Προς το περιεχόμενο

Aγορά οθόνης 30"

master99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και Καλή Χρονιά.Πήρα την απόφαση να πάω σε monitor 30" και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή της.Η χρήση της οθόνης θα είναι για gaming πιο πολύ.Κάρτα γραφικών που θα χρησιμοποιώ θα είναι η 5970 την οποία περιμένω να μου έρθει.Eίμαι ανάμεσα στην Samusng 305t και την Dell Ultrasharp 3008 WFP.Λογικά θα βγούν νέα μοντέλα μέσα στην χρονιά αλλα θέλω να σας ρωτήσω:αν παίρνατε τώρα οθόνη 30" ποιά θα επιλέγατε?Για χρήση gaming πάντα.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

επιτέλους κάποιος με 30αρι monitor σε 5970 :-D

η Samsung είναι αρκετά παλιό μοντέλο και αν δεν κάνω λάθος φέτος θα βγει ο αντικαταστάτης της Dell, οπότε δεν προτείνω καμία από τις 2 :-(

ανάμεσα από αυτές τις 2 πάντως θα επέλεγα σίγουρα το Dell μιας και προτιμώ IPS αντί για PVA...

Δημοσ.

ThReSh αν μου εξηγούσες τις διαφορές του IPS της Dell με το S PVA της Samsung oσο αναφορά το gaming θα με βοηθούσες πάρα πολύ :-D

Πιστεύεις οτι με την Samsung 305t θα έχω χειρότερη απεικόνιση στα παιχνίδια με αυτήν την κάρτα απ'ότι με την Dell?

Mάλλον πιο προσιτή για μένα είναι η Samsung για τον λόγο οτι εδώ στην Ελλάδα μπορώ να την βρώ ενώ την Dell όχι,άσε που είναι και ακριβότερη η Dell :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.

τα S-PVA είναι πιο "αργά" από τα S-IPS και έχουν περισσότερο input lag, επίσης τα S-PVA έχουν λίγο χειρότερα χρώματα αλλά λίγο καλύτερο μαύρο..

αν είναι να πάρεις Dell θα την πάρεις από εξωτερικό, πχ Αγγλία που βγαίνει πολύ φτηνότερα από ότι στην Ελλάδα (στην τιμή της Samsung) και χωρίς πρόβλημα εγγύησης μιας και είναι πανευρωπαϊκή...

επίσης να ξέρεις ότι η Dell δίνει 0 dead pixel στα ακριβά της μοντέλα και έχει άψογο service/customer support (από αυτό το eshop πήρα 2 monitors πέρσυ http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=378 1250 euro INC VAT και με τα μεταφορικά μέσα )

review της Dell 3008WFP http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-dell-3008wfp.html (δες date btw)

για την Samsung δεν έχω κάποιο πρόχειρο, αλλά να ξέρεις ότι είναι μοντέλο του 2007 αν δεν κάνω λάθος...

συνεχίζω πάντως να επιμένω ότι θα είναι καλύτερο να περιμένες το νεό μοντέλο

Δημοσ.

Το καλύτερο θα ηταν αυτό αλλα...δεν μπορώ να περιμένω γιατι δεν ξέρουμε πότε θα βγεί το νέο μοντέλο.Βρήκα την Dell σε ένα κατάστημα στην Αγγλία με τιμή γύρω στα 1300 σε ευρώ.Στην ίδια τιμή είναι η Samsung εδώ στην Ελλάδα.Θα το σκεφτώ και θα την παραγγείλω αυτές τις μέρες.Το πολύ πολύ αλλάζω πάλι οθόνη σε κανα χρόνο :lol:

Δημοσ.

στις 30" παίζουν λίγα μοντέλλα , και αυτό γιατί καλώς ή κακώς το μέγεθος των οθονών αυτών από την πλειοψηφία των χρηστών θεωρείται υπερβολικό . Λοιπόν υπάρχουν ΕΙΖΟ 3061 , Dell , Apple , Smasung ,ΗΡ και NEC . Από αυτά το σχετικά πιο πρόσφατα είναι τα μοντέλλα της ΕΙΖΟ και της NEC , φέτος λέγεται ότι θα βγάλει καινούργιο μοντέλλο η Dell, και υπάρχει και το 30αρι της ΗΡ μοντέλλο του 2007 , καλό και τίμιο κομμάτι , που μπορείς να βρεις από MS systems στα 1300 ευρώ , όπως τουλάχιστον λένε στο site τους .

Προσωπικά θα συμφωνούσα με τα παιδιά παραπάνω και θα περίμενα τι θα βγει το 2010 , γιατί οι εταιρείες έχουν καιρό να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο στη συγκεκριμένη αγορά.

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά και Καλή Χρονιά.Πήρα την απόφαση να πάω σε monitor 30" και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή της.Η χρήση της οθόνης θα είναι για gaming πιο πολύ.Κάρτα γραφικών που θα χρησιμοποιώ θα είναι η 5970 την οποία περιμένω να μου έρθει.Eίμαι ανάμεσα στην Samusng 305t και την Dell Ultrasharp 3008 WFP.Λογικά θα βγούν νέα μοντέλα μέσα στην χρονιά αλλα θέλω να σας ρωτήσω:αν παίρνατε τώρα οθόνη 30" ποιά θα επιλέγατε?Για χρήση gaming πάντα.

Για gaming, θα σου πρότεινα μια τηλεόραση Full HD, και ότι 30" monitor για υπολογιστή.

Για να έχεις την βέλτιστη ποιότητα εικόνας πρέπει να λειτουργείς την οθόνη στην ονομαστική της ανάλυση.

Στις 30" με 2560x1600 θα έχεις λιγότερα FPS απ'ότι σε μια full hd τηλεόραση με 1920χ1080.

Αν θες οπωσδήποτε PC monitor και πάρεις την Dell, πάρε την 3008WFP-HC, είναι λίγο καλύτερη από την 3008WFP. Εντός του έτους θα κυκλοφορήσουν και νέα μοντέλα, καλύτερα να μην βιαστείς.

• Super Moderators
Δημοσ.
Για gaming, θα σου πρότεινα μια τηλεόραση Full HD, και ότι 30" monitor για υπολογιστή.

Για να έχεις την βέλτιστη ποιότητα εικόνας πρέπει να λειτουργείς την οθόνη στην ονομαστική της ανάλυση.

Στις 30" με 2560x1600 θα έχεις λιγότερα FPS απ'ότι σε μια full hd τηλεόραση με 1920χ1080.

5970 έχει όχι 5870, καλά κάνει και πάει σε 30αρι monitor...

ναι θα έχει λιγότερα fps αλλά και πολύ μεγαλύτερο dpi...

---------- Post added at 16:37 ----------

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=347565

master99 ρίξε μια ματιά και σε αυτή :-)

Δημοσ.

Θα περιμένω λίγες μέρες μπάς και ακούσουμε τίποτα για καμια νέα 30άρα Dell.Ίσως στην CES 2010 αυτές τις μέρες αποκαλυφθεί κάτι.Εάν όχι μάλλον θα πάω στην 3008WFP

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, η ερώτηση είναι οι αρχική.

Ποια οθόνη 30" προτείνετε;

Μου εγκρίθηκε μια επιδότηση και είχα βάλει στο πρόγραμμα να πάρω μια οθόνη 30". Ποιά προτείνετε;

Δημοσ.

Εγω εχω την Multisync 3090WQXi της NEC, φοβερη οθονη αλλα τσουχτερη καπως σαν τιμη.

Αν θελεις κατι πιο οικονομικο τοτε ειτε Samsung ειτε Dell με S-PVA θα σε καλυψουν μια χαρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...