DrLo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Γύρισα πρόσφατα από το εξωτερικό και θα μείνω για κάποιους μήνες Ελλάδα. Το τηλέφωνό μου το είχα κόψει παλιότερα. Τώρα θέλω aDSL αλλά δε με ενδιαφέρει η υπηρεσία τηλεφωνίας. Ποιά λύση θ ήταν καλύτερη και οικονομικότερη για τις απαιτήσεις μου ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 δυστυχώς δεν παίζει aDSL χωρίς να έχεις τηλέφωνο αναγκαστηκά θα βολευτείς με ένα πακέτο που παρέχει adsl χωρίς απεριόριστα εθνικά/υπεραστικά/αστικά/60λεπτά κινητά
arxaggelos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Γύρισα πρόσφατα από το εξωτερικό και θα μείνω για κάποιους μήνες Ελλάδα. Το τηλέφωνό μου το είχα κόψει παλιότερα. Τώρα θέλω aDSL αλλά δε με ενδιαφέρει η υπηρεσία τηλεφωνίας. Ποιά λύση θ ήταν καλύτερη και οικονομικότερη για τις απαιτήσεις μου ? Ό,τι και να πάρεις 1ον θα έχεις 12μηνη δέσμευση (ή χρέωση διακοπής πριν τους 12 μήνες) και 2ον το τηλέφωνο δεν το γλιτώνεις με καμία εταιρία. Απλά θα πρέπει να πάρεις κάποιο πρόγραμμα doubleplay χωρίς καθόλου (ή με τον λιγότερο δυνατό) "δωρεάν" χρόνο ομίλίας στο τηλέφωνο.Ίσως αυτό. Το άλλο θέμα είναι ότι μπορεί να κ΄'ανουν καιρό να σε συνδέσουν, και αν είναι να μείνεις λίγους μήνες δεν σε συμφέρει να περιμένεις. Σε βλέπω για ιντερνετ μέσω κινητής τηλεφωνίας και αρκετά περιορισμένο σερφάρισμα.
DrLo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Σε βλέπω για ιντερνετ μέσω κινητής τηλεφωνίας και αρκετά περιορισμένο σερφάρισμα. Καλά με έχεις για τόσο βλάκα ? Ευτυχώς που υπάρχει και το AWMN και βολεύομαι προς το παρόν. ---------- Προσθήκη στις 10:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:21 ---------- Ό,τι και να πάρεις 1ον θα έχεις 12μηνη δέσμευση (ή χρέωση διακοπής πριν τους 12 μήνες) και 2ον το τηλέφωνο δεν το γλιτώνεις με καμία εταιρία. Απλά θα πρέπει να πάρεις κάποιο πρόγραμμα doubleplay χωρίς καθόλου (ή με τον λιγότερο δυνατό) "δωρεάν" χρόνο ομίλίας στο τηλέφωνο.Ίσως αυτό. Παρόμοιο πακέτο έχει και η Tellas. Ισχύει και για ώσους δεν έχουν τηλέφωνο ή προϋποθέται γραμμή. Επειδή έλλειψα καιρό και έχω χάσει επαφή με τα πράγματα εδώ τι γίνεται με το θέμα του traffic shapping. Τη γραμμή τη θέλω για 99% leechaρισμα οπότε καταλαβαίνετε θα μου ήταν άχρηστη αν δεν ανέβαζε ταχύτητες σε p2p.
arxaggelos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δεν σε ξέρω οπότε επιφυλάσσομαι. Δεν ανέφερες τη χρήση που το θέλεις από το πρώτο σου post. Από ύφος πάντως σκίζεις.
DrLo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δεν σε ξέρω οπότε επιφυλάσσομαι. xe,xe ... Από την forthnet μου είπαν Για να αποκτήσετε την υπηρεσία ADSL economy είναι απαραίτητη ενεργή τηλεφωνική γραμμή ανεξάρτητα αν θα χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο. Στην περίπτωση που δεν έχετε τηλεφωνική γραμμή θα σας δοθεί δυνατότητα απόκτησης νέας τηλεφωνικής γραμμής και νέου τηλεφωνικού αριθμού Forthnet Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε τέλος ενεργοποίησης νέας γραμμής στον πρώτο λογαριασμό 49,90€ Αλλά δεν διεκυκρινίζει αν η τηλεφωνική γραμμή θα έχει κάποια πάγια μηνιαία χρέωση (περαν του dsl) από Traffic Shaping η Forthnet τι λέει ? Θα έχω πρόβλημα με torrents, emule κλπ ?
parsifal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Αλλά δεν διεκυκρινίζει αν η τηλεφωνική γραμμή θα έχει κάποια πάγια μηνιαία χρέωση (περαν του dsl) Δεν υπάρχει επιπλέον πάγια μηνιαία χρέωση. από Traffic Shaping η Forthnet τι λέει ? Θα έχω πρόβλημα με torrents, emule κλπ ? Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις traffic shaping της κίνησης P2P από τη Forthnet. Ούτε από άλλον εν Ελλάδι ISP...
DrLo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Forthnet aDSL economy On Telecoms Internet Plus ή Tellas aDSL ?
Ancientlight13 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Ό,τι και να πάρεις 1ον θα έχεις 12μηνη δέσμευση (ή χρέωση διακοπής πριν τους 12 μήνες) και 2ον το τηλέφωνο δεν το γλιτώνεις με καμία εταιρία. Απλά θα πρέπει να πάρεις κάποιο πρόγραμμα doubleplay χωρίς καθόλου (ή με τον λιγότερο δυνατό) "δωρεάν" χρόνο ομίλίας στο τηλέφωνο.Ίσως αυτό.Το άλλο θέμα είναι ότι μπορεί να κ΄'ανουν καιρό να σε συνδέσουν, και αν είναι να μείνεις λίγους μήνες δεν σε συμφέρει να περιμένεις. Σε βλέπω για ιντερνετ μέσω κινητής τηλεφωνίας και αρκετά περιορισμένο σερφάρισμα. Φίλε αυτό που λες για την δέσμευση δεν είναι σωστό... ο ΟΤΕ έχει πακέτα αορίστου στην ίδια τιμή, μόνο που πρέπει να πληρώσεις τέλος ενεργοποίησης και να πάρεις δικό σου εξοπλισμό... Νομίζω φίλε πως πρέπει να αποφύγεις οποιοδήποτε double play και να καταφύγεις σε λύση πάγιο οτε (14/μήνα) + σύνδεση ίντερνετ απο κάποια εταιρία...
zx Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 μπορεις να κοιταξεις αυτο hol adsl internet http://www.hol.gr/default.asp?pid=24&la=1&itmid=51&ct=6&prd_st=2 6 mb 16,50 24 mb 19,50 νομιζω για να βαλεις καινουργια γραμμη πληρωνεις 80 ευρω Τέλος διακοπής υπηρεσίας (εφάπαξ) τον 1ο χρόνο: 70 €, μετά τον 1ο χρόνο δωρεάν. Σε περίπτωση που προσωρινά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου από την hellas online, παρέχεται ADSL μέσω δικτύου ΟΤΕ σε ταχύτητα 2Mbps στα 16,50€ / μήνα.
DrLo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Νομίζω φίλε πως πρέπει να αποφύγεις οποιοδήποτε double play και να καταφύγεις σε λύση πάγιο οτε (14/μήνα) + σύνδεση ίντερνετ απο κάποια εταιρία... Sorry αν πω βλακεία αλλά έτσι δε θα έχω 1mbps αντί "εώς 24" ? (πέρα από το αυξημένο κόστος)
Ancientlight13 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Sorry αν πω βλακεία αλλά έτσι δε θα έχω 1mbps αντί "εώς 24" ? (πέρα από το αυξημένο κόστος) Οχι στον Οτέ αυτό δεν είναι αναγκαστικό υπάρχουν πακέτα 2,8 κ 24 Mbps, ωστόσο είναι πιο ακριβώς απο τους εναλλακτικούς... Φίλε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερωθείς για προγράμματα αορίστου απο HOL, FORTHNET και OTE.. Για οτέ μπορώ να σου πως πως οι τιμές είναι: 2mbps = 16,5 8mbps = 22,5 24mbps = 27,5 Σε αυτές τις τιμές όμως αν επιλέξεις ΟΤΕ πρέπει να προσθέσεις το μηνιαίο πάγιο PSTN που είναι γύρω στα 14 ευρώ + τέλος ενεργοποίησης 41 ευρώ αν θυμάμαι καλά + δικό σου εξοπλισμό... Αν μπεις σε 12μηνη δέσμευση δεν πληρώνεις ΤΕΛΟΣ + ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ αλλά σε περίπτωση που φύγεις πριν το 12μηνο πληρώνεις τα εναπομείναντα πάγια... ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΠΛΗΡΩΣ, ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ... Μην ακούς τον κάθε ένα μας... ΟΙ πληροφορίες αυτές για κάθε εταιρία είναι εύκολο να βρεθούν αρκεί αν γνωρίζεις τι ακριβώς θες... Φιλικά..
DrLo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Οχι στον Οτέ αυτό δεν είναι αναγκαστικό υπάρχουν πακέτα 2,8 κ 24 Mbps, ωστόσο είναι πιο ακριβώς απο τους εναλλακτικούς... Εννοώ αν έχω γραμμή ΟΤΕ και inet από εναλλακτικό όπως συνιστά ο φίλος από πάνω.
DrLo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μόλις ανακάλυψα κάτι πριν κάνω νέα σύνδεση όταν συγγενής μου, μου ζήτησε να δω γιατί δεν παίζει το τηλέφωνό της. Συγγενής μου που μένει στο ακριβώς από πάνω διαμέρισμα έχει τηλέφωνο on αλλά πληρώνει και inet ... απλά δε χρησιμοποιεί το net. Άρα βάζω το pirelli της on στη γραμμή της και έχω inet στο κάτω διαμέρισμα. Μου έδωσε το Pirelli που το είχε καταχωνιάσει σε καποιο ντουλάπι αλλά δε καταλαβαίνω τη συνδεσμολογία. Στο διαμέρισμά της υπάρχουν δύο τηλέφωνα που από ότι πρόσεξα παίζουν χωρίς φίλτρα (!? ίσως δεν πρόσεξα καλά) Στο Pirelli υπάρχουν 1xRJ45 - ADSL 1xUSB 4xRJ45 - LAN 1xRJ11 - Phone1 1xRJ11 - Phone2 Πως ακριβώς το συνδέω ? WAN πόρτα είναι η RJ45-ADSL ? Χρειάζομαι δηλαδή ξεχωριστό modem ? Οι RJ-11 Phone1/2 είναι για να συνδέονται τηλέφωνα για να τα χρησιμοποιείς ως VOIP ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.