Humphrey Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Κατ'αρχήν να διευκρινήσω ότι ζητάω γνώμες απο άτομα που είτε έχουν περάσει απο εκεί, είτε έχουν ζήσει εκεί. Με ενδιαφέρουν πληροφορίες για κλίμα, τρόπο ζωής, τιμές και υποδείξεις για μέρη που απαραιτήτως πρέπει να δει κανείς εαν περάσει απο εκεί. Έχω αγοράσει ταξιδιωτικούς οδηγούς αλλά θεωρώ ότι μια έξτρα γνώμη δεν θα κάνει κακό. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Cue Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Το 2001-2002 που ήμουν εκεί μου είχε κάνει εντύπωση που το κλίμα ήταν όπως στα βιβλία. Φθινόπωρο καφέ φύλλα, χειμώνα χιόνια, άνοιξη ανθισμένα λουλούδια και καλοκαίρι ζέστη. Τιμές ανάλογες των μισθών αλλά έβρισκες και "φτηνά". Φαγητό π.χ. από το kebab στους πλανόδιους και το meal των Mc Donalds στα 7 ευρώ μέχρι κυριλλέ εστιατόρια με τιμές πάνω από 100 ευρώ για 2 άτομα full course. Μέρη που αξίζει να πας (όσα θυμάμαι), στην Λωζάνη το Parc Olympique, στην Γενεύη στην παλιά πόλη περνώντας από τον Rue de Corraterie που είναι ο εμπορικός δρόμος, στο Parc des Bastions με τα αγάλματα των ηγετών της πόλης, από την άλλη μεριά στο Parc de l’ Ariana που είναι τα κτήρια των διεθνών οργανισμών. Γύρω γύρω από το συντριβάνι από την μία μεριά έχει κάτι κήπους με λουλούδια. Για φαγητό να περάσεις οπωσδήποτε από το La Trattoria για Penne alla Siciliana (από τους λόγους που θέλω να ξαναπάω Γενεύη!) στο Chez Ma Cousine για κοτόπουλο στην παλιά πόλη. Στον πεζόδρομο που είναι τα McDonalnds δεξιά στο 1ο, 2ο? στενό δε θυμάμαι ακριβώς ήταν ένα Ισπανικό εστιατόριο και έτρωγες όσο ήθελες από κρέας. Από μαγαζιά μόνο το Le Chat Noir θυμάμαι και αυτό γιατί ήταν μοναδική εμπειρία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.