Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Γενικες πατεντες εννοω αυτες που βλεπουμε να κατοχυρωνονται για πλακα στην Αμερικη και να μην κατοχυρωνονται στην Ευρωπη. Οπως σου ειπα, μην κοιτας στην Αμερικη. (που αποτελει μια μικρη μειονοτητα) Μια χαρα υπαρχει τροπος χωρις ηλιθιες και γενικοτατες κατοχυρωσεις software patents. Κοιτα στην Ευρωπη ή στον υπολοιπο κοσμο και θα δεις οτι εφαρμοζεται κατι διαφορετικο . Αυτες οι γενικοτατες software patents κρατανε την εξελιξη πισω και ειμαστε τυχεροι που ΔΕΝ εχουν επικρατησει. Ναι, ωραία, την κατάλαβα την άποψή σου. Δεν νομίζεις, όμως, ότι η ύπαρξη της Αμερικής είναι αυτή που αναγκάζει την Ευρώπη να φερθεί πιο σωστά στο θέμα; Δηλαδή από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πατέντες (γενικές ή ειδικές) λόγω του συστήματος, είναι λογικό ο δυνατότερος (δηλαδή οι ισχυροί της Αμερικής) να τις εκμεταλλευτούν. Η Ευρώπη φέρεται διαφορετικά γιατί αυτή τη στιγμή έρχεται δεύτερη. Αν δεν υπήρχε η Αμερική, θα είχε η Ευρώπη της θέση του ηλίθιου γενικού πατενταρίσματος. Γενικά οι νόμοι της ιστορίας δείχνουν ότι τα πράγματα κυλάνε πάντα με μια λογική που δεν έχει να κάνει με την ηλιθιότητα ορισμένων ανθρώπων, αλλά με αυτά που επιβάλλει η ιστορική πραγματικότητα. Όπως είπα και πριν, η Ευρώπη και η Αμερική δε λειτουργούν ανεξάρτητα. Λειτουργούν σε ένα πλαίσιο "ισχυρός" και "λιγότερο ισχυρός" και αυτό είναι που έχει αυτά τα αποτελέσματα.
Nightstrike Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μα άσχετα με τις πατέντες, όλοι παίζουν το ίδιο παιχνίδι! Η apple πιθανών να χρησιμοποίησε πατέντες της Nokia σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα, η Nokia επίσης χρησιμοποίησε πατέντες της apple από το iphone, η Palm βάφτισε το pre "ipod" για να συγχρονίζεται με το itunes κλπ κλπ κλπ! Haha, δεν μου απάντησες ποτέ για τις πατέντες της Nokia που δεν είναι made in usa εταιρία! Ναι αλλά το θέμα είναι ότι χρειάστηκαν τόσα χρόνια ώστε να πουλήσει σε λογική τιμή την πατέντα, ας πούμε η nokia. Αυτό εμποδίζει την εξέλιξη διότι καμία άλλη εταιρία δεν μπαίνει στο ανταγωνισμό και η nokia δεν έχει λόγο να εξελιχθεί μιας και είναι μόνη της στην αγορά. Τώρα μην πάρεις το παράδειγμα αυτό αλλά πάρε το παράδειγμα του iphone και πόσον καιρό πήρε μέχρι να μπουν στην αγορά οι άλλες εταιρίες! και η apple τι έκανε όλον αυτόν τον καιρό? πουλούσε 500 ευρώ ένα κινητό και έκανε 3 αναβαθμίσεις χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 και η apple τι έκανε όλον αυτόν τον καιρό? πουλούσε 500 ευρώ ένα κινητό και έκανε 3 αναβαθμίσεις χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά! Καμία ουσιατική διαφορά? Χμ μάλλον δεν έχεις δει τις hardware επιδόσεις του 3gs σε σχέση με άλλα μοντέλα! Η apple κάνει ακριβώς το ανάποδο από αυτό που κάνει η nokia. Το iphone μένει ίδιο εξωτερικά και αναβαθμίζεται συνεχώς σε hardware/software, ενώ τα nokia αλλάζουν τα πλαστικά απ'εξω παραμένοντας σχεδόν ίδια από μέσα τα τελευταία 2-3 χρόνια! Αν το iphone δεν έκανε τη φασαρία που έκανε, προφανώς θα άλλαζε και αυτό περισσότερο, αλλά ένα πετυχημένο προϊόν δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς να το αλλάξεις! Περίμενε τις επόμενες εξελίξεις και θα καταλάβεις τη φιλοσοφία της apple! PS: Και αυτό το θέμα με την τιμή είναι λίγο αστείο! Λες και δεν βλέπουμε πόσο κοστίζουν ένα N97, ένα SE κλπ κλπ
Nomedor Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Όταν θα καταλάβετε μια μια πατέντα δεν ειναι μόνο μια αναφορά 2 σειρών του στυλ "πατεντάρω τη χρήση 2 δαχτύλων στην οθόνη", θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε καλύτερα! Μα φυσικά και δεν είναι 2 γραμμές! Μα, άμα ήθελα να κατοχυρωθώ θα φρόντιζα να έχω δικηγόρους και ειδήμονες πάνω στο θέμα έτσι ώστε να προβλέψω όσο ποιο εκτεταμένα* τον κάθε τρόπο που μπορεί να γίνει και να τον δεσμεύσω, λέγοντας μετά ότι με αντιγράφουν, ώστε να έχω το μονοπώλιο πάνω στην ιδέα που θεωρώ ότι θα μου φέρει τόνους χρημάτων. Αυτή θα είναι μόνο η μία πλευρά του θέματος. Αυτό είναι κάτι απλό που σκέφτηκα και δεν έχω σχέση με τον χώρο. Φαντάσου να έχτιζα και ολόκληρες αυτοκρατορίες. * το αστεράκι στο εκτεταμένα υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος που το έβαλα. Μη μου λέτε μετά, μα και μου.
Nightstrike Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καμία ουσιατική διαφορά? Χμ μάλλον δεν έχεις δει τις hardware επιδόσεις του 3gs σε σχέση με άλλα μοντέλα! Η apple κάνει ακριβώς το ανάποδο από αυτό που κάνει η nokia. Το iphone μένει ίδιο εξωτερικά και αναβαθμίζεται συνεχώς σε hardware/software, ενώ τα nokia αλλάζουν τα πλαστικά απ'εξω παραμένοντας σχεδόν ίδια από μέσα τα τελευταία 2-3 χρόνια! Αν το iphone δεν έκανε τη φασαρία που έκανε, προφανώς θα άλλαζε και αυτό περισσότερο, αλλά ένα πετυχημένο προϊόν δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς να το αλλάξεις! Περίμενε τις επόμενες εξελίξεις και θα καταλάβεις τη φιλοσοφία της apple! PS: Και αυτό το θέμα με την τιμή είναι λίγο αστείο! Λες και δεν βλέπουμε πόσο κοστίζουν ένα N97, ένα SE κλπ κλπ Σε σχέση με το HTC hd2 η με το νέο Nexus? Τι να πει ρε το 3gs που άμα κάνεις το 2g ένα jailbreak το κάνεις 4gs, που λέει ο λόγος.Λίγα λίγα τα δίνουν φίλε... άμα δεν υπάρχει ανταγωνισμός...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Σε σχέση με το HTC hd2 η με το νέο Nexus? Τι να πει ρε το 3gs που άμα κάνεις το 2g ένα jailbreak το κάνεις 4gs, που λέει ο λόγος.Λίγα λίγα τα δίνουν φίλε... άμα δεν υπάρχει ανταγωνισμός... Δες το σαν συνολο! Το HD2 τεχνολογικά είναι ανώτερο από το iphone αλλά το κατέστρεψε η mocrosoft με τα wm! Το nexus έχει πολλά υποσχόμενο λειτουργικό (είμαι fan του android) και καλό hardware, αλλά δεν θα δει ποτέ τις επιδόσεις του 3gs στα γραφικά! Δεν θα το συνεχισω γιατί πάλι σε vs θα καταλήξουμε με τα γνωστά αποτελέσματα! Το ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός δεν είναι ευθύνη της Apple!
TirkaS Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Κάποτε: Η λέξη «πατέντα» έχει λατινική ρίζα που σημαίνει «να ανοίγεις διάπλατα». Οι πατέντες δημιουργήθηκαν για να δώσουν κίνητρα στους εφευρέτες να αποκαλύψουν τις εφευρέσεις τους. Αλλά Σήμερα: Στο σύνολό τους οι πατέντες είναι αφηρημένες και πολύ γενικές, με μόνο σκοπό το κέρδος. Συμπέρασμα: Η πατέντα, που ο λόγος ύπαρξής της ήταν να βοηθήσει την εξέλιξη και να προσφέρει γνώση αλλά στο τέλος λειτούργησε εντελώς αντίστροφα. Με αποτέλεσμα να δεσμεύει την ιδέα και όχι τον τρόπο. Αφού θα μπορέσεις τελικά να αναπαράγεις κάτι αφού σήμερα έχεις τη γνώση και το μυαλό να το κάνεις. Στην πρώτη διατύπωση όπως ανέφερα και στο post μου διαφωνώ. Οι πατέντες στην αγορά δημιουργήθηκαν για λόγους προφύλαξης. Στην δεύτερη (όπως ανέφερα και στο post μου) διαφωνώ. Αυτό που λες ισχύει αλλά όχι για όλες, για ένα δυνατό ποσοστό. Άρα και το συμπέρασμα σου είναι εν μέρει σωστό γιατί σίγουρα υπάρχουν πατέντες που προφυλάσουν ιδέες οι οποίες όχι μόνο δεν είναι ανακαλύψιμες αλλά θα χρειαστούν μεγάλη έρευνα και ανάπτυξη για να υλοποιηθούν! Παράδειγμα --> το δεξί κλικ είναι πατέντα κερδοσκοπίας ενώ το touchpad των mac (έχει αναφερθεί σε προηγούμενα pos) όχι. Το συγκεκριμένο post ήταν πολύ πιο κατατοπιστικό κατά τη γνώμη μου απ ότι η μίξη συμπερασμάτων στα προηγούμενα σου post Nomedor. Απλά διαφωνούμε
haHa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Haha, δεν μου απάντησες ποτέ για τις πατέντες της Nokia που δεν είναι made in usa εταιρία! (Δεν εχει σχεση οτι δεν ειναι made in usa εταιρια. Ασχετα απο που εισαι, ηλιθιες πατεντες μπορουν να κατοχυρωθουν κυριως στην Αμερικη) Για τις πατεντες της nokia απλα εχω ακουσει, δεν ξερω αν ειναι αστειες σαν αυτες που κατοχυρωνονται στην Αμερικη . Αν ειναι τετοιες, φυσικα και ειμαι εναντιον τους. Το εχω ξαναπει: δεν ειμαι για κανενα λογο κατα των πατεντων. Ειμαι κατα των αστειων γενικοτατων πατεντων σαν αυτες που κατοχυρωνονται αβερτα-κουβερτα στην Αμερικη και κρατανε την εξελιξη πισω με αποτελεσμα λιγοτερα ποιοτικα και πρωτοποριακα προιοντα. Τουλαχιστον στην Ευρωπη δεν εχουμε τοσο συχνα τετοιες πατεντες. Ναι, ωραία, την κατάλαβα την άποψή σου. Δεν νομίζεις, όμως, ότι η ύπαρξη της Αμερικής είναι αυτή που αναγκάζει την Ευρώπη να φερθεί πιο σωστά στο θέμα; Οχι φυσικα.. Οτι η Αμερικη και η Ευρωπη σχετιζονται δεν διαφωνω, αλλα τιποτα δεν δειχνει οτι η ευκολια κατοχωρησης ηλιθιων και γενικων πατεντων στην Αμερικη(οπως συμφωνεις) οδηγησε την Ευρωπη να εχει διαφορετικη προσεγγιση Η Ευρώπη φέρεται διαφορετικά γιατί αυτή τη στιγμή έρχεται δεύτερη. Αν δεν υπήρχε η Αμερική, θα είχε η Ευρώπη της θέση του ηλίθιου γενικού πατενταρίσματος. Τετοιες υποθεσεις που δεν στηριζονται σε επιχειρηματα δεν κανω. Αλλα οπως και να εχει, σαν καταναλωτης δεν ειμαι υπερ αυτου του ηλίθιου γενικού πατενταρίσματος που δυστυχως οδηγει σε λιγοτερο ποιοτικα και πρωτοποριακα προιοντα.
Nomedor Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Για να το τελειώνω κάπου εδώ. Στο σύνολό τους οι πατέντες είναι αφηρημένες... όχι όλες Ούτε εγώ λέω ότι η εφαρμογή της πατέντας είναι κακό. Απλά εκνευρίζομαι όταν αντί για να προστατεύει μια πραγματική εφεύρεση, προστατεύει μια απλά καλή ιδέα που είναι όμως εμπορική. Είναι θέμα ιδεολογίας, εξαρτάτε από το τι πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό. Εγώ πάντως το βλέπω σαν κατάχρηση! ______________________________________________________ Υ.Γ.: Προφανώς το μεγάλο μου κόλλημα είναι βασικά στο τι θεωρείται εφεύρεση και τι όχι. Με συνεπακόλουθο όλα τα υπόλοιπα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2010 από Nomedor
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Τετοιες υποθεσεις που δεν στηριζονται σε επιχειρηματα δεν κανω. Nαι, προφανώς δεν μπορώ να κάτσω να σου γράψω εδώ πέρα βιβλία για το πως λειτουργεί η ιστορία, έτσι; Όχι ότι έχω και τις γνώσεις να το κάνω, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τις έχουν. Πάντως τα επιχειρήματα υπάρχουν. Απλά δε χωράνε μέσα στη συζήτηση.
mdr21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Και κάτι τελευταίο.Έχετε δει την οδύσσεια του διαστήματος; Σε κάποια φάση στην αρχή του έργου, δείχνει έναν πίθηκο που παίρνει ένα κόκαλο βαράει κάτι κρανία και τα σπάει. Ε, αυτόν σήμερα τον θεωρείτε εφευρέτη. Κάποιον που κάνει τόσο απλές "εφευρέσεις" δηλαδή. Φιλε με το παραδειγμα σου αποδεικνυεις οτι εισαι λαθος. Η σκηνη που αναφερεις ειναι ισως η πιο σημαντικη στην ταινια , δειχνει οτι η Α ομαδα πιθηκων σκεφτηκε πρωτη τη χρησιμοποιηση του κοκκαλου ως ροπαλο-οπλο και ετσι διωχνει την ομαδα Β απο την λιμνη νερου(πηγη τροφης) και απολαμβανει τους "καρπους" της πρωτοπορειας/εφευρητικοτητας της (νερο/τροφη) καταδικαζοντας την ομαδα Β σε εξαθλιωση. Ετσι και σημερα η εταιρεια με την καλυτερη εφευρητικοτητα κατοχυρωνει με τις πατεντες τα προιοντα της και εκτοπιζει τους ανταγωνιστες της που δεν ηταν το ιδιο εξυπνοι. Θα μου πεις οτι ευκολα στη συνεχεια οι υπολοιποι πιθηκοι θα αντιγραψουν τον πρωτο και θα παρουν και αυτοι ροπαλα , αλλα η σκηνη ειναι συμβολικη και δειχνει την ανταμοιβη του πρωτοπορου και το ντομινο προοδου που γενναται λογω του ανταγωνισμου επιβιωσης.
darklordvader77 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδες,το ζαλίσατε το θεμα.. αντι να συζηταμε για αλλα τεχνολογικα πραγματα που αφορουν τo θεμα [3D απεικονιση σε touch] το χουμε ριξει στην ηθικη κτλ, που ωραιες συζητησεις ειναι δε λεω, (κ ουτοπικες) ομως αυτες ληξαν αρκετες σελιδες πιο πριν π.χ. με τον billidano που ειπε: '"Εχει αναλυτικα 200 σελιδες αυτη η πατεντα" κ διαβαζω τωρα π.χ. τον haHa "ειμαι κατα των αστειων γενικοτατων πατεντων". (μα εδω δεν υπαρχει καποια γενικη πατεντα-το αν ειναι ηθικο ή σωστο να γινεται αυτο ειναι αλλο θεμα. πιστευω ολοι συμφωνουμε κατα βαθος οτι υπαρχουν "τιμιες" κ "ατιμες" πατεντες και οτι πρεπει να υπαρχει παντα ανταγωνισμος για να επωφελουμαστε κ μεις! ) Τα π.χ. ηταν τυχαια+οτι βρηκα μπροστα μου,ελπιζω να μπηκατε στο νοημα.. μην επαναλαμβανομαστε ολη την ωρα!
Nomedor Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Τώρα εσύ εκεί στάθηκες; Στο παράδειγμα που έδωσα για να γίνω παραστατικός εσύ παραθέτεις το συμπέρασμα που έβγαλες από την ταινία! Και άμα το πας έτσι, να επαναλάβω εγώ ότι από τότε πρέπει να έχουμε εξελιχθεί λίιιιγο, θέλω να πιστεύω, και να μην πατάμε επί πτωμάτων. Ρε παιδες,το ζαλίσατε το θεμα.. αντι να συζηταμε για αλλα τεχνολογικα πραγματα που αφορουν τo θεμα [3D απεικονιση σε touch] το χουμε ριξει στην ηθικη κτλ, που ωραιες συζητησεις ειναι δε λεω, (κ ουτοπικες) ομως αυτες ληξαν αρκετες σελιδες πιο πριν π.χ. με τον billidano που ειπε: '"Εχει αναλυτικα 200 σελιδες αυτη η πατεντα" κ διαβαζω τωρα π.χ. τον haHa "ειμαι κατα των αστειων γενικοτατων πατεντων". (μα εδω δεν υπαρχει καποια γενικη πατεντα-το αν ειναι ηθικο ή σωστο να γινεται αυτο ειναι αλλο θεμα. πιστευω ολοι συμφωνουμε κατα βαθος οτι υπαρχουν "τιμιες" κ "ατιμες" πατεντες και οτι πρεπει να υπαρχει παντα ανταγωνισμος για να επωφελουμαστε κ μεις! ) Τα π.χ. ηταν τυχαια+οτι βρηκα μπροστα μου,ελπιζω να μπηκατε στο νοημα.. μην επαναλαμβανομαστε ολη την ωρα! My bad, απλά δεν άντεξα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Και για να γίνουμε λίγο περισσότερο σχετικοί με το θέμα: http://appft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PG01&s1=20090313584&OS=20090313584&RS=20090313584 http://www.appleinsider.com/articles/08/12/11/apple_working_on_3d_mac_os_x_user_interface_images.html (ειδικά αυτό είναι από το 2008)
haHa Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Nαι, προφανώς δεν μπορώ να κάτσω να σου γράψω εδώ πέρα βιβλία για το πως λειτουργεί η ιστορία, έτσι; Όχι ότι έχω και τις γνώσεις να το κάνω, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τις έχουν. Πάντως τα επιχειρήματα υπάρχουν. Απλά δε χωράνε μέσα στη συζήτηση. Φυσικα και υπαρχουν επιχειρηματα για το οτι δεν σχετιζεται η μη κατοχυρωση γενικων πατεντων στην Ευρωπη με την υπαρξη κατοχυρωσης τετοιων πατεντων στην Αμερικη.. Για το αντιθετο(δηλαδη οτι πραγματι υπαρχει συσχετιση) δεν υπαρχουν. Εκτος αν θεωρεις οτι για καθε τι το διαφορετικο που αποφασιζει καποιος, τοτε αυτο γινεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σαν αντιδραση προς τον αλλον .Οχι βεβαια. Για τις χιλιες ομως αλλες ιδιες αποφασεις κλπ, τοτε δεν υπαρχει συσχετιση και δεν θελει πχ η Ευρωπη να το κανει σαν αντιδραση στην Αμερικη.. Δεν ισχυει κατι τετοιο. Αλλα περα απο αυτο, το σημαντικο ειναι εμεις οι καταναλωτες να μην υποστηριζουμε την κατοχυρωση των ηλιθιων γενικων πατεντνω οπως ειπες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα