ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Τον δεκέμβρη του 2008 παντρευτήκαμε με την γυναίκα μου με πολιτικό γάμο. Τον Ιούνιο φέτος θέλουμε να κάνουμε και τον θρησκευτικό . Η γυναίκα μου πήγε στην ενορία της με 2 μάρτυρες για να πάρει πιστοποιητικό αγαμίας στο οποίο δηλώνει οτι δεν έχει τελέσει άλλο γάμο θρησκευτικό η πολιτικό. Αυτο βέβαια θα πάω να κάνω και εγώ στην δική μου ενορία , αλλά το θέμα είναι όχι οτι το παραπάνω είναι ψευδές , αλλά οταν πάμε να το δηλώσουμε στο ληξιαρχείο της περιοχής μας μπορεί να μας πουν τότε ότι δεν μπορούν να το δεχτούν μιας και έχει γίνει ήδη γάμος εστω και πολιτικός. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις?
random Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Πιστοποιητικό αγαμίας Αυτό είναι μια βεβαίωση που χρειάζεται η εκκλησία σαν πειστήριο ότι κάποιος από το ζευγάρι δεν είναι δίγαμος. δηλ, δεν ειναι ήδη παντρεμένος με άλλη/άλλον χωρις να έχει αντίστοιχο διαζύγιο. εσυ δεν εισαι παντρεμένος με άλλη. εισαι; Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, και οτι αν η Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τον πολιτικό γάμο (πχ. Ιερέας σε βάφτιση, αρνήθηκε να δεχτεί ως νονά μια Ορθόδοξη μεν, αλλα παντρεμένη με Πολ.γάμο ), δεν είσαι κάν παντρεμένος! ... αλλα δεν ξερω πραγματικά ποιά ειναι η επίσημη θέση της. τέσπα... εφτιαξα σεντόνι πάλι. παμε ενα copy paste να τελειώνουμε: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΓΑΜΙΑΣ α) Για να εκδώσει η ενορία πιστοποιητικό αγαμίας θα πρέπει ο ενορίτης να διαμένει κατά τα 3 τελευταία χρόνια σ' αυτήν. Εάν δεν έχει συμπληρώσει 3 χρόνια, θα πρέπει να απευθυνθεί στην παλαιά του ενορία. β) Πιστοποιητικό Αγαμίας εκδίδεται για τον γαμπρό και τη νύφη αντίστοιχα ξεχωριστά από τις ενορίες τους, εκτός εάν ανήκουν στην ίδια ενορία, οπότε τα πιστοποιητικά και των δύο θα εκδοθούν απ’ αυτήν. γ) Για το Πιστοποιητικό Αγαμίας απαραίτητη καθίσταται η παρουσία δύο μαρτύρων με τις ταυτότητες τους, ασχέτου συγγενείας, οι οποίοι θα πιστοποιούν τη μόνιμη διαμονή σας. δ) Επίσης χρειάζεται μια (1) υπεύθυνη δήλωση. Στην υπεύθυνη δήλωση για δική σας διευκόλυνση πρέπει να αναγράφονται από νωρίς τα προσωπικά σας στοιχεία κι ακόμη το ακόλουθο κείμενο: "ότι είμαι άγαμος ή άγαμη` πουθενά αλλού δεν ετέλεσα γάμο, θρησκευτικό ή πολιτικό, εδώ ή στο εξωτερικό και τώρα έρχομαι εις Α’ (πρώτου) γάμου κοινωνία μαζί με την .......... (για τον γαμπρό) ή με τον .......... (για την νύφη), με την οποία ή με τον οποίον καμία συγγένεια δεν έχω". Υ.Σ. Για όσους τέλεσαν πολιτικό γάμο είναι απαραίτητο στη δήλωση να το αναφέρουν. Έτσι το κείμενο της δηλώσεως τροποποιείται ως εξής : "έχω τελέσει πολιτικό γάμο μετά της .......... (τάδε) ή του .......... (τάδε) και τώρα επιθυμώ να τελέσω με την .......... (τάδε) η με τον .......... (τάδε) και θρησκευτικό γάμο χωρίς να έχω καμιά συγγένεια με αυτή (ή με αυτόν). Άλλο γάμο θρησκευτικό ή πολιτικό πουθενά αλλού δεν ετέλεσα". http://www.eur.gr/dikaiologitikagamou.htm
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μπερδεμένη κατάσταση γιατί η γυναίκα μου έχει δηλώσει οτι δεν εχει κάνει ουτε θρησκευτικό ούτε πολιτικό γάμο και θα πρέπει και εγώ να δηλώσω τα ίδια πράγματα. Βλέποντας και κάνοντας.. Το δηλώνουμε και ότι γίνει..Άλλωστε η εκκλησία δεν αναγνωρίζει τον πολιτικό γάμο οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
DrLo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 [offtopic] Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί [/offtopic]
Höfdingadrapa Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Αφήστε τον άνθρωπο να παντρευτεί. Όποια και απόφαση να πάρει στο τέλος, θα το μετανιώσει. =ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.