sidiropoulosga Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Για σου φίλε που θα με βοηθήσεις.... Στη c++ Builder χρησιμοποιώ TabbedNotebook και εχω φαει κόλλημα με το πως θα κρύψω ένα Tab και θα το εμφανίσω πάλι. π.χ. Εχω 10 tabs αλλα θέλω να εμφανίζοντε όταν πατάω κάποια συγκεκριμενα κουμπιά. Ευχαριστώ....
Directx Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Για σου φίλε που θα με βοηθήσεις....Στη c++ Builder χρησιμοποιώ TabbedNotebook και εχω φαει κόλλημα με το πως θα κρύψω ένα Tab και θα το εμφανίσω πάλι. π.χ. Εχω 10 tabs αλλα θέλω να εμφανίζοντε όταν πατάω κάποια συγκεκριμενα κουμπιά. Ευχαριστώ.... Το TabbedNotebook είναι deprecated αντικείμενο (από την εποχή της 16bit Delphi/MS-Windows 3.1) και σύμφωνα με το documentation του C++ Builder δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε νέες εφαρμογές καθώς δεν προσφέρει τις δυνατότητες του στάνταρ πλέον TPageControl στο οποίο μπορείς να κρύψεις κάθε Tab άμεσα χρησιμοποιώντας την εντολή PageControl->Pages[αριθμός Tab]->TabVisible = bool (true/false). Συνεπώς αν μπορείς γύρισε σε TPageControl την εφαρμογή σου το συντομότερο δυνατόν.
sidiropoulosga Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Τωρα όμως που έχω προχωρίσει αρκετάτην εφαρμογή δεν υπάρχει έστω και μια προχειρη λύση.γιατι ακομα και το copy paste θα μου παρει αρκετες μέρες. Ευχαριστώ!
Directx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Τωρα όμως που έχω προχωρίσει αρκετάτην εφαρμογή δεν υπάρχει έστω και μια προχειρη λύση.γιατι ακομα και το copy paste θα μου παρει αρκετες μέρες.Ευχαριστώ! Από όσο γνωρίζω (διότι δεν το χρησιμοποιώ ως control) όχι καθώς από ότι βλέπω στο documentation δεν παρέχει ρουτίνες που να επιστρέφουν κάποιο αντικείμενο προς το tab-page που επιθυμείς. Όλα τα Pages ορίζονται σε μορφή TString και η διαχείριση τους γίνεται αυτόματα από το control. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο άλλο Interface ώστε να επικοινωνήσεις με κάθε tab-page ξεχωριστά όπως στην περίπτωση του TPageControl. Από εκεί και πέρα, μια γρήγορη και εύκολη λύση (αφού δεν μπορείς να αλλάξεις Tab container τώρα) είναι να εμφανίζεις και να εξαφανίζεις τα Component (αλλαγή του Visible = false) που έχεις στα Tabs που θέλεις να κρύψεις και στην θέση τους να παρουσιάζεις ένα TLabel (για παράδειγμα) που θα γράφει κάτι σε στυλ «Η υπηρεσία αυτή δεν είναι διαθέσιμη» (όμορφα κεντραρισμένο στο Tab) και θα το έχεις φυσικά τοποθετήσει σε κατάσταση “Visible = false” από πριν στα Tabs σου ώστε όταν «αποκρύπτονται» τα controls τους να εμφανίζεις αυτό.
sidiropoulosga Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 ευχαριστώ φιλε. Αργησα να απαντήσω γιατι 2 μερες εκανα copy paste στο page control. ειπα να το κανω τωρα γιατι μετα θα εχω πολυ παραπανω κωδικα. ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.