Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν φίλοι μου σκέφτομαι για την επόμενη εβδομάδα μια αναβάθμιση από :

Ρ 4 στα 1600

Μ/Β ΜSI 845Pro

512sdr

Δίσκο Quantum 20 GB

Σε :

Ρ4 στα 2.4

Μ/Β Gigabyte

512 ddr

Δίσκο Western 40 GB

Συγνώμη για τυχόν λάθος σε ορολογία

Με κόστος 350 ευρω (περίπου 120.000 δρχ) αποσύροντας τα δικά μουΤι λέτε η σχέση τιμής και αποτελέσματος αξίζει???

Επίσης να ρωτήσω για τους χρήστες του ghost image αν πάρω ghost το σύστημα μου win xp pro gr σε ένα άλλο δίσκο 5GB που θα παραμείνει στο pc ή σε cds θα μπορέσω να γλιτώσω το format ??? Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Αν πάς σε intel chipset,το cloning με το ghost θα σου παίξει (π.χ αν πάς από το 845 που έχεις σε 845Ε ή 845ΡΕ).

Αν πάς όμως σε SiS648 που είναι ένα αρκετά καλό chipset,δεν νομίζω να σου παίξει.

Θα σου έλεγα να μην πάρεις Gigabyte,άν πάρεις να φροντίσεις να δείς ποιά board revision είναι (π.χ 1.0),άν πάρεις π.χ Gbyte με 845ΡΕ να ξέρεις ότι έχει πρόβλημα άν βάλεις 2ο dimmακι,γίνεται ασταθέστατο.Προτίμησε,κατά τη γνώμη μου,Intel Chipset,όχι Gbyte.Δές το ΜSI 845PE,Αsus P4PE αρκετά καλό είναι και το Shuttle με το SiS648,αρκετά φθηνότερο,αλλά ενδέχεται να ξαναπεράσεις λειτουργικό.

Δημοσ.

Θα δεις τεραστια διαφορα, κυριως λογω του οτι ειχες SDRAM.

Για το format, πιθανοτατα θα το γλυτωσεις αν το καινουριο MΒ εχει ιδιας μαρκας chipset με το παλιο.

Δημοσ.

Οι σκληροί είναι πλέον πολύ φθηνοί. Μόνο 40? Με κανα 30 ευρώ παραπάνω μπορεί να πάρεις κανα 60 (μπορεί και 80 αλλα χλωμό.). Κατα τα άλλα καλά είναι.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote nodreams.ct:</font><hr> Γιαννη ξερεις ακριβως το ΜΒ που θα παρεις;

το προηγουμενο σου ειχε Lan, USB 2,raid κτλ; <hr /></blockquote>

Φιλε μου ευχαριστω αλλα απο harware ειμαι ασχετος σχεδον.Δεν το κρυβω εξ αλλου...Το μονο που ξερω ειναι οτι το παλιο ηταν MSI 845 pro ...

Δημοσ.

Εμενα χοντρικα που τα υπολογιζω καλη τιμη μου φαινεται..

Θα συμφωνισω με τα παιδια να παρεις λιγο μεγαλυτερο σκληρο..

(εγω λεω WD)

Δημοσ.

Η πρόσφατη οδυνηρή μου εμπειρία λέει όχι WD...

Και σύμφωνα με όσα γράφουν το 90% των hardware sites μακριά από IBM.

Πάντως αν συνεχίσεις να διαβάζεις Insomnia σύντομα θα γίνεις master στα PC!!! :grin:

Δημοσ.

Μπορεί να έτυχε, αλλά πριν από κανένα χρόνο πήραμε 4 σκληρούς. 3 Maxtor (20-40-40) και ένα wd 40.

Όλοι φάγαν λιώσιμο, ανοικτοί 12h / 24h και ο wd χρησιμοποίησε την εγγύηση του.

Τώρα ότι λέει ο Narayan για τους IBM τα ίδια έχω διαβάσει και εγώ.

sc

Δημοσ.

Ρε γμτ όταν η εταιρεία σου δίνει MTBF στις 100000 ώρες και ο δίσκος τα φτύνει με το ζόρι στις 3000 τι να πεις; Αν ήταν ελαττωματικός δεν θα το παρουσίαζε πολύ νωρίτερα;

Δημοσ.

Εγώ είχα ένα WD και έναν Maxtor. Ο Maxtor τα έφτυσε εδώ και ένα μήνα χωρίς πολύ χρήση (το είχα για backup). Ο WD έχει κλείσει το ενάμισι έτος. Θα σου συμβούλευα να πάρεις τον WD 80JB και όχι τον 40αρι γιατί η διαφορά στην τιμή τους ελάχιστη. Τώρα όσον αναφορά την γενική αναβάθμιση του συστήματος εμένα προσωπικά τα χρήματα αυτά μου φαίνονται πολλά και δεν ξέρω αν στο τέλος θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Αν εσύ νιώθεις ότι χρειάζεται να γίνει κάντην όμως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...