γύρω στους 46- 47 C και σε full load με Linpack ΟCCT έφτανε στους 70 - 72. Mε Τjmax τους 100 όπως και σένα υποθέτω. Στο Htpc case πάντα. Οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα. )

Συγνώμη στον topic starter για τα offtopic... :o

Δημοσ.
για τροφοδοτικο δεν ειπε κανεις τιποτα...

18 αμπερ στη 12V ειναι πολυ λιγο....

Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με το 550άρη της Chieftec άλλωστε οι 5750 - 5770 είναι λιγόφαγες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...