engant Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Καλημέρα σας Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα έχω κάνει το δίκτυό μου μεταξύ 2 υπολογιστών με καρφωτές ip 192.168.1.1 και 192.168.1.2 , συνδεδεμένοι μέσω network hub, στο οποίο δεν υπάρχει internet(συνδεομαι άσυρματα σε hotspot, επελεξα και για τους 2 η/υ την επιλογη δικτυου οπου δεν υπάρχει συνδεση internet, δεν ξερω αν έπραξα σωστά ).. το ζητημα είναι ότι έχω συνδέσει στο ένα pc έναν εκτυπωτή και προσπαθω μέσω του δικτύου να τον εγκαταστήσω και στο άλλο, αλλά τζίφος...συνέχεια μου βγάζει μήνυμα ότι είναι γραμμένος λάνθασμένα ο εκτυπωτής ή δεν είναι συνδεδεμένος με τον διακομιστή(το pc που είναι συνδεδεμένος) και να επικοινωνήσω με το διακομιστή για να δω αν επιτρέπει την πρόσβαση! έχω ελέγξει το firewall, to file and print sharing, το sharing του εκτυπωτη... να προσθέσω ότι όταν είχα internet στο χώρο μου και συνδεόμουνα μέσω ethernet, είχα εγκαταστήσει τον εκτυπωτή και όλα ήταν καλά...τώρα όμως που σταμάτησα την σύνδεση και επαναπροσδιόρισα το δίκτυό μου με νέα δεδομένα, δεν ξέρω τι συμβαίνει... τη βοήθειά σας παρακαλώ...
Tmark Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καταρχάς το internet δεν έχει σχέση με τον εκτυπωτή.Μπορεί το δίκτυο να δουλεύει κανονικά και απλά να μην υπάρχει internet connectivity. Τον εκτυπωτή πως τον έχεις ονομάσει (shared name) ?
engant Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καταρχάς το internet δεν έχει σχέση με τον εκτυπωτή.Μπορεί το δίκτυο να δουλεύει κανονικά και απλά να μην υπάρχει internet connectivity. Τον εκτυπωτή πως τον έχεις ονομάσει (shared name) ? έχει σημασία το όνομα??'οπως τον λένε...hp laserjet 1005...
xkokos77 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 \\192.168.1.1 και εντερ κανε δεξι κλικ στον εκτυπωτη και συνδεση Τελος Η το αναποδο \\192.168.1.2 ............ Ο εκτυπωτης να ειναι share και να υπαρχει δικτυο. Easy
engant Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 \\192.168.1.1 και εντερκανε δεξι κλικ στον εκτυπωτη και συνδεση Τελος Η το αναποδο \\192.168.1.2 ............ Ο εκτυπωτης να ειναι share και να υπαρχει δικτυο. Easy ειναι οκ πλεον...το firewall "'εκοβε" την ip του άλλου Υ/Σ αυτόματα...γρρρρρ....ευχαριστώ όπως και να χει...
caveneo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Τη βοήθειά σας παρακαλώ αν γίνεται. Έχω ένα desktop και ένα netbook. Στο desktop έχω τα 7 64bit και το netbook έχει XP 32bit. Στο desktop έχω συνδεδεμένο τον εκτυπωτή HP Deskjet 5550. Τον έχω "μοιράσει" στο δίκτυο, και στο netbook τον βλέπω κανονικά, αλλά όταν πάω να κάνω connect μου ζητάει κάτι οδηγούς. Έχω πάρει τους οδηγούς από το cd του 5550 αλλά για κάποιο λόγο δεν τους δέχεται. Τί συμβαίνει;;
_Anonymous_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 δεξι κλικ> ιδιοτητες> add aditional drivers........... τα xp δε θα παιξουν ποτε αν δε κανεις αυτο που αναφερω
caveneo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Αυτό που αναφέρεις που το κάνεις; στα xp ή στα 7 που είναι και ο εκτυπωτής εγκατεστημένος. Στα 7 το δοκίμασα το add additional drivers x86 αλλά δεν δέχεται αυτούς από το cd του εκτυπωτή. Μου βγάζει στην οθόνη ένα μήνυμα: "The specified location does not contain the driver hp deskjet 5550 series (HPA) for the requested architecture". Στο μεταξύ στο παράθυρο "additional drivers" έχει τρεις επιλογές.\ i) Itanium ii) x64 iii) x86 Τα προαναφερόμενα είναι Type 3 - User Mode και ήδη εγκατεστημένο στο σύστημά μου είναι το ii (λογικό από τη στιγμή που έχω τα 64bit). Δεν μπορώ παρόλα αυτά να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να εγκαταστήσει για το χ86 τους οδηγούς από το cd του εκτυπωτή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.