Προς το περιεχόμενο

Καμία Βελτίωση με shuriken;

manimanitu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα αποφάσισα να αλλάξω την στοκ ψύχτρα του Ρ4 που μου είχε πάρει τα αυτιά με μια http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Shuriken-Rev-B-CPU-Cooler.htm

Το σύστημα είναι συνημμένο.

Δεν είχα ξαναβάλει ψύχτρα ποτέ και δυσκολεύτηκα να βγάλω την παλιά η οποία για κάποιο λόγο βγήκε μαζί με τον επεξεργαστή. Τελικά καθάρισα τη cpu έβαλα λίγη πάστα στη μέση και κούμπωσα την άλλη. Τα αυτιά μου ησύχασαν αρκετά αλλά οι θερμοκρασίες που είχα δει στο everest είναι ίδιες όπως πριν. 50c idle και 61c full.

Είναι σωστές οι μετρήσεις ή έχω κάνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση; Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με μετρήσεις. "Παίζει" να είναι θέμα πάστας και πως απλώθηκε;

post-150269-129063049718_thumb.jpg

Δημοσ.

Τι πάστα έβαλες?

Έχω 2 shuriken και έχουν αρκετή διαφορά σε idle και load απο τις stock ψύκτρες και στα 2 συστήματα μου (intel E8400 και ΑMD Athlon II X2 245).

βάλε Arctic Silver 5 και δες οδηγίες τοποθέτησης της στο site του κατασκευαστή. :-)

p.s Βέβαια ο P4 λόγω του ότι έχει υψηλό vcore (1.52) είναι λογικό να είναι πιο ζεστός. Αλλά επειδή δεν είχα ποτέ P4 ας μας πεί κάποιος που ξέρει περισσότερα πάνω σε αυτό.

Δημοσ.

Ωραία μάλιστα....αυτές είναι μάπα πάστες.

Εγώ δεν χρησιμοποίησα αυτή αλλά πήρα as5 απο το πλαίσιο και έβαλα.

Είναι πιστευω ένας λόγος που δεν είδες διαφορά στα temps.

Όμως εξακολουθώ και πιστευω ότι, στην περίπτωση που την έβαλες σωστά την πάστα και πατάει σωστά η ψύκτρα στον cpu (κουμπωσες σωστά τα ποδαράκια), με την as5 θα δείς χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά δεν ξέρω πόσο χαμηλότερες λόγω του ότι δεν είχα P4. Το σίγουρο είναι ότι είναι πιο ζεστοί απο τους C2D αφού δουλευουν με μεγαλύτερη τάση stock.

Αξίζει πάντως να αλλάξεις πάστα όπως και να χει. :-)

Δημοσ.

Ωραία θα δοκιμάσω να αλλάξω πάστα κάποια στιγμή. Ούτως ή άλλως το πρόβλημά μου ήταν ο θόρυβος οπότε και πάλι ΟΚ είμαι. ;)

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...