Προς το περιεχόμενο

πτυχια ιταλικων

Vivie05

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γειαααααα σας :-D:-D

φετος δινω για ιταλικα επιπεδο celi 3.υπαρχει καποιος/καποια που να εχει δωσει το πτυχιο αυτο? αν ναι πως σασ φανηκε?

α! και κατι αλλο καπου πηρε το ματι μου οτι ειναι καλυτερο τα παιδια να δινουν για το diplomadi lingua italiana παρα το celi. ξερετε κατι πανω σε αυτο το θεμα???

εσεις τι πιστευετε?

Δημοσ.

Καλημέρα.

Η κοπελιά μου έχει πάρει το diploma di lingua italiana και το diploma avanzato. Στο φροντιστήριο που πήγαινε ποτέ δεν της ανέφεραν το celi (ως πιθανότητα να το δώσει). Επίσης το celi αναγνωρίζεται μόνο στην Ελλάδα σε αντίθεση με το άλλο το οποίο αναγνωρίζεται και στην Ιταλία. Αυτά μου είπε, αυτά σου λέω. :-)

• Moderators
Δημοσ.
γειαααααα σας :-D:-D

φετος δινω για ιταλικα επιπεδο celi 3.υπαρχει καποιος/καποια που να εχει δωσει το πτυχιο αυτο? αν ναι πως σασ φανηκε?

α! και κατι αλλο καπου πηρε το ματι μου οτι ειναι καλυτερο τα παιδια να δινουν για το diplomadi lingua italiana παρα το celi. ξερετε κατι πανω σε αυτο το θεμα???

εσεις τι πιστευετε?

Τωρα περιμενω τα αποτελεσματα. Δεν νομιζω πως θα εχεις σαφη εικονα απο τις απαντησεις εδω διοτι το πως σου φαινονται τετοιου ειδους εξετασεις εχει να κανει κατα την γνωμη μου με την προετοιμασια που εχεις κανει ο ιδιος.

Προσωπικα ομως μου φανηκε μαλλον ευκολο για αυτο που περιμενα να δω/ακουσω.

Επισης εχει να κανει και με την ηλικια σου. Αν εισαι δηλαδη 15 χρονων θα ανταπεξελθεις δυσκολοτερα απο καποιον 30ρη με τις ιδιες γνωσεις στην γλωσσα. Κυριως λογω εμπειριων, τροπου σκεψης, κουλτουρας κ.ο.κ. στα θεματα που θα κληθεις να αναπτυξεις. Εμενα πχ. μου ετυχε να σχολιασω για τις απεργιες-διαμαρτυριες των εργατων, θεμα για το οποιο στα 15+ δεν θυμαμαι να ειχα καν σαφη γνωση, για να μην αναφερω αποψη ΛΟΛ

Τωρα οσον αφορα την πιστοποιηση, στην Ελλαδα εχουν και τα δυο την ιδια αναγνωριση, στο εξωτερικο ομως νομιζω πως ειναι το αντιθετο απο αυτο που ειπε o Sellers με καποια επιφυλαξη, νομιζω πως το diploma di lingua italiana αναφερεται στο κρατικο πιστοποιητικο γλωσσομαθειας. Εκτος αν τα μπερδευω :-)

Δημοσ.

οκ τωρα με το να σχολιασω <για τις απεργιες-διαμαρτυριες των εργατων> και τα σχετικα θεματα με "εστειλες" αδιαβαστη :-D:-D:-D:-D

εγω στο φροντιστηριο γραφω ακομη στην εκθεση ,<πως περασα τα χριστουγεννα> και προφορικα <να περιγραψω τι χαρακτηρα εχω> ουυυυφ αντε να παρεις celi :fear::fear:

εγω ξερω οτι το celi ειναι ενα πτυχιο παγκοσμιως αναγνωρισμενο αλλα δεν ξερω τιποτα για το lingua di italiana.

παντως μου κανει παραξενο γιατι ακουω ολο και πιο πολλα παιδια να μν θελουν να δωσουν το celi και δεν μπορω να καταλαβω τν λογο... δεν εξηγουν κιολας... αστα

• Moderators
Δημοσ.
οκ τωρα με το να σχολιασω <για τις απεργιες-διαμαρτυριες των εργατων> και τα σχετικα θεματα με "εστειλες" αδιαβαστη :-D:-D:-D:-D

εγω στο φροντιστηριο γραφω ακομη στην εκθεση ,<πως περασα τα χριστουγεννα> και προφορικα <να περιγραψω τι χαρακτηρα εχω> ουυυυφ αντε να παρεις celi :fear::fear:

εγω ξερω οτι το celi ειναι ενα πτυχιο παγκοσμιως αναγνωρισμενο αλλα δεν ξερω τιποτα για το lingua di italiana.

παντως μου κανει παραξενο γιατι ακουω ολο και πιο πολλα παιδια να μν θελουν να δωσουν το celi και δεν μπορω να καταλαβω τν λογο... δεν εξηγουν κιολας... αστα

Ισως γιατι κυκλοφορει φημη πως ειναι πιο δυσκολο, ίσως γιατι δεν εχουν σκοπο να το χρησιμποποιησουν στο εξωτερικο.

Σε ποιο ετος εισαι?

Μην αγχωνεσαι, σε φιλο μου επεσε να σχολιασει ενα κειμενο για ενα παιδακι που σταματησε να μιλαει οταν εχασε τον σκυλο του και ξαναβρηκε την ομιλια του οταν επεστρεψε ο σκυλος (ευκολο). Αλλωστε στα προφορικα επιλεγουν τι θεμα θα σου δωσουν με πολλα κριτιρια. Αν προετοιμαστεις θα το εχεις. :-)

Στην εκθεση ουσιαστικα εχεις να γραψεις δυο θεματα (εκ των οποιων το ενα ειναι μονο 80 λεξεις), διαλεγοντας απο συνολικα πεντε. Καποια μαλιστα ειναι αρκετα ευκολα, πχ γραμμα σε ιταλο φιλο σου κλπ τετοια...

Δημοσ.

τωρα ειμαι στο δευτερο ετος και με πολυ "φτωχο" λεξιλογιο.

παντως μου εδωσες μια ιδεα πως ειναι η εκθεση, στο φροντιστηριο δεν μας εχουν δωσει ακομη κατι για celi 3 τουλαχιστον καταλαβα τι παιζει για την εκθεση :-)

thanks!

Δημοσ.

Το "πώς σας φάνηκε" είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Άλλος μπορεί να προετοιμαζόταν 10 χρόνια, άλλος μπορεί να πήγε για τουρισμό, οπότε απορρίπτεται σαν ερώτηση -μην την κάνεις καθόλου καλύτερα. Κάτι που μπορώ να σου προτείνω για τη βελτίωση του λεξιλογίου σου, είναι να ακούς ιταλικά τραγούδια, να βρίσκεις τους στίχους τους και να τους μεταφράζεις και μετά να τους μαθαίνεις απ' έξω. Έτσι θα αποστηθίσεις αρκετές λέξεις αναίμακτα. Laura Pausini, Eros Ramazzotti, Sal Da Vinci, Lucio Dalla, Anna Tatangelo, Gigi D' Alessio, Andrea Bocelli, Nek, Mango, Luca Dirisio, ψάξε και όλο και κάτι θα βρεις. Επίσης δοκίμασε να συντονιστείς στο Radio Italia :)

Δημοσ.

φυσικα και το "πώς σας φάνηκε" είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό..!!! αλλωστε γι'αυτο το λογο ρωτησα για να δω εντυπωσεις απο τν καθενα.

οσο για τα ιταλικα τραγουδια, θα σου πω οτι αυτο το κανω πολλα χρονια πριν αρχισω μαθηματα ιταλικων απλα και μονο επειδη μου αρεσε γενικα η ιταλικη μουσικη,τωρα πια βλεπω και ιταλικα καναλια(ραι κτλ) αλλα και παλι τιποτα απο αυτα δεν νομιζω να συμβαλει ουστιαστικα.. παραδειγμα αν με ρωτησουν κατι για τν οικονομια ή για την πολιτικη κανενα τραγουδι του Ramazzotti ή Pausini θα με σωσει.....τα τραγουδια πανω κατω εχουν μεσα καθημερινες λεξεις, τιποτα το σπουδαιο..

εσυ εχεις δωσει καποιο πτυχιο ιταλικων?:-):-):-)

Δημοσ.

Κάνω ιταλικά εδώ και 3 χρόνια(το καλοκαίρι δίνω Celi 4 και σταματάω) και έδωσα Celi 3 το Νοέμβριο.Το περίμενα αρκετά δυσκολότερο αλλά ήταν καλά τα θέματα(σίγουρα παίζει ρόλο κι η ηλικία,αλλιώς γράφεις στα 24 που είμαι εγώ,αλλιώς στα 15).Συγκεκριμένα στην έκθεση έγραψα για μια ιστορία αγάπης που ζητούσε να στείλεις σε ραδιοφωνικό σταθμό κι ένα γράμμα όπου εξηγείς τους λόγους που δεν σ'αρέσει το fb,αυτά επέλεξα εγώ.Δεν ήταν δύσκολα θέματα,με απλό λεξιλόγιο έβγαιναν.

Πάντως θέλει διάβασμα,όπως κι οποιαδήποτε ξένη γλώσσα,κι ας ακούγεται ότι είναι εύκολη,η γραμματική της μόνο εύκολη δεν είναι.

Το Celi αναγνωρίζεται παγκόσμια,για το diploma δεν είμαι σίγουρη.Πάντως το Celi & το κρατικό έχουν ίδια αναγνώριση στην Ελλάδα,το Celi είναι πιο δύσκολο βέβαια.

Ιταλικά τραγούδια,ταινίες βοηθούν να συνηθίζει τ'αυτί σου τη γλώσσα αλλά προπαντώς θέλει..διάβασμα!

Δημοσ.

το μονο σιγουρο ειναι οτι θελει διαβασμα..

να πω την αμαρτια μου τν πρωτο χρονο δεν εδωσα και πολυ βαση εκτος απο κασετα γιατι μου εμοιαζαν ολα πολυ ευκολα και νομιζα οτι θα ηταν ετσι γενικα.. τωρα ελπιζω με ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ θα καταφερω να καλύψω τα "κενα" μου.

Δημοσ.

Αυτή είναι η παγίδα..Στην αρχή φαίνονται εύκολα αλλά μετά έρχονται οι υποτακτικές και δε συμμαζεύεται..

Αλλά μην αγχώνεσαι,άμα στρωθείς θα βγει η ύλη..

• Moderators
Δημοσ.
Αυτή είναι η παγίδα..Στην αρχή φαίνονται εύκολα αλλά μετά έρχονται οι υποτακτικές και δε συμμαζεύεται..

Αλλά μην αγχώνεσαι,άμα στρωθείς θα βγει η ύλη..

Offtopic, δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω γιατι αυτος ο πανικος με την υποτακτικη παρεμπιπτοντως... τα pronomi combinati μαλιστα, αλλα η υποτακτικη γιατι?

Επισης Nomikaria ξερουμε ποτε βγαινουν τα αποτελεσματα?

Δημοσ.

Είναι λίγο δύσκολη όχι τόσο στην κλίση και στους χρόνους αλλά στη χρήση,στην ακολουθία των χρόνων,πότε χρησιμοποιείται κλπ..Πάντως έχει κάποια δύσκολα σημεία στη γραμματική,και τα combinati μέχρι να τα καταλάβεις είναι..

Νομίζω γύρω στο Φλεβάρη να τα περιμένουμε..

Δημοσ.
φυσικα και το "πώς σας φάνηκε" είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό..!!! αλλωστε γι'αυτο το λογο ρωτησα για να δω εντυπωσεις απο τν καθενα.

οσο για τα ιταλικα τραγουδια, θα σου πω οτι αυτο το κανω πολλα χρονια πριν αρχισω μαθηματα ιταλικων απλα και μονο επειδη μου αρεσε γενικα η ιταλικη μουσικη,τωρα πια βλεπω και ιταλικα καναλια(ραι κτλ) αλλα και παλι τιποτα απο αυτα δεν νομιζω να συμβαλει ουστιαστικα.. παραδειγμα αν με ρωτησουν κατι για τν οικονομια ή για την πολιτικη κανενα τραγουδι του Ramazzotti ή Pausini θα με σωσει.....τα τραγουδια πανω κατω εχουν μεσα καθημερινες λεξεις, τιποτα το σπουδαιο..

εσυ εχεις δωσει καποιο πτυχιο ιταλικων?:-):-):-)

'Εχω δώσει πριν 3-4 χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι ποιο και δεν είμαι σπίτι για να το τσεκάρω. Νομίζω ένα της PALSO πρέπει να 'ταν, αντίστοιχο του Lower σαν να λέμε -γελοιοδέστατο πάντως. Αλλά κι εμένα τα ιταλικά μου άρεσαν από μικρός, οπότε έκανα εντατικά 2-3 χρόνια (ήξερα και γαλλικά οπότε βοήθησε), χτύπησα και μερικά ταξιδάκια Ιταλία και καθάρισα κι από τότε... solamente Radio Italia και YouTube (και καμιά Napoli για να σπάει η μονοτονία =D)!

Δημοσ.

παιδια με τα pronomi γενικα στο τμημα μου δεν τα παμε καλα.εγω δεν τα παω με τιποτα, οχι οτι τους εχω δωσει και μεγαλη προσοχη.. μου φαινονται ακαταλαβιστικα :) :) αλλα οπως καταλαβατε δεν ειμαι το σωστο δειγμα μαθητριας χαχαχα

Rubin οταν πηγα ιταλια περσι που ημουν και στο πρωτο ετος που εκανα ιταλικα, μιλουσα η ελληνικα γιατι ναι τα καταφερα... βρηκα ιταλιδα που μιλουσε ελληνικα η ιταλοαγγλικα....μισες λεξεις αγγλικες μισες ιταλικες.. ειμαι να με κλαινε και οι ρεγγες χαχαχα οσο για ραδιο ακουω το radio kiss kiss (Nαπολη) και σπανια radio italia

να σας ρωτησω κατι ακομη... το celi 4 kai 5 τι γραμματικη εχει??? απόσα εχω δει οτι παιζει απο γραμματικη το κανουμε μεχρι celi 3.Μετα τι ? μονο λεξεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...