Προς το περιεχόμενο

ερώτηση για ping

SOTIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,θέλω να ρωτήσω το εξής.Κάνω ping σε η/υ που είναι στο ιδιο δίκτυο και στο αποτέλεσμα βλέπω time= μια μεγαλη τιμή ( απο 1 ms εως 23ms)

Γνωρίζω ότι η σωστή τιμή είναι time<1.Υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα ήταν κάποιο firewall που έτρεχε κάποιο από τα εμπλεκόμενα computers του ίδιου δικτύου, είτε δεν θα λάμβανε απάντηση στα echo requests του (timeout), είτε θα λάμβανε κάποια αρνητική απάντηση μέσω icmp (π.χ. destination unreachable).

Από τη στιγμή που λαμβάνει απάντηση αλλά υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, το λογικό είναι να κοιτάξει αν υπάρχει πρόβλημα με τα καλώδια και τα switches που χρησιμοποιούνται.

Αν αποκλείσει αυτό, τότε μένει να ελέγξει τι κίνηση υπάρχει στο δίκτυο -μπορεί να τρέχει κάποια καλόβουλη ή κακόβουλη εφαρμογή που να προκαλεί ανεπιθύμητο traffic. Για να γίνει αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας υπολογιστής που θα τρέχει κάποιο πρόγραμμα όπως το Wireshark, συνδέοντάς τον στη "mirror port" του switch, αν διαθέτει τέτοια -αν όχι μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσωρινά κάποιο παλιό HUB. Βέβαια αν μπορεί να αναπαραχθεί το πρόβλημα ακόμη και με 2 υπολογιστές συνδεδεμένους απευθείας με καλώδιο αρκεί να τρέξει το πρόγραμμα σε κάποιον από αυτούς.

Πάντα προσπαθούμε να αναπαράξουμε το πρόβλημα στο πιο απλό δυνατό περιβάλλον/στήσιμο, ώστε να επιβεβαιώσουμε ή να αποκλείσουμε ολόκληρες ομάδες από αιτίες προβλημάτων χωρίς περιττούς ελέγχους.

Δημοσ.

να κανω εγω καποια εωτηση-απορια επανω στο αρχικο ερωτημα του φιλου.

σε ενα τοπικο δικτυο η τιμη μοναδος ΠΡΕΠΕΙ να ειναι 1ms ?

Δημοσ.

Όχι, φυσιολογικές τιμές είναι πολύ μικρότερες από 1 ms (π.χ. 0,25ms), απλά η ping των windows που χρησιμοποιεί ο φίλος δεν αναφέρει χρόνους μικρότερους από 1ms.

Δημοσ.

Αν το pc σου ετρεχε win 7 θα σου ελεγα οτι φταιει αυτο...

Γιατι σε 4 pc που εχω δοκιμασει , με αυθεντικα windows, τα ping για καπιο λογο στο τοπικο δικτυο ειναι συνηθως <1 αλλα ξαφνικα μπορει να πεταξει και μεγαλα , μεχρι και 20 ms εχω δει, ενω παραλληλα εκανα ping στον ιδιο προορισμο με pc με xp αλλα και με linux χωρις κανενα προβλημα.Μαλιστα την πρωτη φορά που το παρατηρησα ηταν οταν επαιζα call of duty σε server δικο μου σπιτι μου, και ξαφνικα αρχιζα να εχω lag.

Αλλα στην περιπτωση σου που λες οτι εισαι με windows 2000 ειναι ξεκαθαρα θεμα hardware.

Δοκιμασε αλλα καλωδια, ethernet, switch.

Δημοσ.
Όχι, φυσιολογικές τιμές είναι πολύ μικρότερες από 1 ms (π.χ. 0,25ms), απλά η ping των windows που χρησιμοποιεί ο φίλος δεν αναφέρει χρόνους μικρότερους από 1ms.

απο αυτο λοιπον προκειπτει οτι σε τοπικο δικτυο ειναι προβλημα το >1

και εαν το τοπικο μας δικτυο ειναι ενα δικτυο με 50 μηχανηματα παλι ισχυει το ιδιο ?

δηλαδη τα συνολο των μηχανηματων που εχουμε και τα km των UTP δεν παιζουν ρολο ?

Δημοσ.
και εαν το τοπικο μας δικτυο ειναι ενα δικτυο με 50 μηχανηματα παλι ισχυει το ιδιο ?

Ναι, εφόσον δεν βρίσκονται στο ίδιο collision domain (όπως δεν βρίσκονται όταν χρησιμοποιούνται switches αντί hubs).

και τα km των UTP δεν παιζουν ρολο ?

Αν πράγματι χρησιμοποιούνται χιλιόμετρα (και επομένως μεσολαβούν και δεκάδες repeater ή switches), τότε είναι λογικό η απόκριση ανάμεσα πιο απομακρυσμένα network segments του δικτύου να είναι αρκετά ms. Όμως αυτό είναι ασυνήθιστη περίπτωση, ένα LAN που εκτείνεται π.χ. πάνω σε ένα 3όροφο κτίριο με όροφο 200τμ είναι πιο ρεαλιστικό σενάριο, και εκεί το συνηθισμένο roundtrip time είναι μικρότερο από 1ms.

απο αυτο λοιπον προκειπτει οτι σε τοπικο δικτυο ειναι προβλημα το >1

Το αν κάποιοι χρόνοι αποτελούν πρόβλημα εξαρτάται από το πώς ορίζει ο καθένας το πρόβλημα. Για πάρα πολλές εφαρμογές ακόμη και τα 100 ms μπορεί να ικανοποιούν, αρκεί να υπάρχει σταθερότητα. Πάντως αν σε ένα δίκτυο παρόμοιας έκτασης με αυτό που ανέφερα παρατηρούνται οι χρόνοι που ανέφερε ο SOTIS, και μάλιστα με τέτοια διακύμανση, τότε είτε κάτι δε λειτουργεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε είτε το δίκτυο είναι κορεσμένο.

Δημοσ.

Παιδια............ τα win2k δεν εχουν τοσο εξελιγμενο tcp/ip και οι τιμες τους μεχρι και 10ms θεωρουντε φυσιολογικες. Απο εκει και πανω ψαχνεις για κακοβουλα προγραμματα μονο αν οι τιμες δεν ειναι σταθερες και ΟΧΙ υψηλες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...