Marcos_Aurilius Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2003 Λοιπόν, κατ'αρχήν οι θερμοκρασίες μου σε idle είναι CPU 52C και system 39C. Σήμερα άφησα το PC σε stand-by για καμιά ωρίτσα, και μετά που το ξύπνησα είδα τα εξής: CPU 42C και system 33C. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω, ο επεξεργαστής συνεχίζει να δουλεύει κατα το stand-by (μήπως κάνω λάθος - please inform me), άρα από που προκύπτει η διαφορα αυτή των 10 κ' 6 βαθμών? Οι δίσκοι να κάνουν την ζημιά ή το θηρίο που ακούει στο όνομα GeForce2 Ti :grin: ? Ρωτάω, ώστε μόλις γυρίσω στο Ηράκλειο να ξέρω τι επιπλέον μπορεί να χρειστεί το κουτάκι μου...
BrwmogazoS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2003 Eksartatai an exeis ACPI enabled i oxi AFAIK. Polles mobo 8eloun modded bios update gia na to energopoihseis... Epishs an to standbuy mode sou svhnei kai tous hdds sou tote skepsou oti hdh exeis ligotero heat apo kapoia components mesa sto pc sou kai an pros8eseis oti i cpu iddlarei gia wra tote nai siga siga 8a pesei i temp
Marcos_Aurilius Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Το ACPI είναι ολοφάνερο setting :grin: στην mobo μου και ναι, είναι ενεργοποιημένο. Οι δίσκοι, ναι, σβήνουν πράγμα που ακούγεται (by the way, ο μικρος ειναι 5400 και ο μεγάλος 7200). ʼλλα τόση διαφορά μόνο από τους δίσκους? Η CPU πόσο πιο idle να πέφτει στο stand-by, σε σύγκριση με το idle που γνωρίζουμε? Μου φαίνεται ότι πάω για fan για δίσκους - έχω δεί κάποια που μπαίνουν σε 5 1/4 bay.
BrwmogazoS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 H cpu me to ACPI enabled SVHNEI!... Ara exeis kai ligoterh 8ermothta na parragetai... Pantws to ACPI den mporw na pw oti me entypwsiazei...allwste lene pws i cpu sxediazetai gia na trexei synexei opws kai ta alla components kai oxi gia na anavosvhnoun ka8e ligo kai ligaki opou kai stressaronta se megalytero va8mo apo otan trexoune 24/7 logo tis apotomhs dieleyshs hlektrismou mesa apo ta kyklwmata tous ...
Marcos_Aurilius Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Και έχω 43C χωρις CPU και δίσκους??? :( Μεγάλη ξεφτίλα ακούγεται :grin:
@_zerocool Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote BrwmogazoS:</font><hr>...allwste lene pws i cpu sxediazetai gia na trexei synexei opws kai ta alla components kai oxi gia na anavosvhnoun ka8e ligo kai ligaki opou kai stressaronta se megalytero va8mo apo otan trexoune 24/7 logo tis apotomhs dieleyshs hlektrismou mesa apo ta kyklwmata tous ... <hr /></blockquote> να προσθέσω ότι φταέι και η αλλαγή της θερμοκρασίας στα κυκλώματα. Γι' αυτό... keep crunching baby :D :D
madsc Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Απόλυτα λογικό να διαμορφώνονται οι θερμοκρασίες σου έτσι, για του λόγους που διάβασες παραπάνω Marcos. Τώρα αν θέλεις να βάλεις και hd fans βάλε. Αισθητή διαφορά σε θερμοκρασίες θα δεις αν έχεις scsi σκληρούς. Πάντος αν θέλεις να κατεβάσεις και άλλο τις θερμοκρασίες σου ο γενικός κανόνας είναι καλύτερο cooler στη cpu, και αρνητική πίεση στο κουτί. Ναι η gpu μπορεί να ανεβάζει C ιδίως αν είναι o/c. sc
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Εγώ θα έλεγα να μην βάλει hd fan. Από την μία θα ανεβάσει τα ντεσιμπέλια του κουτιού του και από την άλλη δεν θα καταφέρει τίποτα σημαντικό. Καλύτερα να σκεφτείς την όλη ροή του αέρα στο κουτί σου, μιας και οι 39οC είναι αρκετοί για θερμοκρασία κουτιού. Τι μπορείς να κάνεις; Φτιάξε λίγο τα καλώδια ώστε να μην εμποδίζετε η ροή του αέρα. Βάλε, -αν δεν έχεις, ένα μπροστινό fan να βάζει αέρα και ένα ακόμη πίσω δίπλα στην CPU να βγάζει αέρα στο πίσω μέρος του κουτιού. Το παραπάνω το ΑΠΑΙΤΟΥΝ και AMD και INTEL για τους επεξεργαστές τους. Κάτι θα ξέρουν...
mandos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 fan stous sklhrous den xreiazese, tha sou dosoun MONO thorivo enas ide sklhros den zestenete toso oso enas scsi stis idies strofes, oi hdd fan einai gia scsi kalhtera vale ena fan pou na dimiourgei roh aera ena 2o fan sto piso meros tha allaxei poly ta pramata isos kai mia kalhterh psiktra sthn cpu ego to kalokairi sto mobo epiana 50+ vathmous (trello prama gia to mobo, stous 50 sfyrage) kai molis evala ena fan piso teliosan ola kai an exeis kanei o/c katevase to (h mallon ferto sta kanonika) kai pes ti ginete
madsc Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Marco, οι timiman & mandos ξέρουν για τι μιλάνε... και εγώ τα ίδια έκανα. sc
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δες και την σελίδα μου στην υπογραφή μου (coolcase project) για να πάρεις ιδέες για "εσωτερικές" αλλαγές.
BrwmogazoS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Kalo 8a htan eite scsi ite IDE hard drive na yparxei kalo airflow mesa sto case sou gia na tous psyxei ligo...oi scsi fysika epivalletai na psyxontai energa apo fan.Genika i aksiopistia tou sklhrou se survey tou SR an 8ymamai kala eixe apodeixtei oti afksanetai me energo cooling... H idanikh epilogh 8a htan na psyxontai oi sklhroi sou ala Lian Li styl...apo 80mm fan pou na xrhsimopoieitai kai ton aerismo tou case sou kai oxi apo 2 60mm fans px katw apo ton idio sklhro afou tetoies lyseis einai arketa noisy.Toulaxiston to Cooldrive, tis akasa me ta 2 60mm fans, ena tou maplin hlektrostatiko me 1 60mm fan kai ena tis evercool i think plastiko me 1 60mm fan pou exw xrhsimopoihsei sto parel8on htan kai ta 3 noisy eidika to Cooldrive pou moddara to fanaki sta 5V kai 7V gia na hremhsei ligo.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Φίλοι Timiman και mandos, έχω ήδη 2x80mm fans, έναν μπρος και έναν πίσω (έχω χώρο για έναν ακόμα μπροστά). Στην αρχη (προ έξι μηνων) χρησιμοποιούσα το fan του Πλαισιου (απλά ανεπαρκέστατο στις 4500rpm). Μετα αγόρασα το DragonOrb1 της Thermaltake (7200rpm - ηλεκτρική σκούπα :grin: ) το οποίο κρατάει τις θερμοκρασίες εκεί που προανέφερα. Η κάρτα γραφικών δεν είναι O/Ced... Thanks πάντως για τις προτάσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Να υποθέσω ότι ο thermal sensor για την μητρική είναι το chipset το ίδιο, κι βρίσκεται σε σημείο που δεν αερίζετε σωστά; Δεν πάει αλλού το μυαλό μου.. Πάντως αν έχεις βάλει fan στο πίσω μέρος δεν θα έχεις πρόβλημα από την θερμότητα που βγάζει η GeForce. Πάντως γενικά είμαι της άποψης ότι fan που έχει εμπόδια μπροστά του, δεν λειτουργεί σωστά. Στο stand-by οι fans (πίσω-μπρος) δούλευαν;
Marcos_Aurilius Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2003 Έτσι φαίνεται, πως δουλευόυν. Για τον sensor και εμένα απορία μου είναι το από πού διαβάζει. Το μόνο που κάνω είναι να μετράω την θερμοκρασία που δίνει η mobo με το utility της GigaByte. Αν κάποιος με ίδια mobo μπορεί να μας διαφωτίσει επί του θέματος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.