Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές αναβάθμισης ενός (σχετικά νέου) υπολογιστή

kafridon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του Insomnia.gr!

Θα ήθελα μερικές συμβουλές για την αναβάθμιση του PC μου.

Καταρχάς να σας πώ από τι αποτελείται το σύστημα μου:

• Μητρική : Asus M3A32-MVP DELUXE Wi-Fi Edition
  • CPU : AMD Phenom 8450 x3 2.11 GhZ
  • RAM : 2 GB
  • Κάρτα γραφικών : GeForce 8800 GTS 512 MB

Παρεπιμτόντως,έχω ένα μικρό πρόβλημα (χαμηλωμένα FPS,κόλλημα),σε μερικά παιχνίδια πολύ συγχρονα που βγαίνουν τώρα.Τι θα πρέπει να αναβαθμήσω?:-(

Δημοσ.

Βάλε άλλα 2gb ραμ και windows 7 64bit για αρχή και αν έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις στα παιχνίδια πας για κάρτα γραφικών και ίσως και επεξεργαστή στο τέλος αν σε περιορίζει αυτός αφού πρώτα τον έχεις κλοκάρει και κάμποσο.

Τι τροφοδοτικό έχεις;Σε τι ανάλυση παίζεις και για πόσα λεφτά σκέφτεσαι;

Δημοσ.

Ξεκίνα από την CPU. Η μητρική σου είναι από τις highend στο AM2+ και έχει πλήρη υποστήριξη για τους Phenom II μέχρι και τον 965 με ένα BIOS Update.

Πες μας πόσα λεφτά διαθέτεις μήπως μπορέσεις να βάλεις και άλλα 2GB RAM παραπάνω στο σύστημα και ταυτόχρονα να περάσεις στα Windows 7.

Δημοσ.
Ξεκίνα από την CPU. Η μητρική σου είναι από τις highend στο AM2+ και έχει πλήρη υποστήριξη για τους Phenom II μέχρι και τον 965 με ένα BIOS Update.

Πες μας πόσα λεφτά διαθέτεις μήπως μπορέσεις να βάλεις και άλλα 2GB RAM παραπάνω στο σύστημα και ταυτόχρονα να περάσεις στα Windows 7.

Διαθέτω 200-250 ευρώ max!Το κλόκ δεν το πήγα ποτέ στο max με το πρόγραμμα AMDOverDrive που είχε μεσα.Φοβάμαι μήπως προκαλέσει καμιά σοβαρή ζημιά στον επεξεργαστή...Και σχετικά με τα Win7 που μου προτείνετε τα είχα βάλει με το υπάρχον σύστημά μου και μου παρουσίασαν σοβαρο πρόβλημα στα γραφικά των παιχνιδιών.Π.χ διάφορα χρώματα πεταγόντουσαν στο άσχετο κ.λ.π. οπότε βαριέμαι να τα ξαναβάλω:P

Είχα και την τελευταία έκδοση που είχε ανακοινώσει η Microsoft των Windows 7 και παρολα αυτά υπηρχε πρόβλημα:cry:Τότε που είχα διάβασει κάπου παλιότερα στο Internet είχα δει επίσης το ενδεχόμενα:1)Είτε να έφταιγε η κάρτα γραφικών μου ή 2)Απλά να μην είχαν τελοιοποιηθεί οι drivers τότε(1/9/2009)των 8series ( η κάρτα γραφικών μου GeForce 8800 GTS ),από την NVidia.Μπορεί επίσης να έφταιγαν τα Windows 7 που έβαλα γιατί τα συγκερκιμένα ηταν και λίγο...αυθεντικά!:P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 05:29 ----------

Τι τροφοδοτικό έχεις;Σε τι ανάλυση παίζεις ;

Το τροφοδότικο είναι κάπου στα 500-650 W και συνήθως παίζω σε ανάλυση >1024χ768 pxs

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η αναβάθμιση σε 955 απλά quad cpu έχει.Τόσο πολύ να τον κόβει;Δύσκολα.Πρώτα ας κοιτάξει να βάλει λίγη ram και έπειτα ας πάει σε cpu.Για την ανάλυση που παίζει μια χαρά είναι η κάρτα γραφικών.

Δημοσ.
Πριν κάνεις οτιδήποτε, πρέπει να αναβαθμίσεις το BIOS στην μητρική.

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1455&v_Item=9701

Εντάξει άμα είναι θα ακολουθήσω τη συμβουλή του nikos21aek και μετά βλέπω για επεξεργαστή.

Πώς μπορώ να δω τι είδους μνήμης RAM έχω για να βάλω +2 GB γιατι υπάρχουν και πολλά frequencies..!?

Επιπλέον αμα βάλω τον επεξεργαστή που μου προτείνετε πρέπει οπωσδήποτε να αναβαθμήσω τα BIOS?Τον σηκώνει η μητρική μου τον 955 ετσι??

( Παρεπιμπτόντως , σας ευχαριστώ πολυ παιδιά για το χρόνο που αφιερώνετε στη λύση της(/των) αποριας(/ών) μου :-)

Δημοσ.
Με cpuz μπορείς αν δεις τι μνήμες φοράει τώρα.

Το κατέβασα το προγραμματάκι που μου έδωσες αλλά παρόλα αυτα

έχω πρόβλημα στο ποιά μνήμη πρέπει να βάλω!Εγώ έχω στο σύστημα 1 από αυτές :

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr2-2Gb-Kit-TWIN2X2048-6400C4DHX.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr2-2Gb-Kit-TWIN2X2048-6400C5DHX.htm

αλλά δεν ξέρω ποιά...

Επίσης αυτό που μου λεει το CPU-Z είναι αυτό

rameo.jpg w405.png

το παραθέτω μήπως και βοηθήσει

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:19 ----------

Επίσης αυτή είναι η μητρική μου :

cpuks.jpg w1022.png

Θα μπορέσει άραγε να σηκώσει την 955 η και καλύτερα την 965 ??

Το ρωτάω γιατί βλεπω μεν που λέει οτι : "Support latest AMD Phenom™ Quad-Core Processor" αλλα η 955 και η 965 είναι και οι δύο AM3 και παρόλα αυτα λέει : " AMD AM2+/AM2 Platform ".Τι συμβαίνει άραγε ??

Δημοσ.

Ωραία με τισ μνήμες όμως τι συμβαίνει ??

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει σύμφωνα με την παράθεση που έκανα πιο πάνω ??

Δημοσ.

Και οι δυο θα σου παιζουν. Παρε τις 5-5-5-18 που ειναι σαν αυτες που εχεις ηδη. (Θες 64bit λειτουργικο για να βλεπει πανω απο 3.2GB)

edit: το BIOS καλο ειναι να το αναβαθμισεις παντως

Δημοσ.
Και οι δυο θα σου παιζουν. Παρε τις 5-5-5-18 που ειναι σαν αυτες που εχεις ηδη. (Θες 64bit λειτουργικο για να βλεπει πανω απο 3.2GB)

edit: το BIOS καλο ειναι να το αναβαθμισεις παντως

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!Αν βάλω τα win7x64 φοβάμαι πως ίσως δεν θα τρέχουν μερικά προγράμματα..Επίσης φοβάμαι να βάλω τα windows 7 λόγω τού ανωτέρου προβλήματος που μου δημιουργηθηκε όταν τα είχα βάλει ( σταματούσαν να λειτουργούν οι drivers της καρτας γραφικών,διάφορα χρώματα πεταγόντουσαν στο άσχετο και με πετούσε απο τα games:cry: )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...