the_pianist Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Την καλησπέρα μου σε όλους τους ειδήμονες! Σαν καινούριος στο χώρο των δορυφορικών κι εγώ, έχω ένα κάρο ερωτήσεις! Δεν πρόκειται να τις αριθμήσω τώρα μια και βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης των σχετικών θεμάτων που υπάρχουν στο δίκτυο. Θα ξεκινήσω όμως με κάποιες ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί επακριβώς πουθενά στις μέχρι τώρα αναζητήσεις μου. Και αυτές οι ερωτήσεις είναι οι παρακάτω: 1. Το πιάτο θα μπει σε ταράτσα στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα Λούτσας – Αρτέμιδας. Να υποθέσω από αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα πως 1.20 διάμετρο το πιάτο είναι ικανοποιητική; Εννοείται πως ούτε ξέρω τι παίζεται για να ξέρω τι θέλω να βλέπω, αλλά από αυτά που διάβασα όλοι μιλάνε για τους βασικούς δορυφόρους Hot Bird και Astra. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα πιάνουμε για αρχή αυτούς. 2. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να χάσω ούτε ένα από τα κανάλια που βλέπω τώρα με την επίγεια τηλεόραση ακόμα και τα πιο περιφερειακά. Υπάρχει περίπτωση με το νέο μου δορυφορικό πιάτο να σταματήσω να βλέπω όλα όσα μέχρι τώρα έβλεπα; Υπάρχουν δηλαδή πιάτα που δεν είναι Free to Air αλλά πιάνουν μόνο όσα εκπέμπονται μέσω δορυφόρου? Αλλά ακόμα και FTA να μην είναι η δορυφορική, μετά την εγκατάστασή της θα μπορώ να την απενεργοποιώ για να επιλέξω ένα κανάλι που δεν εκπέμπεται μέσω δορυφόρου; 3. Η τελευταία μου ερώτηση είναι και η πιο δύσκολη. Επειδή θα πρέπει να μπει σε κολώνα το πιάτο μια και στην ταράτσα έχω ένα μικρό δώμα που θα επισκιάζει τη στόχευση του δορυφόρου και από ότι έχω διαβάσει δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό αλλιώς δε στοχεύεις και ξεχνάς τη δορυφορική, υπάρχει καμία περίπτωση να μπει σε κολώνα το πιάτο με 9 μποφόρ ανέμους; Υπάρχει κανένας με ανάλογη εμπειρία σε τέτοιους ανέμους; Νομίζω πως οι ερωτήσεις αυτές ούτε καν έχουν ερωτηθεί ποτέ οπότε νιώθω ότι τουλάχιστον δεν επαναλαμβάνομαι και κατά συνέπεια δεν κουράζω.
parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Συνδέσεις ΑDSL. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.
TheELF Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 1.Αυτό το μέγεθος φτάνει άνετα για να βλέπεις τους δυο δορυφόρους που αναφέρεις.Αν the αγόρασε και ένα περιοδικό όπως p.x. δορυφορικά νέα που έχουνε λίστες με τους δορυφόρους και τα κανάλια τους όπου για το κάθε κανάλι σου λέει τι μέγεθος ακριβώς προτείνεται. 2. Δεν θα πειράξεις την κεραία που έχεις τώρα,αφού δεν έχει σχέση η δορυφορική λήψη με την επίγεια,οποτε δεν χάνεις και κανάλια. 3. Το πιάτο,λόγο πιάστρας θα βγει 15-20 cm πιο έξω,πιο σημαντικό είναι το πιάτο να μπορεί να κοιτάξει προς την μεριά από όπου εκπέμπουν η δορυφόροι(άλλη μια φορα περιοδικό!).Που θα βρείς 9 μποφόρ???εμείς θεσσαλονίκη με βαρδάρη,βάζουμε τα 1,20 σε απλά πασσαλάκια στο κάγκελο και κανένα πρόβλημα.
talisman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Την καλησπέρα μου σε όλους τους ειδήμονες! Σαν καινούριος στο χώρο των δορυφορικών κι εγώ, έχω ένα κάρο ερωτήσεις! Δεν πρόκειται να τις αριθμήσω τώρα μια και βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης των σχετικών θεμάτων που υπάρχουν στο δίκτυο. Θα ξεκινήσω όμως με κάποιες ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί επακριβώς πουθενά στις μέχρι τώρα αναζητήσεις μου. Και αυτές οι ερωτήσεις είναι οι παρακάτω: 1. Το πιάτο θα μπει σε ταράτσα στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα Λούτσας – Αρτέμιδας. Να υποθέσω από αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα πως 1.20 διάμετρο το πιάτο είναι ικανοποιητική; Εννοείται πως ούτε ξέρω τι παίζεται για να ξέρω τι θέλω να βλέπω, αλλά από αυτά που διάβασα όλοι μιλάνε για τους βασικούς δορυφόρους Hot Bird και Astra. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα πιάνουμε για αρχή αυτούς. 2. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να χάσω ούτε ένα από τα κανάλια που βλέπω τώρα με την επίγεια τηλεόραση ακόμα και τα πιο περιφερειακά. Υπάρχει περίπτωση με το νέο μου δορυφορικό πιάτο να σταματήσω να βλέπω όλα όσα μέχρι τώρα έβλεπα; Υπάρχουν δηλαδή πιάτα που δεν είναι Free to Air αλλά πιάνουν μόνο όσα εκπέμπονται μέσω δορυφόρου? Αλλά ακόμα και FTA να μην είναι η δορυφορική, μετά την εγκατάστασή της θα μπορώ να την απενεργοποιώ για να επιλέξω ένα κανάλι που δεν εκπέμπεται μέσω δορυφόρου; 3. Η τελευταία μου ερώτηση είναι και η πιο δύσκολη. Επειδή θα πρέπει να μπει σε κολώνα το πιάτο μια και στην ταράτσα έχω ένα μικρό δώμα που θα επισκιάζει τη στόχευση του δορυφόρου και από ότι έχω διαβάσει δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό αλλιώς δε στοχεύεις και ξεχνάς τη δορυφορική, υπάρχει καμία περίπτωση να μπει σε κολώνα το πιάτο με 9 μποφόρ ανέμους; Υπάρχει κανένας με ανάλογη εμπειρία σε τέτοιους ανέμους; Νομίζω πως οι ερωτήσεις αυτές ούτε καν έχουν ερωτηθεί ποτέ οπότε νιώθω ότι τουλάχιστον δεν επαναλαμβάνομαι και κατά συνέπεια δεν κουράζω. 1.Εισαι ενταξει με 1.20 για Hot Bird και Astra. 2.Αλλο δορυφορικη αλλο επιγεια τηλεοραση.Απλως εχεις 2 κεραιες στην ταρατσα σου.Δορυφορικα ελευθερα βλεπεις μονο ERTSAT και το Καναλι της Βουλης.Γαι τα αλλα καναλια θες συνδρομη στη Nova.Για περιφερειακα καναλια ουτε λογος για δορυφορικα. 3.Εχεις ολοκληρη ταρατσα και θα το βαλεις σε κολωνα.Ακομα και πανω απο το δωμα μπορεις να το βαλεις.Στην πολυκατοικια που μενω η ταρατσα μου εχει δωμα και την εχω βαλει εκει.
the_eye Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 1.20 πιάτο σε κολονάκι !!! με τίποτα. Θα το βάλεις σε βάση κανονικά αλλιώς θα το δεις να πετάει σαν χαρταετός, άσε μην σκοτώσεις και κανένα αν πέσει σε κανένα κεφάλι.
11demian111 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 με τι δεκτη θα πιανεις?θα σου προτεινα τους dreambox λογω προσωπικης εμπειριας.απο πιατο οντως ενα 1.20 θα σ κανει αλλα βαλε και κατευθυνομενη βαση για ευκολια κεντραρισματος σε δορυφορο/ους απο τον δεκτη
frenzy Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 1) για τους δορυφόρους που θες από 90cm και πάνω φτάνει και περισσεύει. 2) όπως σου είπαν άλλο τα δορυφορικά άλλο τα αναλογικά/ψηφιακά. Το πιάτο θα το συνδέσεις με τον δέκτη, η κεραία που έχεις ήδη θα μείνει ως έχει. 3) Δεν χρειάζεται ιστός. Θα ανοίξεις εδώ, θα βάλεις τις συντεταγμένες σου και θα βρεις την ταράτσα σου. Θα πατήσεις το multi LNB setup και θα επιλέξεις το 19.2E & 13E. Θα σου δείξει που θα κοιτάζει το πιάτο οπότε εσύ θα το βάλεις εκεί, με πλάτη στο δώμα ώστε να σου κόβει και τον αέρα. Αυτό που διάβασες "δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό σαφώς αφορά την ευθεία στόχευσης του πιάτου, όχι όλη τη γύρω περιοχή. Για να υπολογίσεις τη ευθεία στόχευσης δηλ. να δεις αν σε εμποδίζει κάποιο δέντρο, κτίριο κλπ θα τσεκάρεις το show obstacle στο λινκ που σου έδωσα και θα δεις το μέγιστο ύψος (χοντρικά) που μπορεί να έχει ένα αντικείμενο στην ευθεία στόχευσης χωρίς να σε εμποδίζει.
paylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 από δέκτη χτύπα έναν dreambox Κινέζο... φυσάνε... εγώ έχω τον 500 (80€) και προτείνω ανεπιφύλακτα τον 600 λόγω pvr(καταγραφής σε σκληρό δίσκο) στα 180€ περίπου (πριν κάνα δίμηνο που το είχα δει). Επιπλέον θα χρειαστείς και diseqc (εφόσον θες 13 κ 19.2) και θα σου πρότεινα να την κάνει την εγκατάσταση τεχνικός εφόσον πρώτη φορά ασχολείσαι με το σπορ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.