hyper Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Οι απόψεις διύστανται επί του θέματος. Θα κάνω και τις δύο πιθανές τοποθετήσεις. 1) Μετανοιώνουμε, γιατί τα πράγματα τελικά δεν ήρθαν έτσι όπως τα περιμέναμε και αν είχαμε ξανά την ευκαιρία θα διαλέγαμε κάτι διαφορετικό. 2) Δεν μετανοιώνουμε, ό,τι έγινε, έγινε και παρ'όλες τις προσδοκίες μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας μας, αν αυτό άλλαζε εμείς θα είμασταν κάτι άλλο. Θα μ'ενδιέφεραν ολων οι τοποθετήσεις επί του θέματος!!
Cristina Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Μόλις διάβασα το post σου, μου ήρθε μια κινέζικη παροιμία... "Για δύο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε. Γι αυτά που διορθώνονται και γι αυτό που δεν διορθώνονται"
random Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote hyper:</font><hr> Οι απόψεις διύστανται επί του θέματος. Θα κάνω και τις δύο πιθανές τοποθετήσεις. 1) Μετανοιώνουμε, γιατί τα πράγματα τελικά δεν ήρθαν έτσι όπως τα περιμέναμε και αν είχαμε ξανά την ευκαιρία θα διαλέγαμε κάτι διαφορετικό. 2) Δεν μετανοιώνουμε, ό,τι έγινε, έγινε και παρ'όλες τις προσδοκίες μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας μας, αν αυτό άλλαζε εμείς θα είμασταν κάτι άλλο. Θα μ'ενδιέφεραν ολων οι τοποθετήσεις επί του θέματος!! <hr /></blockquote> Κατ'αρχήν, οι απόψεις δεν χρειάζεται να διύστανται, καθώς οι δυό προτάσεις δεν ειναι αντικρουόμενες. Η πρώτη πρόταση αναφέρεται σε ενα καθαρά υποθετικό ερώτημα, στο οποίο ΠΟΤΕ δεν θα κληθούμε να επιλέξουμε: "αν είχαμε ξανά την ευκαιρία θα διαλέγαμε κάτι διαφορετικό", αφού ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω. Και αν ακόμα ειχαμε τη δυνατότητα να την επιλέξουμε, θα την επέλεγαν όλοι εκτός αν εχουν πράξει το Τέλειο, πράγμα αδύνατον. Η δεύτερη πρόταση είναι ενας απλός συλλογισμος του ανθρώπου για να καθυσηχάσει τον εαυτό του, να συνεχίσει την πορεία του με ψυχική ηρεμία. Μιάζει με τον συλλογισμό "- Ποιος έφτιαξε τον κόσμο? - δεν ξέρω, αλλα σιγουρα όχι ο άνθρωπος - αρα υπάρχει και κατι αλλο "εδώ", εκτος απο τον ανθρωπο - αρα υπάρχει Θεός" με την ίδια άλογη λογική : - δεν επραξα καλά, αν μπορούσα θα το επαιρνα πίσω. - ναι αλλα δεν μπορείς - σωστα, δηλαδη αν κατσω εδω να σκεφτομαι τι θα μπορουσα να κανω θα τρελαθώ, αρα παλι λαθος θα κανω. - το βρήκες φωστήρα! - ε, αφου ειναι μονοδρομος, επραξα καλά. Τελικά δεν υπάρχει κανένα δίλημμα φίλε μου. Για όλα τα λάθη μετανιώνουμε, και για όλα ,αν βρεθούμε σε ανάλογη θέση, και θυμόμαστε το λάθος, θα πράξουμε διαφορετικά, Εκτος αν: έχουμε αμνησία, είμαστε παράφρονες, ή πιστεύουμε οτι τα ξέρουμε όλα (δηλ, συμπεριλαμβανόμαστε στο 99% του πληθυσμού!) παράδειγμα: περνάω απο το Stop χωρίς να ελέγξω, Τρακάρω, Πληρώνω τις ζημιές, στην επόμενη γωνία που έχει πάλι Στοπ θα ξαναπεράσω χωρίς έλεγχο? Yes! Yes! Yes! "Η παπαριά ειναι κομμάτι του εαυτού μου, και δεν θέλω να αλλάξω..." Ζαμανφούκιος Σύγχρονος Ελλην-αράς Φιλόσοφος
crAss Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Για εμένα μετανοιώνουμε μόνο αν ΔΕΝ κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό (με τα δικά μας πάντα κριτίρια) σε κάθε περίπτωση... Μπορεί να βγει λάθος αυτό που θα κάνουμε αλλά θα τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Έχω μετανοιώσει μόνο για πράγματα που όλα μέσα μου μου έλεγαν να τα κάνω αλλά τελικά δεν τα έκανα. Ακόμα και αν έχω κάνει κάποιο λάθος έστω και σοβαρό (που προφανώς και έχει γίνει) δεν μετανοιώνω γιατί ξέρω ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος και ότι έκανα αυτό που πραγματικά πίστευα σωστό. Βέβαια όπως είναι λογικό πρέπει να μην είμαστε κολλημένοι και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Στο κάτω κάτω ποιος μπορεί πραγματικά να κρίνει αν κάτι είναι σωστό ή όχι (είναι όλα στο μυαλό μας)... Και τελικά η ζωή πιστεύω πως θα έχανε πολύ από το ενδιαφέρον της αν δεν είχες το δικαίωμα της επιλογής... crAss
angelos0 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 kalytera na metaniwseis gia kati pou ekanes para gia kati pou den ekanes...panta se logika plaisia...twra to ti einai logiko pera apo to level pou 8etei h koinwnia einai kai sta plaisia tou level pou 8etei o ka8enas gia ton eauto tou...prosoxh omws allo na eisai trellos kai allo na to paizeis trellos gia na apodei3eis "kala ekana". dhladh ola pane se aysthra proswpiko epipedo (ola ta parapanw ennow)
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote angelos0:</font><hr> kalytera na metaniwseis gia kati pou ekanes para gia kati pou den ekanes... <hr /></blockquote> Συμφωνω και επαυξανω....Αν ηταν γραμμενο και Ελληνικα ...ακομα πιο πολυ!!!
theobabis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 οδηγω... καλυτερα να μετανιωσω που απεφυγα τον πεζο παρα που δεν τον απεφυγα
angelos0 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 καλύτερα να μετανιωσεις για κάτι που έκανες παρά για κατι πού δεν εκανες. dystyxws mou pairnei poly wra se aggliko plhktrologio alla sou ekana thn xarh
nodreams.ct Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Η ζωη δεν γυριζει πισω (προς το παρον τουλαχιστον!). Αρα δεν μπορουμε αλλαξουμε μια αποφαση που εχουμε παρει. Συνεπως δεν μπορουμε να ξερουμε τι θα ειχε συμβει αν ειχαμε επιλεξει διαφορετικα. Οποτε μου φαινεται αδικο να λεμε "επρεπε να ειχα κανει διαφορετικα" διοτι αυτο το λεμε γνωριζοντας τα αποτελεσματα της μιας μονο επιλογης.Πως ξερεις πως αν ειχες επιλεξει κατι αλλο τα πραγματα θα ηταν καλυτερα???? Και ακομα και αν ηταν καλυτερα, αυτο το νομιζεις με την λογικη που εχεις τωρα.Με την λογικη που ειχες τοτε η που θα ειχες τωρα μπορει τα πραγματα να ηταν χειροτερα! Ελπιζω να εγινα κατανοητος!
Edgar Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Ελπιζω να εγινα κατανοητος!<hr /></blockquote> standar :crazy: :crazy:
nodreams.ct Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote Edgar:</font><hr>standar :crazy: :crazy: <hr /></blockquote> Γιατι ρε συ Edgar
nodreams.ct Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Ειδες εσυ εισαι που δεν γινεσαι κατανοητος, οχι εγω!
dark Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 αν πχ καποιος μας κανει τη ζωη δυσκολη (ειμαστε φουλ νευριασμενοι μαζι του) και δεν του πουμε τιποτα μετα εστω οτι μετανιωνουμε που δεν του ειπαμε κατι την αλλη μερα μας φερθει καλα λεμε καλα που δεν του ειπαμε τιποτα μετα απο 10 μερες παλι μας δημιουργησει προβληματα ποτε θα εχουμε παρει τη σωστη αποφαση οταν ειμαστε νευριασμενοι ή μετά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.