Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με Win7 AHCI mode και δίσκους

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα αγόρασα έναν Intel SSD Postville (G2) 80GB. Έκανα λοιπόν update το bios του Maximus Formula X38 που έχω, το ρύθμισα να δουλεύει ο SATA Controller σε AHCI mode, έκανα update το firmware του Postville και εγκατέστησα Windows 7 Ultimate 64bit.

Κράτησα τους drivers της Microsoft όσων αφορά τον AHCI SATA Controller (για να λειτουργεί αυτόματα το TRIM του Intel SSD) και όλα πάνε κατ'ευχήν. Το σύστημα απλά ΠΕΤΑΕΙ.

Όλα καλά λοιπόν εκτός απο μία λεπτομέρεια (που προσωπικά εμένα, μου χτυπάει στο μάτι αρνητικά!!:mad:)

Η λεπτομέρεια αυτή, έχει να κάνει με την (φυσιολογική λόγω AHCI mode) εμφάνιση όλων μου των δίσκων στο tray (εκεί που εμφανίζονται όλες οι USB συσκευές ωστε να μπορούμε να μπορούμε να τους κάνουμε Safe Removal).

Έχω 6 σκληρούς δίσκους στο σύστημά μου ( 1xIntel SSD, 1xRaptor74GB και 4χSATΑ δίσκους διαφόρων μεγεθών) οπότε είναι φυσιολογικό, εκεί στο tray που φαίνονται όλες οι USB συσκευές να επικρατεί χ-ά-ο-ς !!!

Με λίγα λόγια, ο κίνδυνος να κάνω Remove έναν δίσκο είναι παραπάνω απο μεγάλος !

ΕΡΩΤΗΣΗ : Γίνεται με κάποιον τρόπο να "κρύψω" τους δίσκους μου ? Ωστε να ΜΗΝ φαίνονται στο tray ?...

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια!

Δημοσ.

Το οτι μου το κάνει λόγω AHCI το ξέρω. Όπως είπα είναι φυσιολογικό.

Απλά ψάχνω για κάποια λύση ωστε να κρύψω τους δίσκους απο το tray ωστε να μην μπορώ να κάνω αφαίρεση κατα λάθος...

Δημοσ.

κατ' αρχήν, οσον αφορά τη σχέση ahci - remove option,

σε παλαιότερο σύστημα, που είχα (nforce4 chipset), με το που εκανα εγκατάσταση των nforce drivers, μου έδειχνε την επιλογή να αποσυνδέσω τους sata δισκους στο tray, παρόλου που τους ειχα σεταρει σε ide mode, όχι σε ahci.

Μαλλον εχει σχέση με τους drivers , όχι αναγκαστικά με το τι επιλεγεις στο bios.

Ενα παρόμοιο safely-remove-icon αλλα ποιό πλούσιο, Hotswap http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm

με αυτο μπορεις να διαλέξεις ποια είδη δισκων (fixed,removable,dvd) θα εμφανιζει η λίστα.

πχ. για να δείχνει μόνο τους usb δισκους/φλασακια, πρεπει να επιλέξεις εμφάνιση των "removable disk drives", και "safely removable devices"

Eπισης εχει γρήγορο "scan for hardware changes" για να μην ψαχνεις συνεχεια τον device manager.

----------

Tip για XP (, στα 7 νομιζω υπάρχει η δυνατότητα να κρυβεις tray icons, χωρις προσθηκες ) : Αν το εικονίδιο "Safely Remove Hardware" δεν το χρησιμοποιείς σχεδόν ποτέ μπορεις να το εξαφανίσεις με το Icon Remover

Δημοσ.

Οντως ειναι θεμα drivers το Hot Swap οταν εχεις το συστημα σε AHCI...σε μενα π.χ οταν κανω φορματ κ εχω τους drivers της MS μου βγαζει ολους τους σκληρους στο Safely remove,οταν εγκαθιστω τους drivers της intel (Storage manager)απενεργοποιεiται το Hot Swap...

Δημοσ.

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό! Το "κακό" (καλό) είναι οτι θέλουμε το ΤRIM ... οπότε...

ελπίζω (αν και δεν νομίζω) να αλλάξει ο driver της Microsoft.Αλλά εδώ δεν έχει αλλάξει απο το 2006... τώρα θα αλλάξει ?...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...