djd.sam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, μηπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει με αυτήν την άσκηση?? έχει σχέση με γραφική διεπιφάνεια χρήστη(guide) Αναπτύξτε με τη βοήθεια του Matlab ένα γραφικό περιβάλλον με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης θα μπορεί: • Nα επιλέγει και να εμφανίζει εικόνες (τύπου grayscale). • Να εμφανίζει το ιστόγραμμα της εικόνας (imhist) • Να υπολογίζει την πιθανότητα εμφάνισης των διακριτών τιμών φωτεινότητας της εικόνας. • Να δημιουργεί τις κωδικές λέξεις Huffman με την βοήθεια της συνάρτησης huffman (αρχείο huffman.m) και να τις εμφανίζει στο περιβάλλον εργασίας του Matlab. αρκει στο 1 ερώτημα να με βοηθήσει κάποιοσ και απο κει και πέρα πιστευω πως θα τα καταφέρω
Dr.Fuzzy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα και Καλή Χρονιά, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που θες είναι ολόκληρο project και είναι λίγο απίθανο κάποιος να αφιερώσει τόσο χρόνο για να στο κάνει for free! Οπότε μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσεις να το κάνεις εσύ και όπου κολλάς να ζητήσεις βοήθεια. Αρχικά ξεκίνα να σχεδιάζεις το GUI της εφαρμογής σου με το GUIDE και από εκεί πέρα προχωράς στις συναρτήσεις των λειτουργιών που χρειάζεσαι.
djd.sam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 καλη χρονια! ναι οντως είναι ολόκληρο project απλα εγω ζητω λεπρομεριες για το πρΏτο ερωτημα. δηλαδή. για το κάθε ένα ερώτημα δημιουργώ ένα push button στο αρχείο .fig Το πρωτο push button το ονομαζω "επιλογη και εμφανιση εικονασ". Με δεξί κλικ παω στο αρχειο .m και εκεί πέρα κάτω την ετοιμη συναρτηση pushbutton1 πλητρολογω τα εξης A=imread('image.tiff') imshow(A) Με αυτον τον τροπο την εικονα μου την εμφανιζει ετσι ξεκαρφωτη(πανω απο τα push button) και δεν μου βγαζει ιστογραμμα. και επισης το ερωτημα λεει να επιλεγει την εικονα .αυτο πως θα το κανω?? ειμαι ασχετοσ απο matlab για αυτο ζητησα το 1 ερωτημα!ευχαριστω! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:16 ---------- και αν βρεθει καποιος επι πληρωμη να το λυσει(σε λογικεσ τιμεσ) ακομη και για 1 ερωτημα ασ μου στειλει.
sia1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δύσκολα θέματα σας βάζουν στο πανεπιστήμιο! χαχα λοιπόν κάνε ένα axis και βάλε την εικόνα να εμφανίζεται εκεί πάνω με τα handles.
lunatic89 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Τι ασχετος ρε φιλε? Για να εχεις φτασει σε επιπεδο να κανεις τετοιες ασκησεις μονο ασχετος δεν εισαι..... Δηλαδή τι να πούμε κ μεις?
djd.sam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 προσ lunatic . φιλε μου στην ουσια ειμαι ασχετος γιατι δεν γνωριζω βασικα πραγματα και προσπαθω να παλεψω αυτη τν κωλοεργασια.καμια βοηθεια παιζει?? προσ sia. ναι το πιασεσ γ το πανεπιστημιο!! αλλα δεν καταλαβαινο τι σχεση έχει το axis??το axis από οσο γνωριζω σχετιζεται με διαγραμματα plot κλπ,
lunatic89 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Φιλε μου εγω το μονο που ξερω στο matlab ειναι υπολογισμοι αλγεβρα και να φτιαχνω καναν αλγοριθμο για αριθμητική ανάλυση... Αρα εσυ και μονο που εχεις τετοια εργασια μου φαίνεσαι προφέσορας.... Καλο κουράγιο και καλή επιτυχία! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:39 ---------- Βασικά μου κέντρισες το ενδιαφέρον και θα το ψαξω και γω μπας κ μαθω τιποτα της προκοπής. Για κοιτα και youtube μηπως βρεις κατι. Πχ [ame] [/ame]
sia1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 απαντάω στο ερώτημα που εμφανίζεις την εικόνα όπου να ναι. Βάλε axis και κάνε την εικόνα να εμφανίζεται σ εκείνη την θέση για να μην σ χαλάει το παράθυρο.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Όρισε ένα axes container και κάνε plot στο handle του
djd.sam Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 προς lunatic το βιντεακι ειναι καλο εισαγωγικο βεβαια. σημερα θα ψαξω μπασ και εχει τπτ γι αυτο που θελω σε ευχαριστω! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:37 ---------- προσ sia & drfuzzy ναι καταλαβα τι εννοειτε ευχαριστω για τη βοηθεια/ εκτος απ αυτό εγω θελω ο χρηστης από μόνος του να επιλέγει την εικονα που βρίσκεται σε κάποιο κατάλογο. αυτό πως θα το κάνω?? διαβασα οτι στο ματλαμπ για να πασ πχ στο directory c πληκτρολογεις >>cd C: κάτι τετοιο πρεπεί να κανω ωστε οταν ο χρηστησ πληκτρολογει σε ενα edit text τον καταλογο που βρισκεται η φορμα μου να γίνεται ο συγχρονισμός στο ματλαμπ σε εκεινον το καταλογο(πχ στο c) . αλλα πως θα το κανω αυτο..? πολυ τυρανιεμαι και δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο. ξέρετε κανεναν που να αναλνβάνει εργασίες επι πληρωμη?
greatst Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 ... πολυ τυρανιεμαι και δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο. ξέρετε κανεναν που να αναλνβάνει εργασίες επι πληρωμη? Καλά κάνεις και "τυραννιέσαι" και (ΠΡΟΦΑΝΩΣ!) αξίζει τον "κόπο"! Παίδεψε την την άσκηση, και στο τέλος θα την βρεις τη λύση. Το να σου την λύσει άλλος δεν είναι ... λύση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.