Προς το περιεχόμενο

tv από βιντεοπροβολέα

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι δυνατόν να παρακολουθήσει κανείς το πρόγραμμα της τηλεόρασης (επίγειο ψηφιακό ή αναλογικό σήμα) από βιντεοπροβολέα; Πώς;

Δημοσ.

Φίλε μέσο εαν έχεις video vhs έχει ενσωματωμένο tuner και από μια έξοδο αν έχει svideo ή video out δίνεις το σήμα στον projectoe εγώ τα στέλνω στον ενησχητή και από εκεί στον projector. Αν δεν έχει εξόδους και έχει μόνο scart πρέπει να πάρεις scart που να βγάζει εξόδου εικόνας και ήχου π.χ. svideo, video, audio. και το ίδιο σπό το DVB-T (MPEG2-4) set of box από της ανάλογες εξόδους εικόνας στον προτζέκτορα. Προσοχή! οι τηλεοράσεις δεν έχουν έξοδο σήματος tuner για στείλεις κανάλια σε άλλη πηγή.

Δημοσ.
Φίλε μέσο εαν έχεις video vhs έχει ενσωματωμένο tuner και από μια έξοδο αν έχει svideo ή video out δίνεις το σήμα στον projectoe εγώ τα στέλνω στον ενησχητή και από εκεί στον projector. Αν δεν έχει εξόδους και έχει μόνο scart πρέπει να πάρεις scart που να βγάζει εξόδου εικόνας και ήχου π.χ. svideo, video, audio. και το ίδιο σπό το DVB-T (MPEG2-4) set of box από της ανάλογες εξόδους εικόνας στον προτζέκτορα. Προσοχή! οι τηλεοράσεις δεν έχουν έξοδο σήματος tuner για στείλεις κανάλια σε άλλη πηγή.

Να ρωτήσω κ κάτι άλλο, αξίζει η εικόνα του projector για τηλεοπτικό σήμα ή όλοι παίρνουν projector μόνο για να το κάνουν home cinema?

Δημοσ.

Άμα δεις τηλεόραση στον projector θα πάθεις πλάκα. Είναι πολύ καλά εγγυημένα, ακόμα και παιχνιδια να παίξεις θα γουστάρεις πολύ, τουλάχιστον με αυτόν που έχω (και τον πουλάω, για πολύ ακρηβότερο) είναι σχεδόν τέλεια κάτι λιγότερο από τηλεόραση. Αλλά αυτός που θέλω να πάρω θα είναι σκριβώς σαν τηλεόραση. ΕίναΙ αρώστια ο Projector!

Δημοσ.
Άμα δεις τηλεόραση στον projector θα πάθεις πλάκα. Είναι πολύ καλά εγγυημένα, ακόμα και παιχνιδια να παίξεις θα γουστάρεις πολύ, τουλάχιστον με αυτόν που έχω (και τον πουλάω, για πολύ ακρηβότερο) είναι σχεδόν τέλεια κάτι λιγότερο από τηλεόραση. Αλλά αυτός που θέλω να πάρω θα είναι σκριβώς σαν τηλεόραση. ΕίναΙ αρώστια ο Projector!

1. πως τον συνδέω με το αναλογικό/ψηφιακό σήμα της κεραίας, εκτός από τον τρόπο που περιέγραψες πρίν ο οποίος μου φάνηκε λίγο ακαταλαβίστικος και προυπόθετε VHS video? Καλά τα λέω?

2. ποιόν projector θα πάρεις;

3. πως κρίνεις την ποιότητα ενός projector; από πού καταλαβαίνεις εάν είναι καλός ποιοτικά ή όχι;

Δημοσ.

Η ποιότητα είναι εμφανές και από κοντά στο πανί να πάς θα δείς σχεδόν τίποτα pixel. Πάντα θα πρωτημώ τους BenQ γιατί έχει συνεργαστεί με ττην κορυφαία Philips και ψάχνω πλέον Full HD 3d vision ready. Αλλά μάλλον μηλάμε για τιμές πάνω από 1,500ε+. Μεγάλο luments, resolution, contrast.Τώρα αν έχεις συσκευή εξόδου εικόνας π.χ κανάλια TV, από μιά έξοδο του που να στέλνει σήμα ,από εκεί με το ανάλογο καλόδιο(s-video, video) θα στείλεις καλώδιο στον projector, δηλαδή από το βίντεο στον προτζέκτορα, είναι απλό! Αν δεν έχει βίντεο τότε θα χρειαστείς ένα εξοτερικό tv tuner αλλιώς δεν γίνεται, ο προτζέκτορας δεν έχει tuner ενσωματομένο!

Μάλον θα χρειαστείς κάτι τέτοιο

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-Aver-Hybrid-Tv-Box-1080I-61A215HP00AP.htm

ή

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Multimedia/External-Radio-TV-tuners/AverMedia-Aver-Tv-Dvi-Box-7-61M099BD00AC.htm

και είσαι οκ!

Δημοσ.

δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τα ποστ του Τάκη, οπότε ας πω τα δικά μου :-)

Εγώ για να δω το πρόγραμμα της τβ στον προβολέα απλά τραβάω ένα 3πλό καλώδιο (ασπρο-κόκκινο-κίτρινο, composite δεν τα λένε;) από το σκαρτ της τβ (με ένα ανταπτοράκι) ως το in του προβολέα. Έτσι απλά.

Όντως είναι σκάλωμα ο 'έκτορας, εγώ βλέπω μπάλα στην αυλή με μια οθόνη 2χ2 μέτρα, είναι εντελώς χάσιμο!

Δημοσ.

Για προτζέκτορα με ενσωματωμένο TV tuner κοίτα εδώ

http://www.chinavasion.com/index.php/cName/home-audio-video-projectors-home-theater/

αλλά καλύτερα να περιμένεις μπας και βγάλουν κανένα μοντέλο με DVB-T mpeg4 γιατί η αναλογική λήψη δεν θα παίζει για πολύ ακόμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...