Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα εγώ θέλω να το παίξω χαζός αν κάνω την ερώτηση????

Ποιός είπε ότι το σύστημα παραγωγής καταναλωτικών αντικειμένων/προϊόντων έχει σκοπό την πρόοδο της τεχνολογίας με γνώμονα την ευημερία των ανθρώπων και όχι το μέγιστο κέρδος των εμπλεκόμενων στο σύστημα? Η πρόοδος και η αντίστοιχη ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι άλλο θέμα...

Και μία παρατήρηση: δεν είμαι υπέρ καμίας λογικής πατέντας/εμπορικής εκμετάλλευσης, αλλά το άρθρο που ανέφερε ο φίλος Nomedor είναι από την αρχή λάθος... Όταν μιλάμε για "τεχνολογικά υποδουλωμένη Ευρώπη" είναι λίγο άκυρο να μιλάμε ταυτόχρονα και για ελεύθερη αγορά (παγκοσμίως) με κοινούς κανόνες επιτήρησης, εφαρμογής, πώλησης, και πάει λέγοντας. Στις αγορές γενικά κάνει κουμάντο το ΚΕΦΑΛΑΙΟ, δηλαδή κάνουν κουμάντο οι μεγαλύτερες αγορές. Στην προκειμένη περίπτωση ΗΠΑ, Ιαπωνία (πάει να μπει η Ινδία και η Κίνα στο παιχνίδι) και μετά η Ευρώπη. Δεν έχει καμία σχέση η ισοτιμία Δολάριο-Γιεν-Ευρώ-Γουάν... Η δύναμη της αγοράς είναι κάτι άλλο από αυτά. Όταν λοιπόν μερικές ευρωπαϊκές χώρες-οικονομίες κάνουν ...σχεδόν τεμενάδες σε πολυεθνικές δε νομίζω να περιμένουμε τώρα αυτές τις χώρες να αλλάξουν ρότα (πολιτική)...

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ρε παιδιά όταν έρχεται η κάθε εταιρεία να θυμήθεί ότι π.χ το σύμβολο Χ κλείνει τα παράθυρα και κάνει μυνήσεις για παραβίαση πατέντας και ζητά υπέρογκα ποσά άπό κολοσσούς, μετά είναι η Apple και η κάθε Apple να μην κατοχυρώνει πατέντες για όλα?

Έχεις κ ωραίο άβαταρ (ειδικά το logo στην κορυφή είναι εκεί που πρέπει!) αλλά από τι στιγμή που μιλάμε για corporate wars καλά το κάνει από τι στιγμή που δεν περιορίζει τους χρήστες σε τίποτα.

Δημοσ.

Επειδή δεν το είχα ψάξει μέχρι τώρα τα δώσω το παρακάτω πολύ πιο αναλυτικό:

http://www.nosoftwarepatents.com/gr/m/basics/index.html

ίναι ένα πολύ κοινό λάθος ότι οι πατέντες δίνονται μόνο για πολύ ευφυείς εφευρέσεις. Ακόμα και η «μαφία της πατέντας» παραδέχεται ότι οι πατέντες δεν προστατεύουν σημαντικές ανακαλύψεις. Είναι τα μικρά βήματα που πατεντοποιούνται στην εποχή μας. Για παράδειγμα, η Siemens μόνη της έχει περίπου 50.000 πατέντες. Δεν υπάρχει περίπτωση όλες αυτές να είναι εξαιρετικές εφευρέσεις.

Η αύξηση των πατεντών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη στιγμή έχουν ισχύ πάνω από 4 εκατομμύρια πατέντες και κάθε χρόνο γίνονται περίπου 700.000 νέες αιτήσεις για πατέντες. Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατέντων μόνο του, δέχεται πάνω από 150.000 αιτήσεις το χρόνο. Σε πάνω από τις μισές περιπτώσεις η πατέντα

δίνεται. Οι πατέντες λογισμικού είναι ο χώρος με τη μεγαλύτερη αύξηση.

Αριθμός αιτήσεων για πατέντες που συμπληρώθηκαν

στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατέντων

Όσο περισσότερες οι πατέντες, τόσο περισσότερα τα προβλήματα. Το συνεχώς αυξανόμενο νούμερο πατεντών που δίνονται και των αιτήσεων πατεντών, θα ήταν καλά νέα αν αυτό σήμαινε πραγματική πρόοδο. Αντιθέτως αυτά τα νούμερα δείχνουν ακόμη μικρότερα στάνταρ από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατέντων. Δυστυχώς, κάθε μία από όλες αυτές τις πατέντες είναι ένα όπλο και πολλά απ'αυτά τα όπλα είναι στα χέρια ανθρώπων και εταιρειών που δεν έχουν τίποτε καλό στο μυαλό τους.

Στο σύνολό τους οι πατέντες είναι αφηρημένες και πολύ γενικές, με μόνο σκοπό το κέρδος.

Στα χαρτιά η πατέντα είναι πολύ γενική, αλλά ο χρόνος τον οποίο εμφανίστηκε μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έχει να κάνει με την νέα συσκευή της Apple.

:devil:

Μετάφραση:

Όταν κλείνω το μάτι, παίρνει και τηλέφωνο το κινητό. ΠΩ ΠΩ ΑΝΑΚΑΛΥΞΗ! ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ! ΟΥΓΚ! Δεν μπορείς να το βάλεις και στο δικό σου κινητό γιατί εγώ το σκέφτηκα πρώτος και το βάφτισα εφεύρεση!

Έλεος!

Δημοσ.

Μετάφραση:

Όταν κλείνω το μάτι, παίρνει και τηλέφωνο το κινητό. ΠΩ ΠΩ ΑΝΑΚΑΛΥΞΗ! ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ! ΟΥΓΚ! Δεν μπορείς να το βάλεις και στο δικό σου κινητό γιατί εγώ το σκέφτηκα πρώτος και το βάφτισα εφεύρεση!

Έλεος!

Περιέγραψε μας αναλυτικά πως θα γίνεται αυτό και η πατέντα είναι δική σου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πρώτα για την πατέντα και τον τρόπο λειτουργίας αυτου που προτείνει η apple ως "3d" και μετά να κάνουμε τα διάφορα σχόλια!

Και αν κάτι έιναι τόσο προφανές, γιατί βρε αδερφέ τόσα χρόνια δεν το έκαναν οι άλλοι?

B)

• Super Moderators
Δημοσ.
Περιέγραψε μας αναλυτικά πως θα γίνεται αυτό και η πατέντα είναι δική σου.

...

10 check owners eye

20 if owners eye still end

30 if owners eye blinks then goto 40

40 open phone.app

έτσι νομίζουν μερικοί πως είναι οι πατέντες...

B):devil:

Δημοσ.

Θα στο εξηγήσω λίγο καλύτερα.

Ανοίγω τα δάχτυλά μου και κάνω zoom out, αυτό είναι εφεύρεση!

Και να μην ξεχάσω το βασικότερο για τους ειδήμονες.

Η λέξη «πατέντα» έχει λατινική ρίζα που σημαίνει «να ανοίγεις διάπλατα». Οι πατέντες δημιουργήθηκαν για να δώσουν κίνητρα στους εφευρέτες να αποκαλύψουν τις εφευρέσεις τους.
Ακριβώς αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και σήμερα για την φτωχή την apple, microsoft, nokia κτλ.

Είναι ο μόνος τρόπος να αποκαλύψουν τα μυστικά τους χωρίς να τους εκμεταλλευτούν έτσι ώστε να βοηθήσουν στην εξέλιξη. (βλέπε ανοίγω δάχτυλα)

Ζήτω οι Ούρουκ Χάι!

:X

• Super Moderators
Δημοσ.
Θα στο εξηγήσω λίγο καλύτερα.

Ανοίγω τα δάχτυλά μου και κάνω zoom out, αυτό είναι εφεύρεση!

Και να μην ξεχάσω το βασικότερο για τους ειδήμονες.

Ακριβώς αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και σήμερα για την φτωχή την apple, microsoft, nokia κτλ.

Είναι ο μόνος τρόπος να αποκαλύψουν τα μυστικά τους χωρίς να τους εκμεταλλευτούν έτσι ώστε να βοηθήσουν στην εξέλιξη. (βλέπε ανοίγω δάχτυλα)

Ζήτω οι Ούρουκ Χάι!

:X

Εχμ ξέρεις το να ακουμπάς τα 2 σου δάχτυλα και να αναγνωρίζονται, απαιτεί και κάποιο κώδικα από πίσω δεν το κάνει η συσκευή από μόνη της επειδή είναι έξυπνη!

Επίσης στις 354 σελίδες που περιγράφεται η πατέντα της Apple, δεν νομίζω να περιγράφει μόνο το πως ανοίγουν και κλείνουν τα δάχτυλα! :P

B)

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ άμα γράψεις τον δικό σου κώδικα που θα ανοίγεις τα δάχτυλά σου και θα κάνει ζουμ out ο browser θα μπορείς να τον πουλήσεις, ή θα έρθει η μαμά apple και θα σου τραβήξει το αφτάκι;

Και πάλι σε αυτό που λέω από την πρώτη στιγμή καταλήγουμε.

Μα γιατί είναι τόσο δυσνόητο το ότι αυτού του είδους η χρήση της πατέντας είναι εις βάρος του κόσμου.

Και ουσιαστικά γίνεται κατάχρησή της ενώ είναι και παράλογο κάτι τέτοιο για το λογισμικό.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δηλαδή εσύ άμα γράψεις τον δικό σου κώδικα που θα ανοίγεις τα δάχτυλά σου και θα κάνει ζουμ out ο browser θα μπορείς να τον πουλήσεις, ή θα έρθει η μαμά apple και θα σου τραβήξει το αφτάκι;

Και πάλι σε αυτό που λέω από την πρώτη στιγμή καταλήγουμε.

Μα γιατί είναι τόσο δυσνόητο το ότι αυτού του είδους η χρήση της πατέντας είναι εις βάρος του κόσμου.

Και ουσιαστικά γίνεται κατάχρησή της ενώ είναι και παράλογο κάτι τέτοιο για το λογισμικό.

Κάτσε βρε, δεν είναι σε βάρος του κόσμου! Αν ο κατασκευαστής πληρώσει για τη χρήση της τεχνολογίας αυτής σε αυτόν που το έφτιαξε πρώτος, εγώ ως τελικός καταναλωτής μια χαρά θα μπορώ να απολαμβάνω το multitouch παντού!

B)

Δημοσ.

Έλα όμως που δεν είναι έτσι. Γιατί άμα δεν θέλω να κάνεις και εσύ χρήση της τεχνολογίας μου, αφού έτσι θα έχω μόνο εγώ αυτά τα πλεονεκτήματα και σε πετάω εσένα στην άκρη για να αλωνίζω μόνος μου στην αγορά, τότε ζητάω ένα παράλογο ποσό.

Είναι μεγάλα τα παιχνίδια.

Όταν λέω εις βάρος του κόσμου εννοώ εις βάρος της εξέλιξης, αφού άμα εγώ πειραματίζομαι στα πάντα μπορεί στο τέλος να βγάλω κάτι ακόμα καλύτερο. Άσε που έτσι πέφτουν και οι τιμές.

Ουφ... ξεκατινιάστικα λίγο και το χάρηκα :P

• Super Moderators
Δημοσ.
Έλα όμως που δεν είναι έτσι. Γιατί άμα δεν θέλω να κάνεις και εσύ χρήση της τεχνολογίας μου, αφού έτσι θα έχω μόνο εγώ αυτά τα πλεονεκτήματα και σε πετάω εσένα στην άκρη για να αλωνίζω μόνος μου στην αγορά, τότε ζητάω ένα παράλογο ποσό.

Είναι μεγάλα τα παιχνίδια.

Όταν λέω εις βάρος του κόσμου εννοώ εις βάρος της εξέλιξης, αφού άμα εγώ πειραματίζομαι στα πάντα μπορεί στο τέλος να βγάλω κάτι ακόμα καλύτερο. Άσε που έτσι πέφτουν και οι τιμές.

Ουφ... ξεκατινιάστικα λίγο και το χάρηκα :P

Εγώ πιστεύω πως το πρόβλημα ξεκινά με όσους θέλουν να το χρησιμοποιούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν! Και νομίζω πως είναι οι περισσότεροι!

Τώρα στο θέμα της 3d απεικόνισης που πρότεινε η apple, αν δεις σκεύτηκαν να μετακινείται το αντικείμενο στην οθόνη όταν κουνάς το κεφάλι σου μπροστά της έτσι ώστε να σε ακολουθεί! Οπότε χωρίς να έχεις ειδικά γυαλιά κλπ, να έχεις μια "ψευαίσθηση" ότι είναι 3d!

Ε αυτό δεν είναι κάτι προφανές! Και γω αν το δημιουργούσα αυτό, δεν θα γούσταρα να το έχουν όλοι for free!

Και τέλος έστω πως εγώ σου απαγορεύω να χρησιμοποιήσεις την πατέντα μου ή σου ζητάω τρελά ποσά! Εσύ τι κάνεις? Με τρέχεις στα δικαστήρια ή προσπαθείς να γίνεις καλύτερος και να δημιουργήσεις κάτι εντυπωσιακότερο???

Anyway!

:-)B)

Δημοσ.
Κάτσε βρε, δεν είναι σε βάρος του κόσμου! Αν ο κατασκευαστής πληρώσει για τη χρήση της τεχνολογίας αυτής σε αυτόν που το έφτιαξε πρώτος, εγώ ως τελικός καταναλωτής μια χαρά θα μπορώ να απολαμβάνω το multitouch παντού!

B)

Καπου κανεις λαθος..

Γιατι ο κατασκευαστης να πληρωσει αφου εφτιαξε κατι δικο του?(δεν μιλαμε για την περιπτωση κλεψιμο κωδικα κλπ )

Σαν να λεμε οτι η Mercedes θα πρεπει να ρωτησει τον πρωτο κατασκευαστη αυτοκινητου αν θα μπορει να βγαλει τωρα αυτοκινητο!

Οπως και να εχει, οι πατεντες σε τετοιου ειδους πραγματα μας πανε πισω και δεν βοηθανε στην εξελιξη της τεχνολογιας...

Απο την αλλη, η apple ως εταιρια (που θελει μεγιστοποιησει του κερδους της) καλα κανει και ειναι υπερ του δεοντος επιθετικη με την καταθεση πατεντων..

Με λιγα λογια το προβλημα δεν βρισκεται στην apple , αλλα στην αστεια Αμερικανικη νομοθεσια γυρω απο τις πατεντες.. Παλι καλα εδω στην Ευρωπη δεν εχουμε τετοια νομοθεσια.

Αν ημουν διευθυντης-CEO μιας εταιριας στην Αμερικη , φυσικα και θα προσπαθουσα να καταθετω πατεντες για αυτα που κανω , ετσι ωστε να μεγιστοποιησω το κερδος μου.Αυτος αλλωστε θα ηταν ο ρολος μου.

Αλλα σαν καταναλωτης, θα πρεπει καποιος να ειμαι αρκετα αφελης-ηλιθιος ωστε να ειναι υπερ των πατεντων σε τετοια πραγματα..

• Super Moderators
Δημοσ.

Αλλα σαν καταναλωτης, θα πρεπει καποιος να ειμαι αρκετα αφελης-ηλιθιος ωστε να ειναι υπερ των πατεντων σε τετοια πραγματα..

Εγώ προσωπικά σαν καταναλωτής θέλω μόνο ποιοτικά και πρωτοποριακά προϊόντα!

B)

Δημοσ.
Εγώ προσωπικά σαν καταναλωτής θέλω μόνο ποιοτικά και πρωτοποριακά προϊόντα!

B)

Οπως ολοι μας!

Και για αυτο δεν ειμαστε υπερ των πατεντων που δεν βοηθανε καθολου σε αυτο που θελουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...