Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οι οποίες όμως -ένα περίεργο πράγμα- δεν κατάφεραν κάτι εντυπωσιακό όπως το iphone!

Θα συμφωνησω!

Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με την πατεντα..

Απλα δειχνει οτι μονο οι αφελεις στην Αμερικη εχουν τετοιες πατεντες και για αυτο συχνα-πυκνα απολαμβανουν υποδεεστερα προιοντα.

Στον υπολοιπο κοσμο που δεν δινονται πατεντες αβερτα-κουβερτα δεν εχουν τετοια προβληματα και ετσι η εξελιξη δεν εμποδιζεται, οπως γινεται στην Αμερικη.

Και για αυτο εμεις ως καταναλωτες δεν θα πρεπει να υποστηριζουμε τις πατεντες που δυστυχως κρατανε πισω την εξελιξη.

Αν ειμασταν διευθυντες-CEO μιας εταριας, φυσικα και θα θελαμε να κατοχυρωνόντουσαν και στην Ευρωπη τοσο ευκολα οι πατεντες, ωστε να εμποδισουμε τους ανταγωνιστες να εξελιξουν τα προιοντα..

Αλλα αυτο μονο κακο θα εκανε σε εμας τους καταναλωτες!

Ρε, μηπως εχουμε CEO στην παρεα μας? lol

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι ότι καλό είναι που σκοτώνονται για της πατέντες γιατί έτσι βρήσκονται περισσότεροι του ενός τρόποι για να γίνει το ίδιο πράγμα..άρα η εξέλιξη δε σταματάει.

(συγγνώμη για την δομή και τα πιθανά ορθογραφικά μου λάθη.)

• Super Moderators
Δημοσ.
Θα συμφωνησω!

Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με την πατεντα..

Απλα δειχνει οτι μονο οι αφελεις στην Αμερικη εχουν τετοιες πατεντες και για αυτο συχνα-πυκνα απολαμβανουν υποδεεστερα προιοντα.

Στον υπολοιπο κοσμο που δεν δινονται πατεντες αβερτα-κουβερτα δεν εχουν τετοια προβληματα και ετσι η εξελιξη δεν εμποδιζεται, οπως γινεται στην Αμερικη.

Εγώ δεν βλέπω κανένα εμπόδιο ούτε σε αυτούς! Αν κάποιος μπορεί να δημιουργήσει κάτι πρωτοποριακό, το κάνει και πετυχαίνει μια χαρά!

Δεν βιάζομαι να κρίνω κάτι χωρίς να ενημερωθώ πλήρως για αυτό! Ακούμε για διαμάχες πάνω σε μια πατέντα με περιγραφή 2 σειρών και βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες!

Αυτά! Έχουμε να σχολιάσουμε περισσότερα όταν προχωρήσει σύντομα και το θέμα apple-nokia (α! και η Νοκια που δεν είναι στην αμερική, έχει μερικές πατεντίτσες!)!

B)

Δημοσ.
Γνώμη μου είναι ότι καλό είναι που σκοτώνονται για της πατέντες γιατί έτσι βρήσκονται περισσότεροι του ενός τρόποι για να γίνει το ίδιο πράγμα..άρα η εξέλιξη δε σταματάει.

To προβλημα με τις πατεντες στην Αμερικη ειναι οτι καμμια φορα κατοχυρωνονται τοσο γενικα που σχεδον αποκλειει να υπαρχει ενας 2ο τροπος για το ιδιο πραγμα..(δηλαδη σου "απαγορευει" σχεδον να βρεις οποιαδηποτε-διαφορετικη λυση για το ιδιο πραγμα, δεν σου απαγορευει απλα να βρεις ιδια λυση)

Εκει εγκειται το προβλημα και οχι στην προστασια πχ του κωδικα σου.

Δημοσ.
Εγώ δεν βλέπω κανένα εμπόδιο ούτε σε αυτούς! Αν κάποιος μπορεί να δημιουργήσει κάτι πρωτοποριακό, το κάνει και πετυχαίνει μια χαρά!

Οτι δεν βλεπεις εσυ καποιο εμποδιο σε αυτους , δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει..

Πχ για το multitouch υπαρχουν κατασκευαστες που αναγκαζονται στην Αμερικη να παρουσιαζουν συσκευες χωρις multitouch που στον υπολοιπο κοσμο τις κυκλοφορουν με multitouch.

Τελος απο εμενα, γιατι ειναι οπως ειπα ενα θεμα που δεν μας πολυαφορα εμας τους Ευρωπαιους.

Δεν εχουμε τετοια ηλιθια νομοθεσια που να κραταει πισω την εξελιξη.(κατι που μονο αν ειναι καποιος αφελης δεν μπορει να το καταλαβει)

Δημοσ.
Δηλαδή για τις σοβαρές ανακαλύψεις που έκανα πραγματικοί εφευρέτες, και όχι καλομαθημένα, τι έπρεπε να μας χρεώσουν, και πόσο να τις εκμεταλλευτούν;

Πέρα από την εμπάθεια που έχουν οι απόψεις σου (και, δυστυχώς, αφαιρούν αρκετό από το κύρος τους), μπορείς να μου εξηγήσεις που στηρίζεις το διαχωρισμό ανάμεσα σε πραγματικούς εφευρέτες και καλομαθημένα (!) ;

Δηλαδή γιατί αυτοί που δουλεύουν πχ στην Apple δεν είναι αληθινοί εφευρέτες;

Ποιους έχεις στο μυαλό σου ως αληθινούς εφευρέτες, δηλαδή, εσύ; Μιλάμε πάντα για τη σημερινή εποχή και με το σύστημα που έχουμε.

Όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ, το ζήτημα είναι πολιτικό. Καταλαβαίνω κάποιος να μου λέει ότι δε μου αρέσει το οικονομικό-πολιτικό σύστημα που υπάρχει στον κόσμο και θα ήθελα ένα άλλο. Αλλά να μου λέει "είμαι ενάντια στις πατέντες" έτσι γενικώς και χωρίς μια αντιπρόταση, δε λέει κάτι. Τη στιγμή που το σύστημα είναι καπιταλισμός, οι πατέντες δε γίνεται να καταργηθούν.

• Super Moderators
Δημοσ.
Οτι δεν βλεπεις εσυ καποιο εμποδιο σε αυτους , δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει..

Πχ για το multitouch υπαρχουν κατασκευαστες που αναγκαζονται στην Αμερικη να παρουσιαζουν συσκευες χωρις multitouch που στον υπολοιπο κοσμο τις κυκλοφορουν με multitouch.

Και το ανάποδο μπορεί να ισχύει (για την πρώτη πρόταση λέω):P

Αν όμως υλοποιούσαν διαφορετικά το multitouch θα μπορούσαν να το κυκλοφορήσουν! Απλά τους ήταν πιο εύκολο να πατήσουν πάνω σε κάτι έτοιμο!

B)

Δημοσ.

Όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ, το ζήτημα είναι πολιτικό. Καταλαβαίνω κάποιος να μου λέει ότι δε μου αρέσει το οικονομικό-πολιτικό σύστημα που υπάρχει στον κόσμο και θα ήθελα ένα άλλο. Αλλά να μου λέει "είμαι ενάντια στις πατέντες" έτσι γενικώς και χωρίς μια αντιπρόταση, δε λέει κάτι. Τη στιγμή που το σύστημα είναι καπιταλισμός, οι πατέντες δε γίνεται να καταργηθούν.

Manuel, καπου κανεις λαθος.

Επειδη ακριβως το συστημα ειναι καπιταλισμος, γενικες πατεντες δεν υπαρχουν ,με μονη εξαιρεση την ηλιθια νομοθεσια στην Αμερικη.

Μην νομιζετε δηλαδη οτι αυτα ισχυουν παγκοσμιως ..Μην κανετε αυτην την απλοποιηση-λαθος, για να αποδειξετε κατι που δεν ισχυει..

Δημοσ.

Αν όμως υλοποιούσαν διαφορετικά το multitouch θα μπορούσαν να το κυκλοφορήσουν! Απλά τους ήταν πιο εύκολο να πατήσουν πάνω σε κάτι έτοιμο!

B)

Μα διαφορετικα το υλοποιησαν..

Εσυ που τους "κατηγορεις" οτι το υλοιποιησαν υποτιθεται με τον ιδιο τροπο, θα πρεπει να το αποδειξεις.(κατι που φυσικα δεν ισχυει)

Δεν θα πρεπει να αποδειξουν αυτοι οτι δεν ειναι ελεφαντες.

Και για αποδειξη οτι δεν εκλεψαν την δουλεια κανενος, ειναι οτι μια χαρα κυκλοφορουν οι συσκευες και δεν ειναι στα δικαστηρια .

Αν η apple πιστευε οτι της εκλεψαν την δουλεια, φανταζομαι θα ειχε αρχισει τις μηνυσεις.

Μονο στην Αμερικη βρισκει πατημα, που μπορει να κατοχυρωσεις και τον αερα που αναπνεεις. :lol:

Αλλα μην μπερδευουμε την Αμερικη με τον υπολοιπο κοσμο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μα διαφορετικα το υλοποιησαν..

Εσυ που τους "κατηγορεις" οτι το υλοιποιησαν υποτιθεται με τον ιδιο τροπο, θα πρεπει να το αποδειξεις.(κατι που φυσικα δεν ισχυει)

Δεν θα πρεπει να αποδειξουν αυτοι οτι δεν ειναι ελεφαντες.

Και για αποδειξη οτι δεν εκλεψαν την δουλεια κανενος, ειναι οτι μια χαρα κυκλοφορουν οι συσκευες και δεν ειναι στα δικαστηρια.

Ξέρεις με λεπτομέρειες δηλαδή το πως το υλοποίησαν και είσαι τόσο σίγουρος?

Το ότι κάποιες κυκλοφορούν μια χαρά ίσως συμβαίνει γιατί κάποιος δεν ασχολήθηκε (ακόμη) σοβαρά μαζί τους!

Και τέλος δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες! Δόξα το Θεό (λέμε τώρα) τα δικαστήρια στην Αμερική λειτουργούν πολύ πιο απόλυτα από τα δικά μας (με την καλή έννοια) και μπορεί εύκολα να αποδειχτεί τι έκαναν και πως!

B)

Δημοσ.
Ξέρεις με λεπτομέρειες δηλαδή το πως το υλοποίησαν και είσαι τόσο σίγουρος?

Οχι βεβαια, εσυ ειπες οτι το υλοποιησαν με τον ιδιο τροπο, εσυ πρεπει να το αποδειξεις..

Δεν θα αποδειξουν αυτοι οτι δεν ειναι ελαφαντες.

Και τέλος δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες! Δόξα το Θεό (λέμε τώρα) τα δικαστήρια στην Αμερική λειτουργούν πολύ πιο απόλυτα από τα δικά μας (με την καλή έννοια) και μπορεί εύκολα να αποδειχτεί τι έκαναν και πως!

B)

Παλι μπερδευεις την Αμερικη με τον υπολοιπο κοσμο..

Δεν εχουν ολοι ηλιθια νομοθεσια οπως στην Αμερικη.

Τελος ,ειναι κριμα να εξισωνεται το δικαστικο συστημα της Αμερικης με το σαφως ανωτερο Ευρωπαικο .(στις περισσοτερες των περιπτωσεων)

Αλλα και αυτο ειναι εξω απο τα νερα μας.

Εγω προσωπικα χαιρομαι που στην Ευρωπη και στον περισσοτερο υπολοιπο κοσμο δεν δινονται αβερτα-κουβερτα πατεντες και ετσι απολαμβανουμε πιο ποιοτικα προιοντα και δεν κρατιεται πισω η εξελιξη.

Νομοθεσιες για τις πατεντες σαν την Αμερικης δεν χρειαζεται να εισαι διανοια οτι κρατανε πισω την εξελιξη και δεν ειναι υπερ των καταναλωτων..

• Super Moderators
Δημοσ.
Οχι βεβαια, εσυ ειπες οτι το υλοποιησαν με τον ιδιο τροπο, εσυ πρεπει να το αποδειξεις..

Δεν θα αποδειξουν αυτοι οτι δεν ειναι ελαφαντες.

Παλι μπερδευεις την Αμερικη με τον υπολοιπο κοσμο..

Δεν εχουν ολοι ηλιθια νομοθεσια οπως στην Αμερικη.

Τελος ,ειναι κριμα να εξισωνεται το δικαστικο συστημα της Αμερικης με το σαφως ανωτερο Ευρωπαικο .

Οκ το πρόβλημά σου δεν έχει να κάνει με τις πατέντες! Θα κάνουμε άλλο topic για την Αμερική!

:P

Δημοσ.
Οκ το πρόβλημά σου δεν έχει να κάνει με τις πατέντες! Θα κάνουμε άλλο topic για την Αμερική!

:P

Παλι μπερδευεσαι.

Εμενα το προβλημα μου ειναι κυριως με τις πατεντες που δινονται αβερτα-κουβερτα στην Αμερικη και εμποδιζουν την εξελιξη με αποτελεσμα οι καταναλωτες εκει να απολαμβανουν λιγοτερο ποιοτικα προιοντα..

Το υπολοιπο δικαστικο δεν με πολυαφορα και το αναφερα απλως επειδη το ανεφερες εσυ πρωτος.(αν και καπως ασχετο με το θεμα)

Εσυ βλεπω οτι εχεις ενα προβλημα με τα δικαστηρια-κανονες-δικαιωματα και προτιμας τα Αμερικανικα απο τα Ευρωπαικα(ασχετα απο τις πατεντες κλπ):

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3104866#post3104866

Θα προτιμούσα ας πούμε να είχαμε τους κανόνες που έχουν στην μπανανία-Αμερική για την υποστήριξη των προϊόντων ή τα δικαιώματα των καταναλωτών γενικότερα, παρά να μην έχουμε πατέντες...

B)

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3105055#post3105055

Δόξα το Θεό (λέμε τώρα) τα δικαστήρια στην Αμερική λειτουργούν πολύ πιο απόλυτα από τα δικά μας (με την καλή έννοια) και μπορεί εύκολα να αποδειχτεί τι έκαναν και πως!

B)

Οποτε μπορεις φυσικα να κανεις ενα topic για την Αμερικη οπως λες, αφου σε απασχολουν και αυτα!B)

Δημοσ.

Οι πατέντες προϊόντων βοηθάνε στην εξέλιξη της τεχνολογίας αρκεί η ισχύς τους να έχει ημερομηνία λήξης.Η κάθε εταιρία πρέπει να έχει κίνητρο για να εφεύρει ένα καινοτόμο προϊόν.Το να έχει αποκλειστικότητα της καινοτομίας αυτής για ένα χρονικό διάστημα θα της φέρει μεγάλα κέρδη κ αυτό είναι ένα κίνητρο.

Μην υποτιμάτε την αξία της καινοτομίας όποια και να είναι αυτή,κρύβει πάρα πολύ δουλεία,δημιουργικό πνεύμα και πάρα πολλά έξοδα.

Μην υποτιμάτε το σύστημα και τους νόμους,χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια κ πολλοί διανοούμενοι για να φτάσουν στην σημερινή τους μορφή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...